We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Request for quotationDeliveryDelivery
Fertilizer mono

A szántóföldi műtrágyákra azért van szükség, hogy a megfelelő tápanyagellátást biztosíthassuk növényeink számára. A természetben a talaj termőképességét képes megőrizni azáltal, hogy a növények pusztulása után újra és újra gazdagítják a talajt az abba visszakerülő szerves anyagaik révén. Ugyanerre szántóföldi termesztéskor nincs lehetőség. Az így keletkező tápanyaghiányt pótoljuk trágyázással. A műtrágya mono a legfontosabb tápanyagok közül csak egyet-egyet tartalmaz, ezzel lehetővé teszi számodra, hogy csak a hiányzó tápanyagokat, s a növényeidnek megfelelő arányban adagold.

Mono műtrágyák széles kínálata 1 helyen!

Go to details ...

Műtrágya mono

A szántóföldi műtrágyák, köztük a műtrágya mono típusúak is olyan, nem természettől idegen anyagokat tartalmaznak, amelyekkel minőségi módon, a lehető legjobb hasznosulással egészíthetjük ki talajunk tápanyagtartalmát. Így az általunk termesztett növények igényeit a lehető legjobban kielégítjük, s így szépen fejlődő, egészséges növényeket kapunk, s végül bő hozamot és szép termést arathatunk.

A műtrágya mono főbb típusai

A kéntartalmú műtrágya javítja a növények íz- és illatjellemzőit, növeli a betegségekkel, valamint a szélsőséges időjárási viszonyokkal szembeni ellenálló képességet. A kén jelenléte szükséges a fehérjeszintézishez is.

A megfelelően kialakított nitrogéntrágyázásnak köszönhetően növekszik a termés mennyisége és minősége. A pétisó alkalmazásával pedig megállítható a talaj elsavanyodásának folyamata, nő a talaj kalciumtartalma, s így a talaj szerkezete is javul. A folyékony nitrogén műtrágyának egy cseppje sem veszik kárba, miközben gyors felszívódás jellemzi, s rendkívül könnyű vele a munka.

A kálium műtrágyák hatására javul a növények ellenálló képessége, szárazságtűrése, valamint a termés minősége és eltarthatósága is. A foszfor hatására pedig javul a kezdeti fejlődés, valamint a virág és a termés képződése is.

Hogyan tároljuk szakszerűen és biztonságosan a műtrágyát? 

Részletek a Primag Blog oldalánRequest for quotationRequest for quotation

Search

Request for quotationRequest for quotation

Request for quotation

OrderOrder

Order

DeliveryDelivery

Delivery

Message

Questions, messages? Share it with us!