Kezdőoldal > Vetőmagok > Takarmány keverékek > Zöldugar keverék
 

Zöldugar keverék

A zöldugar keverék ugyanúgy vetett növényeket jelent, ahogy például a zöldtrágya. Akkor mégis mi a különbség? A zöldugar esetében nem szabad elfeledkezni arról, hogy egymás után három éven keresztül kell a legalább három fajból álló vetőmag keveréket vetni és termeszteni. A vetőmag keverékek esetén külön kikötés, hogy legalább egynek pillangósvirágúnak kell lennie. A Primag garantálja mind a zöldugar keverék megfelelő összetételét, mind a fémzárolt minőséget. Zöldugar keverékeink három, négy illetve hat különböző vetőmagból állnak össze.

Zöldugar keverékek A-tól Z-ig! 

Tovább a részletekre
11 termék  a 11 termékből
Rendezés:
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag

Legyen saját keveréked! Állitsd össze a saját keverékedet, akár már 300 kg-tól. Csak küld el üzenetben, hogy milyen fajokból és milyen %-ban szeretnéd és mi megoldjuk, ezt is :)!

 | Kisokos/Hasznos ...


Miért érdemes a zöldugar keverékeket választani?

A takarmány keverékek elsősorban állati takarmányozásra alkalmas vetőmagokból állnak. A zöldugar keverékek nagy hozamú és kiváló tápanyagtartalmú takarmányt nyújtanak, miközben kifejezetten hosszú élettartammal dicsekedhetnek. A zöldugar keverékek megfelelnek a szabályozásnak is, továbbá hatékonyan javítják a talaj jellemzőit is.

A zöldugar keverékek pozitív hatásai

A zöldugar keverékek segítik a talaj termékenységének megőrzését és megújulását. Védik a talajt a talajeróziótól, és jó hatással vannak annak szerkezetére is, mindezt elsősorban a nagy gyökértömeget nevelő növényfajták segítségével valósítják meg, amelyek a humuszképződéshez is hozzájárulnak eképpen. Elnyomják a gyomnövényeket, s így csökkentik az adott területen a gyomok jelenlétét.

A zöldugaron vetett növényekkel növekszik a biodiverzitás, és sokféle élőlény és hasznos szervezet találhat benne lakhelyet, amely hasznos a környezetünk szempontjából. A talajélet is jelentősen fokozódni fog a zöldugar keverékek termesztésének hatására, így ez is pozitív hatással lesz későbbi növénytermesztésünk szempontjából.

A pillangósvirágúaknak köszönhetően nő a talaj nitrogénellátottsága, ezért a zöldugar keverékek után kevesebb műtrágyázásra lesz szükség.

 

 | Cikkajánló
A tritikálé jelentősége és előnyei a modern mezőgazdaságban
A tritikálé jelentősége és előnyei a modern mezőgazdaságban
2023.09.12. | Szakmai cikkek
Tritikálé: a modern mezőgazdaság innovatív gabonája. A ciikkünkből kiderül, hogy miért növekszik a népszerűsége a termesztésben és feldolgozásban.
Tovább olvasok
GOSZ-VSZT-NAK Repce Posztregisztrációs Fajtakísérlet 2023
GOSZ-VSZT-NAK Repce Posztregisztrációs Fajtakísérlet 2023
2023.09.11. | Szakmai cikkek
Kiadvány a 2023 évi repce Posztregisztrációs Fajtakísérletek eredményeiből
Tovább olvasok
GOSZ-VSZT-NAK Őszi búza Posztregisztrációs kísérlet 2023
GOSZ-VSZT-NAK Őszi búza Posztregisztrációs kísérlet 2023
2023.09.11. | Szakmai cikkek
Kiadvány a 2023 évi búza Posztregisztrációs Fajtakísérletek eredményeiből
Tovább olvasok
 | Ügyfeleink mondták

Már régóta vásárolunk a Primag-tól, mert számunkra nagyon fontos, hogy közvetlen kapcsolatot tudjunk fenntartani a beszerzés folyamán. Minden felmerülő problémánkat, kérésünket rugalmasan kezelik és szakmailag kiemelkedőek, így mindig nyugodtak lehetünk.  A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan, időben ki is szállítják. A gazdálkodáshoz szükséges plusz információkat is megtalálom a honlapon.

Pintér Lajos Bácsai Agrár Zrt.
Győr

Nem találkoztam még korábban ennyire áttekinthető, szakmailag is kitűnő mezőgazdasági webshoppal. Felüdülés, hogy nem kell egy területi képviselővel személyesen leülnöm egyeztetni, hogy bármiféle információt szerezzek. Ehelyett a Primagnál az oldalon, valamint e-mailben vagy telefonon gyorsan, lendületesen minden kérdésemre választ kapok, és le is tudom adni azonnal a rendelést.

Sáriné Romfa Ibolya őstermelő
Mélykút

Mivel 2015-től bio művelésben művelem a szőlőket, így nagyon fontos számomra egy olyan innovatív partner, aki mindig tud segíteni a megfelelő anyagok beszerzésében, hiszen organikus gazdálkodásban nem használhatok bármilyen szert. Mindig pontos információkkal szolgálnak az általuk forgalmazott anyagokról. A kiszolgálás és a szállítás mindig gyors és megbízható, a határidőkben soha nem volt még csúszás. Minden kollégájuk segítőkész és motivált. Nagyon megbízható partnerre találtam a Primagban!

 

Bárdos Sarolta Tokaj Nobilis Kft.
Bodrogkeresztúr
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!