Kezdőoldal > Vetőmagok > Fűfélék > Réti perje
Kategóriák
 
Letöltés

Réti perje

A gyepek legértékesebb takarmányfüvei a pázsitfűfélék és a pillangós virágúak. Az aljfű fajták közül pedig az egyik legértékesebb a réti perje. Kiváló megújuló képességgel rendelkezik, ezért nagyon jó választás, ha legelőt vagy kaszálót szeretnél telepíteni.  A réti perje a pázsitfűfélék családjába tartozik és jó minőségű takarmányfű is egyben. Ahogy azt egy legelőbe illő fűféle esetében elvárhatjuk, a réti perje jól tűri a tiprást és a rágást. A Primag minőségi, fémzárolt vetőmagjainak hála mindig fajtatiszta és megbízható forrásból származó vetőmagok állnak rendelkezésedre.

Az egyik legértékesebb takarmánynövényünk.

Tovább a részletekre
3 termék  a 3 termékből
Rendezés:
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag

Legyen saját keveréked! Állitsd össze a saját keverékedet, akár már 300 kg-tól. Csak küld el üzenetben, hogy milyen fajokból és milyen %-ban szeretnéd és mi megoldjuk, ezt is :)!

Kisokos/Hasznos | Kisokos/Hasznos ...


A réti perje jelentősége

A fűvetőmagok széles kínálatából ajánljuk a réti perjét. A réti perje évelő, tarackoló pázsitfű. Őshonos fűfajta. Mélyre hatoló gyökérzetének köszönhetően kiváló ellenálló képességgel rendelkezik.

A szárazságnak ellenálló fajta, amelyet pázsitként, legelőként vagy kaszálóként is hasznosíthatunk. Remekül beválik az erózióval szemben is. Nagyon hosszú élettartam jellemzi, akár 8-10 éven keresztül is számíthatunk rá.

A réti perje igényei

Sokféle talajon eredményesen termeszthető, ez alól a vályog és agyagtalajok sem kivételek. Jól viseli a száraz körülményeket, de az árnyékot és a nagyon rövidre nyírást nem szereti.

Ennek ellenére pázsitként is vethető, akár önmagában is. Dekoratív megjelenéssel és sűrű gyeppel örvendezteti meg a kertek tulajdonosait is. Ahhoz, hogy folyamatosan megújuljon, időt kell szánni a gyepszellőztetésre is.

Sokféle társnövénye lehet. Száraz területeken leginkább a vörös csenkesz, a búzafű, a magyar rozsnok és a sudár rozsnok lesznek jó társai. Jó vízellátottságú területeken vethető angol perjével, réti csenkesszel, fehér herével vagy például szarvaskereppel társulásban is.

Cikkajánló | Cikkajánló
Praktikus tárolás, biztoságos szállítás
Praktikus tárolás, biztoságos szállítás
2024.05.24. | Szakmai cikkek
A big-bag és q-bag zsákok rendkívül sokoldalú és praktikus tárolási megoldást biztosítanak.
Tovább olvasok
A vetőmag bizalmi cikk és komoly érték!
A vetőmag bizalmi cikk és komoly érték!
2024.05.24. | Szakmai cikkek
Válaszd a minőséget! A fémzárolt vetőmagok használata elengedhetetlen a mezőgazdasági termelők számára a minőségi termelés biztosítása érdekében
Tovább olvasok
Facélia: a lila virágú szántóföldi csoda
Facélia: a lila virágú szántóföldi csoda
2024.05.21. | Szakmai cikkek
Egy lila virágú, talajjavító növény, amely javítja a biodiverzitást.
Tovább olvasok
Ügyfeleink mondták | Ügyfeleink mondták
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

Nem találkoztam még korábban ennyire áttekinthető, szakmailag is kitűnő mezőgazdasági webshoppal. Felüdülés, hogy nem kell egy területi képviselővel személyesen leülnöm egyeztetni, hogy bármiféle információt szerezzek. Ehelyett a Primagnál az oldalon, valamint e-mailben vagy telefonon gyorsan, lendületesen minden kérdésemre választ kapok, és le is tudom adni azonnal a rendelést.

Sáriné Romfa Ibolya őstermelő
Mélykút
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag aktív

Mivel 2015-től bio művelésben művelem a szőlőket, így nagyon fontos számomra egy olyan innovatív partner, aki mindig tud segíteni a megfelelő anyagok beszerzésében, hiszen organikus gazdálkodásban nem használhatok bármilyen szert. Mindig pontos információkkal szolgálnak az általuk forgalmazott anyagokról. A kiszolgálás és a szállítás mindig gyors és megbízható, a határidőkben soha nem volt még csúszás. Minden kollégájuk segítőkész és motivált. Nagyon megbízható partnerre találtam a Primagban!

 

Bárdos Sarolta Tokaj Nobilis Kft.
Bodrogkeresztúr
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

A munkacsúcsok idején minden megspórolt perc kincset ér, hiszen szinte folyamatosan a területen dolgozunk, és az élet gyakran olyan helyzeteket produkál, amikor nyitvatartás után szükséges a beszerzéseket bonyolítani. Ekkor nagyon jól jön, hogy a Primag webshopból a legtöbb input anyagot, sőt még ritkábban használt eszközöket, pl.  zsákokat, tartályt, szivattyút is megrendelhetek. Nem egyszer előfordult, hogy csak itt találtam a konkrét igényünkre költséghatékony megoldást. Ha a rendelés pontosítására van szükség, gyakorlatilag azonnali telefonos segítséget kapok, majd a szállítást is hihetetlenül gyorsan megszervezik. Ilyen gördülékeny beszerzési lehetőséggel máshol nem találkoztam még.

Szántosi Attila Biohungaricum Kft.
Szarvas
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!

Figyelem! A Caps Lock bekapcsolva!