Kezdőoldal > Vetőmagok > Zöldtrágya növények > Meliorációs retek
 

Meliorációs retek

Mi mindent remélhetünk a zöldtrágyázástól? A zöldtrágyázás egy olyan technika, amelynek sokat köszönhetünk, ha megfelelően csináljuk, és támogatja a fenntarthatóságot is. A zöldtrágyázásnak köszönhetően a talaj megújul, miközben nem csupán a szerkezete, hanem a termékenysége is jelentős mértékben javul. A zöldtrágyanövények védik a talajt az eróziótól és elnyomják a gyomokat. A meliorációs retek javítja a talajt, mind a szerkezet, a vízgazdálkodás, mind pedig a talajélet szempontjából. A zöldtrágyaként történő felhasználás mellett vadeleségnek is alkalmas.

A meliorációs retek fontos zöldtrágya növényünk.

Tovább a részletekre
2 termék  a 2 termékből
Rendezés:
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag

Legyen saját keveréked! Állitsd össze a saját keverékedet, akár már 300 kg-tól. Csak küld el üzenetben, hogy milyen fajokból és milyen %-ban szeretnéd és mi megoldjuk, ezt is :)!

 | Kisokos/Hasznos ...


A meliorációs retek jelentősége

A talajművelő retekként is emlegetett meliorációs retek kevésbé elterjedt a zöldtrágya növények között, pedig a korai vetésű zöldtrágyázás jelentősége a változó időjárás következtében egyre csak nő. A meliorációs reteknek nincs szüksége sem a kelés, sem a növekedés során sok nedvességre, ezért a száraz és meleg időjárási körülmények nem okoznak problémát számára. Gyökérzete rendkívül erős és mélyre törő, amelynek eredménye, hogy talajlazító hatása kifejezetten jelentős, ezért tömörödött talajokhoz az egyik legjobb választásnak bizonyul. Bíborherével együtt vetve kiváló korai vetésű és áttelelő keveréket kaphatunk. A meliorációs retek a talaj lazításán felül a mikro és makro szintű talajélet szempontjából is nagyon fontos. E tekintetben elsősorban kitartó alkalmazással érhetünk el jelentős eredményeket. Gyomelnyomó képessége kiváló.

A meliorációs retek igényei

A magyarországi éghajlati körülmények kifejezetten kedvezőek a meliorációs retek termesztéséhez. Talaj tekintetében a közepes vagy kifejezetten jó tápanyagú talajokat kedveli, a vízállásos talaj nem megfelelő számára. Szereti a meleget és kiválóan tűri a szárazságot. 

 | Cikkajánló
A tritikálé jelentősége és előnyei a modern mezőgazdaságban
A tritikálé jelentősége és előnyei a modern mezőgazdaságban
2023.09.12. | Szakmai cikkek
Tritikálé: a modern mezőgazdaság innovatív gabonája. A ciikkünkből kiderül, hogy miért növekszik a népszerűsége a termesztésben és feldolgozásban.
Tovább olvasok
GOSZ-VSZT-NAK Repce Posztregisztrációs Fajtakísérlet 2023
GOSZ-VSZT-NAK Repce Posztregisztrációs Fajtakísérlet 2023
2023.09.11. | Szakmai cikkek
Kiadvány a 2023 évi repce Posztregisztrációs Fajtakísérletek eredményeiből
Tovább olvasok
GOSZ-VSZT-NAK Őszi búza Posztregisztrációs kísérlet 2023
GOSZ-VSZT-NAK Őszi búza Posztregisztrációs kísérlet 2023
2023.09.11. | Szakmai cikkek
Kiadvány a 2023 évi búza Posztregisztrációs Fajtakísérletek eredményeiből
Tovább olvasok
 | Ügyfeleink mondták

Bármilyen szakmai kérdésem merült is fel, a Primagtól mindig gyorsan megkaptam a választ. Nagyon segítőkészek! Nagy biztonságot ad, hogy tudom, hogy egyedi kéréseimmel is fordulhatok hozzájuk, beszerzik, amire szükségem van, és nem nekem kell utána járnom. Én elmondom, mire van szükségem, ők pedig felkutatják. A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan ki is szállítják. 

Czeller Gábor családi gazdálkodó
Tamási

Már régóta vásárolunk a Primag-tól, mert számunkra nagyon fontos, hogy közvetlen kapcsolatot tudjunk fenntartani a beszerzés folyamán. Minden felmerülő problémánkat, kérésünket rugalmasan kezelik és szakmailag kiemelkedőek, így mindig nyugodtak lehetünk.  A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan, időben ki is szállítják. A gazdálkodáshoz szükséges plusz információkat is megtalálom a honlapon.

Pintér Lajos Bácsai Agrár Zrt.
Győr

A munkacsúcsok idején minden megspórolt perc kincset ér, hiszen szinte folyamatosan a területen dolgozunk, és az élet gyakran olyan helyzeteket produkál, amikor nyitvatartás után szükséges a beszerzéseket bonyolítani. Ekkor nagyon jól jön, hogy a Primag webshopból a legtöbb input anyagot, sőt még ritkábban használt eszközöket, pl.  zsákokat, tartályt, szivattyút is megrendelhetek. Nem egyszer előfordult, hogy csak itt találtam a konkrét igényünkre költséghatékony megoldást. Ha a rendelés pontosítására van szükség, gyakorlatilag azonnali telefonos segítséget kapok, majd a szállítást is hihetetlenül gyorsan megszervezik. Ilyen gördülékeny beszerzési lehetőséggel máshol nem találkoztam még.

Szántosi Attila Biohungaricum Kft.
Szarvas
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!