Segíthetünk?
Hírlevél feliratkozás
Primaq - Prima Mag

Örülünk, hogy szeretnél feliratkozni hírlevelünkre. Értesülj Te is első kézből akcióinkról, újdonságainkról!

AjánlatkérésKiszállításKiszállítás
Olasz perje

Minősített, fémzárolt vetőmagjaink garantálják a megbízható forrást, a fajtatisztaságot és -azonosságot, valamint a kívánt terméshozamot. A vetőmag minőségével biztosíthatjuk a megfelelő startot a növénytermesztésben. Az olasz perje egy olyan fűféle, amelyet kifejezetten javaslunk takarmányozási célokra vetni. Az olasz perjéből gyorsan és hosszú életű legelőt hozhatunk létre, de szálastakarmányként is tökéletes választásnak bizonyul. Termeszteni kifejezetten könnyű és biztonságos, hozza a tőle elvárt eredményeket. Standard, diploid, tetraploid típusok várnak.

A perjék közül az olasz perje a leggyorsabban kelő és fejlődő fajták közé tartozik. 

Tovább a részletekre

Görgess lejjebb! Használd bátran a SZŰRŐKET, hogy könnyen megtaláld a keresett terméket!

Akár ezekkel is kombinálhatod
Üzenet

Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!

 

Az olasz perje helye a fűfélék között

A fűfélék vetőmagjai nagyon sokfélék lehetnek. Választáskor érdemes figyelembe venni azokat a talaj, valamint az éghajlat adta jellemzőket, amelyek között termeszteni szeretnénk, valamint azt is, hogy mit szeretnél kezdeni vele. Hiszen nyilván mást érdemes választani a díszkertbe és megint mást kaszálásra. 

A perjék közül az olasz perje a leggyorsabban kelő és fejlődő fajták közé tartozik. Takarmánytermesztéshez ezt a perjét alkalmazzák leggyakrabban. Kiváló szálastakarmány, a legeltetést jól tűri. Termesztése könnyű, élettartama akár a három évet is elérheti.

A tetraploid típus előnyei

A tetraploid típus olasz perje és réti csenkesz keverékéből született fajta. Késleltetett bugahányásának köszönhetően nagyobb rugalmasságot kínál a kaszálás idejének meghatározásában. Kiváló beltartalom jellemzi, mint a jó rostemészthetőség, ADL és a kitűnő fehérjetartalom. Ezenfelül télálló, magas terméspotenciál és rozsdának való ellenállóképesség jellemzi. 

Meg kell különböztetni perjetípust és csenkesztípust, előbbi inkább a perjék, míg utóbbi inkább a csenkesz tulajdonságait hordozza. A nemesítés célja ugyanakkor mindkét fajnak a pozitív tulajdonságait megőrizni.AjánlatkérésAjánlatkérés

Keresés

AjánlatkérésAjánlatkérés

Ajánlatkérés

RendelésRendelés

Rendelés

KiszállításKiszállítás

Kiszállítás