Kezdőoldal > Vetőmagok > Zöldtrágya növények > Meliorációs retek
Kategóriák
 
Letöltés

Meliorációs retek

Mi mindent remélhetünk a zöldtrágyázástól? A zöldtrágyázás egy olyan technika, amelynek sokat köszönhetünk, ha megfelelően csináljuk, és támogatja a fenntarthatóságot is. A zöldtrágyázásnak köszönhetően a talaj megújul, miközben nem csupán a szerkezete, hanem a termékenysége is jelentős mértékben javul. A zöldtrágyanövények védik a talajt az eróziótól és elnyomják a gyomokat. A meliorációs retek javítja a talajt, mind a szerkezet, a vízgazdálkodás, mind pedig a talajélet szempontjából. A zöldtrágyaként történő felhasználás mellett vadeleségnek is alkalmas.

A meliorációs retek fontos zöldtrágya növényünk.

Tovább a részletekre
1 termék  a 1 termékből
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag

Legyen saját keveréked! Állitsd össze a saját keverékedet, akár már 300 kg-tól. Csak küld el üzenetben, hogy milyen fajokból és milyen %-ban szeretnéd és mi megoldjuk, ezt is :)!

Kisokos/Hasznos | Kisokos/Hasznos ...


A meliorációs retek jelentősége

A talajművelő retekként is emlegetett meliorációs retek kevésbé elterjedt a zöldtrágya növények között, pedig a korai vetésű zöldtrágyázás jelentősége a változó időjárás következtében egyre csak nő. A meliorációs reteknek nincs szüksége sem a kelés, sem a növekedés során sok nedvességre, ezért a száraz és meleg időjárási körülmények nem okoznak problémát számára. Gyökérzete rendkívül erős és mélyre törő, amelynek eredménye, hogy talajlazító hatása kifejezetten jelentős, ezért tömörödött talajokhoz az egyik legjobb választásnak bizonyul. Bíborherével együtt vetve kiváló korai vetésű és áttelelő keveréket kaphatunk. A meliorációs retek a talaj lazításán felül a mikro és makro szintű talajélet szempontjából is nagyon fontos. E tekintetben elsősorban kitartó alkalmazással érhetünk el jelentős eredményeket. Gyomelnyomó képessége kiváló.

A meliorációs retek igényei

A magyarországi éghajlati körülmények kifejezetten kedvezőek a meliorációs retek termesztéséhez. Talaj tekintetében a közepes vagy kifejezetten jó tápanyagú talajokat kedveli, a vízállásos talaj nem megfelelő számára. Szereti a meleget és kiválóan tűri a szárazságot. 

Cikkajánló | Cikkajánló
Praktikus tárolás, biztoságos szállítás
Praktikus tárolás, biztoságos szállítás
2024.05.24. | Szakmai cikkek
A big-bag és q-bag zsákok rendkívül sokoldalú és praktikus tárolási megoldást biztosítanak.
Tovább olvasok
A vetőmag bizalmi cikk és komoly érték!
A vetőmag bizalmi cikk és komoly érték!
2024.05.24. | Szakmai cikkek
Válaszd a minőséget! A fémzárolt vetőmagok használata elengedhetetlen a mezőgazdasági termelők számára a minőségi termelés biztosítása érdekében
Tovább olvasok
Facélia: a lila virágú szántóföldi csoda
Facélia: a lila virágú szántóföldi csoda
2024.05.21. | Szakmai cikkek
Egy lila virágú, talajjavító növény, amely javítja a biodiverzitást.
Tovább olvasok
Ügyfeleink mondták | Ügyfeleink mondták
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

Bármilyen szakmai kérdésem merült is fel, a Primagtól mindig gyorsan megkaptam a választ. Nagyon segítőkészek! Nagy biztonságot ad, hogy tudom, hogy egyedi kéréseimmel is fordulhatok hozzájuk, beszerzik, amire szükségem van, és nem nekem kell utána járnom. Én elmondom, mire van szükségem, ők pedig felkutatják. A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan ki is szállítják. 

Czeller Gábor családi gazdálkodó
Tamási
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

A Primag volt az első komoly kereskedő cég, aki az idők szavát meghallva webes felületre vitte a készletet, a vásárlást, a kiszolgálást. Ezzel nekünk, vásárlóknak rengeteg időt, telefonálgatást, utazgatást spóroltak meg. Ez azóta fejlődik, minden évben egyre jobbak és a növekvő termékszám ellenére is kezelhető, működő a webshopos felület. 

Sári Sándor László családi gazdálkodó
Mélykút
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag aktív

Mivel 2015-től bio művelésben művelem a szőlőket, így nagyon fontos számomra egy olyan innovatív partner, aki mindig tud segíteni a megfelelő anyagok beszerzésében, hiszen organikus gazdálkodásban nem használhatok bármilyen szert. Mindig pontos információkkal szolgálnak az általuk forgalmazott anyagokról. A kiszolgálás és a szállítás mindig gyors és megbízható, a határidőkben soha nem volt még csúszás. Minden kollégájuk segítőkész és motivált. Nagyon megbízható partnerre találtam a Primagban!

 

Bárdos Sarolta Tokaj Nobilis Kft.
Bodrogkeresztúr
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!

Figyelem! A Caps Lock bekapcsolva!