Kezdőoldal > Tápanyagok > Lombtrágya
Kategóriák
 
Letöltés

Lombtrágya

A lombtrágyák használata nagyon fontos mind a szántóföldi, mind a kertészeti kultúrák, zöldségtermesztés esetén, de a gyümölcsösökben is rendkívüli jelentőséggel bír. A Primag kínálatában, ahogy az a többi termék esetén is igaz, ezen a területen is a legkorszerűbb s a legjobb tapasztalatokat nyújtó termékek találhatóak meg. A lombtrágyázás ugyan nem helyettesíti a fejtrágyázást, de a hiánybetegségek minél gyorsabb megszüntetéséhez a legjobb módszer. A lombtrágyázás elengedhetetlen technológiai elem a növénytermesztésben, s mára már a levéltrágyák valódi magas minőséget képviselnek a növényi tápanyagok között. A lombtrágyák közül sok felhasználható az új Agro-ökológiai Programban is. Az AÖP-ben alkalmazható termékeket összegyűjtve ITT találod meg.

A lombtrágyák A-tól Z-ig!... hogy járon a 2 AÖP pont

Tovább a részletekre
91 termék  a 91 termékből
Rendezés:
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag
Kisokos/Hasznos | Kisokos/Hasznos ...


Milyen növények esetében javasolt a lombtrágyák használata?

A kalászosok levéltrágyázása, ha nagy mennyiségben tartalmaz foszfort, s az jól eljut a gyökerekhez is, akkor megoldást nyújt az olyan problémákra, amikor a vetésidőhöz közeli korai fejlődés és stressz okoz nehézségeket, amiket a kedvezőtlen hőmérsékleti viszonyok okoznak, de a talaj rossz foszforfelvevő képessége is - például savanyú talaj esetén -, orvosolható ezen a módon. A levéltrágyázás az őszi gyomirtással vagy egyéb kezeléssel egyszerre végezhető.

A zöldségek és a kertészeti kultúrák esetében a környezeti feltételek jobban szabályozhatók a szántóföldi kultúrák körülményeihez képest. A relatív tápanyaghiány itt is orvosolandó, ilyenkor a növény nem jól hasznosítja a talajban meglévő tápanyagokat. Ebben az esetben sikert hozhat a levélen keresztüli tápanyaggal való ellátás, vagyis a lombtrágyázás. Bármelyik tápanyagot pótolhatjuk a növény levélzetén keresztül, de a legnagyobb jelentősége a lombtrágyázásnak a vas, a magnézium, cink, bór, molibdén, mangán, valamint a réz pótlásában van. A palánták számára a foszfort is biztosíthatjuk ezen a módon, illetve a kiültetés utáni trágyázás és a kalciumos kezelés is megvalósulhat lombtrágyázás segítségével.

Mivel a levéltrágya a növény számára gyorsan hasznosuló formában tartalmazza a tápanyagokat, számos hiánybetegség gyógyítója lehet a gyümölcsösökben is, legyen szó almáról, barackról, szilváról, cseresznyéről, meggyről vagy szőlőről.

Hogyan válassz lombtrágyát?

Mielőtt kiválasztanád a számodra szükséges készítményt, meg kell vizsgálnod, hogy az adott növénynek van-e tápanyaghiánya, s el kell döntened, hogy milyen tápanyagokat szükséges pótolnod. Ugyanis ezek alapján lehet kiválasztani a megfelelő lombtrágyát, az olyan jellemzők alapján, mint amilyen az összetétel, a készítmény tápanyagtartalma, valamint dozírozása.

Aszerint, hogy milyen növényhez, kalászoshoz, repcéhez, napraforgóhoz, kukoricához, burgonyához, szőlőhöz, más gyümölcshöz, zöldséghez szeretnéd használni, különböző termékek állnak rendelkezésedre. Az univerzális készítmény kisebb zöld lombozattal rendelkező növények esetén is alkalmazható, mivel képes talajon keresztül is hasznosulni. Fitohorm, Genezis és Head-Land készítményeink közül nem könnyű választani, de további döntési szempontok lesznek a hiányzó tápanyagok, valamint az, hogy a növénytermesztés mely szakaszában szeretnéd alkalmazni a lombtrágyát. Ezek a szempontok határozzák meg a készítmények összetételét. Némelyik lombtrágya öko gazdaságban is alkalmazható.

