Kezdőoldal > Vetőmagok > Gabonafélék > Tönkölybúza
Kategóriák
 
Letöltés

Tönkölybúza

A tönkölybúza méltán elismert szerepet tölt be az egészséges táplálkozásban. Vetésterülete világszerte növekedőben van. Nyers termése sokféleképpen hasznosítható. Az ökológiai gazdálkodásban jelentős szerepet tölt be, hiszen kiváló gyomelnyomó képessége mellett gyakorlatilag kártevőkkel sem kell számolni. A Primag méltán elismert, fémzárolt minőségű vetőmagjaival a legjobb alapokból építkezel, a legegészségesebb, legellenállóbb növényeket neveled annak érdekében, hogy a lehető legbiztosabb és legbővebb termést érhesd el. A gazda sikere a mi sikerünk is

Kiváló tönkölybúza vetőmagok 1 helyen!

Tovább a részletekre
8 termék  a 8 termékből
Rendezés:
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag
Kisokos/Hasznos | Kisokos/Hasznos ...


A tönkölybúza jelentősége

A gabonafélék vetőmagjai között méltán foglalnak el egyre népszerűbb helyet a tönkölybúza vetőmagok. A búzával szemben ugyan a kombájn nem elég betakarításkor, hiszen a szemeket hántolni kell, de ma már ez is könnyen elvégezhető a modern technikának köszönhetően.

Kiválóan illeszkedik biogazdaságokba, kedvező tulajdonságainak köszönhetően. Kórokozói és kártevői gyakorlatilag nincsenek, a gyomokat pedig kiváló hatékonysággal nyomja el.

A tönkölybúza felhasználási területei

A kalász még tejesen fagyasztható és ezáltal tartósítható. Készülhet a tönkölybúzából gyöngykása is, amihez szintén még a teljes érés előtt kell begyűjteni. A tejes terméshez kevesebb termést kapunk, amikor teljesen éretten takarítjuk be, ugyanis ilyenkor a pelyvával is számolni kell. A Primagnál kapható tönkölybúza vetőmagokra jellemző a kiemelkedő terméshozam.

A malomipar, a sütő-, a keksz- és az édességipar egyformán hasznosítja, utóbbiak elsősorban liszt formájában. Gyerekeknek szánt tápszereknek is sokszor fontos alapeleme, hiszen egészséges és kiemelkedő beltartalommal rendelkezik.

A tönkölybúza az állati takarmányozásra is alkalmas, kiváló szalma készül belőle. A pelyvát pedig a faipar hasznosítja.

Cikkajánló | Cikkajánló
A csávázott vetőmag: a mezőgazdaság zöld megoldása
A csávázott vetőmag: a mezőgazdaság zöld megoldása
2024.03.26. | Szakmai cikkek
Hogyan segíthet a csávázott vetőmag a mezőgazdaságban a környezetvédelem és a hatékonyság növelésében?
Tovább olvasok
Starter műtrágya: a bőséges termés titka
Starter műtrágya: a bőséges termés titka
2024.03.26. | Szakmai cikkek
A starter műtrágyázás jelentősége a növények korai fejlődésében és hatása a terméshozamra.
Tovább olvasok
A lóbab a mezőgazdaságban: természetes nitrogénforrás
A lóbab a mezőgazdaságban: természetes nitrogénforrás
2024.02.14. | Szakmai cikkek
A lóbab az egyik legrégebbi kultúrnövény, népszerűsége hazánkban is növekszik.
Tovább olvasok
Ügyfeleink mondták | Ügyfeleink mondták
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

A Primag volt az első komoly kereskedő cég, aki az idők szavát meghallva webes felületre vitte a készletet, a vásárlást, a kiszolgálást. Ezzel nekünk, vásárlóknak rengeteg időt, telefonálgatást, utazgatást spóroltak meg. Ez azóta fejlődik, minden évben egyre jobbak és a növekvő termékszám ellenére is kezelhető, működő a webshopos felület. 

Sári Sándor László családi gazdálkodó
Mélykút
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

Már régóta vásárolunk a Primag-tól, mert számunkra nagyon fontos, hogy közvetlen kapcsolatot tudjunk fenntartani a beszerzés folyamán. Minden felmerülő problémánkat, kérésünket rugalmasan kezelik és szakmailag kiemelkedőek, így mindig nyugodtak lehetünk.  A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan, időben ki is szállítják. A gazdálkodáshoz szükséges plusz információkat is megtalálom a honlapon.

Pintér Lajos Bácsai Agrár Zrt.
Győr
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

Bármilyen szakmai kérdésem merült is fel, a Primagtól mindig gyorsan megkaptam a választ. Nagyon segítőkészek! Nagy biztonságot ad, hogy tudom, hogy egyedi kéréseimmel is fordulhatok hozzájuk, beszerzik, amire szükségem van, és nem nekem kell utána járnom. Én elmondom, mire van szükségem, ők pedig felkutatják. A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan ki is szállítják. 

Czeller Gábor családi gazdálkodó
Tamási
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!

Figyelem! A Caps Lock bekapcsolva!