Kezdőoldal > Vetőmagok > Pillangósok > Fehérhere
 

Fehérhere

Fémzárolt, kiváló minőségű vetőmagjaink az eredményes starttal garantálják a kiemelkedő beltartalommal rendelkező, magas minőségű és a betegségekkel szemben jó ellenálló képességgel rendelkező növényeket és a kifejezetten magas terméshozamot. A pillangósvirágúak széles családjába tartozó fehérhere kiváló választás a legelők javítására.
A legeltetésen felül szénaként és szilázshoz is felhasználható, megfelelő növényekkel társítva. Mint a legtöbb pillangósvirágú növény, a fehérhere is alkalmas zöldtrágya növényként történő hasznosításra. Méhészeti szempontból is jelentős.

A fehérhere kiváló választás a legelők javítására.

Tovább a részletekre
2 termék  a 2 termékből
Rendezés:
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag

Legyen saját keveréked! Állitsd össze a saját keverékedet, akár már 300 kg-tól. Csak küld el üzenetben, hogy milyen fajokból és milyen %-ban szeretnéd és mi megoldjuk, ezt is :)!

 | Kisokos/Hasznos ...


A fehérhere jelentősége

A pillangósvirágú növények kiváló takarmánynövények, s nincs ez másképp a fehérhere esetében sem. Beltartalmi értéke rendkívül kedvező, magas fehérjetartalommal bír, karotinban gazdag és kiváló vitaminforrás is az állatok számára. A fehérhere élettartama 3-4 év, azonban magpergésének köszönhetően képes az állományának megújítására is. 

A fehérhere hasznosítása

Elsősorban legelők minőségének javítására alkalmazzuk. Javítja a legelő tápértékét, s képes a gyep hézagainak kitöltésére, ezáltal jó gyomelnyomó képességgel is rendelkezik. Jól viseli a rágást és a tiprást is. Nem csak zölden való legeltetésre, hanem szénának történő felhasználásra is alkalmas. Perjefélékkel együtt vetve jó szilázst is ad. Kiváló zöldtrágyanövény, amely megköti a nitrogént, és szerves anyagával is gazdagítja a talajt. Vetőmag termesztésére magában vetjük, egyébként inkább társulásokban hasznosítjuk.

Méhészeti szempontból is fontos növény, nektár és virágpor szempontjából egyaránt, melyeket hosszú időn keresztül képes biztosítani.

Igényei

Száraz körülmények között is megél, de hálás az öntözésért. Talajok tekintetében nem válogatós, ugyanakkor nem szabad megfeledkezni tápanyagszükségletéről.

 | Cikkajánló
A tritikálé jelentősége és előnyei a modern mezőgazdaságban
A tritikálé jelentősége és előnyei a modern mezőgazdaságban
2023.09.12. | Szakmai cikkek
Tritikálé: a modern mezőgazdaság innovatív gabonája. A ciikkünkből kiderül, hogy miért növekszik a népszerűsége a termesztésben és feldolgozásban.
Tovább olvasok
GOSZ-VSZT-NAK Repce Posztregisztrációs Fajtakísérlet 2023
GOSZ-VSZT-NAK Repce Posztregisztrációs Fajtakísérlet 2023
2023.09.11. | Szakmai cikkek
Kiadvány a 2023 évi repce Posztregisztrációs Fajtakísérletek eredményeiből
Tovább olvasok
GOSZ-VSZT-NAK Őszi búza Posztregisztrációs kísérlet 2023
GOSZ-VSZT-NAK Őszi búza Posztregisztrációs kísérlet 2023
2023.09.11. | Szakmai cikkek
Kiadvány a 2023 évi búza Posztregisztrációs Fajtakísérletek eredményeiből
Tovább olvasok
 | Ügyfeleink mondták

Már régóta vásárolunk a Primag-tól, mert számunkra nagyon fontos, hogy közvetlen kapcsolatot tudjunk fenntartani a beszerzés folyamán. Minden felmerülő problémánkat, kérésünket rugalmasan kezelik és szakmailag kiemelkedőek, így mindig nyugodtak lehetünk.  A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan, időben ki is szállítják. A gazdálkodáshoz szükséges plusz információkat is megtalálom a honlapon.

Pintér Lajos Bácsai Agrár Zrt.
Győr

Bármilyen szakmai kérdésem merült is fel, a Primagtól mindig gyorsan megkaptam a választ. Nagyon segítőkészek! Nagy biztonságot ad, hogy tudom, hogy egyedi kéréseimmel is fordulhatok hozzájuk, beszerzik, amire szükségem van, és nem nekem kell utána járnom. Én elmondom, mire van szükségem, ők pedig felkutatják. A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan ki is szállítják. 

Czeller Gábor családi gazdálkodó
Tamási

A munkacsúcsok idején minden megspórolt perc kincset ér, hiszen szinte folyamatosan a területen dolgozunk, és az élet gyakran olyan helyzeteket produkál, amikor nyitvatartás után szükséges a beszerzéseket bonyolítani. Ekkor nagyon jól jön, hogy a Primag webshopból a legtöbb input anyagot, sőt még ritkábban használt eszközöket, pl.  zsákokat, tartályt, szivattyút is megrendelhetek. Nem egyszer előfordult, hogy csak itt találtam a konkrét igényünkre költséghatékony megoldást. Ha a rendelés pontosítására van szükség, gyakorlatilag azonnali telefonos segítséget kapok, majd a szállítást is hihetetlenül gyorsan megszervezik. Ilyen gördülékeny beszerzési lehetőséggel máshol nem találkoztam még.

Szántosi Attila Biohungaricum Kft.
Szarvas
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!