We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Request for quotationDeliveryDelivery
Mustard

A takarónövények termesztése voltaképpen egy komplett technológiának tekinthető, amellyel megvalósíthatóvá válik a fenntartható mezőgazdaság, és amely által valósággal megújul a talaj szerkezete és termékenysége. A mustár a többi takarónövényhez hasonlóan rendkívül jó hatással van a talajra nézve. Egyrészt megvédi az eróziós hatásoktól, javítja a talaj szerkezetét, biztosítja a nitrogén elérhetőségét a többi növény számára, és nagy hatékonysággal tudja elnyomni a gyomokat. A mustár zöldtrágyaként is komoly értéket képvisel. Kiváló minőséget, fémzárolt vetőmagokat kínálunk.

A mustár népszerű zöldtrágyanövényünk.

Go to details ...

A mustár, mint takarónövény

A zöldtrágya növények termesztése számos szempontból pozitívan befolyásolja a növénytermesztés gyakorlatát. A zöldtrágyázás eredményeképpen a talaj regenerálódik, miközben mind a szerkezet, mind a termékenység nagymértékű javulást mutat, ezek hatására pedig a növénytermesztés is sikeresebbé válik. A zöldtrágya növényekkel megvalósítható a zöldítés. 

A mustár jelentősége

A mustár népszerű zöldtrágyanövény, amellyel gyorsan érhetők el pozitív változások, miközben termesztése kifejezetten gazdaságos. Tenyészideje rövid. A gyomokat kiválóan visszaszorítja. Keverékekben is vethető. Nitrogénben gazdag és jó szerkezetű talajt biztosít. A talajban lévő nitrogént köti meg, jelentős gyökérrendszerének köszönhetően, s képes azt a talajfelszín közelében konzerválni. Korai és késői vetésben is termeszthető, a vetésforgóba jól beilleszthető.

Javasoljuk dombvidékeken történő alkalmazását a talajerózió elleni hatékony védelem érdekében. 

A mustárral zöldtrágyázott talaj tehát egészségesebb, s kedvező állapotokat, például humuszban is jóval gazdagabb talajt képest biztosítani az utána következő növények számára. Ha zöldtrágyanövényt szeretnél termeszteni, érdemes tenned egy próbát a mustárral.Request for quotationRequest for quotation

Search

Request for quotationRequest for quotation

Request for quotation

OrderOrder

Order

DeliveryDelivery

Delivery

You can also choose it with
Message

Questions, messages? Share it with us!