Kezdőoldal > Vetőmagok > Zöldtrágya növények > Mustár
Kategóriák
 

Mustár

A takarónövények termesztése voltaképpen egy komplett technológiának tekinthető, amellyel megvalósíthatóvá válik a fenntartható mezőgazdaság, és amely által valósággal megújul a talaj szerkezete és termékenysége. A mustár a többi takarónövényhez hasonlóan rendkívül jó hatással van a talajra nézve. Egyrészt megvédi az eróziós hatásoktól, javítja a talaj szerkezetét, biztosítja a nitrogén elérhetőségét a többi növény számára, és nagy hatékonysággal tudja elnyomni a gyomokat. A mustár zöldtrágyaként is komoly értéket képvisel. Kiváló minőséget, fémzárolt vetőmagokat kínálunk.

A mustár népszerű zöldtrágyanövényünk.

Tovább a részletekre
2 termék  a 2 termékből
Rendezés:
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag

Legyen saját keveréked! Állitsd össze a saját keverékedet, akár már 300 kg-tól. Csak küld el üzenetben, hogy milyen fajokból és milyen %-ban szeretnéd és mi megoldjuk, ezt is :)!

 | Kisokos/Hasznos ...


A mustár, mint takarónövény

A zöldtrágya növények termesztése számos szempontból pozitívan befolyásolja a növénytermesztés gyakorlatát. A zöldtrágyázás eredményeképpen a talaj regenerálódik, miközben mind a szerkezet, mind a termékenység nagymértékű javulást mutat, ezek hatására pedig a növénytermesztés is sikeresebbé válik. A zöldtrágya növényekkel megvalósítható a zöldítés. 

A mustár jelentősége

A mustár népszerű zöldtrágyanövény, amellyel gyorsan érhetők el pozitív változások, miközben termesztése kifejezetten gazdaságos. Tenyészideje rövid. A gyomokat kiválóan visszaszorítja. Keverékekben is vethető. Nitrogénben gazdag és jó szerkezetű talajt biztosít. A talajban lévő nitrogént köti meg, jelentős gyökérrendszerének köszönhetően, s képes azt a talajfelszín közelében konzerválni. Korai és késői vetésben is termeszthető, a vetésforgóba jól beilleszthető.

Javasoljuk dombvidékeken történő alkalmazását a talajerózió elleni hatékony védelem érdekében. 

A mustárral zöldtrágyázott talaj tehát egészségesebb, s kedvező állapotokat, például humuszban is jóval gazdagabb talajt képest biztosítani az utána következő növények számára. Ha zöldtrágyanövényt szeretnél termeszteni, érdemes tenned egy próbát a mustárral.

 | Cikkajánló
Készülhetnek a gazdák: tovább nő 2024-től az ökológiai gazdálkodás támogatása
Készülhetnek a gazdák: tovább nő 2024-től az ökológiai gazdálkodás támogatása
2023.12.02. | Szakmai cikkek
2024-től bővül a biogazdaságok támogatása.
Tovább olvasok
Az ökológiai gazdálkodás új dimenziói
Az ökológiai gazdálkodás új dimenziói
2023.11.30. | Szakmai cikkek
A biogazdálkodás a jövő útja: környezetbarát gazdálkodási technikák és az egészséges élelmiszertermelés ötvözete.
Tovább olvasok
Gazdálkodási Napló - Friss infók
Gazdálkodási Napló - Friss infók
2023.11.22. | Agrártámogatások
2024-ben is lesz lehetőség a Gazdálkodási Napló egyszeri elektronikus feltöltésére!
Tovább olvasok
 | Ügyfeleink mondták

Nem találkoztam még korábban ennyire áttekinthető, szakmailag is kitűnő mezőgazdasági webshoppal. Felüdülés, hogy nem kell egy területi képviselővel személyesen leülnöm egyeztetni, hogy bármiféle információt szerezzek. Ehelyett a Primagnál az oldalon, valamint e-mailben vagy telefonon gyorsan, lendületesen minden kérdésemre választ kapok, és le is tudom adni azonnal a rendelést.

Sáriné Romfa Ibolya őstermelő
Mélykút

Bármilyen szakmai kérdésem merült is fel, a Primagtól mindig gyorsan megkaptam a választ. Nagyon segítőkészek! Nagy biztonságot ad, hogy tudom, hogy egyedi kéréseimmel is fordulhatok hozzájuk, beszerzik, amire szükségem van, és nem nekem kell utána járnom. Én elmondom, mire van szükségem, ők pedig felkutatják. A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan ki is szállítják. 

Czeller Gábor családi gazdálkodó
Tamási

Mivel 2015-től bio művelésben művelem a szőlőket, így nagyon fontos számomra egy olyan innovatív partner, aki mindig tud segíteni a megfelelő anyagok beszerzésében, hiszen organikus gazdálkodásban nem használhatok bármilyen szert. Mindig pontos információkkal szolgálnak az általuk forgalmazott anyagokról. A kiszolgálás és a szállítás mindig gyors és megbízható, a határidőkben soha nem volt még csúszás. Minden kollégájuk segítőkész és motivált. Nagyon megbízható partnerre találtam a Primagban!

 

Bárdos Sarolta Tokaj Nobilis Kft.
Bodrogkeresztúr
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!