We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Home page > Nutrients > Biostimulators
Request for quotationDeliveryDelivery
Biostimulators

A Primag elkötelezett a legmagasabb minőség felé, így van ez a biostimulátorok terén is, amik jelentős mértékben hozzájárulnak a fenntartható és környezetbarát mezőgazdasághoz. A biostimulátorok olyan természetes anyagokból nyert kivonatok, amik bioaktív összetevőket tartalmaznak, többek között növényi kivonatot, szerves anyagot, valamint vitaminokat, s ezt a hatóanyag-arzenált a növény növekedésének szolgálatába állítják, igazodva annak életciklusaihoz. Javítják a növény kondícióját és a biostimulátorok alkalmazásának hatására javul a növény, valamint a termés minősége is.

A biostimulátorok A-tól Z-ig!

Go to details ...

Nézet:
Primaq - Prima Mag
Primaq - Prima Mag

A biostimulátorok előnyei

A mezőgazdaságban egyszerre él az igény a környezetbarát technológiák iránt, ugyanakkor egyre nő az elvárás abban a tekintetben is, hogy egyre nagyobb és nagyobb mennyiségben és egyre kiválóbb minőségben, de lehetőleg minél kisebb ráfordítással termeljék meg az egyes termékeket. A biostimulánsok ennek a három feltételnek próbálnak megfelelni, illetve ezeket támogatják. Alapanyagaikat tekintve láthatjuk, hogy teljesen természetes anyagokat találunk bennük, például ásványi anyagokat, huminsavakat, vitaminokat, aminosavakat, kitint és kitozánt, poliszacharidokat és oligoszacharidokat, s ami még izgalmasabban hangzik, akár algák által termelt hormonokat is, ahogy azt az élőalgás tápoldatunk is mutatja.

A biostimulátor javítja a növények teljesítményét, ráadásul ezt a hatást költségkímélő módon és gyorsan képes elérni. Kiemelkedően fontos ez például azokban a kertészetekben, ahol virág- vagy zöldségtermesztéssel foglalkoznak, és a termelés legnagyobb hatékonyságának eléréséhez fontos az üvegházi termelés kapacitását is maximalizálni.

A biostimulátorok jótékony hatással bírnak a növények anyagcseréjére, javítják a stresszel szembeni ellenállóképességüket, növelik a tápanyag és a víz felvételét, javítják a talaj termékenységét, és hatásukra javulnak a termés minőségi jellemzői, például a gyümölcs cukortartalma.

A Primag biostimulátorai

A Primag tápanyagai között megtalálja az élőalgás növénykondicionáló mikrobiológiai készítményt, ami zöldalgákkal és baktériumokkal ér el kiemelkedő hatást. Az algáknak köszönhetően kiterjedtebb gyökérzet képződik, és az algák növekedésserkentő, valamint öregedésgátló hatással is rendelkeznek. Élőalgás tápoldataink ásványi anyagokkal, vitaminokkal és egyéb, a növény fejlődését segítő anyagokkal érik el, hogy javuljanak a növény kelési, eredési, növekedési jellemzői, valamint a virágzás korábbivá váljon, a terméskötődés pedig biztosabb legyen.

A soksejtes tápoldatok hasznos talajbaktériumokból állnak. Ökológiai gazdaságban is használható termékek. A baktériumoknak köszönhetően javul a levegőből történő nitrogénfelvétel, javul a foszfor és a kálium mobilizálása, a talaj szerves anyagainak bontásával javul a talaj művelhetősége. A baktériumok fokozzák a növény anyagcseréjét és növekedését, gátolják a növényi kórokozó mikroorganizmusok szaporodását, hatásukra nő a növény ellenállóképessége is.

Az aminosav-tartalmú biostimulátor a gabonafélék esetén hatásosan javítja a mennyiségi és a minőségi mutatókat. Hatására az őszi búza esetében nő a termés, javul a sikértartalom és a sütőipari minőség egyaránt.
A biostimulátorok széles körű jótékony hatásainak köszönhetően a műtrágyázás, illetve az integrált vagy biológiai növényvédelmi technikák kiegészítőjeként hatékonyan javítják a mezőgazdasági mutatókat.Subscribe to newsletter

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Message

Questions, messages? Share it with us!

30 év alatt a piacon

Border from here and beyond

Dinamikus növekedés

Expert customer service

72 órán belüli szállítás

We offer a solution

Széles választék

30 years in full swing

Blog