We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Request for quotationDeliveryDelivery
Mustár

A takarónövények termesztése voltaképpen egy komplett technológiának tekinthető, amellyel megvalósíthatóvá válik a fenntartható mezőgazdaság, és amely által valósággal megújul a talaj szerkezete és termékenysége. A mustár a többi takarónövényhez hasonlóan rendkívül jó hatással van a talajra nézve. Egyrészt megvédi az eróziós hatásoktól, javítja a talaj szerkezetét, biztosítja a nitrogén elérhetőségét a többi növény számára, és nagy hatékonysággal tudja elnyomni a gyomokat. A mustár zöldtrágyaként is komoly értéket képvisel. Kiváló minőséget, fémzárolt vetőmagokat kínálunk.

A mustár népszerű zöldtrágyanövényünk.

Go to details ...

You can also choose it with
Message

Questions, messages? Share it with us!

A mustár, mint takarónövény

A zöldtrágya növények termesztése számos szempontból pozitívan befolyásolja a növénytermesztés gyakorlatát. A zöldtrágyázás eredményeképpen a talaj regenerálódik, miközben mind a szerkezet, mind a termékenység nagymértékű javulást mutat, ezek hatására pedig a növénytermesztés is sikeresebbé válik. A zöldtrágya növényekkel megvalósítható a zöldítés. 

A mustár jelentősége

A mustár népszerű zöldtrágyanövény, amellyel gyorsan érhetők el pozitív változások, miközben termesztése kifejezetten gazdaságos. Tenyészideje rövid. A gyomokat kiválóan visszaszorítja. Keverékekben is vethető. Nitrogénben gazdag és jó szerkezetű talajt biztosít. A talajban lévő nitrogént köti meg, jelentős gyökérrendszerének köszönhetően, s képes azt a talajfelszín közelében konzerválni. Korai és késői vetésben is termeszthető, a vetésforgóba jól beilleszthető.

Javasoljuk dombvidékeken történő alkalmazását a talajerózió elleni hatékony védelem érdekében. 

A mustárral zöldtrágyázott talaj tehát egészségesebb, s kedvező állapotokat, például humuszban is jóval gazdagabb talajt képest biztosítani az utána következő növények számára. Ha zöldtrágyanövényt szeretnél termeszteni, érdemes tenned egy próbát a mustárral.Request for quotationRequest for quotation

Search

Request for quotationRequest for quotation

Request for quotation

OrderOrder

Order

DeliveryDelivery

Delivery