Segíthetünk?
Hírlevél feliratkozás
Primaq - Prima Mag

Örülünk, hogy szeretnél feliratkozni hírlevelünkre. Értesülj Te is első kézből akcióinkról, újdonságainkról!

AjánlatkérésKiszállításKiszállítás
Bíborhere

Fémzárolt minőségű, minősítő bizonyítvánnyal rendelkező bíborhere vetőmagjaink kiválóan alkalmasak a talaj javítására. Mivel nagyon gyorsan fejlődő növény, ezért a korai kaszálás után másodvetés is követheti. Zöldtrágyázáson felül magtermesztési és zöldtakarmányozási célokra egyaránt alkalmas, továbbá nagyszerű mézelő növény.
Zöldítésben is alkalmazható, gyomelnyomó képessége nagyon jó, remek takarónövény. Nitrogénben gazdaggá teszi a talajt. Kevert vetésben is vethető. A bíborhere nagy biztonsággal termeszthető, s ráadásul termesztése jól jövedelmező. 

A bíborhere a zöldtrágyázáson felül magtermesztési és zöldtakarmányozási célokra egyaránt alkalmas, továbbá nagyszerű mézelő növény.

Tovább a részletekre

Használd bátran a SZŰRŐKET, hogy könnyen megtaláld a keresett terméket!

Nézet:
Primaq - Prima Mag
Primaq - Prima Mag
Üzenet

Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!

A bíborhere tulajdonságai

A legtöbb pillangósvirágú növény kiváló talajjavító tulajdonságáról is ismert, éppen ezért nagyszerű zöldtrágyanövények. Nincs ez másképp a bíborhere esetében sem. Javítja a talaj minőségét, s nagyon jó nitrogénmegkötő képességének köszönhetően nitrogénnel nagymértékben dúsítja azt. Kiváló talajtakaró, kiemelkedő gyomelnyomó képességgel rendelkezik. Zöldítésben és zöldtrágyanövényként is alkalmazható, akár kevert, akár tiszta vetésben. 

Magtermesztésre, valamint zöldtakarmányozás céljából is felhasználható, de remek méhlegelő is. Frissen a lovak és a szarvasmarhák nagyon kedvelik, de zöldtakarmányként minden állat szívesen eszi. Széna készítésére nem alkalmas.

A bíborhere igényei és vetésforgóba illesztése

A korán lekerülő növények alapvetően jó előveteményei, mint amilyen például az őszi búza, de a repce nem a legjobb választás, amennyiben magtermesztési célokból szeretnél bíborherét vetni. A bíborhere nagyon jó elővetemény a kalászosok számára.

Talajigényét tekintve a nitrogénben szegény, löszös vagy homokos talajokat kedveli. Gyomelnyomó képességének a sorok összezáródása után örülhetünk. Jól tűri az alacsonyabb nedvességet is.AjánlatkérésAjánlatkérés

Keresés

AjánlatkérésAjánlatkérés

Ajánlatkérés

RendelésRendelés

Rendelés

KiszállításKiszállítás

Kiszállítás