We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Home page > Seeds > Fabaceaes > Purple clover
Request for quotationDeliveryDelivery
Purple clover

Fémzárolt minőségű, minősítő bizonyítvánnyal rendelkező bíborhere vetőmagjaink kiválóan alkalmasak a talaj javítására. Mivel nagyon gyorsan fejlődő növény, ezért a korai kaszálás után másodvetés is követheti. Zöldtrágyázáson felül magtermesztési és zöldtakarmányozási célokra egyaránt alkalmas, továbbá nagyszerű mézelő növény.
Zöldítésben is alkalmazható, gyomelnyomó képessége nagyon jó, remek takarónövény. Nitrogénben gazdaggá teszi a talajt. Kevert vetésben is vethető. A bíborhere nagy biztonsággal termeszthető, s ráadásul termesztése jól jövedelmező. 

A bíborhere sokoldalú növény.

Go to details ...

Nézet:
Primaq - Prima Mag
Primaq - Prima Mag

A bíborhere tulajdonságai

A legtöbb pillangósvirágú növény kiváló talajjavító tulajdonságáról is ismert, éppen ezért nagyszerű zöldtrágyanövények. Nincs ez másképp a bíborhere esetében sem. Javítja a talaj minőségét, s nagyon jó nitrogénmegkötő képességének köszönhetően nitrogénnel nagymértékben dúsítja azt. Kiváló talajtakaró, kiemelkedő gyomelnyomó képességgel rendelkezik. Zöldítésben és zöldtrágyanövényként is alkalmazható, akár kevert, akár tiszta vetésben. 

Magtermesztésre, valamint zöldtakarmányozás céljából is felhasználható, de remek méhlegelő is. Frissen a lovak és a szarvasmarhák nagyon kedvelik, de zöldtakarmányként minden állat szívesen eszi. Széna készítésére nem alkalmas.

A bíborhere igényei és vetésforgóba illesztése

A korán lekerülő növények alapvetően jó előveteményei, mint amilyen például az őszi búza, de a repce nem a legjobb választás, amennyiben magtermesztési célokból szeretnél bíborherét vetni. A bíborhere nagyon jó elővetemény a kalászosok számára.

Talajigényét tekintve a nitrogénben szegény, löszös vagy homokos talajokat kedveli. Gyomelnyomó képességének a sorok összezáródása után örülhetünk. Jól tűri az alacsonyabb nedvességet is.Request for quotationRequest for quotation

Search

Request for quotationRequest for quotation

Request for quotation

OrderOrder

Order

DeliveryDelivery

Delivery

Message

Questions, messages? Share it with us!