Segíthetünk?
Hírlevél feliratkozás
Primaq - Prima Mag

Örülünk, hogy szeretnél feliratkozni hírlevelünkre. Értesülj Te is első kézből akcióinkról, újdonságainkról!

AjánlatkérésKiszállításKiszállítás
Fehérhere

Fémzárolt, kiváló minőségű vetőmagjaink az eredményes starttal garantálják a kiemelkedő beltartalommal rendelkező, magas minőségű és a betegségekkel szemben jó ellenálló képességgel rendelkező növényeket és a kifejezetten magas terméshozamot. A pillangósvirágúak széles családjába tartozó fehérhere kiváló választás a legelők javítására.
A legeltetésen felül szénaként és szilázshoz is felhasználható, megfelelő növényekkel társítva. Mint a legtöbb pillangósvirágú növény, a fehérhere is alkalmas zöldtrágya növényként történő hasznosításra. Méhészeti szempontból is jelentős.

A pillangósvirágúak széles családjába tartozó fehérhere kiváló választás a legelők javítására.

Tovább a részletekre

Használd bátran a SZŰRŐKET, hogy könnyen megtaláld a keresett terméket!

Nézet:
Primaq - Prima Mag
Primaq - Prima Mag
Üzenet

Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!

A fehérhere jelentősége

A pillangósvirágú növények kiváló takarmánynövények, s nincs ez másképp a fehérhere esetében sem. Beltartalmi értéke rendkívül kedvező, magas fehérjetartalommal bír, karotinban gazdag és kiváló vitaminforrás is az állatok számára. A fehérhere élettartama 3-4 év, azonban magpergésének köszönhetően képes az állományának megújítására is. 

A fehérhere hasznosítása

Elsősorban legelők minőségének javítására alkalmazzuk. Javítja a legelő tápértékét, s képes a gyep hézagainak kitöltésére, ezáltal jó gyomelnyomó képességgel is rendelkezik. Jól viseli a rágást és a tiprást is. Nem csak zölden való legeltetésre, hanem szénának történő felhasználásra is alkalmas. Perjefélékkel együtt vetve jó szilázst is ad. Kiváló zöldtrágyanövény, amely megköti a nitrogént, és szerves anyagával is gazdagítja a talajt. Vetőmag termesztésére magában vetjük, egyébként inkább társulásokban hasznosítjuk.

Méhészeti szempontból is fontos növény, nektár és virágpor szempontjából egyaránt, melyeket hosszú időn keresztül képes biztosítani.

Igényei

Száraz körülmények között is megél, de hálás az öntözésért. Talajok tekintetében nem válogatós, ugyanakkor nem szabad megfeledkezni tápanyagszükségletéről.AjánlatkérésAjánlatkérés

Keresés

AjánlatkérésAjánlatkérés

Ajánlatkérés

RendelésRendelés

Rendelés

KiszállításKiszállítás

Kiszállítás