We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Home page > Nutrients > Foliar fertilizer
SearchSearchRequest for quotationRequest for quotationOrderOrderDeliveryDeliveryPDF nyomtatás

Foliar fertilizer

A lombtrágyák használata nagyon fontos mind a szántóföldi, mind a kertészeti kultúrák, zöldségtermesztés esetén, de a gyümölcsösökben is rendkívüli jelentőséggel bír. A Primag kínálatában, ahogy az a többi termék esetén is igaz, ezen a területen is a legkorszerűbb s a legjobb tapasztalatokat nyújtó termékek találhatóak meg. A lombtrágyázás ugyan nem helyettesíti a fejtrágyázást, de a hiánybetegségek minél gyorsabb megszüntetéséhez a legjobb módszer. A lombtrágyázás elengedhetetlen technológiai elem a növénytermesztésben, s mára már a levéltrágyák valódi magas minőséget képviselnek a növényi tápanyagok között. A lombtrágyák közül sok felhasználható az új Agrár-Ökológiai Programban is. A választható gyakorlatok tételes listáját IDE kattintva érheted el. Az AÖP-ben alkalmazható termékeket összegyűjtve ITT találod meg.

A lombtrágyák A-tól Z-ig!... hogy járon a 2 AÖP pont

Go to details ...

Nézet:
Primaq - Prima Mag
Primaq - Prima Mag

Milyen növények esetében javasolt a lombtrágyák használata?

A kalászosok levéltrágyázása, ha nagy mennyiségben tartalmaz foszfort, s az jól eljut a gyökerekhez is, akkor megoldást nyújt az olyan problémákra, amikor a vetésidőhöz közeli korai fejlődés és stressz okoz nehézségeket, amiket a kedvezőtlen hőmérsékleti viszonyok okoznak, de a talaj rossz foszforfelvevő képessége is - például savanyú talaj esetén -, orvosolható ezen a módon. A levéltrágyázás az őszi gyomirtással vagy egyéb kezeléssel egyszerre végezhető.

A zöldségek és a kertészeti kultúrák esetében a környezeti feltételek jobban szabályozhatók a szántóföldi kultúrák körülményeihez képest. A relatív tápanyaghiány itt is orvosolandó, ilyenkor a növény nem jól hasznosítja a talajban meglévő tápanyagokat. Ebben az esetben sikert hozhat a levélen keresztüli tápanyaggal való ellátás, vagyis a lombtrágyázás. Bármelyik tápanyagot pótolhatjuk a növény levélzetén keresztül, de a legnagyobb jelentősége a lombtrágyázásnak a vas, a magnézium, cink, bór, molibdén, mangán, valamint a réz pótlásában van. A palánták számára a foszfort is biztosíthatjuk ezen a módon, illetve a kiültetés utáni trágyázás és a kalciumos kezelés is megvalósulhat lombtrágyázás segítségével.

Mivel a levéltrágya a növény számára gyorsan hasznosuló formában tartalmazza a tápanyagokat, számos hiánybetegség gyógyítója lehet a gyümölcsösökben is, legyen szó almáról, barackról, szilváról, cseresznyéről, meggyről vagy szőlőről.

Hogyan válassz lombtrágyát?

Mielőtt kiválasztanád a számodra szükséges készítményt, meg kell vizsgálnod, hogy az adott növénynek van-e tápanyaghiánya, s el kell döntened, hogy milyen tápanyagokat szükséges pótolnod. Ugyanis ezek alapján lehet kiválasztani a megfelelő lombtrágyát, az olyan jellemzők alapján, mint amilyen az összetétel, a készítmény tápanyagtartalma, valamint dozírozása.

Aszerint, hogy milyen növényhez, kalászoshoz, repcéhez, napraforgóhoz, kukoricához, burgonyához, szőlőhöz, más gyümölcshöz, zöldséghez szeretnéd használni, különböző termékek állnak rendelkezésedre. Az univerzális készítmény kisebb zöld lombozattal rendelkező növények esetén is alkalmazható, mivel képes talajon keresztül is hasznosulni. Fitohorm, Genezis és Head-Land készítményeink közül nem könnyű választani, de további döntési szempontok lesznek a hiányzó tápanyagok, valamint az, hogy a növénytermesztés mely szakaszában szeretnéd alkalmazni a lombtrágyát. Ezek a szempontok határozzák meg a készítmények összetételét. Némelyik lombtrágya öko gazdaságban is alkalmazható.

A lombtrágya hatása nagyon gyors, az általa pótolt tápelemek, valamint a növény kora és egészségi állapota ugyan befolyásolja némileg a teljesítményt, de az eredmény pár nap alatt látható. Ebben rejlik a kíválósága és ez teszi lehetővé, hogy segítségével szabályozzuk a fenológiai és technológiai folyamatokat. Segítségével kedvező irányba befolyásolható a gyökerek növekedése, működése és természetesen tápanyagfelvétele is. A lombtrágya használatával javul a talajból történő tápanyagok felvétele és hasznosulása egyaránt.Subscribe to newsletter

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Message

Questions, messages? Share it with us!

Border from here and beyond

Border from here and beyond

Expert customer service

Expert customer service

We offer a solution

We offer a solution

30 years in full swing

30 years in full swing

Blog
Az őszi árpa termesztése, igényei és felhasználása
A csaknem feledésbe merült köles termesztése egyszerűen
AÖP - Letölthetőek az előzetes szerlisták
A Feltételesség szabályrendszere a 2023-2027