We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Request for quotationDeliveryDelivery
Millet

Kiváló, fémzárolt minőségű vetőmagjaink közé tartoznak a köles vetőmagok is. Étkezési célokra és madáreleségnek alkalmas köles vetőmagjainkkal könnyedén elérhető az ellenálló, egészséges növény és a bő terméshozam. Rövid tenyészidő, s ebből kifolyólag hosszú vetésre alkalmas időszak áll a gazdák rendelkezésére. Vörös, fehér és sárga magtermésű fajtákat kínálunk. Alapvetően a kölesnél fontos a jó magágy, de a magágy minőségére kevésbé érzékeny fajtákat is találsz köles vetőmagjaink között. Sűrűn nevelt állományként jó gyomelnyomó képességgel rendelkezik.

Étkezési célokra és madáreleségnek is alkalmas.

Go to details ...

Nézet:
Primaq - Prima Mag
Primaq - Prima Mag

A köles igényei és előnyei

A gabonafélék vetőmagjai között a köles kifejezetten népszerű, hiszen számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik, amelyek miatt érdemes a termesztésével foglalkozni.

Vetési ideje fajtától is függően, de nagyjából április végétől, május elejétől tart egészen júliusig. Gyors növekedés és kifejezetten rövid tenyészidő jellemzi. Fővetésben és másodvetésben is vethető. A hűvös időjárást viszont nem kedveli, erre érdemes tekintettel lenni, amikor a vetésforgóba illesztjük. 

A köles alapvetően igényes a gondosan előkészített magágyra, azonban ennek sikeres kivitelezésével a vegyszeres gyomtalanítást akár teljesen el lehet hagyni. Kétszikű gyomok ellen alkalmazhatóak a többi gabonaféle esetén használt irtószerek, de az egyszikűek ellen a sűrű növényállomány kialakításával kell védekezni. A magágyra kevésbé igényes fajtákat is kínálunk.

Szempergés csak elenyésző mértékben jellemzi, de a túlérés így is kerülendő, az ilyenkor felmerülő madárkár elkerülése végett.

A köles élettani hatásai

A köles pozitív hatással van az emberi szervezetre nézve. Magas rosttartalmának köszönhetően jótékony hatást gyakorol az emésztésre. Vitamin- és ásványianyag-tartalma nagyon magas. Védi a fogakat, a haj, a bőr és a körmök szépségét, de a szem és az érfal egészségét is segít megőrizni.Request for quotationRequest for quotation

Search

Request for quotationRequest for quotation

Request for quotation

OrderOrder

Order

DeliveryDelivery

Delivery

You can also choose it with
Message

Questions, messages? Share it with us!