Kezdőoldal > Vetőmagok > Pillangósok > Baltacim
Kategóriák
 
Letöltés

Baltacim

A baltacim a pillangósok közé tartozik, melyekre jellemző, hogy termesztésükkel kiváló energiatartalommal rendelkező, fehérjében gazdag és az állatok által rendkívül kedvelt takarmányt nyerhetsz. Ahogy minden vetőmagunk esetében, itt sem adtuk alább az elérhető legmagasabb minőségnél. A vetőmag jó minősége befektetés az egészséges és ellenálló növénybe és a kiváló minőségű, magas hozamú termésbe. A jó start meghatározhatja a sikeres végeredményt.

A baltacim önállóan és füves társításokban is vethető takarmánynövény. 

Tovább a részletekre

Blog: Baltacim

1 termék  a 1 termékből
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag

Legyen saját keveréked! Állitsd össze a saját keverékedet, akár már 300 kg-tól. Csak küld el üzenetben, hogy milyen fajokból és milyen %-ban szeretnéd és mi megoldjuk, ezt is :)!

Kisokos/Hasznos | Kisokos/Hasznos ...


A baltacim érdemei

A baltacim önállóan és füves társításokban - például csomós ebírrel, magyar rozsnokkal vagy akár olasz perjével - is nevelhető takarmánynövényünk. Beltartalma alapján olyan értékes, mint a lucerna, de csak abban az esetben, ha öntözésmentes homoktalajon termeszted. Szárazságtűrése mellett a tél és a fagy sem okoz gondot neki. Igénytelen növény. Kiváló talajtakaró, nemcsak védi a talajt, hanem feltárja a benne található értékes tápanyagokat.

A baltacim felhasználása

A pillangósok jellmezően értékes és jól emészthető takarmányok. A baltacim sem okoz az állatok számára felfúvódást, zölden is bátran legeltethető növény. A tiprást is nagyon jól viseli. A baltacimmal táplált szarvasmarháknál ízesebb tej érhető el, de a juhok számára is tökéletes takarmányt ad.

A magtermő baltacim méhlegelőként is nagyszerűen alkalmazható. 

A baltacim termesztése

Előveteményre sem igényes, de mint a pillangósoknál általában, itt is elmondható, hogy ne más pillangósok után vessük. A kalászosok a legjobb elővetemények a baltacim számára.

Ajánlott vetésideje a tavasz, általában márciusban vetik, a talaj magasabb nedvességtartalma miatt. 2-3 éven keresztül javasolt a termesztése.

Cikkajánló | Cikkajánló
A csávázott vetőmag: a mezőgazdaság zöld megoldása
A csávázott vetőmag: a mezőgazdaság zöld megoldása
2024.03.26. | Szakmai cikkek
Hogyan segíthet a csávázott vetőmag a mezőgazdaságban a környezetvédelem és a hatékonyság növelésében?
Tovább olvasok
Starter műtrágya: a bőséges termés titka
Starter műtrágya: a bőséges termés titka
2024.03.26. | Szakmai cikkek
A starter műtrágyázás jelentősége a növények korai fejlődésében és hatása a terméshozamra.
Tovább olvasok
A lóbab a mezőgazdaságban: természetes nitrogénforrás
A lóbab a mezőgazdaságban: természetes nitrogénforrás
2024.02.14. | Szakmai cikkek
A lóbab az egyik legrégebbi kultúrnövény, népszerűsége hazánkban is növekszik.
Tovább olvasok
Ügyfeleink mondták | Ügyfeleink mondták
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

A Primag volt az első komoly kereskedő cég, aki az idők szavát meghallva webes felületre vitte a készletet, a vásárlást, a kiszolgálást. Ezzel nekünk, vásárlóknak rengeteg időt, telefonálgatást, utazgatást spóroltak meg. Ez azóta fejlődik, minden évben egyre jobbak és a növekvő termékszám ellenére is kezelhető, működő a webshopos felület. 

Sári Sándor László családi gazdálkodó
Mélykút
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

Már régóta vásárolunk a Primag-tól, mert számunkra nagyon fontos, hogy közvetlen kapcsolatot tudjunk fenntartani a beszerzés folyamán. Minden felmerülő problémánkat, kérésünket rugalmasan kezelik és szakmailag kiemelkedőek, így mindig nyugodtak lehetünk.  A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan, időben ki is szállítják. A gazdálkodáshoz szükséges plusz információkat is megtalálom a honlapon.

Pintér Lajos Bácsai Agrár Zrt.
Győr
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

Nem találkoztam még korábban ennyire áttekinthető, szakmailag is kitűnő mezőgazdasági webshoppal. Felüdülés, hogy nem kell egy területi képviselővel személyesen leülnöm egyeztetni, hogy bármiféle információt szerezzek. Ehelyett a Primagnál az oldalon, valamint e-mailben vagy telefonon gyorsan, lendületesen minden kérdésemre választ kapok, és le is tudom adni azonnal a rendelést.

Sáriné Romfa Ibolya őstermelő
Mélykút
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!