We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Home page > Seeds > Fabaceaes > Sainfoin
Request for quotationDeliveryDelivery
Sainfoin

A baltacim a pillangósok közé tartozik, melyekre jellemző, hogy termesztésükkel kiváló energiatartalommal rendelkező, fehérjében gazdag és az állatok által rendkívül kedvelt takarmányt nyerhetsz. Ahogy minden vetőmagunk esetében, itt sem adtuk alább az elérhető legmagasabb minőségnél. A vetőmag jó minősége befektetés az egészséges és ellenálló növénybe és a kiváló minőségű, magas hozamú termésbe. A jó start meghatározhatja a sikeres végeredményt.

A baltacim önállóan és füves társításokban is vethető takarmánynövény. 

Go to details ...

Blog: Baltacim
Nézet:
Primaq - Prima Mag
Primaq - Prima Mag

A baltacim érdemei

A baltacim önállóan és füves társításokban - például csomós ebírrel, magyar rozsnokkal vagy akár olasz perjével - is nevelhető takarmánynövényünk. Beltartalma alapján olyan értékes, mint a lucerna, de csak abban az esetben, ha öntözésmentes homoktalajon termeszted. Szárazságtűrése mellett a tél és a fagy sem okoz gondot neki. Igénytelen növény. Kiváló talajtakaró, nemcsak védi a talajt, hanem feltárja a benne található értékes tápanyagokat.

A baltacim felhasználása

A pillangósok jellmezően értékes és jól emészthető takarmányok. A baltacim sem okoz az állatok számára felfúvódást, zölden is bátran legeltethető növény. A tiprást is nagyon jól viseli. A baltacimmal táplált szarvasmarháknál ízesebb tej érhető el, de a juhok számára is tökéletes takarmányt ad.

A magtermő baltacim méhlegelőként is nagyszerűen alkalmazható. 

A baltacim termesztése

Előveteményre sem igényes, de mint a pillangósoknál általában, itt is elmondható, hogy ne más pillangósok után vessük. A kalászosok a legjobb elővetemények a baltacim számára.

Ajánlott vetésideje a tavasz, általában márciusban vetik, a talaj magasabb nedvességtartalma miatt. 2-3 éven keresztül javasolt a termesztése.Request for quotationRequest for quotation

Search

Request for quotationRequest for quotation

Request for quotation

OrderOrder

Order

DeliveryDelivery

Delivery

Message

Questions, messages? Share it with us!