Kezdőoldal > Vetőmagok > Pillangósok > Baltacim
 

Baltacim

A baltacim a pillangósok közé tartozik, melyekre jellemző, hogy termesztésükkel kiváló energiatartalommal rendelkező, fehérjében gazdag és az állatok által rendkívül kedvelt takarmányt nyerhetsz. Ahogy minden vetőmagunk esetében, itt sem adtuk alább az elérhető legmagasabb minőségnél. A vetőmag jó minősége befektetés az egészséges és ellenálló növénybe és a kiváló minőségű, magas hozamú termésbe. A jó start meghatározhatja a sikeres végeredményt.

A baltacim önállóan és füves társításokban is vethető takarmánynövény. 

Tovább a részletekre

Blog: Baltacim

1 termék  a 1 termékből
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag

Legyen saját keveréked! Állitsd össze a saját keverékedet, akár már 300 kg-tól. Csak küld el üzenetben, hogy milyen fajokból és milyen %-ban szeretnéd és mi megoldjuk, ezt is :)!

 | Kisokos/Hasznos ...


A baltacim érdemei

A baltacim önállóan és füves társításokban - például csomós ebírrel, magyar rozsnokkal vagy akár olasz perjével - is nevelhető takarmánynövényünk. Beltartalma alapján olyan értékes, mint a lucerna, de csak abban az esetben, ha öntözésmentes homoktalajon termeszted. Szárazságtűrése mellett a tél és a fagy sem okoz gondot neki. Igénytelen növény. Kiváló talajtakaró, nemcsak védi a talajt, hanem feltárja a benne található értékes tápanyagokat.

A baltacim felhasználása

A pillangósok jellmezően értékes és jól emészthető takarmányok. A baltacim sem okoz az állatok számára felfúvódást, zölden is bátran legeltethető növény. A tiprást is nagyon jól viseli. A baltacimmal táplált szarvasmarháknál ízesebb tej érhető el, de a juhok számára is tökéletes takarmányt ad.

A magtermő baltacim méhlegelőként is nagyszerűen alkalmazható. 

A baltacim termesztése

Előveteményre sem igényes, de mint a pillangósoknál általában, itt is elmondható, hogy ne más pillangósok után vessük. A kalászosok a legjobb elővetemények a baltacim számára.

Ajánlott vetésideje a tavasz, általában márciusban vetik, a talaj magasabb nedvességtartalma miatt. 2-3 éven keresztül javasolt a termesztése.

 | Cikkajánló
A tritikálé jelentősége és előnyei a modern mezőgazdaságban
A tritikálé jelentősége és előnyei a modern mezőgazdaságban
2023.09.12. | Szakmai cikkek
Tritikálé: a modern mezőgazdaság innovatív gabonája. A ciikkünkből kiderül, hogy miért növekszik a népszerűsége a termesztésben és feldolgozásban.
Tovább olvasok
GOSZ-VSZT-NAK Repce Posztregisztrációs Fajtakísérlet 2023
GOSZ-VSZT-NAK Repce Posztregisztrációs Fajtakísérlet 2023
2023.09.11. | Szakmai cikkek
Kiadvány a 2023 évi repce Posztregisztrációs Fajtakísérletek eredményeiből
Tovább olvasok
GOSZ-VSZT-NAK Őszi búza Posztregisztrációs kísérlet 2023
GOSZ-VSZT-NAK Őszi búza Posztregisztrációs kísérlet 2023
2023.09.11. | Szakmai cikkek
Kiadvány a 2023 évi búza Posztregisztrációs Fajtakísérletek eredményeiből
Tovább olvasok
 | Ügyfeleink mondták

Mivel 2015-től bio művelésben művelem a szőlőket, így nagyon fontos számomra egy olyan innovatív partner, aki mindig tud segíteni a megfelelő anyagok beszerzésében, hiszen organikus gazdálkodásban nem használhatok bármilyen szert. Mindig pontos információkkal szolgálnak az általuk forgalmazott anyagokról. A kiszolgálás és a szállítás mindig gyors és megbízható, a határidőkben soha nem volt még csúszás. Minden kollégájuk segítőkész és motivált. Nagyon megbízható partnerre találtam a Primagban!

 

Bárdos Sarolta Tokaj Nobilis Kft.
Bodrogkeresztúr

Bármilyen szakmai kérdésem merült is fel, a Primagtól mindig gyorsan megkaptam a választ. Nagyon segítőkészek! Nagy biztonságot ad, hogy tudom, hogy egyedi kéréseimmel is fordulhatok hozzájuk, beszerzik, amire szükségem van, és nem nekem kell utána járnom. Én elmondom, mire van szükségem, ők pedig felkutatják. A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan ki is szállítják. 

Czeller Gábor családi gazdálkodó
Tamási

Nem találkoztam még korábban ennyire áttekinthető, szakmailag is kitűnő mezőgazdasági webshoppal. Felüdülés, hogy nem kell egy területi képviselővel személyesen leülnöm egyeztetni, hogy bármiféle információt szerezzek. Ehelyett a Primagnál az oldalon, valamint e-mailben vagy telefonon gyorsan, lendületesen minden kérdésemre választ kapok, és le is tudom adni azonnal a rendelést.

Sáriné Romfa Ibolya őstermelő
Mélykút
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!