We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Home page > Seeds > Fabaceaes > Grass pea
Request for quotationDeliveryDelivery
Grass pea

A szegletes lednek kiváló abrak, illetve szálastakarmány. Termeszthetjük érett magjáért, hasznosíthatjuk zöldtakarmányként, de szalmaként is értékes táplálék az állatok számára. A többi pillangósvirágú növényhez hasonlóan a szegletes lednek is tökéletes zöldtrágyanövény is egyben, búza vetése elé, előveteményként számos pozitív tulajdonságát élvezhetjük. 
Kiemelt előnye, hogy rendkívüli szárazságtűréssel dicsekedhet, ezért aszályos területeken is hatékonyan termeszthető. Szikes talajon is megél. A nálunk kapható fémzárolt vetőmagok garantálják a kiváló minőséget.

A szegletes lednek kiváló abrak, illetve szálastakarmány. 

Go to details ...

Nézet:
Primaq - Prima Mag
Primaq - Prima Mag

A szarvaskerep jelentősége

A pillangósvirágú növények családjából származó szarvaskerep évelő takarmánynövény. Legalább 4-5 éven át megmarad, kedvező környezetben pedig még ennél is tovább él. Ugyan kevesebb termésre és alacsonyabb minőségre kell számítani a szarvaskerepnél, mint amit a pillangósoknál megszokhattunk, ugyanakkor azokon a területeken is termeszthető, ahol az értékesebb pillangósok, mint a lucerna és a vöröshere, nem termeszthetőek gazdaságosan.

Alkalmas gyepkeverékekben való alkalmazásra. Teljes termést csak a második évtől tudunk betakarítani, de már az első évben lehetőség nyílik a kaszálásra, ha tavasszal vetjük. Évente egyszer kaszálható. Zöldetetésre csak virágzás előtt alkalmas, de széna is készíthető belőle. A sarjú legeltethető.

A szarvaskerep igényei

A szarvaskerep kora tavasszal vagy nyár végén vethető. Igényei nagyrészt megegyeznek a többi pillangósvirágúra jellemző igényekkel. A szárazságot nagyon jól tűri, azonban csak megfelelő csapadék, illetve öntözés mellett ad nagy termést. 
A talajra nézve nem igényes. Sokféle talajon nevelhető eredményesen, még a szikes talajok is alkalmasak lehetnek, ha gondoskodunk a megfelelő öntözésről.Request for quotationRequest for quotation

Search

Request for quotationRequest for quotation

Request for quotation

OrderOrder

Order

DeliveryDelivery

Delivery

You can also choose it with
Message

Questions, messages? Share it with us!