We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Request for quotationDeliveryDelivery
Alfalfa

A lucerna a pillangósvirágúak közé tartozó növény, amely sokféle célból hasznosítható. A lucerna alkalmas zöldtakarmányozásra, szénakészítésre, erjesztéses tartósítás után silózásra, de az ipari feldolgozás szempontjából is fontos szerepe van. A lucerna vetőmag esetében is a legmagasabb, fémzárolt minőség biztosítja a legkedvezőbb startot, garantálja az egészséges és ellenálló növényt, valamint a bőséges terméshozamot. Tisztán vagy társításban is vethető, az állatok szálasan vagy szecskázva is szívesen fogyasztják, a kérődző haszonállatok számára viszont zölden nem etethető, csak előfonnyasztás után.

A lucerna az egyik legértékesebb takarmánynövényünk.  

Go to details ...

Lucerna vetőmagok kínálata

A pillangósvirágúak vetőmagjai között találod meg a lucernát is. Fagytűrő, stressztűrő, szárazságtűrő fajtákat kínálunk, melyek között a kék virágú, lila virágú, tarka virágú, valamint a sárga virágú lucernát is megtalálod. Akár havonta kaszálható lucernát is találsz nálunk, de egyes betegségekkel szembeni rezisztenciával jellemezhető fajtákat is kínálunk.

A lucerna termesztése

A lucernát általában tavasszal vetik csapadékigénye miatt. Kiváló elővetemények számára a kalászos növények, a keveréktakarmányok, de a burgonya és a repce is. Itt is érdemes betartani a szabályt, hogy pillangósvirágúak egymás után ne következzenek. Utóveteményként a búza az egyik legjobb döntés. Önmagában vagy keverékben is vethető, jó választás társnak a borsó vagy más takarónövények.

A szükséges talajelőkészítés a talaj jellemzőitől, valamint az előveteménytől függ. Semmiképpen ne feledkezz meg arról, hogy a szükséges tápanyagokkal ellásd a növényt! A lucerna foszfor és kálium szempontból kifejezetten igényes. 

A lucerna éves szinten akár 4-6 alkalommal is kaszálható. Ennek ideje és gyakorisága függ az egyedi adottságoktól, a vetésidőtől és a felhasználás módjától egyaránt.Request for quotationRequest for quotation

Search

Request for quotationRequest for quotation

Request for quotation

OrderOrder

Order

DeliveryDelivery

Delivery

Message

Questions, messages? Share it with us!