We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Home page > Seeds > Cereals
SearchSearchRequest for quotationRequest for quotationOrderOrderDeliveryDelivery Ez csak van

Cereals

30 éve figyeljük a magyar gazdák tapasztalatait. Mindig megkeressük a legjobb megoldást az általuk felvázolt legnagyobb kihívásokra. Mindig kíváncsiak vagyunk arra, hogy vajon a ti gyakorlatotok mit mutat? Nagyobb mennyiség vagy magasabb minőség felé húz a szívetek? Mi magunk nem szívesen kötünk ebben kompromisszumot, ezért a lehető legnagyobb terméshozamot produkáló, értékes gabonaféléket részesítjük előnyben. Egyedülálló gabonavetőmag-kínálatunk sok száz fajtája minden beltartalmi paraméterében megfelel az általatok megfogalmazott követelményeknek.

Egyedülálló gabonavetőmag kínálatunk sok száz fajtája közül választhatsz.

Go to details ...

Gabonaféléket minden más haszonnövénynél nagyobb mennyiségben termesztenek világszerte. Van még olyan vidék is a földön, ahol a rizs vagy a kukorica adja az emberek étrendjének közel 100%-át. Bár az egészséges táplálkozás ajánlásaival párhuzamosan csökken a búzaliszt felhasználása, de Magyarországon az egy főre jutó lisztfogyasztás még mindig meghaladja a 100 kg/év mennyiséget. Legkedveltebb kalászosaink akár biogáz-alapanyag előállítására is alkalmasak, sőt kínálatunkban jelen van a silócirok is, amit egyre nagyobb arányban használnak biológiai úton lebomló csomagolóanyag előállítására.

Gabonafélék aranyérmese, a búza

Hazánk kiváló ökológiai adottságai adják a búza jó termésátlagát, ehhez járul hozzá a termesztés technológiájának fejlődése, sőt a gazdák körültekintő fajtaválasztása is. Több mint egymillió hektár van bevetve őszi búzával ? ez minden évben a bajnok gabonanövényünk. A legnépszerűbbek a nagy termőképességű búzafajták, de a divatos durumbúza őszi termesztését évről évre egyre több gazda választja, hiszen kevesebb csapadék mellett is nagyobb termést ad, mint az átlagos tavaszi búza.

Kattints a búza kategóriájára, és nézd meg hatalmas választékunkat. Keress rá a fajtanévre, böngéssz érésidő alapján, aztán menj tovább, és nézd meg az ezüstérmes őszi árpát vagy a bronzérmes rozst is!

Takarmányozás

A tritikálé termesztése mindössze 100 éves múltra tekint vissza, de ez a fiatal kalászos gabona kiválóan teljesít alternatív szálastakarmányként. Ezen a területen feljövőben van a mohar, ami a takarmányhiány gyors orvoslására, sőt a termesztésből valamilyen okból ideiglenesen kiszorult területek hasznosítására is alkalmas. Megfelelő termőképességű zöldtakarmány a szudánifű, aminek a legnagyobb előnye, hogy jövedelmezően termeszthető aszályosabb években és gyengébb adottságú területeken is.

Tervezhető gazdálkodás

A gazdag és szép termés kezdete az egészséges és termékeny vetőmag, ezért mi gondosan megválogatjuk az általunk kínált vetőmagfajtákat: mind megbízható forrásból származik és fenntartható gazdálkodást tesz lehetővé.

Kizárólag ellenőrzött keretek között megtermelt, minősítő bizonyítvánnyal is ellátott vetőmagot fogalmazunk azért, hogy garantáljuk a fajtatisztaságot és a magas használati értéket. A vetőmag kategóriában, a gabonafélék között könnyen megtalálod a biztonságos és versenyképes minőséget. Klikkelj, és a fajták neve mellett nézd meg az ajánlást arra, hogy az adott gabonaféle milyen célt szolgál ? például malmi minőségű, takarmánynak vagy akár madáreleségnek való. Választhatsz típus szerint is ? több mint száz fajta búzavetőmagunk között megtalálod például a szálkás vagy a tar típust is.

Elképesztő a hibrid kukorica választékunk, van waxy, számtalan siló- sőt hibridkukoricánk is, de az árpafajtáknál is gazdag kínálatot találsz akár kétsoros, hatsoros, többsoros árpafajtákra egyaránt. Böngéssz, és fordítsd hasznodra webshopunkat!

Subscribe to newsletter

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Message

Questions, messages? Share it with us!

Border from here and beyond

Border from here and beyond

Expert customer service

Expert customer service

We offer a solution

We offer a solution

30 years in full swing

30 years in full swing

Blog
Az őszi árpa termesztése, igényei és felhasználása
A csaknem feledésbe merült köles termesztése egyszerűen
AÖP - Letölthetőek az előzetes szerlisták
A Feltételesség szabályrendszere a 2023-2027