We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Home page > Seeds > Vegetables > Seed potatoes
Request for quotationDeliveryDelivery
Seed potatoes

A siker alapját a zöldségtermesztésben is a minőségi vetőmag biztosítja. A legmagasabb, fémzárolt minőségű vetőburgonyával már a kezdet kezdetén szavatoljuk a későbbi sikereket, természetesen szakszerű növénytermesztés és -gondozás mellett. A jó minőségű, válogatott vetőmagból egészséges növények fejlődnek, valamint bőséges és színvonalas termésre számíthatunk, amely méltán keresett az egyre tudatosabb vásárlók körében. Válassz a legjobb vetőburgonyák közül! Széles kínálattal várunk, amelyből biztosan megtalálod a neked megfelelőt.

A legkiválóbb hazai és külföldi fajták 1 helyen!

Go to details ...

Nézet:
Primaq - Prima Mag
Primaq - Prima Mag

VETÉSI NORMA MEGHATÁROZÁSA

norma pontos meghatározása a vetőburgonya esetében is összetett, hiszen függ az adott vetőburgonya tétel adataitól:

Javasolt norma kg/ha a gumó méretek szerint: 

  • 25-35 mm: 1.500 kg +/-250 kg/ha    30-45 db/kg
  • 35-55 mm: 3.000 kg +/-250 kg/ha    12-15 db/kg
  • 55-77 mm: 5.000 kg +/-250 kg/ha        6-8 db/kg
 
Javasolt norma db/ha a gumó méretek szerint: 

Javasolt ültetett db/ha tőtáv szerint:
 
A kiváló minőséget az etiléngázon alapuló csírázásgátló rendszer alkalmazása biztosítja.
A fenti adatok csak tájékoztató jellegűek, évjárattól és a technológiától függően változhatnak. 
 

BURGONYA TÍPUSOK FELHSZNÁLÁS SZERINT

Főzési típus: A/B

  • Főzés után is szilárdan egyben maradó gumó, finom szemcsés textúra. Nem szétfővő.
  • Felhasználás: burgonyasaláták, hideg konyhai készítmények.

Főzési típus: B

  • Kissé szétfővő, kissé szappanos vagy lisztes konzisztencia, közepesen finom textura.
  • Felhasználás: vegyes hasznosítású burgonya, hasábburgonya alapanyag.

Főzési típus: B/C

  • Szétfővő, laza szerkezetű, lisztes, közepesnél nagyobb szemcsézet, száraz porhanyós.
  • Felhasználás: burgonya püré és pehely előállításra, chips készítésre, burgonyás tészták, gombóc, parázsburgonya, farmerburgonya alapanyagaként
Valójában valamennyi (A, B, C) fajtából készíthető minden burgonya étel, azonban a jelölések ismerete, és a jelölések szerinti fajtaválasztás jelentősen megkönnyítheti a főzést, csökkenti a hibázás lehetőségét és javítja eredményt.

A vetőburgonya jelentősége

A zöldségvetőmagok között a vetőburgonya a kiemelten keresettek közé tartozik. Ez természetesen nem véletlen, s népszerűségét elsősorban annak köszönheti, hogy rendkívül sokrétűen felhasználható. Ez nem csupán a sokféle burgonya ételreceptre vonatkozik, hanem arra, hogy az élelmiszeriparon felül a gyógyszeripar, a szeszgyártás, és a keményítőipar számára is szükséges nyersanyagnak számít. A burgonya kiemelkedő alkalmazkodóképességű növény, kínálatunkban pedig kiváló tulajdonságú vetőburgonyákat találsz. 

Vetőburgonya kínálatunk

Vetésidő és érésidő, származási hely, héjszín, hússzín és alak, illetve főzési típus szerint is válogathatsz vetőburgonyáink között, ahogy a bio termesztésre is alkalmas vetőburgonyákat is megtalálod nálunk. Jó ellenálló képesség és magas hozam jellemzi a piros héjú fajtákat, ahogy mindegyik típusnak megvannak a maga előnyei. Az egyes vetőburgonya típusokra kattintva részletes leírással segítjük választásodat. Ezekben szerepel az adott típus ellenállóképességének részletezése, a típusra jellemző hozam, felhasználhatóság és a jellemző előnyei, sőt, az egyes gyomirtószerekre való érzékenysége is, ha van ilyen.

 



Request for quotationRequest for quotation

Search

Request for quotationRequest for quotation

Request for quotation

OrderOrder

Order

DeliveryDelivery

Delivery

You can also choose it with
Message

Questions, messages? Share it with us!