Kezdőoldal > Vetőmagok > Gabonafélék > Köles
Kategóriák
 
Letöltés

Köles

Kiváló, fémzárolt minőségű vetőmagjaink közé tartoznak a köles vetőmagok is. Étkezési célokra és madáreleségnek alkalmas köles vetőmagjainkkal könnyedén elérhető az ellenálló, egészséges növény és a bő terméshozam. Rövid tenyészidő, s ebből kifolyólag hosszú vetésre alkalmas időszak áll a gazdák rendelkezésére. Vörös, fehér és sárga magtermésű fajtákat kínálunk. Alapvetően a kölesnél fontos a jó magágy, de a magágy minőségére kevésbé érzékeny fajtákat is találsz köles vetőmagjaink között. Sűrűn nevelt állományként jó gyomelnyomó képességgel rendelkezik.

Étkezési célokra és madáreleségnek is alkalmas.

Tovább a részletekre
7 termék  a 7 termékből
Rendezés:
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag
Kisokos/Hasznos | Kisokos/Hasznos ...


A köles igényei és előnyei

A gabonafélék vetőmagjai között a köles kifejezetten népszerű, hiszen számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik a vetőmagok között, amelyek miatt érdemes a termesztésével foglalkozni.

Vetési ideje fajtától is függően, de nagyjából április végétől, május elejétől tart egészen júliusig. Gyors növekedés és kifejezetten rövid tenyészidő jellemzi. Fővetésben és másodvetésben is vethető. A hűvös időjárást viszont nem kedveli, erre érdemes tekintettel lenni, amikor a vetésforgóba illesztjük. 

A köles alapvetően igényes a gondosan előkészített magágyra, azonban ennek sikeres kivitelezésével a vegyszeres gyomtalanítást akár teljesen el lehet hagyni. Kétszikű gyomok ellen alkalmazhatóak a többi gabonaféle esetén használt irtószerek, de az egyszikűek ellen a sűrű növényállomány kialakításával kell védekezni. A magágyra kevésbé igényes fajtákat is kínálunk.

Szempergés csak elenyésző mértékben jellemzi, de a túlérés így is kerülendő, az ilyenkor felmerülő madárkár elkerülése végett.

A köles élettani hatásai

A köles pozitív hatással van az emberi szervezetre nézve. Magas rosttartalmának köszönhetően jótékony hatást gyakorol az emésztésre. Vitamin- és ásványianyag-tartalma nagyon magas. Védi a fogakat, a haj, a bőr és a körmök szépségét, de a szem és az érfal egészségét is segít megőrizni.

Cikkajánló | Cikkajánló
Praktikus tárolás, biztoságos szállítás
Praktikus tárolás, biztoságos szállítás
2024.05.24. | Szakmai cikkek
A big-bag és q-bag zsákok rendkívül sokoldalú és praktikus tárolási megoldást biztosítanak.
Tovább olvasok
A vetőmag bizalmi cikk és komoly érték!
A vetőmag bizalmi cikk és komoly érték!
2024.05.24. | Szakmai cikkek
Válaszd a minőséget! A fémzárolt vetőmagok használata elengedhetetlen a mezőgazdasági termelők számára a minőségi termelés biztosítása érdekében
Tovább olvasok
Facélia: a lila virágú szántóföldi csoda
Facélia: a lila virágú szántóföldi csoda
2024.05.21. | Szakmai cikkek
Egy lila virágú, talajjavító növény, amely javítja a biodiverzitást.
Tovább olvasok
Ügyfeleink mondták | Ügyfeleink mondták
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

A munkacsúcsok idején minden megspórolt perc kincset ér, hiszen szinte folyamatosan a területen dolgozunk, és az élet gyakran olyan helyzeteket produkál, amikor nyitvatartás után szükséges a beszerzéseket bonyolítani. Ekkor nagyon jól jön, hogy a Primag webshopból a legtöbb input anyagot, sőt még ritkábban használt eszközöket, pl.  zsákokat, tartályt, szivattyút is megrendelhetek. Nem egyszer előfordult, hogy csak itt találtam a konkrét igényünkre költséghatékony megoldást. Ha a rendelés pontosítására van szükség, gyakorlatilag azonnali telefonos segítséget kapok, majd a szállítást is hihetetlenül gyorsan megszervezik. Ilyen gördülékeny beszerzési lehetőséggel máshol nem találkoztam még.

Szántosi Attila Biohungaricum Kft.
Szarvas
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

Bármilyen szakmai kérdésem merült is fel, a Primagtól mindig gyorsan megkaptam a választ. Nagyon segítőkészek! Nagy biztonságot ad, hogy tudom, hogy egyedi kéréseimmel is fordulhatok hozzájuk, beszerzik, amire szükségem van, és nem nekem kell utána járnom. Én elmondom, mire van szükségem, ők pedig felkutatják. A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan ki is szállítják. 

Czeller Gábor családi gazdálkodó
Tamási
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

Már régóta vásárolunk a Primag-tól, mert számunkra nagyon fontos, hogy közvetlen kapcsolatot tudjunk fenntartani a beszerzés folyamán. Minden felmerülő problémánkat, kérésünket rugalmasan kezelik és szakmailag kiemelkedőek, így mindig nyugodtak lehetünk.  A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan, időben ki is szállítják. A gazdálkodáshoz szükséges plusz információkat is megtalálom a honlapon.

Pintér Lajos Bácsai Agrár Zrt.
Győr
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!

Figyelem! A Caps Lock bekapcsolva!