We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Home page > Seeds > Feed mixtures > Green fallow mixture
Request for quotationDeliveryDelivery
Green fallow mixture

A zöldugar keverék ugyanúgy vetett növényeket jelent, ahogy például a zöldtrágya. Akkor mégis mi a különbség? A zöldugar esetében nem szabad elfeledkezni arról, hogy egymás után három éven keresztül kell a legalább három fajból álló vetőmag keveréket vetni és termeszteni. A vetőmag keverékek esetén külön kikötés, hogy legalább egynek pillangósvirágúnak kell lennie. A Primag garantálja mind a zöldugar keverék megfelelő összetételét, mind a fémzárolt minőséget. Zöldugar keverékeink három, négy illetve hat különböző vetőmagból állnak össze.

Zöldugar keverékek A-tól Z-ig! 

Go to details ...

Miért érdemes a zöldugar keverékeket választani?

A takarmány keverékek elsősorban állati takarmányozásra alkalmas vetőmagokból állnak. A zöldugar keverékek nagy hozamú és kiváló tápanyagtartalmú takarmányt nyújtanak, miközben kifejezetten hosszú élettartammal dicsekedhetnek. A zöldugar keverékek megfelelnek a szabályozásnak is, továbbá hatékonyan javítják a talaj jellemzőit is.

A zöldugar keverékek pozitív hatásai

A zöldugar keverékek segítik a talaj termékenységének megőrzését és megújulását. Védik a talajt a talajeróziótól, és jó hatással vannak annak szerkezetére is, mindezt elsősorban a nagy gyökértömeget nevelő növényfajták segítségével valósítják meg, amelyek a humuszképződéshez is hozzájárulnak eképpen. Elnyomják a gyomnövényeket, s így csökkentik az adott területen a gyomok jelenlétét.

A zöldugaron vetett növényekkel növekszik a biodiverzitás, és sokféle élőlény és hasznos szervezet találhat benne lakhelyet, amely hasznos a környezetünk szempontjából. A talajélet is jelentősen fokozódni fog a zöldugar keverékek termesztésének hatására, így ez is pozitív hatással lesz későbbi növénytermesztésünk szempontjából.

A pillangósvirágúaknak köszönhetően nő a talaj nitrogénellátottsága, ezért a zöldugar keverékek után kevesebb műtrágyázásra lesz szükség.

 Request for quotationRequest for quotation

Search

Request for quotationRequest for quotation

Request for quotation

OrderOrder

Order

DeliveryDelivery

Delivery

You can also choose it with
Message

Questions, messages? Share it with us!