Kezdőoldal > Vetőmagok > Pillangósok > Bíborhere
Kategóriák
 

Bíborhere

Fémzárolt minőségű, minősítő bizonyítvánnyal rendelkező bíborhere vetőmagjaink kiválóan alkalmasak a talaj javítására. Mivel nagyon gyorsan fejlődő növény, ezért a korai kaszálás után másodvetés is követheti. Zöldtrágyázáson felül magtermesztési és zöldtakarmányozási célokra egyaránt alkalmas, továbbá nagyszerű mézelő növény.
Zöldítésben is alkalmazható, gyomelnyomó képessége nagyon jó, remek takarónövény. Nitrogénben gazdaggá teszi a talajt. Kevert vetésben is vethető. A bíborhere nagy biztonsággal termeszthető, s ráadásul termesztése jól jövedelmező. 

A bíborhere sokoldalú növény.

Tovább a részletekre

Blog: Bíborhere

5 termék  a 5 termékből
Rendezés:
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag

Legyen saját keveréked! Állitsd össze a saját keverékedet, akár már 300 kg-tól. Csak küld el üzenetben, hogy milyen fajokból és milyen %-ban szeretnéd és mi megoldjuk, ezt is :)!

 | Kisokos/Hasznos ...


A bíborhere tulajdonságai

A legtöbb pillangósvirágú növény kiváló talajjavító tulajdonságáról is ismert, éppen ezért nagyszerű zöldtrágyanövények. Nincs ez másképp a bíborhere esetében sem. Javítja a talaj minőségét, s nagyon jó nitrogénmegkötő képességének köszönhetően nitrogénnel nagymértékben dúsítja azt. Kiváló talajtakaró, kiemelkedő gyomelnyomó képességgel rendelkezik. Zöldítésben és zöldtrágyanövényként is alkalmazható, akár kevert, akár tiszta vetésben. 

Magtermesztésre, valamint zöldtakarmányozás céljából is felhasználható, de remek méhlegelő is. Frissen a lovak és a szarvasmarhák nagyon kedvelik, de zöldtakarmányként minden állat szívesen eszi. Széna készítésére nem alkalmas.

A bíborhere igényei és vetésforgóba illesztése

A korán lekerülő növények alapvetően jó előveteményei, mint amilyen például az őszi búza, de a repce nem a legjobb választás, amennyiben magtermesztési célokból szeretnél bíborherét vetni. A bíborhere nagyon jó elővetemény a kalászosok számára.

Talajigényét tekintve a nitrogénben szegény, löszös vagy homokos talajokat kedveli. Gyomelnyomó képességének a sorok összezáródása után örülhetünk. Jól tűri az alacsonyabb nedvességet is.

 | Cikkajánló
Készülhetnek a gazdák: tovább nő 2024-től az ökológiai gazdálkodás támogatása
Készülhetnek a gazdák: tovább nő 2024-től az ökológiai gazdálkodás támogatása
2023.12.02. | Szakmai cikkek
2024-től bővül a biogazdaságok támogatása.
Tovább olvasok
Az ökológiai gazdálkodás új dimenziói
Az ökológiai gazdálkodás új dimenziói
2023.11.30. | Szakmai cikkek
A biogazdálkodás a jövő útja: környezetbarát gazdálkodási technikák és az egészséges élelmiszertermelés ötvözete.
Tovább olvasok
Gazdálkodási Napló - Friss infók
Gazdálkodási Napló - Friss infók
2023.11.22. | Agrártámogatások
2024-ben is lesz lehetőség a Gazdálkodási Napló egyszeri elektronikus feltöltésére!
Tovább olvasok
 | Ügyfeleink mondták

Mivel 2015-től bio művelésben művelem a szőlőket, így nagyon fontos számomra egy olyan innovatív partner, aki mindig tud segíteni a megfelelő anyagok beszerzésében, hiszen organikus gazdálkodásban nem használhatok bármilyen szert. Mindig pontos információkkal szolgálnak az általuk forgalmazott anyagokról. A kiszolgálás és a szállítás mindig gyors és megbízható, a határidőkben soha nem volt még csúszás. Minden kollégájuk segítőkész és motivált. Nagyon megbízható partnerre találtam a Primagban!

 

Bárdos Sarolta Tokaj Nobilis Kft.
Bodrogkeresztúr

A munkacsúcsok idején minden megspórolt perc kincset ér, hiszen szinte folyamatosan a területen dolgozunk, és az élet gyakran olyan helyzeteket produkál, amikor nyitvatartás után szükséges a beszerzéseket bonyolítani. Ekkor nagyon jól jön, hogy a Primag webshopból a legtöbb input anyagot, sőt még ritkábban használt eszközöket, pl.  zsákokat, tartályt, szivattyút is megrendelhetek. Nem egyszer előfordult, hogy csak itt találtam a konkrét igényünkre költséghatékony megoldást. Ha a rendelés pontosítására van szükség, gyakorlatilag azonnali telefonos segítséget kapok, majd a szállítást is hihetetlenül gyorsan megszervezik. Ilyen gördülékeny beszerzési lehetőséggel máshol nem találkoztam még.

Szántosi Attila Biohungaricum Kft.
Szarvas

Nem találkoztam még korábban ennyire áttekinthető, szakmailag is kitűnő mezőgazdasági webshoppal. Felüdülés, hogy nem kell egy területi képviselővel személyesen leülnöm egyeztetni, hogy bármiféle információt szerezzek. Ehelyett a Primagnál az oldalon, valamint e-mailben vagy telefonon gyorsan, lendületesen minden kérdésemre választ kapok, és le is tudom adni azonnal a rendelést.

Sáriné Romfa Ibolya őstermelő
Mélykút
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!