We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Request for quotationDeliveryDelivery
Spelt

A tönkölybúza méltán elismert szerepet tölt be az egészséges táplálkozásban. Vetésterülete világszerte növekedőben van. Nyers termése sokféleképpen hasznosítható. Az ökológiai gazdálkodásban jelentős szerepet tölt be, hiszen kiváló gyomelnyomó képessége mellett gyakorlatilag kártevőkkel sem kell számolni. A Primag méltán elismert, fémzárolt minőségű vetőmagjaival a legjobb alapokból építkezel, a legegészségesebb, legellenállóbb növényeket neveled annak érdekében, hogy a lehető legbiztosabb és legbővebb termést érhesd el. A gazda sikere a mi sikerünk is

Kiváló tönkölybúza vetőmagok 1 helyen!

Go to details ...

Nézet:
Primaq - Prima Mag
Primaq - Prima Mag

A tönkölybúza jelentősége

A gabonafélék vetőmagjai között méltán foglalnak el egyre népszerűbb helyet a tönkölybúza vetőmagok. A búzával szemben ugyan a kombájn nem elég betakarításkor, hiszen a szemeket hántolni kell, de ma már ez is könnyen elvégezhető a modern technikának köszönhetően.

Kiválóan illeszkedik biogazdaságokba, kedvező tulajdonságainak köszönhetően. Kórokozói és kártevői gyakorlatilag nincsenek, a gyomokat pedig kiváló hatékonysággal nyomja el.

A tönkölybúza felhasználási területei

A kalász még tejesen fagyasztható és ezáltal tartósítható. Készülhet a tönkölybúzából gyöngykása is, amihez szintén még a teljes érés előtt kell begyűjteni. A tejes terméshez kevesebb termést kapunk, amikor teljesen éretten takarítjuk be, ugyanis ilyenkor a pelyvával is számolni kell. A Primagnál kapható tönkölybúza vetőmagokra jellemző a kiemelkedő terméshozam.

A malomipar, a sütő-, a keksz- és az édességipar egyformán hasznosítja, utóbbiak elsősorban liszt formájában. Gyerekeknek szánt tápszereknek is sokszor fontos alapeleme, hiszen egészséges és kiemelkedő beltartalommal rendelkezik.

A tönkölybúza az állati takarmányozásra is alkalmas, kiváló szalma készül belőle. A pelyvát pedig a faipar hasznosítja.Request for quotationRequest for quotation

Search

Request for quotationRequest for quotation

Request for quotation

OrderOrder

Order

DeliveryDelivery

Delivery

You can also choose it with
Message

Questions, messages? Share it with us!