We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Home page > Seeds > Grasses > Blue grass
Request for quotationDeliveryDelivery
Blue grass

A gyepek legértékesebb takarmányfüvei a pázsitfűfélék és a pillangós virágúak. Az aljfű fajták közül pedig az egyik legértékesebb a réti perje. Kiváló megújuló képességgel rendelkezik, ezért nagyon jó választás, ha legelőt vagy kaszálót szeretnél telepíteni.  A réti perje a pázsitfűfélék családjába tartozik és jó minőségű takarmányfű is egyben. Ahogy azt egy legelőbe illő fűféle esetében elvárhatjuk, a réti perje jól tűri a tiprást és a rágást. A Primag minőségi, fémzárolt vetőmagjainak hála mindig fajtatiszta és megbízható forrásból származó vetőmagok állnak rendelkezésedre.

Az egyik legértékesebb takarmánynövényünk.

Go to details ...

Nézet:
Primaq - Prima Mag
Primaq - Prima Mag

A réti perje jelentősége

A fűvetőmagok széles kínálatából ajánljuk a réti perjét. A réti perje évelő, tarackoló pázsitfű. Őshonos fűfajta. Mélyre hatoló gyökérzetének köszönhetően kiváló ellenálló képességgel rendelkezik.

A szárazságnak ellenálló fajta, amelyet pázsitként, legelőként vagy kaszálóként is hasznosíthatunk. Remekül beválik az erózióval szemben is. Nagyon hosszú élettartam jellemzi, akár 8-10 éven keresztül is számíthatunk rá.

A réti perje igényei

Sokféle talajon eredményesen termeszthető, ez alól a vályog és agyagtalajok sem kivételek. Jól viseli a száraz körülményeket, de az árnyékot és a nagyon rövidre nyírást nem szereti.

Ennek ellenére pázsitként is vethető, akár önmagában is. Dekoratív megjelenéssel és sűrű gyeppel örvendezteti meg a kertek tulajdonosait is. Ahhoz, hogy folyamatosan megújuljon, időt kell szánni a gyepszellőztetésre is.

Sokféle társnövénye lehet. Száraz területeken leginkább a vörös csenkesz, a búzafű, a magyar rozsnok és a sudár rozsnok lesznek jó társai. Jó vízellátottságú területeken vethető angol perjével, réti csenkesszel, fehér herével vagy például szarvaskereppel társulásban is.Request for quotationRequest for quotation

Search

Request for quotationRequest for quotation

Request for quotation

OrderOrder

Order

DeliveryDelivery

Delivery

You can also choose it with
Message

Questions, messages? Share it with us!