Kezdőoldal > Vetőmagok > Gabonafélék > Cirok
Kategóriák
 

Cirok

Cirok vetőmagjaink esetén is számíthatsz a legjobb, fémzárolt minőségre, amellyel a lehetséges legmagasabb terméshozam mellett a legkiválóbb minőség is elérhetővé válik számodra. Kínálatunkat a ti tapasztalataitok alapján alakítjuk, hogy a lehető legnagyobb sikert tegyük elérhetővé számotokra.

A termékenység és az egészséges növény a jó alappal, a minőségi vetőmaggal kezdődik. Éppen ezért minden gabonafélénk esetében bízhatsz abban, hogy a nálunk vásárolt vetőmagok ellenőrzött körülmények között és minősítő bizonyítvánnyal rendelkeznek. A gazda sikere a mi sikerünk is.

A legkiválóbb cirok vetőmagok 1 helyen!

Tovább a részletekre

Blog: Cirok

57 termék  a 57 termékből
Rendezés:
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag
 | Kisokos/Hasznos ...


Miért válaszd a cirok vetőmagot?

A cirok az egész világon az ötödik legjelentősebb takarmánynövény. Alkalmazható élelmiszeripari termékként, de állati takarmányozásra is. A nálunk vásárolható cirokfajták között alacsony tannintartalmú, de akár tanninmentes növényeket adó típusokat is találsz, mely tulajdonság könnyebben emészthetővé teszi. Szemtermése kiváló alapanyag a vetőmagok között, főként takarmánykeverő üzemek számára. Elsősorban sertés és baromfi táplálásában alkalmazzák.

Egyes fajtái magas energiaértékű szilázs készítésére, s így biogáz előállítására is alkalmasak.

Az emberi táplálkozásban betöltött szerepét tekintve jelentős szempont, hogy teljesen mentes a gluténtól, miközben magas ásványianyag-tartalommal rendelkezik. Antioxidáns polifenolokat tartalmaz, a koleszterinszintre pedig csökkentő hatással bír. Puffasztva vagy lisztként is beilleszthető az étrendbe.

A cirok termesztési igényei

A cirok alapvetően jól tűri a szárazságot, sőt, kifejezetten meleg hőmérséklet szükséges termesztéséhez. Többféle talajon is jól termeszthető, de a jó hozam érdekében megfelelő tápanyag-ellátottságot szükséges biztosítani. Vetési ideje a tavasz. Alapvetően öntermékeny, beporzását a szél és a rovarok biztosítják.

 | Cikkajánló
Készülhetnek a gazdák: tovább nő 2024-től az ökológiai gazdálkodás támogatása
Készülhetnek a gazdák: tovább nő 2024-től az ökológiai gazdálkodás támogatása
2023.12.02. | Szakmai cikkek
2024-től bővül a biogazdaságok támogatása.
Tovább olvasok
Az ökológiai gazdálkodás új dimenziói
Az ökológiai gazdálkodás új dimenziói
2023.11.30. | Szakmai cikkek
A biogazdálkodás a jövő útja: környezetbarát gazdálkodási technikák és az egészséges élelmiszertermelés ötvözete.
Tovább olvasok
Gazdálkodási Napló - Friss infók
Gazdálkodási Napló - Friss infók
2023.11.22. | Agrártámogatások
2024-ben is lesz lehetőség a Gazdálkodási Napló egyszeri elektronikus feltöltésére!
Tovább olvasok
 | Ügyfeleink mondták

Már régóta vásárolunk a Primag-tól, mert számunkra nagyon fontos, hogy közvetlen kapcsolatot tudjunk fenntartani a beszerzés folyamán. Minden felmerülő problémánkat, kérésünket rugalmasan kezelik és szakmailag kiemelkedőek, így mindig nyugodtak lehetünk.  A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan, időben ki is szállítják. A gazdálkodáshoz szükséges plusz információkat is megtalálom a honlapon.

Pintér Lajos Bácsai Agrár Zrt.
Győr

A munkacsúcsok idején minden megspórolt perc kincset ér, hiszen szinte folyamatosan a területen dolgozunk, és az élet gyakran olyan helyzeteket produkál, amikor nyitvatartás után szükséges a beszerzéseket bonyolítani. Ekkor nagyon jól jön, hogy a Primag webshopból a legtöbb input anyagot, sőt még ritkábban használt eszközöket, pl.  zsákokat, tartályt, szivattyút is megrendelhetek. Nem egyszer előfordult, hogy csak itt találtam a konkrét igényünkre költséghatékony megoldást. Ha a rendelés pontosítására van szükség, gyakorlatilag azonnali telefonos segítséget kapok, majd a szállítást is hihetetlenül gyorsan megszervezik. Ilyen gördülékeny beszerzési lehetőséggel máshol nem találkoztam még.

Szántosi Attila Biohungaricum Kft.
Szarvas

Bármilyen szakmai kérdésem merült is fel, a Primagtól mindig gyorsan megkaptam a választ. Nagyon segítőkészek! Nagy biztonságot ad, hogy tudom, hogy egyedi kéréseimmel is fordulhatok hozzájuk, beszerzik, amire szükségem van, és nem nekem kell utána járnom. Én elmondom, mire van szükségem, ők pedig felkutatják. A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan ki is szállítják. 

Czeller Gábor családi gazdálkodó
Tamási
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!