Segíthetünk?
Hírlevél feliratkozás
Primaq - Prima Mag

Örülünk, hogy szeretnél feliratkozni hírlevelünkre. Értesülj Te is első kézből akcióinkról, újdonságainkról!

Kezdőoldal > Vetőmagok > Pillangósok > Szegletes lednek
KeresésKeresésAjánlatkérésAjánlatkérésRendelésRendelésKiszállításKiszállításPDF nyomtatás

Szegletes lednek

A szegletes lednek kiváló abrak, illetve szálastakarmány. Termeszthetjük érett magjáért, hasznosíthatjuk zöldtakarmányként, de szalmaként is értékes táplálék az állatok számára. A többi pillangósvirágú növényhez hasonlóan a szegletes lednek is tökéletes zöldtrágyanövény is egyben, búza vetése elé, előveteményként számos pozitív tulajdonságát élvezhetjük. 
Kiemelt előnye, hogy rendkívüli szárazságtűréssel dicsekedhet, ezért aszályos területeken is hatékonyan termeszthető. Szikes talajon is megél. A nálunk kapható fémzárolt vetőmagok garantálják a kiváló minőséget.

A szegletes lednek kiváló abrak, illetve szálastakarmány. 

Tovább a részletekre ...

Nézet:
Primaq - Prima Mag
Primaq - Prima Mag

A szegletes lednek előnyei

Ahogy arra a pillangósvirágú növények esetében számítunk, az ebbe a családba tartozó szegletes lednek is kiváló zöldtrágyanövény. Számos pozitív hatást gyakorol a talajra. A bedolgozott szervesanyag révén javítja a talajszerkezetet, míg a gyökérzetén élő baktériumoknak köszönhetően nitrogénben gazdag termőtalajt hagy maga után. A búza egyik legjobb előveteményének számít.

A talajra nézve egyáltalán nem igényes, a gyenge minőségű szikes területeken is könnyen termeszthető. Kiemelkedő szárazságtűrésének következménye, hogy a kifejezetten aszályos környezetben is megél és szépen fejlődik.

A szegletes lednek nagyon jó takarmánynövény, amely nagyon jó tápértéket képes biztosítani. Magját használhatjuk abrakként, de kiváló zöldtakarmány, továbbá széna készítésére is tökéletes. Zöldtakarmányként kedvezőbb tápértékkel rendelkezik, mint a borsó, akár a 35%-os fehérje tartalmat is eléri.

A szegletes lednek igényei

Vegyszeres gyomirtása a borsóéval egyforma, azonban a csírázáshoz magasabb nedvesség igénye van, mint általában a többi hüvelyesnek. Éppen ezért a vetés során a magokat a nedves föld rétegen kell elhelyezni, vetésmélységtől függetlenül. Betakarítása is a borsóéval azonos.

 KeresésKeresés

Keresés

AjánlatkérésAjánlatkérés

Ajánlatkérés

RendelésRendelés

Rendelés

KiszállításKiszállítás

Kiszállítás

Akár ezekkel is kombinálhatod
Üzenet

Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!