We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Home page > Vetőmagok > Hüvelyesek
Request for quotationDeliveryDelivery
Hüvelyesek

A hüvelyesek vetőmagjai közül a Primag webáruházban elérhető a tavaszi és őszi borsó, a csicseriborsó, de megtalálható a bükköny többféle típusa is, mint a pannon bükköny, a szöszös bükköny és a tavaszi bükköny. Emellett lóbab és szója vetőmagfajtákat is kínálunk.

Étkezési célokra való, illetve zöldtakarmánynak, valamint abraknak alkalmas növényt és termést adó kiváló minőségű vetőmagjaink megbízható forrásból származnak, a lehető legmagasabb minőségűek és a fenntartható gazdálkodást szolgálják. Megbízható minőség, versenyképes áron.

A hüvelyesek vetőmagjai közül a Primag webáruházban elérhető a tavaszi és őszi borsó, a csicseriborsó, de megtalálható a bükköny többféle típusa is, mint a pannon bükköny, a szöszös bükköny és a tavaszi bükköny, emelett a lóbab és a szója is.

Go to details ...

A hüvelyesek előnyei

A hüvelyesek kiváló fehérjeforrások, magas tápanyagtartalommal rendelkeznek. Egyes fajtáik étkezési célokat szolgálnak, míg mások az állati takarmányozásban töltenek be fontos szerepet. Ezenfelül fontos szerepük van a biodiverzitás fenntartásában. A környezetterhelés csökkentésében is jelentős szerepet töltenek be, magas nitrogénmegkötő képességük révén, valamint alacsony vízigényüknek köszönhetően pedig a fenntartható mezőgazdaság megvalósításához is hozzájárulnak. Vetésforgóban kiváló előveteménynek számítanak, javítják a talaj minőségét. Egyes fajtáik azon túl, hogy zöldtakarmány célú etetésre használhatóak, szénázásra, szénázsként is alkalmazhatóak, sőt, akár zöldtrágyaként is beválnak. Gyakori köztük a kiemelkedően produktív fajta. Azon túl, hogy nagy tömegű, értékes zöldtakarmányt biztosítanak, némely akár madáreleségként is felhasználható.

A választható hüvelyesek

A takarmányborsó magas fehérjetartalmának köszönhetően mind a takarmánykeverékekhez és tápokhoz, mind zöldtakarmánynak igen értékes alapanyag. Előveteményként igen hasznos, mivel gyökérzete sekély, a talajt csak kis mélységig szárítja, korán érik, és a vele szimbiózisban élő rizóbiumbaktériumok nitrogénnel dúsítják a talajt.

A bükköny magas fehérjetartalmú takarmánynövény, ami kiválóan alkalmas zöldtrágyázáshoz is egyben. Gazdagítja a talaj nitrogéntartalmát. Legmagasabb takarmányértékkel a pannónia bükköny bír, és a legkorábbi zöldtakarmányt is ez adja. 

A csicseriborsóból készülhet főzelék, leves vagy akár köret is. Ugyanakkor abraktakarmányozásra is kiválóan hasznosítható. Nagyfokú a szárazságtűrő és melegtűrő képessége, és gyenge termőhelyi adottságú talajon is megterem.

A csillagfürt a gyenge termékenységű és savanyú talajba is vethető. Abrakként és takarmányként is jól hasznosítható, és magas fehérjetartalma van. Előveteményként javítja a talaj minőségét

A lóbab abraknak, takarmánytápokba keverve, zöldtakarmánynak és étkezési célokra is kiválóan alkalmas. Javítja a talaj termékenységét, ezért jó elővetemény. A jövőre nézve vetőmagjának exportja is számításba jöhet.

A szója egészséges táplálék és kiváló takarmánynövény, rendkívül sokféle formában hasznosítható. Népszerű és világszerte ismert növény. Sokféle fajtáját kínáljuk, érdemes végigböngészni a kínálatot.

Vetőmagjaink

A Primag minősített termékei közé jól illeszkednek a Vetőmag Minősítő Bizonyítvánnyal rendelkező vetőmagok, melyek mind fémzárolt minőségűek. A garantált minőségű vetőmagok használatával biztosítottá válik a sikeres növénytermesztés. A siker záloga a genetikailag tiszta, faj- és fajtaazonos, magas minőségű vetőmag. A fémzárolt vetőmagoknak köszönhetően csökken a szükséges ráfordítandó idő- és energiabefektetés, minimalizálódnak a kockázatok, biztonságosabbá és kiszámíthatóbbá válik a növénytermesztés folyamata. Termésbiztonság és többlettermelés érhető el kockázat és váratlan költségek helyett.

Message

Questions, messages? Share it with us!

Blog
Subscribe to newsletter

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!