Kezdőoldal > Vetőmagok > Zöldtrágya növények > Facélia
Kategóriák
 
Letöltés

Facélia

A zöldítés és zöldtrágyázás nagyon fontos eszközök a növénytermesztésben. A Primag kínálatában szereplő zöldtrágya növények megfelelnek az AKG előírásainak, valamint a zöldítés szempontjainak egyaránt. Ráadásul a zöldtrágya növények vetőmagjai a legmagasabb, fémzárolt minőségű vetőmagok közé tartoznak, ezért megbízható startot és eredményes célba érést jelentenek a gazdálkodók számára. A facélia vagy mézontófű, ahogy neve is mutatja, kedvelt méhlegelő, ugyanakkor nagyszerű zöldtrágya növény is egyben, de takarmányként vagy dísznövényként is megállja helyét.

 A facélia vagy mézontófű kedvelt méhlegelő és zöldtrágya növény.

Tovább a részletekre
3 termék  a 3 termékből
Rendezés:
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag

Legyen saját keveréked! Állítsd össze a saját keverékedet, akár már 300 kg-tól. Küld el üzenetben, hogy milyen fajokból, milyen %-ban szeretnéd és mi megoldjuk!

Kisokos/Hasznos | Kisokos/Hasznos ...


A facélia sokféle előnye

Kevés olyan növény akad, amelyik valóban ilyen sokféle szempontból felhasználható, s számtalan pozitív tulajdonságot hordoz a nevelése, termesztése is. 

  • Szép virága van, így akár dísznövényként, kiskertekben is megállja a helyét, kiváltképpen abban az esetben, ha a kert gazdája valóban szeretne tenni valamit a méhekért is.
  • A méhek imádják, nem véletlenül kapta a mézontófű nevet. Valóban kiváló méhlegelő, mézhozama megközelíti az akácét, és akár 8 héten át is virágzik.
  • Zöldtrágya növényként is nagyon hasznos, nagyon dúsan növekszik, így nagyszerű gyomirtó, gyomelnyomó képességgel dicsekedhet. Kertészeti kultúráknak is remek előveteménye. Mélyre hatoló gyökérzete van, valamint jó a tápanyagokat megkötő és feltáró képessége is. Zöldtrágya keverékekben is gyakori szereplő.
  • Kedvező aminosav- és fehérjetartalma lehetővé teszi a takarmányként való felhasználását is, beltartalma hasonlít a lucernáéhoz.

A talajra gyakorolt hatások

A talajra gyakorolt hatásai kedvezőek.

  • A facélia után tápanyagokban gazdagabb talajba vethetünk, és elriasztja a talajban élő fonálférgeket, ezért utána nyugodtan vethető például burgonya, cukorrépa is.
  • A talajra tisztító hatása van. 

Cikkajánló | Cikkajánló
Egyedi zsákot - a Te igényeidhez ... csak Neked
Egyedi zsákot - a Te igényeidhez ... csak Neked
2024.07.12. | Primag info
Az egyedi megoldások lehetővé teszik számodra, hogy az igényeidnek leginkább megfelelő zsákokat rendeld meg, amelyek a specifikus gyártási technológiákhoz is alkalmazkodnak.
Tovább olvasok
Természetes kálium pótlás a növényeknél
Természetes kálium pótlás a növényeknél
2024.06.26. | Szakmai cikkek
Hatékony és fenntartható természetes kálium pótlás a növényeknél: komposzt, trágya és zöldtrágyázás alkalmazása a jobb terméshozamért.
Tovább olvasok
Keserűsó lombtrágya: hatékony tápanyagellátás
Keserűsó lombtrágya: hatékony tápanyagellátás
2024.06.24. | Szakmai cikkek
A keserűsó lombtrágya, mint megoldás a növények tápanyagellátására és aszálytűrésének fokozására
Tovább olvasok
Ügyfeleink mondták | Ügyfeleink mondták
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

A Primag volt az első komoly kereskedő cég, aki az idők szavát meghallva webes felületre vitte a készletet, a vásárlást, a kiszolgálást. Ezzel nekünk, vásárlóknak rengeteg időt, telefonálgatást, utazgatást spóroltak meg. Ez azóta fejlődik, minden évben egyre jobbak és a növekvő termékszám ellenére is kezelhető, működő a webshopos felület. 

Sári Sándor László családi gazdálkodó
Mélykút
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

Nem találkoztam még korábban ennyire áttekinthető, szakmailag is kitűnő mezőgazdasági webshoppal. Felüdülés, hogy nem kell egy területi képviselővel személyesen leülnöm egyeztetni, hogy bármiféle információt szerezzek. Ehelyett a Primagnál az oldalon, valamint e-mailben vagy telefonon gyorsan, lendületesen minden kérdésemre választ kapok, és le is tudom adni azonnal a rendelést.

Sáriné Romfa Ibolya őstermelő
Mélykút
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

A munkacsúcsok idején minden megspórolt perc kincset ér, hiszen szinte folyamatosan a területen dolgozunk, és az élet gyakran olyan helyzeteket produkál, amikor nyitvatartás után szükséges a beszerzéseket bonyolítani. Ekkor nagyon jól jön, hogy a Primag webshopból a legtöbb input anyagot, sőt még ritkábban használt eszközöket, pl.  zsákokat, tartályt, szivattyút is megrendelhetek. Nem egyszer előfordult, hogy csak itt találtam a konkrét igényünkre költséghatékony megoldást. Ha a rendelés pontosítására van szükség, gyakorlatilag azonnali telefonos segítséget kapok, majd a szállítást is hihetetlenül gyorsan megszervezik. Ilyen gördülékeny beszerzési lehetőséggel máshol nem találkoztam még.

Szántosi Attila Biohungaricum Kft.
Szarvas
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!

Figyelem! A Caps Lock bekapcsolva!

+