Kezdőoldal > Vetőmagok > Gabonafélék > Rozs
Kategóriák
 

Rozs

Kiváló tulajdonságokkal rendelkező, fémzárolt minőségű rozs vetőmagok közül válogathatsz a kínálatunkban. Ahogy azt mindenki tudja, a rozs értékes emberi táplálék, amely nagyon jó hatást gyakorol az emésztésre, valamint az egészségre. Ezenfelül a rozs remek takarmánynövény is, a zöldrozs szilázs remek tápanyagtartalommal rendelkezik. Kifejezetten sok szalmát ad, amelyet az almozáson kívül energiatermelésre, illetve például hőszigetelő építőanyagok gyártásakor is használnak. Szemtermése a sör, valamint az égetett szeszek előállításához is keresett termék. 

A tehenészetek számára a rozs az egyik legkiválóbb takarmány.

Tovább a részletekre
21 termék  a 21 termékből
Rendezés:
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag
 | Kisokos/Hasznos ...


A rozs termesztésének előnyei

A gabonafélék vetőmagjai között a rozs méltán az egyik legkeresettebb. Széles körű felhasználhatósága mellett kifejezett alkalmazkodóképesség jellemzi, e tekintetben bajnok a gabonafélék között. Mind a hidegtűrése, mind a szárazságtűrése kiemelkedő, ezért nagy biztonsággal termeszthető növény. A szélsőséges időjárási viszonyokon túl a gyenge termőképességű talajon is jó termést hoz. 

Az erjesztett szálas takarmányok között a rozs a legkorábban betakarítható, miközben a közel hasonló időben érő tömegtakarmányokhoz képest jóval kedvezőbb termelési költségekkel kell számolni a rozs esetében. Mivel április közepi aratással számolhatsz, ezért utána még következhet a kukorica vagy más tavaszi vetésű növény is. 

Ryefood rozs szilázs - a legjobb a legjobbak között

A Ryefood rozs szilázs a rozs vetőmagok között a legjobb, ha a termesztett tömegtakarmánnyal szemben elvárod a kiváló minőséget és a kiemelkedően nagy hozamot. A szakszerű termesztés mellett akár kifejezetten rossz minőségű talajon is kiváló eredményeket érhetsz el vele.

Kiemelkedő tápanyagtartalmának és jó emészthetőségének köszönhetően a tejelő tehenészetek számára ez a legjobb tömegtakarmány.

 | Cikkajánló
Készülhetnek a gazdák: tovább nő 2024-től az ökológiai gazdálkodás támogatása
Készülhetnek a gazdák: tovább nő 2024-től az ökológiai gazdálkodás támogatása
2023.12.02. | Szakmai cikkek
2024-től bővül a biogazdaságok támogatása.
Tovább olvasok
Az ökológiai gazdálkodás új dimenziói
Az ökológiai gazdálkodás új dimenziói
2023.11.30. | Szakmai cikkek
A biogazdálkodás a jövő útja: környezetbarát gazdálkodási technikák és az egészséges élelmiszertermelés ötvözete.
Tovább olvasok
Gazdálkodási Napló - Friss infók
Gazdálkodási Napló - Friss infók
2023.11.22. | Agrártámogatások
2024-ben is lesz lehetőség a Gazdálkodási Napló egyszeri elektronikus feltöltésére!
Tovább olvasok
 | Ügyfeleink mondták

Bármilyen szakmai kérdésem merült is fel, a Primagtól mindig gyorsan megkaptam a választ. Nagyon segítőkészek! Nagy biztonságot ad, hogy tudom, hogy egyedi kéréseimmel is fordulhatok hozzájuk, beszerzik, amire szükségem van, és nem nekem kell utána járnom. Én elmondom, mire van szükségem, ők pedig felkutatják. A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan ki is szállítják. 

Czeller Gábor családi gazdálkodó
Tamási

Már régóta vásárolunk a Primag-tól, mert számunkra nagyon fontos, hogy közvetlen kapcsolatot tudjunk fenntartani a beszerzés folyamán. Minden felmerülő problémánkat, kérésünket rugalmasan kezelik és szakmailag kiemelkedőek, így mindig nyugodtak lehetünk.  A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan, időben ki is szállítják. A gazdálkodáshoz szükséges plusz információkat is megtalálom a honlapon.

Pintér Lajos Bácsai Agrár Zrt.
Győr

A munkacsúcsok idején minden megspórolt perc kincset ér, hiszen szinte folyamatosan a területen dolgozunk, és az élet gyakran olyan helyzeteket produkál, amikor nyitvatartás után szükséges a beszerzéseket bonyolítani. Ekkor nagyon jól jön, hogy a Primag webshopból a legtöbb input anyagot, sőt még ritkábban használt eszközöket, pl.  zsákokat, tartályt, szivattyút is megrendelhetek. Nem egyszer előfordult, hogy csak itt találtam a konkrét igényünkre költséghatékony megoldást. Ha a rendelés pontosítására van szükség, gyakorlatilag azonnali telefonos segítséget kapok, majd a szállítást is hihetetlenül gyorsan megszervezik. Ilyen gördülékeny beszerzési lehetőséggel máshol nem találkoztam még.

Szántosi Attila Biohungaricum Kft.
Szarvas
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!