Segíthetünk?
Hírlevél feliratkozás
Primaq - Prima Mag

Örülünk, hogy szeretnél feliratkozni hírlevelünkre. Értesülj Te is első kézből akcióinkról, újdonságainkról!

AjánlatkérésKiszállításKiszállítás
Meliorációs retek

Mi mindent remélhetünk a zöldtrágyázástól? A zöldtrágyázás egy olyan technika, amelynek sokat köszönhetünk, ha megfelelően csináljuk, és támogatja a fenntarthatóságot is. A zöldtrágyázásnak köszönhetően a talaj megújul, miközben nem csupán a szerkezete, hanem a termékenysége is jelentős mértékben javul. A zöldtrágyanövények védik a talajt az eróziótól és elnyomják a gyomokat. A meliorációs retek javítja a talajt, mind a szerkezet, a vízgazdálkodás, mind pedig a talajélet szempontjából. A zöldtrágyaként történő felhasználás mellett vadeleségnek is alkalmas.

A meliorációs retek javítja a talajt, mind a szerkezet, a vízgazdálkodás, mind pedig a talajélet szempontjából.

Tovább a részletekre

Használd bátran a SZŰRŐKET, hogy könnyen megtaláld a keresett terméket!

Akár ezekkel is kombinálhatod
Üzenet

Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!

A meliorációs retek jelentősége

A talajművelő retekként is emlegetett meliorációs retek kevésbé elterjedt a zöldtrágya növények között, pedig a korai vetésű zöldtrágyázás jelentősége a változó időjárás következtében egyre csak nő. A meliorációs reteknek nincs szüksége sem a kelés, sem a növekedés során sok nedvességre, ezért a száraz és meleg időjárási körülmények nem okoznak problémát számára. Gyökérzete rendkívül erős és mélyre törő, amelynek eredménye, hogy talajlazító hatása kifejezetten jelentős, ezért tömörödött talajokhoz az egyik legjobb választásnak bizonyul. Bíborherével együtt vetve kiváló korai vetésű és áttelelő keveréket kaphatunk. A meliorációs retek a talaj lazításán felül a mikro és makro szintű talajélet szempontjából is nagyon fontos. E tekintetben elsősorban kitartó alkalmazással érhetünk el jelentős eredményeket. Gyomelnyomó képessége kiváló.

A meliorációs retek igényei

A magyarországi éghajlati körülmények kifejezetten kedvezőek a meliorációs retek termesztéséhez. Talaj tekintetében a közepes vagy kifejezetten jó tápanyagú talajokat kedveli, a vízállásos talaj nem megfelelő számára. Szereti a meleget és kiválóan tűri a szárazságot. AjánlatkérésAjánlatkérés

Keresés

AjánlatkérésAjánlatkérés

Ajánlatkérés

RendelésRendelés

Rendelés

KiszállításKiszállítás

Kiszállítás