Kezdőoldal > Vetőmagok > Fűfélék > Juhcsenkesz
 

Juhcsenkesz

A fűfélék vetőmagjai között legalább olyan fontos, hogy megfelelő minőséget válassz, mint bármely más vetőmag esetében. A Primagnál ennek megfelelően csak a legmagasabb, fémzárolt minőségű vetőmagokat fogod megtalálni. Ez a minőség garantálja számodra a fajtabiztonságot, megfelelő gondozás mellett az egészséges növényeket és a kívánt bő hozamot. Juhcsenkesz vetőmagjaink esetében sincs ez másként. A juhcsenkesz alacsony igényű és kiváló ellenálló képességű fűféle, amely takarmányt biztosít az állatok számára. Kedvezőtlen talajadottságok mellett is képes megélni.

A juhcsenkesz kifejezetten szárazságtűrő növény.

Tovább a részletekre
2 termék  a 2 termékből
Rendezés:
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag

Legyen saját keveréked! Állitsd össze a saját keverékedet, akár már 300 kg-tól. Csak küld el üzenetben, hogy milyen fajokból és milyen %-ban szeretnéd és mi megoldjuk, ezt is :)!

 | Kisokos/Hasznos ...


Miért érdemes a juhcsenkesz mellett letenni a voksodat?

A juhcsenkesz azért foglal el fontos helyet a fűfélék vetőmagjai között, mert azokon a helyeken is képes megmaradni, amelyen más fűfélék nehezen vagy egyáltalán nem. Kifejezetten szárazságtűrő növény, amely a rendkívül alacsony tápanyagtartalmú és előnytelen talajadottságokkal jellemezhető területeken is alkalmazható. 

Kiemelten javasolt a juhcsenkesz vetőmag használata külterjes helyeken, valamint olyan kertekben is, ahol rendkívül rosszak a körülmények. Ugyan a juhcsenkesz biztosan nem nyerne szépségversenyt a külleme alapján, cserébe viszont kiemelkedő ellenálló képességgel rendelkezik a vetőmagok között.

A juhcsenkesz jellemzői

Viszonylag késői fejlődésű fűféle, amelyet nem szabad 5-6 centiméternél alacsonyabbra vágni, mert ezzel a kiszáradását kockáztatjuk. Elsősorban a napos területeket szereti, de a félárnyékos részeken is megmarad.

Takarmányként is hasznosítható, emellett pedig remek választás olyan területek esetében, amelyekre kevés gondozást lehet fordítani, hiszen a juhcsenkesz nem tart igényt különleges ápolási teendőkre, pontosan e tekintetben érdemes megfontolni alkalmazását az adott területen.

 | Cikkajánló
A tritikálé jelentősége és előnyei a modern mezőgazdaságban
A tritikálé jelentősége és előnyei a modern mezőgazdaságban
2023.09.12. | Szakmai cikkek
Tritikálé: a modern mezőgazdaság innovatív gabonája. A ciikkünkből kiderül, hogy miért növekszik a népszerűsége a termesztésben és feldolgozásban.
Tovább olvasok
GOSZ-VSZT-NAK Repce Posztregisztrációs Fajtakísérlet 2023
GOSZ-VSZT-NAK Repce Posztregisztrációs Fajtakísérlet 2023
2023.09.11. | Szakmai cikkek
Kiadvány a 2023 évi repce Posztregisztrációs Fajtakísérletek eredményeiből
Tovább olvasok
GOSZ-VSZT-NAK Őszi búza Posztregisztrációs kísérlet 2023
GOSZ-VSZT-NAK Őszi búza Posztregisztrációs kísérlet 2023
2023.09.11. | Szakmai cikkek
Kiadvány a 2023 évi búza Posztregisztrációs Fajtakísérletek eredményeiből
Tovább olvasok
 | Ügyfeleink mondták

A munkacsúcsok idején minden megspórolt perc kincset ér, hiszen szinte folyamatosan a területen dolgozunk, és az élet gyakran olyan helyzeteket produkál, amikor nyitvatartás után szükséges a beszerzéseket bonyolítani. Ekkor nagyon jól jön, hogy a Primag webshopból a legtöbb input anyagot, sőt még ritkábban használt eszközöket, pl.  zsákokat, tartályt, szivattyút is megrendelhetek. Nem egyszer előfordult, hogy csak itt találtam a konkrét igényünkre költséghatékony megoldást. Ha a rendelés pontosítására van szükség, gyakorlatilag azonnali telefonos segítséget kapok, majd a szállítást is hihetetlenül gyorsan megszervezik. Ilyen gördülékeny beszerzési lehetőséggel máshol nem találkoztam még.

Szántosi Attila Biohungaricum Kft.
Szarvas

Már régóta vásárolunk a Primag-tól, mert számunkra nagyon fontos, hogy közvetlen kapcsolatot tudjunk fenntartani a beszerzés folyamán. Minden felmerülő problémánkat, kérésünket rugalmasan kezelik és szakmailag kiemelkedőek, így mindig nyugodtak lehetünk.  A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan, időben ki is szállítják. A gazdálkodáshoz szükséges plusz információkat is megtalálom a honlapon.

Pintér Lajos Bácsai Agrár Zrt.
Győr

A Primag volt az első komoly kereskedő cég, aki az idők szavát meghallva webes felületre vitte a készletet, a vásárlást, a kiszolgálást. Ezzel nekünk, vásárlóknak rengeteg időt, telefonálgatást, utazgatást spóroltak meg. Ez azóta fejlődik, minden évben egyre jobbak és a növekvő termékszám ellenére is kezelhető, működő a webshopos felület. 

Sári Sándor László családi gazdálkodó
Mélykút
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!