Kezdőoldal > Vetőmagok > Fűfélék > Réti csenkesz
Kategóriák
 
Letöltés

Réti csenkesz

A réti csenkesz értékes fűféle, amely a természetben is sok helyen megtalálható. A legeltetéssel vagy kaszálással hasznosított, szálastakarmány termesztés céljából vetett takarmánytermő gyepek hasznos növénye. Webáruházunk kínálatában megtalálható réti csenkesz vetőmag, a legmagasabb minőséget képviselő, fémzárolt vetőmagok közül kerül ki. Jól viseli az akár tartósan vizes területet is, azonban a szárazságot nem kedveli. Kemény teleket követően is gyors fejlődésnek indul, annak ellenére is, ha a fagy komoly károkat okozott benne. 

A réti csenkesz kiváló fűféle legeltetésre, kaszálásra.

Tovább a részletekre
3 termék  a 3 termékből
Rendezés:
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag

Legyen saját keveréked! Állitsd össze a saját keverékedet, akár már 300 kg-tól. Csak küld el üzenetben, hogy milyen fajokból és milyen %-ban szeretnéd és mi megoldjuk, ezt is :)!

Kisokos/Hasznos | Kisokos/Hasznos ...


A réti csenkesz társnövényei

A réti csenkeszt más fűfélék vetőmagjaival, jellemzően társulásokban vetjük. Gyakori társnövénye a különböző perjék, mint az angol perje vagy a réti perje, de például a fehérhere és a szarvaskerep is jó társnövénye lehet. 

A társulások összeállításakor mindig a füvesítés célját tartsd szem előtt, eszerint alkosd meg saját keverékedet. Mivel a réti csenkesz nem szereti a szárazságot, jól kiegészíthetik olyan növények, amelyek viszont jól teljesítenek ezen a téren. Ilyen lehet például a vörös csenkesz.

Az egyes fűfajok termeszthetősége elsősorban az éghajlati tényezők függvénye. A természetes csapadék mennyiségét, a talaj vízellátottságát is érdemes figyelembe venni a vetőmagok kiválasztásakor.
 

A réti csenkesz jellemzői

A réti csenkesz a természetben leginkább tápanyagban gazdag talajokban és csapadékban gazdag területeken terjedt el. Gyakran megtalálhatjuk ősgyepekben vagy csatornák partjainál. 

Nem viseli meg a réti csenkeszt még az sem, ha huzamos időn keresztül víz borítja. A szárazság és a nagy meleg ezzel szemben az ellenségei. A nagyon hideg telek után gyors regeneráció és tavasszal gyors növekedés jellemzi. 

A réti csenkesz jellemzően magasabbra növekszik, miközben a legeltetést kevésbé jól tűri, ezért alkalmazása inkább kaszálókon előnyös.

Cikkajánló | Cikkajánló
Praktikus tárolás, biztoságos szállítás
Praktikus tárolás, biztoságos szállítás
2024.05.24. | Szakmai cikkek
A big-bag és q-bag zsákok rendkívül sokoldalú és praktikus tárolási megoldást biztosítanak.
Tovább olvasok
A vetőmag bizalmi cikk és komoly érték!
A vetőmag bizalmi cikk és komoly érték!
2024.05.24. | Szakmai cikkek
Válaszd a minőséget! A fémzárolt vetőmagok használata elengedhetetlen a mezőgazdasági termelők számára a minőségi termelés biztosítása érdekében
Tovább olvasok
Facélia: a lila virágú szántóföldi csoda
Facélia: a lila virágú szántóföldi csoda
2024.05.21. | Szakmai cikkek
Egy lila virágú, talajjavító növény, amely javítja a biodiverzitást.
Tovább olvasok
Ügyfeleink mondták | Ügyfeleink mondták
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

Nem találkoztam még korábban ennyire áttekinthető, szakmailag is kitűnő mezőgazdasági webshoppal. Felüdülés, hogy nem kell egy területi képviselővel személyesen leülnöm egyeztetni, hogy bármiféle információt szerezzek. Ehelyett a Primagnál az oldalon, valamint e-mailben vagy telefonon gyorsan, lendületesen minden kérdésemre választ kapok, és le is tudom adni azonnal a rendelést.

Sáriné Romfa Ibolya őstermelő
Mélykút
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

Már régóta vásárolunk a Primag-tól, mert számunkra nagyon fontos, hogy közvetlen kapcsolatot tudjunk fenntartani a beszerzés folyamán. Minden felmerülő problémánkat, kérésünket rugalmasan kezelik és szakmailag kiemelkedőek, így mindig nyugodtak lehetünk.  A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan, időben ki is szállítják. A gazdálkodáshoz szükséges plusz információkat is megtalálom a honlapon.

Pintér Lajos Bácsai Agrár Zrt.
Győr
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

Bármilyen szakmai kérdésem merült is fel, a Primagtól mindig gyorsan megkaptam a választ. Nagyon segítőkészek! Nagy biztonságot ad, hogy tudom, hogy egyedi kéréseimmel is fordulhatok hozzájuk, beszerzik, amire szükségem van, és nem nekem kell utána járnom. Én elmondom, mire van szükségem, ők pedig felkutatják. A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan ki is szállítják. 

Czeller Gábor családi gazdálkodó
Tamási
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!

Figyelem! A Caps Lock bekapcsolva!