Segíthetünk?
Hírlevél feliratkozás
Primaq - Prima Mag

Örülünk, hogy szeretnél feliratkozni hírlevelünkre. Értesülj Te is első kézből akcióinkról, újdonságainkról!

AjánlatkérésKiszállításKiszállítás
Lucerna

A lucerna a pillangósvirágúak közé tartozó növény, amely sokféle célból hasznosítható. A lucerna alkalmas zöldtakarmányozásra, szénakészítésre, erjesztéses tartósítás után silózásra, de az ipari feldolgozás szempontjából is fontos szerepe van. A lucerna vetőmag esetében is a legmagasabb, fémzárolt minőség biztosítja a legkedvezőbb startot, garantálja az egészséges és ellenálló növényt, valamint a bőséges terméshozamot. Tisztán vagy társításban is vethető, az állatok szálasan vagy szecskázva is szívesen fogyasztják, a kérődző haszonállatok számára viszont zölden nem etethető, csak előfonnyasztás után.

A lucerna a pillangósvirágúak közé tartozó növény, amely sokféle célból hasznosítható.

Tovább a részletekre

Görgess lejjebb! Használd bátran a SZŰRŐKET, hogy könnyen megtaláld a keresett terméket!

Üzenet

Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!

Lucerna vetőmagok kínálata

A pillangósvirágúak vetőmagjai között találod meg a lucernát is. Fagytűrő, stressztűrő, szárazságtűrő fajtákat kínálunk, melyek között a kék virágú, lila virágú, tarka virágú, valamint a sárga virágú lucernát is megtalálod. Akár havonta kaszálható lucernát is találsz nálunk, de egyes betegségekkel szembeni rezisztenciával jellemezhető fajtákat is kínálunk.

A lucerna termesztése

A lucernát általában tavasszal vetik csapadékigénye miatt. Kiváló elővetemények számára a kalászos növények, a keveréktakarmányok, de a burgonya és a repce is. Itt is érdemes betartani a szabályt, hogy pillangósvirágúak egymás után ne következzenek. Utóveteményként a búza az egyik legjobb döntés. Önmagában vagy keverékben is vethető, jó választás társnak a borsó vagy más takarónövények.

A szükséges talajelőkészítés a talaj jellemzőitől, valamint az előveteménytől függ. Semmiképpen ne feledkezz meg arról, hogy a szükséges tápanyagokkal ellásd a növényt! A lucerna foszfor és kálium szempontból kifejezetten igényes. 

A lucerna éves szinten akár 4-6 alkalommal is kaszálható. Ennek ideje és gyakorisága függ az egyedi adottságoktól, a vetésidőtől és a felhasználás módjától egyaránt.AjánlatkérésAjánlatkérés

Keresés

AjánlatkérésAjánlatkérés

Ajánlatkérés

RendelésRendelés

Rendelés

KiszállításKiszállítás

Kiszállítás