Kezdőoldal > Vetőmagok > Pillangósok > Szegletes lednek
Kategóriák
 
Letöltés

Szegletes lednek

A szegletes lednek kiváló abrak, illetve szálastakarmány. Termeszthetjük érett magjáért, hasznosíthatjuk zöldtakarmányként, de szalmaként is értékes táplálék az állatok számára. A többi pillangósvirágú növényhez hasonlóan a szegletes lednek is tökéletes zöldtrágyanövény is egyben, búza vetése elé, előveteményként számos pozitív tulajdonságát élvezhetjük. 
Kiemelt előnye, hogy rendkívüli szárazságtűréssel dicsekedhet, ezért aszályos területeken is hatékonyan termeszthető. Szikes talajon is megél. A nálunk kapható fémzárolt vetőmagok garantálják a kiváló minőséget.

A szegletes lednek kiváló abrak, illetve szálastakarmány. 

Tovább a részletekre
3 termék  a 3 termékből
Rendezés:
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag

Legyen saját keveréked! Állitsd össze a saját keverékedet, akár már 300 kg-tól. Csak küld el üzenetben, hogy milyen fajokból és milyen %-ban szeretnéd és mi megoldjuk, ezt is :)!

Kisokos/Hasznos | Kisokos/Hasznos ...


A szegletes lednek előnyei

Ahogy arra a pillangósvirágú növények esetében számítunk, az ebbe a családba tartozó szegletes lednek is kiváló zöldtrágyanövény. Számos pozitív hatást gyakorol a talajra. A bedolgozott szervesanyag révén javítja a talajszerkezetet, míg a gyökérzetén élő baktériumoknak köszönhetően nitrogénben gazdag termőtalajt hagy maga után. A búza egyik legjobb előveteményének számít.

A talajra nézve egyáltalán nem igényes, a gyenge minőségű szikes területeken is könnyen termeszthető. Kiemelkedő szárazságtűrésének következménye, hogy a kifejezetten aszályos környezetben is megél és szépen fejlődik.

A szegletes lednek nagyon jó takarmánynövény, amely nagyon jó tápértéket képes biztosítani. Magját használhatjuk abrakként, de kiváló zöldtakarmány, továbbá széna készítésére is tökéletes. Zöldtakarmányként kedvezőbb tápértékkel rendelkezik, mint a borsó, akár a 35%-os fehérje tartalmat is eléri.

A szegletes lednek igényei

Vegyszeres gyomirtása a borsóéval egyforma, azonban a csírázáshoz magasabb nedvesség igénye van, mint általában a többi hüvelyesnek. Éppen ezért a vetés során a magokat a nedves föld rétegen kell elhelyezni, vetésmélységtől függetlenül. Betakarítása is a borsóéval azonos.

 

Cikkajánló | Cikkajánló
Praktikus tárolás, biztoságos szállítás
Praktikus tárolás, biztoságos szállítás
2024.05.24. | Szakmai cikkek
A big-bag és q-bag zsákok rendkívül sokoldalú és praktikus tárolási megoldást biztosítanak.
Tovább olvasok
A vetőmag bizalmi cikk és komoly érték!
A vetőmag bizalmi cikk és komoly érték!
2024.05.24. | Szakmai cikkek
Válaszd a minőséget! A fémzárolt vetőmagok használata elengedhetetlen a mezőgazdasági termelők számára a minőségi termelés biztosítása érdekében
Tovább olvasok
Facélia: a lila virágú szántóföldi csoda
Facélia: a lila virágú szántóföldi csoda
2024.05.21. | Szakmai cikkek
Egy lila virágú, talajjavító növény, amely javítja a biodiverzitást.
Tovább olvasok
Ügyfeleink mondták | Ügyfeleink mondták
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

Már régóta vásárolunk a Primag-tól, mert számunkra nagyon fontos, hogy közvetlen kapcsolatot tudjunk fenntartani a beszerzés folyamán. Minden felmerülő problémánkat, kérésünket rugalmasan kezelik és szakmailag kiemelkedőek, így mindig nyugodtak lehetünk.  A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan, időben ki is szállítják. A gazdálkodáshoz szükséges plusz információkat is megtalálom a honlapon.

Pintér Lajos Bácsai Agrár Zrt.
Győr
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

A munkacsúcsok idején minden megspórolt perc kincset ér, hiszen szinte folyamatosan a területen dolgozunk, és az élet gyakran olyan helyzeteket produkál, amikor nyitvatartás után szükséges a beszerzéseket bonyolítani. Ekkor nagyon jól jön, hogy a Primag webshopból a legtöbb input anyagot, sőt még ritkábban használt eszközöket, pl.  zsákokat, tartályt, szivattyút is megrendelhetek. Nem egyszer előfordult, hogy csak itt találtam a konkrét igényünkre költséghatékony megoldást. Ha a rendelés pontosítására van szükség, gyakorlatilag azonnali telefonos segítséget kapok, majd a szállítást is hihetetlenül gyorsan megszervezik. Ilyen gördülékeny beszerzési lehetőséggel máshol nem találkoztam még.

Szántosi Attila Biohungaricum Kft.
Szarvas
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

Nem találkoztam még korábban ennyire áttekinthető, szakmailag is kitűnő mezőgazdasági webshoppal. Felüdülés, hogy nem kell egy területi képviselővel személyesen leülnöm egyeztetni, hogy bármiféle információt szerezzek. Ehelyett a Primagnál az oldalon, valamint e-mailben vagy telefonon gyorsan, lendületesen minden kérdésemre választ kapok, és le is tudom adni azonnal a rendelést.

Sáriné Romfa Ibolya őstermelő
Mélykút
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!

Figyelem! A Caps Lock bekapcsolva!