Kezdőoldal > Vetőmagok > Pillangósok > Somkóró
Kategóriák
 
Letöltés

Somkóró

A pillangósok közé tartozó somkórónak fehér és sárga virágzatú változata is ismert. Rendszerint gyógynövényként, valamint állati takarmányozásra hasznosítjuk. Jellemzően a sárgát inkább az előbbire, míg a fehéret inkább az utóbbira használjuk, azonban a sárgavirágú somkóró is kiváló zöldtakarmány. Somkóró vetőmagjaink esetében is a legmagasabb, fémzárolt minőséggel támogatjuk a növénytermesztést, s ezáltal a gazda sikerét. A somkóró kiváló beltartalmi jellemzői és a környezeti viszonyokkal szembeni igénytelensége miatt a legjobb választás gyenge minőségű talajon.

Az orvosi somkóró kiváló gyógynövény és zöldtakarmány.

Tovább a részletekre

Blog: Somkóró

1 termék  a 1 termékből
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag

Legyen saját keveréked! Állitsd össze a saját keverékedet, akár már 300 kg-tól. Küld el üzenetben, hogy milyen fajokból, milyen %-ban szeretnéd és mi megoldjuk, ezt is :)!

Kisokos/Hasznos | Kisokos/Hasznos ...


A somkóró igényei

A pillangósvirágú vetőmagok közül a somkórót érdemes választani, ha olyan talajon szeretnénk pillangóst termeszteni, amelyet a többi pillangós nem kedvel vagy nehezen termeszthetőek rajta. Például meszes homoktalajon vagy más gyenge termőképességű talajon érdemes a somkórót termeszteni. 

Keléséhez megkíván némi csapadékot, de a nyári aszályt jól tűri. Megfelelően megerősödött gyökérzet esetén a téli fagyok sem okoznak kárt benne.

A somkóró előnyei

Az orvosi somkóró kiváló gyógynövény, kumarin tartalma révén illatosító, illetve pácolásra használt anyagokhoz is alkalmazzák.

Zöldtakarmányként, valamint szénaként is kiváló takarmány szarvasmarhák és juhok számára. Fonnyasztva, illetve más növényekkel keverve silózásra is alkalmas. A sertések és baromfik is kaphatják, őrölt formában, takarmánykeverékekben.

Ahogy a többi pillangós, a somkóró is remek zöldtrágyanövény. Védi a talajt az eróziótól, javítja a talaj szerkezetét, növeli benne a felhasználható nitrogén mennyiségét. Gazdagítja a talaj szervesanyagát és a talajéletet is támogatja. 

A somkóró ráadásul kiváló mézelő növény is, egy hektárnyi területen vetve akár 27 méhcsalád igényét is képes kielégíteni.

Cikkajánló | Cikkajánló
Egyedi zsákot - a Te igényeidhez ... csak Neked
Egyedi zsákot - a Te igényeidhez ... csak Neked
2024.07.12. | Primag info
Az egyedi megoldások lehetővé teszik számodra, hogy az igényeidnek leginkább megfelelő zsákokat rendeld meg, amelyek a specifikus gyártási technológiákhoz is alkalmazkodnak.
Tovább olvasok
Természetes kálium pótlás a növényeknél
Természetes kálium pótlás a növényeknél
2024.06.26. | Szakmai cikkek
Hatékony és fenntartható természetes kálium pótlás a növényeknél: komposzt, trágya és zöldtrágyázás alkalmazása a jobb terméshozamért.
Tovább olvasok
Keserűsó lombtrágya: hatékony tápanyagellátás
Keserűsó lombtrágya: hatékony tápanyagellátás
2024.06.24. | Szakmai cikkek
A keserűsó lombtrágya, mint megoldás a növények tápanyagellátására és aszálytűrésének fokozására
Tovább olvasok
Ügyfeleink mondták | Ügyfeleink mondták
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

A Primag volt az első komoly kereskedő cég, aki az idők szavát meghallva webes felületre vitte a készletet, a vásárlást, a kiszolgálást. Ezzel nekünk, vásárlóknak rengeteg időt, telefonálgatást, utazgatást spóroltak meg. Ez azóta fejlődik, minden évben egyre jobbak és a növekvő termékszám ellenére is kezelhető, működő a webshopos felület. 

Sári Sándor László családi gazdálkodó
Mélykút
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

Nem találkoztam még korábban ennyire áttekinthető, szakmailag is kitűnő mezőgazdasági webshoppal. Felüdülés, hogy nem kell egy területi képviselővel személyesen leülnöm egyeztetni, hogy bármiféle információt szerezzek. Ehelyett a Primagnál az oldalon, valamint e-mailben vagy telefonon gyorsan, lendületesen minden kérdésemre választ kapok, és le is tudom adni azonnal a rendelést.

Sáriné Romfa Ibolya őstermelő
Mélykút
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

Már régóta vásárolunk a Primag-tól, mert számunkra nagyon fontos, hogy közvetlen kapcsolatot tudjunk fenntartani a beszerzés folyamán. Minden felmerülő problémánkat, kérésünket rugalmasan kezelik és szakmailag kiemelkedőek, így mindig nyugodtak lehetünk.  A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan, időben ki is szállítják. A gazdálkodáshoz szükséges plusz információkat is megtalálom a honlapon.

Pintér Lajos Bácsai Agrár Zrt.
Győr
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!

Figyelem! A Caps Lock bekapcsolva!

+