Kezdőoldal > Vetőmagok > Pillangósok > Somkóró
Kategóriák
 
Letöltés

Somkóró

A pillangósok közé tartozó somkórónak fehér és sárga virágzatú változata is ismert. Rendszerint gyógynövényként, valamint állati takarmányozásra hasznosítjuk. Jellemzően a sárgát inkább az előbbire, míg a fehéret inkább az utóbbira használjuk, azonban a sárgavirágú somkóró is kiváló zöldtakarmány. Somkóró vetőmagjaink esetében is a legmagasabb, fémzárolt minőséggel támogatjuk a növénytermesztést, s ezáltal a gazda sikerét. A somkóró kiváló beltartalmi jellemzői és a környezeti viszonyokkal szembeni igénytelensége miatt a legjobb választás gyenge minőségű talajon.

Az orvosi somkóró kiváló gyógynövény és zöldtakarmány.

Tovább a részletekre

Blog: Somkóró

1 termék  a 1 termékből
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag

Legyen saját keveréked! Állitsd össze a saját keverékedet, akár már 300 kg-tól. Csak küld el üzenetben, hogy milyen fajokból és milyen %-ban szeretnéd és mi megoldjuk, ezt is :)!

Kisokos/Hasznos | Kisokos/Hasznos ...


A somkóró igényei

A pillangósvirágú vetőmagok közül a somkórót érdemes választani, ha olyan talajon szeretnénk pillangóst termeszteni, amelyet a többi pillangós nem kedvel vagy nehezen termeszthetőek rajta. Például meszes homoktalajon vagy más gyenge termőképességű talajon érdemes a somkórót termeszteni. 

Keléséhez megkíván némi csapadékot, de a nyári aszályt jól tűri. Megfelelően megerősödött gyökérzet esetén a téli fagyok sem okoznak kárt benne.

A somkóró előnyei

Az orvosi somkóró kiváló gyógynövény, kumarin tartalma révén illatosító, illetve pácolásra használt anyagokhoz is alkalmazzák.

Zöldtakarmányként, valamint szénaként is kiváló takarmány szarvasmarhák és juhok számára. Fonnyasztva, illetve más növényekkel keverve silózásra is alkalmas. A sertések és baromfik is kaphatják, őrölt formában, takarmánykeverékekben.

Ahogy a többi pillangós, a somkóró is remek zöldtrágyanövény. Védi a talajt az eróziótól, javítja a talaj szerkezetét, növeli benne a felhasználható nitrogén mennyiségét. Gazdagítja a talaj szervesanyagát és a talajéletet is támogatja. 

A somkóró ráadásul kiváló mézelő növény is, egy hektárnyi területen vetve akár 27 méhcsalád igényét is képes kielégíteni.

Cikkajánló | Cikkajánló
A csávázott vetőmag: a mezőgazdaság zöld megoldása
A csávázott vetőmag: a mezőgazdaság zöld megoldása
2024.03.26. | Szakmai cikkek
Hogyan segíthet a csávázott vetőmag a mezőgazdaságban a környezetvédelem és a hatékonyság növelésében?
Tovább olvasok
Starter műtrágya: a bőséges termés titka
Starter műtrágya: a bőséges termés titka
2024.03.26. | Szakmai cikkek
A starter műtrágyázás jelentősége a növények korai fejlődésében és hatása a terméshozamra.
Tovább olvasok
A lóbab a mezőgazdaságban: természetes nitrogénforrás
A lóbab a mezőgazdaságban: természetes nitrogénforrás
2024.02.14. | Szakmai cikkek
A lóbab az egyik legrégebbi kultúrnövény, népszerűsége hazánkban is növekszik.
Tovább olvasok
Ügyfeleink mondták | Ügyfeleink mondták
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

A munkacsúcsok idején minden megspórolt perc kincset ér, hiszen szinte folyamatosan a területen dolgozunk, és az élet gyakran olyan helyzeteket produkál, amikor nyitvatartás után szükséges a beszerzéseket bonyolítani. Ekkor nagyon jól jön, hogy a Primag webshopból a legtöbb input anyagot, sőt még ritkábban használt eszközöket, pl.  zsákokat, tartályt, szivattyút is megrendelhetek. Nem egyszer előfordult, hogy csak itt találtam a konkrét igényünkre költséghatékony megoldást. Ha a rendelés pontosítására van szükség, gyakorlatilag azonnali telefonos segítséget kapok, majd a szállítást is hihetetlenül gyorsan megszervezik. Ilyen gördülékeny beszerzési lehetőséggel máshol nem találkoztam még.

Szántosi Attila Biohungaricum Kft.
Szarvas
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

A Primag volt az első komoly kereskedő cég, aki az idők szavát meghallva webes felületre vitte a készletet, a vásárlást, a kiszolgálást. Ezzel nekünk, vásárlóknak rengeteg időt, telefonálgatást, utazgatást spóroltak meg. Ez azóta fejlődik, minden évben egyre jobbak és a növekvő termékszám ellenére is kezelhető, működő a webshopos felület. 

Sári Sándor László családi gazdálkodó
Mélykút
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

Bármilyen szakmai kérdésem merült is fel, a Primagtól mindig gyorsan megkaptam a választ. Nagyon segítőkészek! Nagy biztonságot ad, hogy tudom, hogy egyedi kéréseimmel is fordulhatok hozzájuk, beszerzik, amire szükségem van, és nem nekem kell utána járnom. Én elmondom, mire van szükségem, ők pedig felkutatják. A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan ki is szállítják. 

Czeller Gábor családi gazdálkodó
Tamási
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!