Kezdőoldal > Vetőmagok > Gabonafélék > Tönkölybúza
 

Tönkölybúza

A tönkölybúza méltán elismert szerepet tölt be az egészséges táplálkozásban. Vetésterülete világszerte növekedőben van. Nyers termése sokféleképpen hasznosítható. Az ökológiai gazdálkodásban jelentős szerepet tölt be, hiszen kiváló gyomelnyomó képessége mellett gyakorlatilag kártevőkkel sem kell számolni. A Primag méltán elismert, fémzárolt minőségű vetőmagjaival a legjobb alapokból építkezel, a legegészségesebb, legellenállóbb növényeket neveled annak érdekében, hogy a lehető legbiztosabb és legbővebb termést érhesd el. A gazda sikere a mi sikerünk is

Kiváló tönkölybúza vetőmagok 1 helyen!

Tovább a részletekre
8 termék  a 8 termékből
Rendezés:
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag
 | Kisokos/Hasznos ...


A tönkölybúza jelentősége

A gabonafélék vetőmagjai között méltán foglalnak el egyre népszerűbb helyet a tönkölybúza vetőmagok. A búzával szemben ugyan a kombájn nem elég betakarításkor, hiszen a szemeket hántolni kell, de ma már ez is könnyen elvégezhető a modern technikának köszönhetően.

Kiválóan illeszkedik biogazdaságokba, kedvező tulajdonságainak köszönhetően. Kórokozói és kártevői gyakorlatilag nincsenek, a gyomokat pedig kiváló hatékonysággal nyomja el.

A tönkölybúza felhasználási területei

A kalász még tejesen fagyasztható és ezáltal tartósítható. Készülhet a tönkölybúzából gyöngykása is, amihez szintén még a teljes érés előtt kell begyűjteni. A tejes terméshez kevesebb termést kapunk, amikor teljesen éretten takarítjuk be, ugyanis ilyenkor a pelyvával is számolni kell. A Primagnál kapható tönkölybúza vetőmagokra jellemző a kiemelkedő terméshozam.

A malomipar, a sütő-, a keksz- és az édességipar egyformán hasznosítja, utóbbiak elsősorban liszt formájában. Gyerekeknek szánt tápszereknek is sokszor fontos alapeleme, hiszen egészséges és kiemelkedő beltartalommal rendelkezik.

A tönkölybúza az állati takarmányozásra is alkalmas, kiváló szalma készül belőle. A pelyvát pedig a faipar hasznosítja.

 | Cikkajánló
A tritikálé jelentősége és előnyei a modern mezőgazdaságban
A tritikálé jelentősége és előnyei a modern mezőgazdaságban
2023.09.12. | Szakmai cikkek
Tritikálé: a modern mezőgazdaság innovatív gabonája. A ciikkünkből kiderül, hogy miért növekszik a népszerűsége a termesztésben és feldolgozásban.
Tovább olvasok
GOSZ-VSZT-NAK Repce Posztregisztrációs Fajtakísérlet 2023
GOSZ-VSZT-NAK Repce Posztregisztrációs Fajtakísérlet 2023
2023.09.11. | Szakmai cikkek
Kiadvány a 2023 évi repce Posztregisztrációs Fajtakísérletek eredményeiből
Tovább olvasok
GOSZ-VSZT-NAK Őszi búza Posztregisztrációs kísérlet 2023
GOSZ-VSZT-NAK Őszi búza Posztregisztrációs kísérlet 2023
2023.09.11. | Szakmai cikkek
Kiadvány a 2023 évi búza Posztregisztrációs Fajtakísérletek eredményeiből
Tovább olvasok
 | Ügyfeleink mondták

Mivel 2015-től bio művelésben művelem a szőlőket, így nagyon fontos számomra egy olyan innovatív partner, aki mindig tud segíteni a megfelelő anyagok beszerzésében, hiszen organikus gazdálkodásban nem használhatok bármilyen szert. Mindig pontos információkkal szolgálnak az általuk forgalmazott anyagokról. A kiszolgálás és a szállítás mindig gyors és megbízható, a határidőkben soha nem volt még csúszás. Minden kollégájuk segítőkész és motivált. Nagyon megbízható partnerre találtam a Primagban!

 

Bárdos Sarolta Tokaj Nobilis Kft.
Bodrogkeresztúr

Bármilyen szakmai kérdésem merült is fel, a Primagtól mindig gyorsan megkaptam a választ. Nagyon segítőkészek! Nagy biztonságot ad, hogy tudom, hogy egyedi kéréseimmel is fordulhatok hozzájuk, beszerzik, amire szükségem van, és nem nekem kell utána járnom. Én elmondom, mire van szükségem, ők pedig felkutatják. A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan ki is szállítják. 

Czeller Gábor családi gazdálkodó
Tamási

Már régóta vásárolunk a Primag-tól, mert számunkra nagyon fontos, hogy közvetlen kapcsolatot tudjunk fenntartani a beszerzés folyamán. Minden felmerülő problémánkat, kérésünket rugalmasan kezelik és szakmailag kiemelkedőek, így mindig nyugodtak lehetünk.  A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan, időben ki is szállítják. A gazdálkodáshoz szükséges plusz információkat is megtalálom a honlapon.

Pintér Lajos Bácsai Agrár Zrt.
Győr
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!