Segíthetünk?
Hírlevél feliratkozás
Primaq - Prima Mag

Örülünk, hogy szeretnél feliratkozni hírlevelünkre. Értesülj Te is első kézből akcióinkról, újdonságainkról!

AjánlatkérésKiszállításKiszállítás
Mustár

A takarónövények termesztése voltaképpen egy komplett technológiának tekinthető, amellyel megvalósíthatóvá válik a fenntartható mezőgazdaság, és amely által valósággal megújul a talaj szerkezete és termékenysége. A mustár a többi takarónövényhez hasonlóan rendkívül jó hatással van a talajra nézve. Egyrészt megvédi az eróziós hatásoktól, javítja a talaj szerkezetét, biztosítja a nitrogén elérhetőségét a többi növény számára, és nagy hatékonysággal tudja elnyomni a gyomokat. A mustár zöldtrágyaként is komoly értéket képvisel. Kiváló minőséget, fémzárolt vetőmagokat kínálunk.

A mustár népszerű zöldtrágyanövény, amellyel gyorsan érhetők el pozitív változások, miközben termesztése kifejezetten gazdaságos.

Tovább a részletekre

Használd bátran a SZŰRŐKET, hogy könnyen megtaláld a keresett terméket!

Akár ezekkel is kombinálhatod
Üzenet

Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!

A mustár, mint takarónövény

A zöldtrágya növények termesztése számos szempontból pozitívan befolyásolja a növénytermesztés gyakorlatát. A zöldtrágyázás eredményeképpen a talaj regenerálódik, miközben mind a szerkezet, mind a termékenység nagymértékű javulást mutat, ezek hatására pedig a növénytermesztés is sikeresebbé válik. A zöldtrágya növényekkel megvalósítható a zöldítés. 

A mustár jelentősége

A mustár népszerű zöldtrágyanövény, amellyel gyorsan érhetők el pozitív változások, miközben termesztése kifejezetten gazdaságos. Tenyészideje rövid. A gyomokat kiválóan visszaszorítja. Keverékekben is vethető. Nitrogénben gazdag és jó szerkezetű talajt biztosít. A talajban lévő nitrogént köti meg, jelentős gyökérrendszerének köszönhetően, s képes azt a talajfelszín közelében konzerválni. Korai és késői vetésben is termeszthető, a vetésforgóba jól beilleszthető.

Javasoljuk dombvidékeken történő alkalmazását a talajerózió elleni hatékony védelem érdekében. 

A mustárral zöldtrágyázott talaj tehát egészségesebb, s kedvező állapotokat, például humuszban is jóval gazdagabb talajt képest biztosítani az utána következő növények számára. Ha zöldtrágyanövényt szeretnél termeszteni, érdemes tenned egy próbát a mustárral.AjánlatkérésAjánlatkérés

Keresés

AjánlatkérésAjánlatkérés

Ajánlatkérés

RendelésRendelés

Rendelés

KiszállításKiszállítás

Kiszállítás