We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Home page > Seeds > Oil plants
SearchSearchRequest for quotationRequest for quotationOrderOrderDeliveryDelivery Ez csak van

Oil plants

Az olajos növények szerepe az étkezési célokon túl az ipari felhasználás tekintetében is jelentős. Webáruházunkban az olajosok között megtalálod a napraforgó, a repce, az olajtök, a héjastök, az olajlen, valamint a káposztarepce vetőmagokat egyaránt. A legmagasabb, fémzárolt minőségű, kizárólag Vetőmag Minősítő Bizonyítvánnyal rendelkező vetőmagokat fogalmazzuk. Megbízható forrásból, versenyképes áron, zökkenőmentesen és a vállalt határidőre szállítjuk házhoz vetőmagjainkat. Elkötelezettek vagyunk a lehető legmagasabb minőség felé, hisz a gazda sikere a mi sikerünk is.

Olajos növény vetőmagok A-tól Z-ig!

Go to details ...

Hasznos olajos növények

Az olajnövényeket elsősorban a belőlük nyerhető olajért termesztik. Emellett a feldolgozás során nyert melléktermékek az iparban és az állati takarmányozásban is felhasználhatók. A növényi olajok használata elterjedt az emberi táplálkozásban, miközben az állati zsiradékok használata visszaszorult, s ez a tendencia már régóta változatlan.

A legelterjedtebbek a napraforgó és a repce, de a többi olajos növény szerepe is kiemelkedő. A repcét régebben elsősorban világításhoz és élelmiszeripari célokra használták, de ma már a biodízel is ebből készül. A napraforgóolajat jellemzően az élelmiszeriparban használják. Az olajlen gyorsan száradó olaja a festékiparban és a gyógyszeriparban keresett. Széles körű felhasználásuk miatt az olajos növények termesztése rendkívül fontos és elterjedt.

Napraforgó

Elsősorban étkezési célokra használják, étolajként, de ez a margarin alapanyaga is. Napraforgóolajat használnak kozmetikai termékekhez, de a szappan-, a festék-, a műanyag-, a textilipari, valamint energetikai felhasználása is lehetséges. A napraforgódarát fehérjében gazdag takarmányként hasznosítják. A növény értékes zöldtakarmányként is, és gyakran használják fel keverék takarmányokban. Növényzete még zöldtrágyaként is alkalmazható, a talaj fizikai tulajdonságainak javítására. Magját étkezési célra és madáreleségként is hasznosítják.

Webáruházunkban rengeteg fajtából válogathatsz, a vetés ideje, ellenállóképességei, a növény igényei, érési ideje, javasolt felhasználása, állománykezelése vagy akár betakaríthatósága szerint. 

Olajlen

Az olajlen fontos ipari növény, ami étkezési célokat, illetve a festék-, lakk-, nyomda- és gyógyszeripari igényeket is kielégít. Sok értékes telítetlen zsírsavat tartalmaz. Daráját és az olajpogácsát takarmányként hasznosítják, főleg beteg állatok kondíciójának javítására. A búzának nagyon jó előveteménye.

Olajtök

Az olajtököt étkezési célokra termesztik. Kiemelkedő jótékony hatásának köszönhetően, illetve a magjából nyert olaj gyógyhatása miatt rendkívül keresett: jótékony hatású a különböző gyulladásos folyamatokra, valamint a prosztata betegségeire, az arterioszklerózisra és az érelmeszesedésre. Magas E-vitamin tartalma kiemelkedő. Gyógyhatású készítmény, kozmetikum és étrend-kiegészítő is készül belőle. 

Repce

A káposztarepcét is használják étkezési célokra, biodízel előállításhoz, valamint a festék- és szappangyártásban is jelentős szerepe van. Termesztése jól gépesíthető, és az olajgyártás során keletkező melléktermékeket takarmányként is hasznosítják. Zöldtakarmányként például rozzsal keverve használják, de zöldtrágyázásra is alkalmas. Kiváló elővetemény például búzához, javítja a talaj szerkezetét és tápanyagát.

Egyes fajtái kifejezetten alkalmasak megkésett, késői vetésekhez, ami a kedvezőtlen, túl száraz vagy túl csapadékos augusztusi-szeptemberi időjárás esetén nagy segítség a gazdák számára.

Subscribe to newsletter

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Message

Questions, messages? Share it with us!

Border from here and beyond

Border from here and beyond

Expert customer service

Expert customer service

We offer a solution

We offer a solution

30 years in full swing

30 years in full swing

Blog
Az őszi árpa termesztése, igényei és felhasználása
A csaknem feledésbe merült köles termesztése egyszerűen
AÖP - Letölthetőek az előzetes szerlisták
A Feltételesség szabályrendszere a 2023-2027