Segíthetünk?
Hírlevél feliratkozás
Primaq - Prima Mag

Örülünk, hogy szeretnél feliratkozni hírlevelünkre. Értesülj Te is első kézből akcióinkról, újdonságainkról!

AjánlatkérésKiszállításKiszállítás
Réti perje

A gyepek legértékesebb takarmányfüvei a pázsitfűfélék és a pillangós virágúak. Az aljfű fajták közül pedig az egyik legértékesebb a réti perje. Kiváló megújuló képességgel rendelkezik, ezért nagyon jó választás, ha legelőt vagy kaszálót szeretnél telepíteni.  A réti perje a pázsitfűfélék családjába tartozik és jó minőségű takarmányfű is egyben. Ahogy azt egy legelőbe illő fűféle esetében elvárhatjuk, a réti perje jól tűri a tiprást és a rágást. A Primag minőségi, fémzárolt vetőmagjainak hála mindig fajtatiszta és megbízható forrásból származó vetőmagok állnak rendelkezésedre.

A gyepek közül pedig az egyik legértékesebb takarmánynövényünk a réti perje. 

Tovább a részletekre

Görgess lejjebb! Használd bátran a SZŰRŐKET, hogy könnyen megtaláld a keresett terméket!

Nézet:
Primaq - Prima Mag
Primaq - Prima Mag
Akár ezekkel is kombinálhatod
Üzenet

Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!

A réti perje jelentősége

A fűvetőmagok széles kínálatából ajánljuk a réti perjét. A réti perje évelő, tarackoló pázsitfű. Őshonos fűfajta. Mélyre hatoló gyökérzetének köszönhetően kiváló ellenálló képességgel rendelkezik.

A szárazságnak ellenálló fajta, amelyet pázsitként, legelőként vagy kaszálóként is hasznosíthatunk. Remekül beválik az erózióval szemben is. Nagyon hosszú élettartam jellemzi, akár 8-10 éven keresztül is számíthatunk rá.

A réti perje igényei

Sokféle talajon eredményesen termeszthető, ez alól a vályog és agyagtalajok sem kivételek. Jól viseli a száraz körülményeket, de az árnyékot és a nagyon rövidre nyírást nem szereti.

Ennek ellenére pázsitként is vethető, akár önmagában is. Dekoratív megjelenéssel és sűrű gyeppel örvendezteti meg a kertek tulajdonosait is. Ahhoz, hogy folyamatosan megújuljon, időt kell szánni a gyepszellőztetésre is.

Sokféle társnövénye lehet. Száraz területeken leginkább a vörös csenkesz, a búzafű, a magyar rozsnok és a sudár rozsnok lesznek jó társai. Jó vízellátottságú területeken vethető angol perjével, réti csenkesszel, fehér herével vagy például szarvaskereppel társulásban is.AjánlatkérésAjánlatkérés

Keresés

AjánlatkérésAjánlatkérés

Ajánlatkérés

RendelésRendelés

Rendelés

KiszállításKiszállítás

Kiszállítás