Kezdőoldal > Vetőmagok > Zöldtrágya növények > Facélia
Kategóriák
 

Facélia

A zöldítés és zöldtrágyázás nagyon fontos eszközök a növénytermesztésben. A Primag kínálatában szereplő zöldtrágya növények megfelelnek az AKG előírásainak, valamint a zöldítés szempontjainak egyaránt. Ráadásul a zöldtrágya növények vetőmagjai a legmagasabb, fémzárolt minőségű vetőmagok közé tartoznak, ezért megbízható startot és eredményes célba érést jelentenek a gazdálkodók számára. A facélia vagy mézontófű, ahogy neve is mutatja, kedvelt méhlegelő, ugyanakkor nagyszerű zöldtrágya növény is egyben, de takarmányként vagy dísznövényként is megállja helyét.

 A facélia vagy mézontófű kedvelt méhlegelő és zöldtrágya növény.

Tovább a részletekre
2 termék  a 2 termékből
Rendezés:
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag

Legyen saját keveréked! Állitsd össze a saját keverékedet, akár már 300 kg-tól. Csak küld el üzenetben, hogy milyen fajokból és milyen %-ban szeretnéd és mi megoldjuk, ezt is :)!

 | Kisokos/Hasznos ...


A facélia sokféle előnye

Kevés olyan növény akad, amelyik valóban ilyen sokféle szempontból felhasználható, s számtalan pozitív tulajdonságot hordoz a nevelése, termesztése is. 

  • Szép virága van, így akár dísznövényként, kiskertekben is megállja a helyét, kiváltképpen abban az esetben, ha a kert gazdája valóban szeretne tenni valamit a méhekért is.
  • A méhek imádják, nem véletlenül kapta a mézontófű nevet. Valóban kiváló méhlegelő, mézhozama megközelíti az akácét, és akár 8 héten át is virágzik.
  • Zöldtrágya növényként is nagyon hasznos, nagyon dúsan növekszik, így nagyszerű gyomirtó, gyomelnyomó képességgel dicsekedhet. Kertészeti kultúráknak is remek előveteménye. Mélyre hatoló gyökérzete van, valamint jó a tápanyagokat megkötő és feltáró képessége is. Zöldtrágya keverékekben is gyakori szereplő.
  • Kedvező aminosav- és fehérjetartalma lehetővé teszi a takarmányként való felhasználását is, beltartalma hasonlít a lucernáéhoz.

A talajra gyakorolt hatások

A talajra gyakorolt hatásai kedvezőek.

  • A facélia után tápanyagokban gazdagabb talajba vethetünk, és elriasztja a talajban élő fonálférgeket, ezért utána nyugodtan vethető például burgonya, cukorrépa is.
  • A talajra tisztító hatása van. 

 | Cikkajánló
Készülhetnek a gazdák: tovább nő 2024-től az ökológiai gazdálkodás támogatása
Készülhetnek a gazdák: tovább nő 2024-től az ökológiai gazdálkodás támogatása
2023.12.02. | Szakmai cikkek
2024-től bővül a biogazdaságok támogatása.
Tovább olvasok
Az ökológiai gazdálkodás új dimenziói
Az ökológiai gazdálkodás új dimenziói
2023.11.30. | Szakmai cikkek
A biogazdálkodás a jövő útja: környezetbarát gazdálkodási technikák és az egészséges élelmiszertermelés ötvözete.
Tovább olvasok
Gazdálkodási Napló - Friss infók
Gazdálkodási Napló - Friss infók
2023.11.22. | Agrártámogatások
2024-ben is lesz lehetőség a Gazdálkodási Napló egyszeri elektronikus feltöltésére!
Tovább olvasok
 | Ügyfeleink mondták

Már régóta vásárolunk a Primag-tól, mert számunkra nagyon fontos, hogy közvetlen kapcsolatot tudjunk fenntartani a beszerzés folyamán. Minden felmerülő problémánkat, kérésünket rugalmasan kezelik és szakmailag kiemelkedőek, így mindig nyugodtak lehetünk.  A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan, időben ki is szállítják. A gazdálkodáshoz szükséges plusz információkat is megtalálom a honlapon.

Pintér Lajos Bácsai Agrár Zrt.
Győr

A Primag volt az első komoly kereskedő cég, aki az idők szavát meghallva webes felületre vitte a készletet, a vásárlást, a kiszolgálást. Ezzel nekünk, vásárlóknak rengeteg időt, telefonálgatást, utazgatást spóroltak meg. Ez azóta fejlődik, minden évben egyre jobbak és a növekvő termékszám ellenére is kezelhető, működő a webshopos felület. 

Sári Sándor László családi gazdálkodó
Mélykút

A munkacsúcsok idején minden megspórolt perc kincset ér, hiszen szinte folyamatosan a területen dolgozunk, és az élet gyakran olyan helyzeteket produkál, amikor nyitvatartás után szükséges a beszerzéseket bonyolítani. Ekkor nagyon jól jön, hogy a Primag webshopból a legtöbb input anyagot, sőt még ritkábban használt eszközöket, pl.  zsákokat, tartályt, szivattyút is megrendelhetek. Nem egyszer előfordult, hogy csak itt találtam a konkrét igényünkre költséghatékony megoldást. Ha a rendelés pontosítására van szükség, gyakorlatilag azonnali telefonos segítséget kapok, majd a szállítást is hihetetlenül gyorsan megszervezik. Ilyen gördülékeny beszerzési lehetőséggel máshol nem találkoztam még.

Szántosi Attila Biohungaricum Kft.
Szarvas
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!