Kezdőoldal > Termékek biogazdálkodáshoz
Kategóriák
 

Termékek biogazdálkodáshoz

A biotermelésnél a csávázatlan minősített vetőmag használata fontos, mert ez biztosítja, hogy a termesztett növények megfeleljenek az ökológiai gazdálkodás alapelveinek és előírásainak. A csávázatlan vetőmagok nem tartalmaznak olyan anyagokat, amelyek károsíthatják a talajt, a vízminőséget, a növények vagy az emberiek egészséget. A vetőmagminősítő bizonyítvánnyal rendelkező vetőmagok pedig garantálják, hogy a növények kiváló minőségűek legyenek.

Csávázatlan vetőmagok ökológiai gazdálkodók számára...

Tovább a részletekre

33 termék  a 33 termékből
Nézet:Primaq - Prima MagPrimaq - Prima MagPrimaq - Prima Mag

A jelenlegi Európai Uniós rendelet szerint az ökológiai gazdálkodóknak kötelező ökológiai minősítésű vetőmagot használni, de ha ez nem elérhető, akkor felmentést kérhetnek, és engedélyt kaphatnak a csávázatlan konvencionális vetőmagok használatára. Azonban a 2022-ben hatályba lépő új rendelet célja, hogy fokozatosan megszüntesse ezt a lehetőséget, és elérje a százszázalékos biovetőmag használatot.

Ezért fontos, hogy a biogazdák felkészüljenek erre a változásra, és növeljék a biovetőmagok elérhetőségét és kínálatát.

A biovetőmagok használata nemcsak a jogszabályoknak való megfelelés miatt előnyös, hanem azért is, mert ezek a vetőmagok jobban alkalmazkodnak az ökológiai körülményekhez, és ellenállóbbak a kártevőkkel és betegségekkel szemben. Emellett az biovetőmagok segíthetnek a genetikai sokszínűség megőrzésében, és a növényfajták hagyományos tulajdonságainak fenntartásában. A biovetőmagok használata hozzájárulhat az ökológiai mezőgazdaság teljesítőképességének és fenntarthatóságának javításához.

Összefoglalva, a biotermelésnél a csávázatlan minősített vetőmag használata fontos, mert ez biztosítja az ökológiai gazdálkodás szabályainak betartását, a növények minőségét és egészségét, valamint a környezet védelmét.
A biogazdáknak érdemes előnyben részesíteni a biovetőmagokat, és felkészülni a jövőbeli jogszabályi változásokra.
 

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNERÜNK: 

Magyar Biokultúra Szövetség

1132 Budapest, Visegrádi u. 53. III/1

1/214-7005, 30/730-2130

biokultura@biokultura.org

www.biokultura.org

Biokultúra Szövetség

Cikkajánló | Cikkajánló
Praktikus tárolás, biztoságos szállítás
Praktikus tárolás, biztoságos szállítás
2024.05.24. | Szakmai cikkek
A big-bag és q-bag zsákok rendkívül sokoldalú és praktikus tárolási megoldást biztosítanak.
Tovább olvasok
A vetőmag bizalmi cikk és komoly érték!
A vetőmag bizalmi cikk és komoly érték!
2024.05.24. | Szakmai cikkek
Válaszd a minőséget! A fémzárolt vetőmagok használata elengedhetetlen a mezőgazdasági termelők számára a minőségi termelés biztosítása érdekében
Tovább olvasok
Facélia: a lila virágú szántóföldi csoda
Facélia: a lila virágú szántóföldi csoda
2024.05.21. | Szakmai cikkek
Egy lila virágú, talajjavító növény, amely javítja a biodiverzitást.
Tovább olvasok
Ügyfeleink mondták | Ügyfeleink mondták
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

A Primag volt az első komoly kereskedő cég, aki az idők szavát meghallva webes felületre vitte a készletet, a vásárlást, a kiszolgálást. Ezzel nekünk, vásárlóknak rengeteg időt, telefonálgatást, utazgatást spóroltak meg. Ez azóta fejlődik, minden évben egyre jobbak és a növekvő termékszám ellenére is kezelhető, működő a webshopos felület. 

Sári Sándor László családi gazdálkodó
Mélykút
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

Már régóta vásárolunk a Primag-tól, mert számunkra nagyon fontos, hogy közvetlen kapcsolatot tudjunk fenntartani a beszerzés folyamán. Minden felmerülő problémánkat, kérésünket rugalmasan kezelik és szakmailag kiemelkedőek, így mindig nyugodtak lehetünk.  A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan, időben ki is szállítják. A gazdálkodáshoz szükséges plusz információkat is megtalálom a honlapon.

Pintér Lajos Bácsai Agrár Zrt.
Győr
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

Nem találkoztam még korábban ennyire áttekinthető, szakmailag is kitűnő mezőgazdasági webshoppal. Felüdülés, hogy nem kell egy területi képviselővel személyesen leülnöm egyeztetni, hogy bármiféle információt szerezzek. Ehelyett a Primagnál az oldalon, valamint e-mailben vagy telefonon gyorsan, lendületesen minden kérdésemre választ kapok, és le is tudom adni azonnal a rendelést.

Sáriné Romfa Ibolya őstermelő
Mélykút
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!

Figyelem! A Caps Lock bekapcsolva!