Kezdőoldal > Vetőmagok > Gabonafélék > Köles
Kategóriák
 

Köles

Kiváló, fémzárolt minőségű vetőmagjaink közé tartoznak a köles vetőmagok is. Étkezési célokra és madáreleségnek alkalmas köles vetőmagjainkkal könnyedén elérhető az ellenálló, egészséges növény és a bő terméshozam. Rövid tenyészidő, s ebből kifolyólag hosszú vetésre alkalmas időszak áll a gazdák rendelkezésére. Vörös, fehér és sárga magtermésű fajtákat kínálunk. Alapvetően a kölesnél fontos a jó magágy, de a magágy minőségére kevésbé érzékeny fajtákat is találsz köles vetőmagjaink között. Sűrűn nevelt állományként jó gyomelnyomó képességgel rendelkezik.

Étkezési célokra és madáreleségnek is alkalmas.

Tovább a részletekre
8 termék  a 8 termékből
Rendezés:
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag
 | Kisokos/Hasznos ...


A köles igényei és előnyei

A gabonafélék vetőmagjai között a köles kifejezetten népszerű, hiszen számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik a vetőmagok között, amelyek miatt érdemes a termesztésével foglalkozni.

Vetési ideje fajtától is függően, de nagyjából április végétől, május elejétől tart egészen júliusig. Gyors növekedés és kifejezetten rövid tenyészidő jellemzi. Fővetésben és másodvetésben is vethető. A hűvös időjárást viszont nem kedveli, erre érdemes tekintettel lenni, amikor a vetésforgóba illesztjük. 

A köles alapvetően igényes a gondosan előkészített magágyra, azonban ennek sikeres kivitelezésével a vegyszeres gyomtalanítást akár teljesen el lehet hagyni. Kétszikű gyomok ellen alkalmazhatóak a többi gabonaféle esetén használt irtószerek, de az egyszikűek ellen a sűrű növényállomány kialakításával kell védekezni. A magágyra kevésbé igényes fajtákat is kínálunk.

Szempergés csak elenyésző mértékben jellemzi, de a túlérés így is kerülendő, az ilyenkor felmerülő madárkár elkerülése végett.

A köles élettani hatásai

A köles pozitív hatással van az emberi szervezetre nézve. Magas rosttartalmának köszönhetően jótékony hatást gyakorol az emésztésre. Vitamin- és ásványianyag-tartalma nagyon magas. Védi a fogakat, a haj, a bőr és a körmök szépségét, de a szem és az érfal egészségét is segít megőrizni.

 | Cikkajánló
Készülhetnek a gazdák: tovább nő 2024-től az ökológiai gazdálkodás támogatása
Készülhetnek a gazdák: tovább nő 2024-től az ökológiai gazdálkodás támogatása
2023.12.02. | Szakmai cikkek
2024-től bővül a biogazdaságok támogatása.
Tovább olvasok
Az ökológiai gazdálkodás új dimenziói
Az ökológiai gazdálkodás új dimenziói
2023.11.30. | Szakmai cikkek
A biogazdálkodás a jövő útja: környezetbarát gazdálkodási technikák és az egészséges élelmiszertermelés ötvözete.
Tovább olvasok
Gazdálkodási Napló - Friss infók
Gazdálkodási Napló - Friss infók
2023.11.22. | Agrártámogatások
2024-ben is lesz lehetőség a Gazdálkodási Napló egyszeri elektronikus feltöltésére!
Tovább olvasok
 | Ügyfeleink mondták

A Primag volt az első komoly kereskedő cég, aki az idők szavát meghallva webes felületre vitte a készletet, a vásárlást, a kiszolgálást. Ezzel nekünk, vásárlóknak rengeteg időt, telefonálgatást, utazgatást spóroltak meg. Ez azóta fejlődik, minden évben egyre jobbak és a növekvő termékszám ellenére is kezelhető, működő a webshopos felület. 

Sári Sándor László családi gazdálkodó
Mélykút

Már régóta vásárolunk a Primag-tól, mert számunkra nagyon fontos, hogy közvetlen kapcsolatot tudjunk fenntartani a beszerzés folyamán. Minden felmerülő problémánkat, kérésünket rugalmasan kezelik és szakmailag kiemelkedőek, így mindig nyugodtak lehetünk.  A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan, időben ki is szállítják. A gazdálkodáshoz szükséges plusz információkat is megtalálom a honlapon.

Pintér Lajos Bácsai Agrár Zrt.
Győr

Mivel 2015-től bio művelésben művelem a szőlőket, így nagyon fontos számomra egy olyan innovatív partner, aki mindig tud segíteni a megfelelő anyagok beszerzésében, hiszen organikus gazdálkodásban nem használhatok bármilyen szert. Mindig pontos információkkal szolgálnak az általuk forgalmazott anyagokról. A kiszolgálás és a szállítás mindig gyors és megbízható, a határidőkben soha nem volt még csúszás. Minden kollégájuk segítőkész és motivált. Nagyon megbízható partnerre találtam a Primagban!

 

Bárdos Sarolta Tokaj Nobilis Kft.
Bodrogkeresztúr
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!