We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

SearchSearchRequest for quotationRequest for quotationOrderOrderDeliveryDeliveryPDF nyomtatás

Oats

A Primag kiváló minőségű fémzárolt vetőmag kínálatának fontos részét képezik a zab vetőmagok. A zab széleskörűen felhasználható, kezdve az abraktakarmányozástól, a szárított takarmányon keresztül az étkezési, valamint gyógyszeripari alkalmazásig, a zab mindegyik területen megállja a helyét. Sokféle haszonállat táplálására alkalmas, nemcsak szemes, hanem darált vagy őrölt formában is. Az emberi szervezetre gyakorolt pozitív hatása miatt étkezési célú hasznosítása is magas. Márciusi vetéssel és júniusi, illetve augusztusi betakarítással számolhatunk.

A legkiválóbb zab vetőmagok 1 helyen! 

Go to details ...

Nézet:
Primaq - Prima Mag
Primaq - Prima Mag

A zab jelentősége

A gabonafélék termesztése mind az állati takarmányozás szempontjából, mind az emberek táplálkozásában betöltött szerepük révén igen jelentős. A zab is ismert széleskörű hasznosíthatóságáról.

Étkezési célú felhasználás

Az emberi egészségre gyakorolt pozitív hatásai miatt a zab fontos szerepet tölt be a táplálkozásban, keresettsége pedig növekvő tendenciát mutat. Zab vetőmagjaink közül az összes fajta hasznosítható malomipari célokra, fenntartva azt, hogy ebben az esetben kiemelt szerepet kell kapnia a megdőlés elleni védekezésnek, a betegségek elleni védekezésnek, az időjárás okozta károk enyhítésének valamint az elszíneződés elleni védekezésnek egyaránt. 

A malmi célokra termesztett zabbal szemben alapvető elvárásoknak kell megfelelni a minőség tekintetében, mind a szemek nagysága, mind az idegen anyagoktól és ízektől való mentesség szempontjából.

A zab szerepe az állati takarmányozásban

Az abraktakarmányként hasznosított zab a lovak számára kifejezetten értékes takarmány. A lovakon kívül a juhok számára is alkalmas egész szemként való fogyasztásra, míg teheneknek és borjaknak jellemzően őrölve vagy daraként adják. Pelyvától mentesen sertések számára is kiváló takarmány, baromfiak pedig akár pelyvástól is fogyaszthatják.SearchSearch

Search

Request for quotationRequest for quotation

Request for quotation

OrderOrder

Order

DeliveryDelivery

Delivery

You can also choose it with
Message

Questions, messages? Share it with us!