Kezdőoldal > Vetőmagok > Fűfélék > Olasz perje
Kategóriák
 

Olasz perje

Minősített, fémzárolt vetőmagjaink garantálják a megbízható forrást, a fajtatisztaságot és -azonosságot, valamint a kívánt terméshozamot. A vetőmag minőségével biztosíthatjuk a megfelelő startot a növénytermesztésben. Az olasz perje egy olyan fűféle, amelyet kifejezetten javaslunk takarmányozási célokra vetni. Az olasz perjéből gyorsan és hosszú életű legelőt hozhatunk létre, de szálastakarmányként is tökéletes választásnak bizonyul. Termeszteni kifejezetten könnyű és biztonságos, hozza a tőle elvárt eredményeket. Standard, diploid, tetraploid típusok várnak.

A leggyorsabban kelő és fejlődő fűféle. 

Tovább a részletekre
5 termék  a 5 termékből
Rendezés:
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag

Legyen saját keveréked! Állitsd össze a saját keverékedet, akár már 300 kg-tól. Csak küld el üzenetben, hogy milyen fajokból és milyen %-ban szeretnéd és mi megoldjuk, ezt is :)!

 | Kisokos/Hasznos ...


 

Az olasz perje helye a fűfélék között

A fűfélék vetőmagjai nagyon sokfélék lehetnek. Választáskor érdemes figyelembe venni azokat a talaj, valamint az éghajlat adta jellemzőket, amelyek között termeszteni szeretnénk, valamint azt is, hogy mit szeretnél kezdeni vele. Hiszen nyilván mást érdemes választani a díszkertbe és megint mást kaszálásra. 

A perjék közül az olasz perje a leggyorsabban kelő és fejlődő fajták közé tartozik. Takarmánytermesztéshez ezt a perjét alkalmazzák leggyakrabban. Kiváló szálastakarmány, a legeltetést jól tűri. Termesztése könnyű, élettartama akár a három évet is elérheti.

A tetraploid típus előnyei

A tetraploid típus olasz perje és réti csenkesz keverékéből született fajta. Késleltetett bugahányásának köszönhetően nagyobb rugalmasságot kínál a kaszálás idejének meghatározásában. Kiváló beltartalom jellemzi, mint a jó rostemészthetőség, ADL és a kitűnő fehérjetartalom. Ezenfelül télálló, magas terméspotenciál és rozsdának való ellenállóképesség jellemzi. 

Meg kell különböztetni perjetípust és csenkesztípust, előbbi inkább a perjék, míg utóbbi inkább a csenkesz tulajdonságait hordozza. A nemesítés célja ugyanakkor mindkét fajnak a pozitív tulajdonságait megőrizni.

 | Cikkajánló
Készülhetnek a gazdák: tovább nő 2024-től az ökológiai gazdálkodás támogatása
Készülhetnek a gazdák: tovább nő 2024-től az ökológiai gazdálkodás támogatása
2023.12.02. | Szakmai cikkek
2024-től bővül a biogazdaságok támogatása.
Tovább olvasok
Az ökológiai gazdálkodás új dimenziói
Az ökológiai gazdálkodás új dimenziói
2023.11.30. | Szakmai cikkek
A biogazdálkodás a jövő útja: környezetbarát gazdálkodási technikák és az egészséges élelmiszertermelés ötvözete.
Tovább olvasok
Gazdálkodási Napló - Friss infók
Gazdálkodási Napló - Friss infók
2023.11.22. | Agrártámogatások
2024-ben is lesz lehetőség a Gazdálkodási Napló egyszeri elektronikus feltöltésére!
Tovább olvasok
 | Ügyfeleink mondták

Bármilyen szakmai kérdésem merült is fel, a Primagtól mindig gyorsan megkaptam a választ. Nagyon segítőkészek! Nagy biztonságot ad, hogy tudom, hogy egyedi kéréseimmel is fordulhatok hozzájuk, beszerzik, amire szükségem van, és nem nekem kell utána járnom. Én elmondom, mire van szükségem, ők pedig felkutatják. A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan ki is szállítják. 

Czeller Gábor családi gazdálkodó
Tamási

Már régóta vásárolunk a Primag-tól, mert számunkra nagyon fontos, hogy közvetlen kapcsolatot tudjunk fenntartani a beszerzés folyamán. Minden felmerülő problémánkat, kérésünket rugalmasan kezelik és szakmailag kiemelkedőek, így mindig nyugodtak lehetünk.  A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan, időben ki is szállítják. A gazdálkodáshoz szükséges plusz információkat is megtalálom a honlapon.

Pintér Lajos Bácsai Agrár Zrt.
Győr

Mivel 2015-től bio művelésben művelem a szőlőket, így nagyon fontos számomra egy olyan innovatív partner, aki mindig tud segíteni a megfelelő anyagok beszerzésében, hiszen organikus gazdálkodásban nem használhatok bármilyen szert. Mindig pontos információkkal szolgálnak az általuk forgalmazott anyagokról. A kiszolgálás és a szállítás mindig gyors és megbízható, a határidőkben soha nem volt még csúszás. Minden kollégájuk segítőkész és motivált. Nagyon megbízható partnerre találtam a Primagban!

 

Bárdos Sarolta Tokaj Nobilis Kft.
Bodrogkeresztúr
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!