We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!
A pohánka sokféle néven ismert, például hajdina vagy tatárka néven is emlegetik. Igényei alacsonyak, miközben a zöldítésben betöltött szerepe rendkívül jelentős, elsősorban társulásokban vetve használhatjuk ki leginkább pozitív hatásait. Mint a növénytermesztésben mindig, a pohánka esetében is rendkívül fontos a legmagasabb minőséget képviselő fémzárolt vetőmag, amely a növénytermesztés sikereit már az első lépésnél megalapozza. A pohánka a zöldtrágyázás mellett emberi étkeztetésre, valamint takarmányozásra is alkalmas, ráadásul kiváló mézelő növény egyben.
A pohánka kiváló mézelő és zöldtrágya növényünk.
Go to details ...A pohánka előnyös tulajdonságai
A pohánka szárazságtűrő növény, amely a gyengébb minőségű talajban is jól fejlődik.
Zöldtrágya növényként mustár, olajretek, valamint pillangósvirágúak társaságában hatalmas gyökértömeget növeszt, és szinergetikus hatással vannak egymásra. Facéliával is vethető, ha a termőhelyi viszonyok inkább csak átlagosnak mondhatóak, akkor kettejükkel hozható létre a legpozitívabb tulajdonságokkal rendelkező zöldtrágya. A zöldtrágyázással javul a talaj szerkezete, valamint termékenysége egyaránt.
A pohánka hasznosítása
A pohánka nem csak zöldtrágyaként hasznos. Zöldetetésre és magjai révén is alkalmas állatok takarmányozására, emellett pedig az emberi étkeztetésben is szerepet kap.
Az emberek kásának vagy liszt alapanyagként fogyasztják. Magas vitamin- és ásványianyag-tartalommal rendelkezik, kiváló B-vitamin forrás. Gluténérzékenyek is fogyaszthatják, és magas rosttartalmának köszönhetően támogatja az egészséges emésztést.
Zöldetetésre akkor ajánljuk, ha virágzásában történik a betakarítása - ebben az esetben a vetést követő hatodik-hetedik hétben már hasznosítható. Érdemes repcével vagy lucernával keverni a jobb ízek eléréséért. Magja lovak és baromfik számára alkalmas eledel.
Questions, messages? Share it with us!