We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Home page > Seeds > Grasses
SearchSearchRequest for quotationRequest for quotationOrderOrderDeliveryDelivery Ez csak van

Grasses

A fűvetőmagok rendkívül széles választékát találod nálunk. Attól függően, hogy milyen talajra, milyen körülmények közé, valamint milyen célokra szánod, különböző fűféléket ajánlunk. A parkfű keverékeken túl megtalálod nálunk az angol, az olasz és a bastard perjét, de csomós ebír, juhcsenkesz, magyar rozsnok, nádképű és réti csenkesz, réti komócsin és réti perje, vörös csenkesz és zöld rozsnok, valamint energiafű fűvetőmag egyaránt elérhető webáruházunkban. Minden vetőmagunk minősített termék, melyek megbízható forrásból származnak és garanciát nyújtanak a fajtatisztaságra, valamint a termésbiztonságra egyaránt.

A fűvetőmagok rendkívül széles választéka. 

Go to details ...

Fűfélék a kínálatunkban

A pázsit aprószálú és finomlevelű pázsitfüvekből áll, amit rendszeresen rövidre kell nyírni és gondosan ápolni szükséges, így nyeri el a tömött és szőnyeghez hasonló kinézetét. Kis mértékben bírja a tiprást. A díszpázsit magas esztétikai értékkel bír, de nem tűri jól az igénybevételt. Ezzel szemben a gyep lazább levélzetű fűfélékből áll, fenntartása és gondozása kevesebb időt és befektetést igényel, cserébe nagy igénybevételre is alkalmas lehet, mint például a sportolásra szánt gyepek vagy a töltések és rézsük gyepesítésére szánt fűmagokból születő gyepfelületek.

A Primag fűféléi és fűmagkeverékei között találsz elegáns pázsitot képző fajtákat, mint amilyenek a parkfű keverékek, valamint az egyes szárazságtűrő és árnyéktűrő fűfélék. A nagyobb igénybevételhez, sport- és szabadidős tevékenységekhez sportfűmag és golfkeverék való. Utóbbi csodás gyepet alkot díszkertekben is. Szép díszgyepet képez a pázsit niagara, a sport biliárd pedig a játszókertekben is megállja a helyét. 

Árnyékos területekre vagy akár gyümölcsösbe az árnyéktűrő lugast ajánljuk. A réti perje széles körben felhasználható, mivel ellenálló fajta, a legelőben jó takarmányt biztosít, de pázsitként is hosszú életű és dekoratív, sűrű gyepet nevel. 

Legeltetés és kaszálás

Legeltetéshez és kaszálási célokra nyilvánvalóan nem ugyanazt a fűmagot, illetve fűmagkeveréket vetjük, mint díszkertekbe, s ezeknek a gondozása is teljesen más. Legeltetéshez javasoljuk az angol perjét, az olasz perjét, a bastard perjét, a csomós ebírt, a magyar rozsnokot, a nádképű csenkeszt, a réti komócsint, a vörös csenkeszt és a zöld rozsnokot. A réti csenkesz kiválóan bírja a huzamos vízborítást és a hideg teleket egyaránt. A juhcsenkesz pedig rendkívül kedvezőtlen talaj adottságokon is megél.

Olcsó, környezetkímélő tüzelőanyag

Az energiafű nagy variabilitást mutató nemesítési növényanyag. A Szavasi-1 energiafű fűtőértéke igen magas, megközelíti a hazai barnaszénét, s meghaladja a fa- és szalmafélék fűtőértékét. Ráadásként a biológiai talajvédelemben, valamint a biológiai talajjavításban is jelentős szerepet tölthet be.

A fűmagok egészen az első fagyokig bátran vethetők, s ha megfelelően biztosítani tudjuk az öntözést, akkor a legforróbb nyári napok is alkalmasnak bizonyulnak. 

Miért tőlünk?

Minőség és professzionális vetőmag, versenyképes áron. A Primagnál különös hangsúlyt helyezünk arra nézve, hogy nálunk mindig a legjobb minőségű alapanyagok legyenek elérhetőek. Közel 30 év minden tapasztalatát arra használjuk, hogy megtaláljuk azt az alapanyagot, ami megoldja a problémáidat, s ami meghozza azt az eredményt és sikert, amire vágysz. Minden vetőmagot gondos ellenőrzés után, megfelelő csomagolásban, problémamentesen szállítunk egyenesen az otthonodba vagy a kívánt helyszínre. A folyamatos fejlődésben és a megbízhatóságban hiszünk, tudjuk, hogy a te sikered lesz a mi sikerünk is, így olyan minőséget és hátteret biztosítunk, amiben nem fogsz csalódni.

Subscribe to newsletter

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Message

Questions, messages? Share it with us!

Border from here and beyond

Border from here and beyond

Expert customer service

Expert customer service

We offer a solution

We offer a solution

30 years in full swing

30 years in full swing

Blog
Az őszi árpa termesztése, igényei és felhasználása
A csaknem feledésbe merült köles termesztése egyszerűen
AÖP - Letölthetőek az előzetes szerlisták
A Feltételesség szabályrendszere a 2023-2027