We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Home page > Seeds > Legumes
Request for quotationDeliveryDelivery
Legumes

A hüvelyesek vetőmagjai közül a Primag webáruházban elérhető a tavaszi és őszi borsó, a csicseriborsó, de megtalálható a bükköny többféle típusa is, mint a pannon bükköny, a szöszös bükköny és a tavaszi bükköny. Emellett lóbab és szója vetőmagfajtákat is kínálunk.

Étkezési célokra való, illetve zöldtakarmánynak, valamint abraknak alkalmas növényt és termést adó kiváló minőségű vetőmagjaink megbízható forrásból származnak, a lehető legmagasabb minőségűek és a fenntartható gazdálkodást szolgálják. Megbízható minőség, versenyképes áron.

A hüvelyesek vetőmagjai A-tól Z-ig.

Go to details ...

A hüvelyesek előnyei

A hüvelyesek kiváló fehérjeforrások, magas tápanyagtartalommal rendelkeznek. Egyes fajtáik étkezési célokat szolgálnak, míg mások az állati takarmányozásban töltenek be fontos szerepet. Ezenfelül fontos szerepük van a biodiverzitás fenntartásában. A környezetterhelés csökkentésében is jelentős szerepet töltenek be, magas nitrogénmegkötő képességük révén, valamint alacsony vízigényüknek köszönhetően pedig a fenntartható mezőgazdaság megvalósításához is hozzájárulnak. Vetésforgóban kiváló előveteménynek számítanak, javítják a talaj minőségét. Egyes fajtáik azon túl, hogy zöldtakarmány célú etetésre használhatóak, szénázásra, szénázsként is alkalmazhatóak, sőt, akár zöldtrágyaként is beválnak. Gyakori köztük a kiemelkedően produktív fajta. Azon túl, hogy nagy tömegű, értékes zöldtakarmányt biztosítanak, némely akár madáreleségként is felhasználható.

A választható hüvelyesek

A takarmányborsó magas fehérjetartalmának köszönhetően mind a takarmánykeverékekhez és tápokhoz, mind zöldtakarmánynak igen értékes alapanyag. Előveteményként igen hasznos, mivel gyökérzete sekély, a talajt csak kis mélységig szárítja, korán érik, és a vele szimbiózisban élő rizóbiumbaktériumok nitrogénnel dúsítják a talajt.

A bükköny magas fehérjetartalmú takarmánynövény, ami kiválóan alkalmas zöldtrágyázáshoz is egyben. Gazdagítja a talaj nitrogéntartalmát. Legmagasabb takarmányértékkel a pannónia bükköny bír, és a legkorábbi zöldtakarmányt is ez adja. 

A csicseriborsóból készülhet főzelék, leves vagy akár köret is. Ugyanakkor abraktakarmányozásra is kiválóan hasznosítható. Nagyfokú a szárazságtűrő és melegtűrő képessége, és gyenge termőhelyi adottságú talajon is megterem.

A csillagfürt a gyenge termékenységű és savanyú talajba is vethető. Abrakként és takarmányként is jól hasznosítható, és magas fehérjetartalma van. Előveteményként javítja a talaj minőségét

A lóbab abraknak, takarmánytápokba keverve, zöldtakarmánynak és étkezési célokra is kiválóan alkalmas. Javítja a talaj termékenységét, ezért jó elővetemény. A jövőre nézve vetőmagjának exportja is számításba jöhet.

A szója egészséges táplálék és kiváló takarmánynövény, rendkívül sokféle formában hasznosítható. Népszerű és világszerte ismert növény. Sokféle fajtáját kínáljuk, érdemes végigböngészni a kínálatot.

Vetőmagjaink

A Primag minősített termékei közé jól illeszkednek a Vetőmag Minősítő Bizonyítvánnyal rendelkező vetőmagok, melyek mind fémzárolt minőségűek. A garantált minőségű vetőmagok használatával biztosítottá válik a sikeres növénytermesztés. A siker záloga a genetikailag tiszta, faj- és fajtaazonos, magas minőségű vetőmag. A fémzárolt vetőmagoknak köszönhetően csökken a szükséges ráfordítandó idő- és energiabefektetés, minimalizálódnak a kockázatok, biztonságosabbá és kiszámíthatóbbá válik a növénytermesztés folyamata. Termésbiztonság és többlettermelés érhető el kockázat és váratlan költségek helyett.

Subscribe to newsletter

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Message

Questions, messages? Share it with us!

30 év alatt a piacon

Border from here and beyond

Dinamikus növekedés

Expert customer service

72 órán belüli szállítás

We offer a solution

Széles választék

30 years in full swing

Blog