Segíthetünk?
Kezdőoldal > Tápanyagok > Biostimulátor
AjánlatkérésKiszállításKiszállítás
Biostimulátor

A Primag elkötelezett a legmagasabb minőség felé, így van ez a biostimulátorok terén is, amik jelentős mértékben hozzájárulnak a fenntartható és környezetbarát mezőgazdasághoz. A biostimulátorok olyan természetes anyagokból nyert kivonatok, amik bioaktív összetevőket tartalmaznak, többek között növényi kivonatot, szerves anyagot, valamint vitaminokat, s ezt a hatóanyag-arzenált a növény növekedésének szolgálatába állítják, igazodva annak életciklusaihoz. Javítják a növény kondícióját és a biostimulátorok alkalmazásának hatására javul a növény, valamint a termés minősége is.

NÉBIH - ENGEDÉLYEZETT KÉSZÍTMÉNYEK LISTÁJA                BIOKONTROLL - ENGEDÉLYEZETT KÉSZÍTMÉNYEK LISTÁJA
 

A biostimulátorok olyan természetes anyagokból nyert kivonatok, amelyek javítják a növény kondícióját és az alkalmazásuk hatására javul a növény, valamint a termés minősége is.

Tovább a részletekre

A részletekért kattints a termék nevére és kövesd a folyamatot!

StátuszTermék neveDózisAlapanyagFelhasználásKiszerelésNettó egységár
Primaq - Prima MagrendelhetőAlgafix2 l/haélőalgabióban is engedélyezett10 liter/kanna3 600.00 Ft/liter
Primaq - Prima MagrendelhetőAlgaSanBa5-10 l/haélőalgabióban is engedélyezett20 liter/kanna 816.50 Ft/liter
Primaq - Prima MagrendelhetőBioplasma5-10 l/haélőalgabióban is engedélyezett20 liter/kanna 764.50 Ft/liter
Primaq - Prima MagrendelhetőFitohorm Herbál5-10 l/haszerves anyagbióban is engedélyezett20 liter/kanna 1 022.50 Ft/liter
Primaq - Prima MagrendelhetőGeoAgit-CNPK-15-10 l/hasoksejtesbióban is engedélyezett20 liter/kanna 1 500.00 Ft/liter
Primaq - Prima MagrendelhetőHead-Land Alga1-3,5 l/haélőalgauniverzális20 liter/kanna 3 150.00 Ft/liter
Primaq - Prima MagrendelhetőHead-Land GreenMax15-20 l/haaminosavkalászos/kukorica/repce20 liter/kanna 880.00 Ft/liter
Primaq - Prima MagrendelhetőHead-Land Naturamin WSP0,3-0,5 kg/haaminosavbióban is engedélyezett5 kg/zsák10 000.00 Ft/kg
Primaq - Prima MagrendelhetőNovosil1 l/havizes emulzióbióban is engedélyezett20 liter/kanna 2 211.00 Ft/liter
Üzenet

Kérdésed, üzeneted van? Személyre szabott megoldást keresel? Oszd meg velünk! Várjuk észrevételeidet az oldalunkkal kapcsolatban is. Minden építő jellegű javaslatot szívesen fogadunk.

A biostimulátorok előnyei

A mezőgazdaságban egyszerre él az igény a környezetbarát technológiák iránt, ugyanakkor egyre nő az elvárás abban a tekintetben is, hogy egyre nagyobb és nagyobb mennyiségben és egyre kiválóbb minőségben, de lehetőleg minél kisebb ráfordítással termeljék meg az egyes termékeket. A biostimulánsok ennek a három feltételnek próbálnak megfelelni, illetve ezeket támogatják. Alapanyagaikat tekintve láthatjuk, hogy teljesen természetes anyagokat találunk bennük, például ásványi anyagokat, huminsavakat, vitaminokat, aminosavakat, kitint és kitozánt, poliszacharidokat és oligoszacharidokat, s ami még izgalmasabban hangzik, akár algák által termelt hormonokat is, ahogy azt az élőalgás tápoldatunk is mutatja.

A biostimulátor javítja a növények teljesítményét, ráadásul ezt a hatást költségkímélő módon és gyorsan képes elérni. Kiemelkedően fontos ez például azokban a kertészetekben, ahol virág- vagy zöldségtermesztéssel foglalkoznak, és a termelés legnagyobb hatékonyságának eléréséhez fontos az üvegházi termelés kapacitását is maximalizálni.

A biostimulátorok jótékony hatással bírnak a növények anyagcseréjére, javítják a stresszel szembeni ellenállóképességüket, növelik a tápanyag és a víz felvételét, javítják a talaj termékenységét, és hatásukra javulnak a termés minőségi jellemzői, például a gyümölcs cukortartalma.

A Primag biostimulátorai

A Primag tápanyagai között megtalálja az élőalgás növénykondicionáló mikrobiológiai készítményt, ami zöldalgákkal és baktériumokkal ér el kiemelkedő hatást. Az algáknak köszönhetően kiterjedtebb gyökérzet képződik, és az algák növekedésserkentő, valamint öregedésgátló hatással is rendelkeznek. Élőalgás tápoldataink ásványi anyagokkal, vitaminokkal és egyéb, a növény fejlődését segítő anyagokkal érik el, hogy javuljanak a növény kelési, eredési, növekedési jellemzői, valamint a virágzás korábbivá váljon, a terméskötődés pedig biztosabb legyen.

A soksejtes tápoldatok hasznos talajbaktériumokból állnak. Ökológiai gazdaságban is használható termékek. A baktériumoknak köszönhetően javul a levegőből történő nitrogénfelvétel, javul a foszfor és a kálium mobilizálása, a talaj szerves anyagainak bontásával javul a talaj művelhetősége. A baktériumok fokozzák a növény anyagcseréjét és növekedését, gátolják a növényi kórokozó mikroorganizmusok szaporodását, hatásukra nő a növény ellenállóképessége is.

Az aminosav-tartalmú biostimulátor a gabonafélék esetén hatásosan javítja a mennyiségi és a minőségi mutatókat. Hatására az őszi búza esetében nő a termés, javul a sikértartalom és a sütőipari minőség egyaránt.
A biostimulátorok széles körű jótékony hatásainak köszönhetően a műtrágyázás, illetve az integrált vagy biológiai növényvédelmi technikák kiegészítőjeként hatékonyan javítják a mezőgazdasági mutatókat.