Kezdőoldal > Vetőmagok > Pillangósok > Alexandriai here
Kategóriák
 

Alexandriai here

Mi, itt a Primagnál elkötelezetten hiszünk abban, hogy a gazda sikere a mi sikerünk is, s éppen ezért mindent megteszünk, hogy a lehető legnagyobb értéket nyújtsuk számukra. Ezért kínáljuk számodra is a vetőmagok között fellelhető legmagasabb, fémzárolt minőséget, amelynek segítségével nő a termésbiztonság és garantálható az eredményes növénytermesztés. Az alexandriai here a pillangósvirágúak közé tartozik, s nagyon fontos talajtakaró növényünk, mely eredetileg Egyiptomból származik. Sokrétű felhasználhatóság és remek takarónövény. Nézz körül a pillangós vetőmagok között, és válassz igényeid szerint!

Az alexandriai here fontos talajtakaró növény.

Tovább a részletekre
5 termék  a 5 termékből
Rendezés:
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag

Legyen saját keveréked! Állitsd össze a saját keverékedet, akár már 300 kg-tól. Csak küld el üzenetben, hogy milyen fajokból és milyen %-ban szeretnéd és mi megoldjuk, ezt is :)!

 | Kisokos/Hasznos ...


Az alexandriai here előnyei

Erőteljes nyár végi, illetve kora őszi fejlődése miatt kiválóan alkalmas korai vetésű takarónövény vetőmagok közé. Egyformán alkalmas takarónövényként, puffadást nem okozó takarmánynövényként, valamint zöldtrágyanövényként történő felhasználásra. Mindezek mellett nagyon gyakran hasznosítják méhlegelőként is, sikerrel. 

Az alexandriai here pillangós, egynyári, gyors növekedést produkáló növény, amely számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik. Ilyen pozitív tulajdonsága, hogy jelentősen javítja a talajt, és talajtakaróként természetes módon csökkenti a talajjal szembeni eróziót. Gyomelnyomó képessége kiemelkedő. Nagy mennyiségben képes megkötni a talajban a nitrogént. 

Vannak hátrányok is?

Gyökérzete miatt nem alkalmas homokos, száraz talajokban történő termesztésre. Ezenfelül legeltetésre nem az alexandriai here a legalkalmasabb növény, mivel a taposást kevésbé tűri jól.

Miért válaszd mégis?

Ha fontos, hogy hosszú időn keresztül vethető, illetve egy ideális köztesnövényt keresel, válaszd az alexandriai herét! Hiszen ugyan nagy zöldtömeget képez, de télen -7 foknál elfagy. Ezt vedd figyelembe, ha őszi takarónövényként szeretnéd alkalmazni!

 | Cikkajánló
Készülhetnek a gazdák: tovább nő 2024-től az ökológiai gazdálkodás támogatása
Készülhetnek a gazdák: tovább nő 2024-től az ökológiai gazdálkodás támogatása
2023.12.02. | Szakmai cikkek
2024-től bővül a biogazdaságok támogatása.
Tovább olvasok
Az ökológiai gazdálkodás új dimenziói
Az ökológiai gazdálkodás új dimenziói
2023.11.30. | Szakmai cikkek
A biogazdálkodás a jövő útja: környezetbarát gazdálkodási technikák és az egészséges élelmiszertermelés ötvözete.
Tovább olvasok
Gazdálkodási Napló - Friss infók
Gazdálkodási Napló - Friss infók
2023.11.22. | Agrártámogatások
2024-ben is lesz lehetőség a Gazdálkodási Napló egyszeri elektronikus feltöltésére!
Tovább olvasok
 | Ügyfeleink mondták

Már régóta vásárolunk a Primag-tól, mert számunkra nagyon fontos, hogy közvetlen kapcsolatot tudjunk fenntartani a beszerzés folyamán. Minden felmerülő problémánkat, kérésünket rugalmasan kezelik és szakmailag kiemelkedőek, így mindig nyugodtak lehetünk.  A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan, időben ki is szállítják. A gazdálkodáshoz szükséges plusz információkat is megtalálom a honlapon.

Pintér Lajos Bácsai Agrár Zrt.
Győr

Nem találkoztam még korábban ennyire áttekinthető, szakmailag is kitűnő mezőgazdasági webshoppal. Felüdülés, hogy nem kell egy területi képviselővel személyesen leülnöm egyeztetni, hogy bármiféle információt szerezzek. Ehelyett a Primagnál az oldalon, valamint e-mailben vagy telefonon gyorsan, lendületesen minden kérdésemre választ kapok, és le is tudom adni azonnal a rendelést.

Sáriné Romfa Ibolya őstermelő
Mélykút

Bármilyen szakmai kérdésem merült is fel, a Primagtól mindig gyorsan megkaptam a választ. Nagyon segítőkészek! Nagy biztonságot ad, hogy tudom, hogy egyedi kéréseimmel is fordulhatok hozzájuk, beszerzik, amire szükségem van, és nem nekem kell utána járnom. Én elmondom, mire van szükségem, ők pedig felkutatják. A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan ki is szállítják. 

Czeller Gábor családi gazdálkodó
Tamási
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!