We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Home page > Seeds > Fabaceaes > White clover
Request for quotationDeliveryDelivery
White clover

Fémzárolt, kiváló minőségű vetőmagjaink az eredményes starttal garantálják a kiemelkedő beltartalommal rendelkező, magas minőségű és a betegségekkel szemben jó ellenálló képességgel rendelkező növényeket és a kifejezetten magas terméshozamot. A pillangósvirágúak széles családjába tartozó fehérhere kiváló választás a legelők javítására.
A legeltetésen felül szénaként és szilázshoz is felhasználható, megfelelő növényekkel társítva. Mint a legtöbb pillangósvirágú növény, a fehérhere is alkalmas zöldtrágya növényként történő hasznosításra. Méhészeti szempontból is jelentős.

A fehérhere kiváló választás a legelők javítására.

Go to details ...

Nézet:
Primaq - Prima Mag
Primaq - Prima Mag

A fehérhere jelentősége

A pillangósvirágú növények kiváló takarmánynövények, s nincs ez másképp a fehérhere esetében sem. Beltartalmi értéke rendkívül kedvező, magas fehérjetartalommal bír, karotinban gazdag és kiváló vitaminforrás is az állatok számára. A fehérhere élettartama 3-4 év, azonban magpergésének köszönhetően képes az állományának megújítására is. 

A fehérhere hasznosítása

Elsősorban legelők minőségének javítására alkalmazzuk. Javítja a legelő tápértékét, s képes a gyep hézagainak kitöltésére, ezáltal jó gyomelnyomó képességgel is rendelkezik. Jól viseli a rágást és a tiprást is. Nem csak zölden való legeltetésre, hanem szénának történő felhasználásra is alkalmas. Perjefélékkel együtt vetve jó szilázst is ad. Kiváló zöldtrágyanövény, amely megköti a nitrogént, és szerves anyagával is gazdagítja a talajt. Vetőmag termesztésére magában vetjük, egyébként inkább társulásokban hasznosítjuk.

Méhészeti szempontból is fontos növény, nektár és virágpor szempontjából egyaránt, melyeket hosszú időn keresztül képes biztosítani.

Igényei

Száraz körülmények között is megél, de hálás az öntözésért. Talajok tekintetében nem válogatós, ugyanakkor nem szabad megfeledkezni tápanyagszükségletéről.Request for quotationRequest for quotation

Search

Request for quotationRequest for quotation

Request for quotation

OrderOrder

Order

DeliveryDelivery

Delivery

Message

Questions, messages? Share it with us!