Kezdőoldal > Vetőmagok > Pillangósok > Bíborhere
Kategóriák
 
Letöltés

Bíborhere

Fémzárolt minőségű, minősítő bizonyítvánnyal rendelkező bíborhere vetőmagjaink kiválóan alkalmasak a talaj javítására. Mivel nagyon gyorsan fejlődő növény, ezért a korai kaszálás után másodvetés is követheti. Zöldtrágyázáson felül magtermesztési és zöldtakarmányozási célokra egyaránt alkalmas, továbbá nagyszerű mézelő növény.
Zöldítésben is alkalmazható, gyomelnyomó képessége nagyon jó, remek takarónövény. Nitrogénben gazdaggá teszi a talajt. Kevert vetésben is vethető. A bíborhere nagy biztonsággal termeszthető, s ráadásul termesztése jól jövedelmező. 

A bíborhere sokoldalú növény.

Tovább a részletekre

Blog: Bíborhere

4 termék  a 4 termékből
Rendezés:
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag

Legyen saját keveréked! Állitsd össze a saját keverékedet, akár már 300 kg-tól. Küld el üzenetben, hogy milyen fajokból, milyen %-ban szeretnéd és mi megoldjuk, ezt is :)!

Kisokos/Hasznos | Kisokos/Hasznos ...


A bíborhere tulajdonságai

A legtöbb pillangósvirágú növény kiváló talajjavító tulajdonságáról is ismert, éppen ezért nagyszerű zöldtrágyanövények. Nincs ez másképp a bíborhere esetében sem. Javítja a talaj minőségét, s nagyon jó nitrogénmegkötő képességének köszönhetően nitrogénnel nagymértékben dúsítja azt. Kiváló talajtakaró, kiemelkedő gyomelnyomó képességgel rendelkezik. Zöldítésben és zöldtrágyanövényként is alkalmazható, akár kevert, akár tiszta vetésben. 

Magtermesztésre, valamint zöldtakarmányozás céljából is felhasználható, de remek méhlegelő is. Frissen a lovak és a szarvasmarhák nagyon kedvelik, de zöldtakarmányként minden állat szívesen eszi. Széna készítésére nem alkalmas.

A bíborhere igényei és vetésforgóba illesztése

A korán lekerülő növények alapvetően jó előveteményei, mint amilyen például az őszi búza, de a repce nem a legjobb választás, amennyiben magtermesztési célokból szeretnél bíborherét vetni. A bíborhere nagyon jó elővetemény a kalászosok számára.

Talajigényét tekintve a nitrogénben szegény, löszös vagy homokos talajokat kedveli. Gyomelnyomó képességének a sorok összezáródása után örülhetünk. Jól tűri az alacsonyabb nedvességet is.

Cikkajánló | Cikkajánló
Egyedi zsákot - a Te igényeidhez ... csak Neked
Egyedi zsákot - a Te igényeidhez ... csak Neked
2024.07.12. | Primag info
Az egyedi megoldások lehetővé teszik számodra, hogy az igényeidnek leginkább megfelelő zsákokat rendeld meg, amelyek a specifikus gyártási technológiákhoz is alkalmazkodnak.
Tovább olvasok
Természetes kálium pótlás a növényeknél
Természetes kálium pótlás a növényeknél
2024.06.26. | Szakmai cikkek
Hatékony és fenntartható természetes kálium pótlás a növényeknél: komposzt, trágya és zöldtrágyázás alkalmazása a jobb terméshozamért.
Tovább olvasok
Keserűsó lombtrágya: hatékony tápanyagellátás
Keserűsó lombtrágya: hatékony tápanyagellátás
2024.06.24. | Szakmai cikkek
A keserűsó lombtrágya, mint megoldás a növények tápanyagellátására és aszálytűrésének fokozására
Tovább olvasok
Ügyfeleink mondták | Ügyfeleink mondták
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

Nem találkoztam még korábban ennyire áttekinthető, szakmailag is kitűnő mezőgazdasági webshoppal. Felüdülés, hogy nem kell egy területi képviselővel személyesen leülnöm egyeztetni, hogy bármiféle információt szerezzek. Ehelyett a Primagnál az oldalon, valamint e-mailben vagy telefonon gyorsan, lendületesen minden kérdésemre választ kapok, és le is tudom adni azonnal a rendelést.

Sáriné Romfa Ibolya őstermelő
Mélykút
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

Már régóta vásárolunk a Primag-tól, mert számunkra nagyon fontos, hogy közvetlen kapcsolatot tudjunk fenntartani a beszerzés folyamán. Minden felmerülő problémánkat, kérésünket rugalmasan kezelik és szakmailag kiemelkedőek, így mindig nyugodtak lehetünk.  A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan, időben ki is szállítják. A gazdálkodáshoz szükséges plusz információkat is megtalálom a honlapon.

Pintér Lajos Bácsai Agrár Zrt.
Győr
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

Bármilyen szakmai kérdésem merült is fel, a Primagtól mindig gyorsan megkaptam a választ. Nagyon segítőkészek! Nagy biztonságot ad, hogy tudom, hogy egyedi kéréseimmel is fordulhatok hozzájuk, beszerzik, amire szükségem van, és nem nekem kell utána járnom. Én elmondom, mire van szükségem, ők pedig felkutatják. A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan ki is szállítják. 

Czeller Gábor családi gazdálkodó
Tamási
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!

Figyelem! A Caps Lock bekapcsolva!

+