A lombtrágya hatása nagyon gyors, az általa pótolt tápelemek, valamint a növény kora és egészségi állapota ugyan befolyásolja némileg a teljesítményt, de az eredmény pár nap alatt látható. Ebben rejlik a kíválósága és ez teszi lehetővé, hogy segítségével szabályozzuk a fenológiai és technológiai folyamatokat. Segítségével kedvező irányba befolyásolható a gyökerek növekedése, működése és természetesen tápanyagfelvétele is. A lombtrágya használatával javul a talajból történő tápanyagok felvétele és hasznosulása egyaránt.

Cikkajánló | Cikkajánló
Egyedi zsákot - a Te igényeidhez ... csak Neked
Egyedi zsákot - a Te igényeidhez ... csak Neked
2024.07.12. | Primag info
Az egyedi megoldások lehetővé teszik számodra, hogy az igényeidnek leginkább megfelelő zsákokat rendeld meg, amelyek a specifikus gyártási technológiákhoz is alkalmazkodnak.
Tovább olvasok
Természetes kálium pótlás a növényeknél
Természetes kálium pótlás a növényeknél
2024.06.26. | Szakmai cikkek
Hatékony és fenntartható természetes kálium pótlás a növényeknél: komposzt, trágya és zöldtrágyázás alkalmazása a jobb terméshozamért.
Tovább olvasok
Keserűsó lombtrágya: hatékony tápanyagellátás
Keserűsó lombtrágya: hatékony tápanyagellátás
2024.06.24. | Szakmai cikkek
A keserűsó lombtrágya, mint megoldás a növények tápanyagellátására és aszálytűrésének fokozására
Tovább olvasok
Ügyfeleink mondták | Ügyfeleink mondták
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

Bármilyen szakmai kérdésem merült is fel, a Primagtól mindig gyorsan megkaptam a választ. Nagyon segítőkészek! Nagy biztonságot ad, hogy tudom, hogy egyedi kéréseimmel is fordulhatok hozzájuk, beszerzik, amire szükségem van, és nem nekem kell utána járnom. Én elmondom, mire van szükségem, ők pedig felkutatják. A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan ki is szállítják. 

Czeller Gábor családi gazdálkodó
Tamási
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

A munkacsúcsok idején minden megspórolt perc kincset ér, hiszen szinte folyamatosan a területen dolgozunk, és az élet gyakran olyan helyzeteket produkál, amikor nyitvatartás után szükséges a beszerzéseket bonyolítani. Ekkor nagyon jól jön, hogy a Primag webshopból a legtöbb input anyagot, sőt még ritkábban használt eszközöket, pl.  zsákokat, tartályt, szivattyút is megrendelhetek. Nem egyszer előfordult, hogy csak itt találtam a konkrét igényünkre költséghatékony megoldást. Ha a rendelés pontosítására van szükség, gyakorlatilag azonnali telefonos segítséget kapok, majd a szállítást is hihetetlenül gyorsan megszervezik. Ilyen gördülékeny beszerzési lehetőséggel máshol nem találkoztam még.

Szántosi Attila Biohungaricum Kft.
Szarvas
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

Nem találkoztam még korábban ennyire áttekinthető, szakmailag is kitűnő mezőgazdasági webshoppal. Felüdülés, hogy nem kell egy területi képviselővel személyesen leülnöm egyeztetni, hogy bármiféle információt szerezzek. Ehelyett a Primagnál az oldalon, valamint e-mailben vagy telefonon gyorsan, lendületesen minden kérdésemre választ kapok, és le is tudom adni azonnal a rendelést.

Sáriné Romfa Ibolya őstermelő
Mélykút
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!

Figyelem! A Caps Lock bekapcsolva!

+