We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Home page > Seeds > Grasses > Smooth Brome
Request for quotationDeliveryDelivery
Smooth Brome

A pázsitfűfélék között a magyar rozsnok az egyedüli fűféle, amelyet Magyarországon termesztettek és nemesítettek elsőként. Mára már a magyar rozsnok, vagy másik nevén az árva rozsnok világszerte ismert és termesztett takarmánynövény. A Primag kínálatában első osztályú, fémzárolt minőségű vetőmagokkal garantáljuk az egészséges növényeken túl a magas hozamot. A takarmánytermő gyepek kiemelt jelentőséggel bírnak a különböző haszonállatok, elsősorban a lovak, szarvasmarhák, valamint a juhok számára. A szárazságot jól tűrő, erős gyökérzettel rendelkező magyar rozsnok is ezek közé tartozik.

A magyar rozsnok az elsőként Magyarországon nemesített fűféle.

Go to details ...

Nézet:
Primaq - Prima Mag
Primaq - Prima Mag
Message

Questions, messages? Share it with us!

A magyar rozsnok igényei és jelentősége

A magyar rozsnok kiváló választás nagy területet felölelő takarmánytermő gyep létrehozására. A fűfélék vetőmagjai között azért foglal el fontos helyet, mert kiválóan megterem kedvezőtlen éghajlati körülmények között is. A talajra nézve is igénytelen, de a humuszos talajt részesíti előnyben a többihez képest.

Ez az akár 8-10 évig is élő, tarackosan növő szálfű mélyre hatoló gyökérzettel rendelkezik, amely védi a talajt az eróziós hatásokkal szemben. Lassú sarjadzás után erőteljes növekedés és fejlődés jellemzi. Virágzása kései. Jó magtermő képesség jellemzi, és kiválóan alkalmas legeltetésre, valamint kaszálásra egyaránt.

A magyar rozsnok hasznosítása

Alkalmas legeltetésre, bírja a rágást és tiprást. Vethető önmagában vagy pillangósvirágúakkal keverékben. Alapvetően a fűfélék kiválasztásában a terület fekvése, valamint vízzel való ellátottsága kiemelt szempont. A magyar rozsnok kiváló választás, ha olyan legelők vagy gyepek felújítására van szükség, amelyek alapvetően száraz fekvésűek. 

A magyar rozsnok nagyszerűen megfelel kaszálásra is, arra azonban érdemes figyelni, hogy a kaszálás ideje még a kánikula beállta előtt legyen.Request for quotationRequest for quotation

Search

Request for quotationRequest for quotation

Request for quotation

OrderOrder

Order

DeliveryDelivery

Delivery