Kezdőoldal > Csávázatlan vetőmagok biogazdálkodáshoz
Kategóriák
 

Csávázatlan vetőmagok biogazdálkodáshoz

A biotermelésnél a csávázatlan minősített vetőmag használata fontos, mert ez biztosítja, hogy a termesztett növények megfeleljenek az ökológiai gazdálkodás alapelveinek és előírásainak. A csávázatlan vetőmagok nem tartalmaznak olyan anyagokat, amelyek károsíthatják a talajt, a vízminőséget, a növények vagy az emberiek egészséget. A vetőmagminősítő bizonyítvánnyal rendelkező vetőmagok pedig garantálják, hogy a növények kiváló minőségűek legyenek.

Csávázatlan vetőmagok ökológiai gazdálkodók számára...

Tovább a részletekre

29 termék  a 29 termékből
Nézet:Primaq - Prima MagPrimaq - Prima MagPrimaq - Prima Mag

A jelenlegi Európai Uniós rendelet szerint az ökológiai gazdálkodóknak kötelező ökológiai minősítésű vetőmagot használni, de ha ez nem elérhető, akkor felmentést kérhetnek, és engedélyt kaphatnak a csávázatlan konvencionális vetőmagok használatára. Azonban a 2022-ben hatályba lépő új rendelet célja, hogy fokozatosan megszüntesse ezt a lehetőséget, és elérje a százszázalékos biovetőmag használatot.

Ezért fontos, hogy a biogazdák felkészüljenek erre a változásra, és növeljék a biovetőmagok elérhetőségét és kínálatát.

A biovetőmagok használata nemcsak a jogszabályoknak való megfelelés miatt előnyös, hanem azért is, mert ezek a vetőmagok jobban alkalmazkodnak az ökológiai körülményekhez, és ellenállóbbak a kártevőkkel és betegségekkel szemben. Emellett az biovetőmagok segíthetnek a genetikai sokszínűség megőrzésében, és a növényfajták hagyományos tulajdonságainak fenntartásában. A biovetőmagok használata hozzájárulhat az ökológiai mezőgazdaság teljesítőképességének és fenntarthatóságának javításához.

Összefoglalva, a biotermelésnél a csávázatlan minősített vetőmag használata fontos, mert ez biztosítja az ökológiai gazdálkodás szabályainak betartását, a növények minőségét és egészségét, valamint a környezet védelmét.
A biogazdáknak érdemes előnyben részesíteni a biovetőmagokat, és felkészülni a jövőbeli jogszabályi változásokra.
 

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNERÜNK: 

Magyar Biokultúra Szövetség

1132 Budapest, Visegrádi u. 53. III/1

1/214-7005, 30/730-2130

biokultura@biokultura.org

www.biokultura.org

Biokultúra Szövetség

Cikkajánló | Cikkajánló
A lóbab a mezőgazdaságban: természetes nitrogénforrás
A lóbab a mezőgazdaságban: természetes nitrogénforrás
2024.02.14. | Szakmai cikkek
A lóbab az egyik legrégebbi kultúrnövény, népszerűsége hazánkban is növekszik.
Tovább olvasok
A lucerna: természetes választás talajjavításra
A lucerna: természetes választás talajjavításra
2024.02.14. | Szakmai cikkek
A lucerna, mint természetes és hatékony talajjavító megoldás
Tovább olvasok
Megjelent a friss AÖP szerlista 2024
Megjelent a friss AÖP szerlista 2024
2024.02.09. | Agrártámogatások
Jelen közlemény a 2024-es AÖP keretében választható egyes gyakorlatokhoz tartozó készítmény- és hatóanyag listákat tartalmazza.
Tovább olvasok
Ügyfeleink mondták | Ügyfeleink mondták
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

Bármilyen szakmai kérdésem merült is fel, a Primagtól mindig gyorsan megkaptam a választ. Nagyon segítőkészek! Nagy biztonságot ad, hogy tudom, hogy egyedi kéréseimmel is fordulhatok hozzájuk, beszerzik, amire szükségem van, és nem nekem kell utána járnom. Én elmondom, mire van szükségem, ők pedig felkutatják. A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan ki is szállítják. 

Czeller Gábor családi gazdálkodó
Tamási
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag aktív

Mivel 2015-től bio művelésben művelem a szőlőket, így nagyon fontos számomra egy olyan innovatív partner, aki mindig tud segíteni a megfelelő anyagok beszerzésében, hiszen organikus gazdálkodásban nem használhatok bármilyen szert. Mindig pontos információkkal szolgálnak az általuk forgalmazott anyagokról. A kiszolgálás és a szállítás mindig gyors és megbízható, a határidőkben soha nem volt még csúszás. Minden kollégájuk segítőkész és motivált. Nagyon megbízható partnerre találtam a Primagban!

 

Bárdos Sarolta Tokaj Nobilis Kft.
Bodrogkeresztúr
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

Már régóta vásárolunk a Primag-tól, mert számunkra nagyon fontos, hogy közvetlen kapcsolatot tudjunk fenntartani a beszerzés folyamán. Minden felmerülő problémánkat, kérésünket rugalmasan kezelik és szakmailag kiemelkedőek, így mindig nyugodtak lehetünk.  A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan, időben ki is szállítják. A gazdálkodáshoz szükséges plusz információkat is megtalálom a honlapon.

Pintér Lajos Bácsai Agrár Zrt.
Győr
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!