Kezdőoldal > Vetőmagok > Gabonafélék > Zab
Kategóriák
 

Zab

A Primag kiváló minőségű fémzárolt vetőmag kínálatának fontos részét képezik a zab vetőmagok. A zab széleskörűen felhasználható, kezdve az abraktakarmányozástól, a szárított takarmányon keresztül az étkezési, valamint gyógyszeripari alkalmazásig, a zab mindegyik területen megállja a helyét. Sokféle haszonállat táplálására alkalmas, nemcsak szemes, hanem darált vagy őrölt formában is. Az emberi szervezetre gyakorolt pozitív hatása miatt étkezési célú hasznosítása is magas. Márciusi vetéssel és júniusi, illetve augusztusi betakarítással számolhatunk.

A legkiválóbb zab vetőmagok 1 helyen! 

Tovább a részletekre
22 termék  a 22 termékből
Rendezés:
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag
 | Kisokos/Hasznos ...


A zab jelentősége

A gabonafélék termesztése mind az állati takarmányozás szempontjából, mind az emberek táplálkozásában betöltött szerepük révén igen jelentős. A zab is ismert széleskörű hasznosíthatóságáról.

Étkezési célú felhasználás

Az emberi egészségre gyakorolt pozitív hatásai miatt a zab fontos szerepet tölt be a táplálkozásban, keresettsége pedig növekvő tendenciát mutat. Zab vetőmagjaink közül az összes fajta hasznosítható malomipari célokra, fenntartva azt, hogy ebben az esetben kiemelt szerepet kell kapnia a megdőlés elleni védekezésnek, a betegségek elleni védekezésnek, az időjárás okozta károk enyhítésének valamint az elszíneződés elleni védekezésnek egyaránt. 

A malmi célokra termesztett zabbal szemben alapvető elvárásoknak kell megfelelni a minőség tekintetében a vetőmagok között, mind a szemek nagysága, mind az idegen anyagoktól és ízektől való mentesség szempontjából.

A zab szerepe az állati takarmányozásban

Az abraktakarmányként hasznosított zab a lovak számára kifejezetten értékes takarmány. A lovakon kívül a juhok számára is alkalmas egész szemként való fogyasztásra, míg teheneknek és borjaknak jellemzően őrölve vagy daraként adják. Pelyvától mentesen sertések számára is kiváló takarmány, baromfiak pedig akár pelyvástól is fogyaszthatják.

 | Cikkajánló
Készülhetnek a gazdák: tovább nő 2024-től az ökológiai gazdálkodás támogatása
Készülhetnek a gazdák: tovább nő 2024-től az ökológiai gazdálkodás támogatása
2023.12.02. | Szakmai cikkek
2024-től bővül a biogazdaságok támogatása.
Tovább olvasok
Az ökológiai gazdálkodás új dimenziói
Az ökológiai gazdálkodás új dimenziói
2023.11.30. | Szakmai cikkek
A biogazdálkodás a jövő útja: környezetbarát gazdálkodási technikák és az egészséges élelmiszertermelés ötvözete.
Tovább olvasok
Gazdálkodási Napló - Friss infók
Gazdálkodási Napló - Friss infók
2023.11.22. | Agrártámogatások
2024-ben is lesz lehetőség a Gazdálkodási Napló egyszeri elektronikus feltöltésére!
Tovább olvasok
 | Ügyfeleink mondták

A Primag volt az első komoly kereskedő cég, aki az idők szavát meghallva webes felületre vitte a készletet, a vásárlást, a kiszolgálást. Ezzel nekünk, vásárlóknak rengeteg időt, telefonálgatást, utazgatást spóroltak meg. Ez azóta fejlődik, minden évben egyre jobbak és a növekvő termékszám ellenére is kezelhető, működő a webshopos felület. 

Sári Sándor László családi gazdálkodó
Mélykút

Mivel 2015-től bio művelésben művelem a szőlőket, így nagyon fontos számomra egy olyan innovatív partner, aki mindig tud segíteni a megfelelő anyagok beszerzésében, hiszen organikus gazdálkodásban nem használhatok bármilyen szert. Mindig pontos információkkal szolgálnak az általuk forgalmazott anyagokról. A kiszolgálás és a szállítás mindig gyors és megbízható, a határidőkben soha nem volt még csúszás. Minden kollégájuk segítőkész és motivált. Nagyon megbízható partnerre találtam a Primagban!

 

Bárdos Sarolta Tokaj Nobilis Kft.
Bodrogkeresztúr

Már régóta vásárolunk a Primag-tól, mert számunkra nagyon fontos, hogy közvetlen kapcsolatot tudjunk fenntartani a beszerzés folyamán. Minden felmerülő problémánkat, kérésünket rugalmasan kezelik és szakmailag kiemelkedőek, így mindig nyugodtak lehetünk.  A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan, időben ki is szállítják. A gazdálkodáshoz szükséges plusz információkat is megtalálom a honlapon.

Pintér Lajos Bácsai Agrár Zrt.
Győr
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!