Kezdőoldal > Vetőmagok > Fűfélék > Réti perje
Kategóriák
 

Réti perje

A gyepek legértékesebb takarmányfüvei a pázsitfűfélék és a pillangós virágúak. Az aljfű fajták közül pedig az egyik legértékesebb a réti perje. Kiváló megújuló képességgel rendelkezik, ezért nagyon jó választás, ha legelőt vagy kaszálót szeretnél telepíteni.  A réti perje a pázsitfűfélék családjába tartozik és jó minőségű takarmányfű is egyben. Ahogy azt egy legelőbe illő fűféle esetében elvárhatjuk, a réti perje jól tűri a tiprást és a rágást. A Primag minőségi, fémzárolt vetőmagjainak hála mindig fajtatiszta és megbízható forrásból származó vetőmagok állnak rendelkezésedre.

Az egyik legértékesebb takarmánynövényünk.

Tovább a részletekre
3 termék  a 3 termékből
Rendezés:
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag

Legyen saját keveréked! Állitsd össze a saját keverékedet, akár már 300 kg-tól. Csak küld el üzenetben, hogy milyen fajokból és milyen %-ban szeretnéd és mi megoldjuk, ezt is :)!

 | Kisokos/Hasznos ...


A réti perje jelentősége

A fűvetőmagok széles kínálatából ajánljuk a réti perjét. A réti perje évelő, tarackoló pázsitfű. Őshonos fűfajta. Mélyre hatoló gyökérzetének köszönhetően kiváló ellenálló képességgel rendelkezik.

A szárazságnak ellenálló fajta, amelyet pázsitként, legelőként vagy kaszálóként is hasznosíthatunk. Remekül beválik az erózióval szemben is. Nagyon hosszú élettartam jellemzi, akár 8-10 éven keresztül is számíthatunk rá.

A réti perje igényei

Sokféle talajon eredményesen termeszthető, ez alól a vályog és agyagtalajok sem kivételek. Jól viseli a száraz körülményeket, de az árnyékot és a nagyon rövidre nyírást nem szereti.

Ennek ellenére pázsitként is vethető, akár önmagában is. Dekoratív megjelenéssel és sűrű gyeppel örvendezteti meg a kertek tulajdonosait is. Ahhoz, hogy folyamatosan megújuljon, időt kell szánni a gyepszellőztetésre is.

Sokféle társnövénye lehet. Száraz területeken leginkább a vörös csenkesz, a búzafű, a magyar rozsnok és a sudár rozsnok lesznek jó társai. Jó vízellátottságú területeken vethető angol perjével, réti csenkesszel, fehér herével vagy például szarvaskereppel társulásban is.

 | Cikkajánló
Készülhetnek a gazdák: tovább nő 2024-től az ökológiai gazdálkodás támogatása
Készülhetnek a gazdák: tovább nő 2024-től az ökológiai gazdálkodás támogatása
2023.12.02. | Szakmai cikkek
2024-től bővül a biogazdaságok támogatása.
Tovább olvasok
Az ökológiai gazdálkodás új dimenziói
Az ökológiai gazdálkodás új dimenziói
2023.11.30. | Szakmai cikkek
A biogazdálkodás a jövő útja: környezetbarát gazdálkodási technikák és az egészséges élelmiszertermelés ötvözete.
Tovább olvasok
Gazdálkodási Napló - Friss infók
Gazdálkodási Napló - Friss infók
2023.11.22. | Agrártámogatások
2024-ben is lesz lehetőség a Gazdálkodási Napló egyszeri elektronikus feltöltésére!
Tovább olvasok
 | Ügyfeleink mondták

A Primag volt az első komoly kereskedő cég, aki az idők szavát meghallva webes felületre vitte a készletet, a vásárlást, a kiszolgálást. Ezzel nekünk, vásárlóknak rengeteg időt, telefonálgatást, utazgatást spóroltak meg. Ez azóta fejlődik, minden évben egyre jobbak és a növekvő termékszám ellenére is kezelhető, működő a webshopos felület. 

Sári Sándor László családi gazdálkodó
Mélykút

A munkacsúcsok idején minden megspórolt perc kincset ér, hiszen szinte folyamatosan a területen dolgozunk, és az élet gyakran olyan helyzeteket produkál, amikor nyitvatartás után szükséges a beszerzéseket bonyolítani. Ekkor nagyon jól jön, hogy a Primag webshopból a legtöbb input anyagot, sőt még ritkábban használt eszközöket, pl.  zsákokat, tartályt, szivattyút is megrendelhetek. Nem egyszer előfordult, hogy csak itt találtam a konkrét igényünkre költséghatékony megoldást. Ha a rendelés pontosítására van szükség, gyakorlatilag azonnali telefonos segítséget kapok, majd a szállítást is hihetetlenül gyorsan megszervezik. Ilyen gördülékeny beszerzési lehetőséggel máshol nem találkoztam még.

Szántosi Attila Biohungaricum Kft.
Szarvas

Már régóta vásárolunk a Primag-tól, mert számunkra nagyon fontos, hogy közvetlen kapcsolatot tudjunk fenntartani a beszerzés folyamán. Minden felmerülő problémánkat, kérésünket rugalmasan kezelik és szakmailag kiemelkedőek, így mindig nyugodtak lehetünk.  A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan, időben ki is szállítják. A gazdálkodáshoz szükséges plusz információkat is megtalálom a honlapon.

Pintér Lajos Bácsai Agrár Zrt.
Győr
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!