Kezdőoldal > Vetőmagok > Takarmány keverékek > Pillangós keverék
Kategóriák
 

Pillangós keverék

Takarmánykeverékeink mindegyike kiváló fémzárolt minőségű vetőmagokat tartalmaz, amelyekkel garantált magas terméshozam és termésbiztonság érhető el. A magas minőségnek köszönhetően nem kell pluszban ráfordítandó idővel, munkával vagy költségekkel számolnod, így a munkád kiszámíthatóbbá, sikereid pedig biztosabbá válnak. A pillangós keverékek többféle területen és talajon is jól termeszthetőek. A takarmány értéke nagy mértékben növekszik, ha takarmányfüvekkel együtt veted. Javítják a talajt, növelik annak nitrogénszintjét. Szálas takarmányként is hasznosíthatóak.

Többféle területen és talajon is jól termeszthetőek. 

Tovább a részletekre
7 termék  a 7 termékből
Rendezés:
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag

Legyen saját keveréked! Állitsd össze a saját keverékedet, akár már 300 kg-tól. Csak küld el üzenetben, hogy milyen fajokból és milyen %-ban szeretnéd és mi megoldjuk, ezt is :)!

 | Kisokos/Hasznos ...


Pillangós keverékek a takarmányozásban

A pillangós keverékek többféle környezetben és különböző adottságú talajokban is jól érzik magukat és szépen fejlődnek. Jól társíthatóak, vethetők füves keverékekkel együtt, ilyenkor a takarmány minőségét jelentős mértékben gazdagítják. Ugyanakkor fehérjében gazdag szálas takarmányként is kiválóak. Jól emészthető és értékes fehérjét jelentenek az állatok számára. Szálas takarmányként az egyik legfontosabb takarmánynövényünk.

A pillangósok pozitív tulajdonságai

A pillangósok javítják a talaj szerkezetét és növelik annak nitrogéntartalmát, valamint a benne lévő tápanyagokat elérhetővé teszik az utánuk következő növények számára. A vetési sorrendbe jól beilleszthetőek és könnyen, jól gépesíthető a termesztésük. 

További előnyök: a zöldtrágyázás

Az AKG-ban 5 év alatt minimum egyszer szükséges vagy zöldtrágyanövény termesztése vagy istállótrágya/baktériumtrágya kijuttatása. A pillangós keverékek az AKG-ban is megállják helyüket, de a zöldítés esetén is remekül alkalmazhatóak. A zöldtrágyázás növeli a talaj termékenységét és javítja minőségét, számos pozitív hatásán túl termésnövelő hatása is bizonyított. 

 | Cikkajánló
Készülhetnek a gazdák: tovább nő 2024-től az ökológiai gazdálkodás támogatása
Készülhetnek a gazdák: tovább nő 2024-től az ökológiai gazdálkodás támogatása
2023.12.02. | Szakmai cikkek
2024-től bővül a biogazdaságok támogatása.
Tovább olvasok
Az ökológiai gazdálkodás új dimenziói
Az ökológiai gazdálkodás új dimenziói
2023.11.30. | Szakmai cikkek
A biogazdálkodás a jövő útja: környezetbarát gazdálkodási technikák és az egészséges élelmiszertermelés ötvözete.
Tovább olvasok
Gazdálkodási Napló - Friss infók
Gazdálkodási Napló - Friss infók
2023.11.22. | Agrártámogatások
2024-ben is lesz lehetőség a Gazdálkodási Napló egyszeri elektronikus feltöltésére!
Tovább olvasok
 | Ügyfeleink mondták

Bármilyen szakmai kérdésem merült is fel, a Primagtól mindig gyorsan megkaptam a választ. Nagyon segítőkészek! Nagy biztonságot ad, hogy tudom, hogy egyedi kéréseimmel is fordulhatok hozzájuk, beszerzik, amire szükségem van, és nem nekem kell utána járnom. Én elmondom, mire van szükségem, ők pedig felkutatják. A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan ki is szállítják. 

Czeller Gábor családi gazdálkodó
Tamási

Már régóta vásárolunk a Primag-tól, mert számunkra nagyon fontos, hogy közvetlen kapcsolatot tudjunk fenntartani a beszerzés folyamán. Minden felmerülő problémánkat, kérésünket rugalmasan kezelik és szakmailag kiemelkedőek, így mindig nyugodtak lehetünk.  A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan, időben ki is szállítják. A gazdálkodáshoz szükséges plusz információkat is megtalálom a honlapon.

Pintér Lajos Bácsai Agrár Zrt.
Győr

Nem találkoztam még korábban ennyire áttekinthető, szakmailag is kitűnő mezőgazdasági webshoppal. Felüdülés, hogy nem kell egy területi képviselővel személyesen leülnöm egyeztetni, hogy bármiféle információt szerezzek. Ehelyett a Primagnál az oldalon, valamint e-mailben vagy telefonon gyorsan, lendületesen minden kérdésemre választ kapok, és le is tudom adni azonnal a rendelést.

Sáriné Romfa Ibolya őstermelő
Mélykút
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!