Kezdőoldal > Vetőmagok > Fűfélék > Réti csenkesz
Kategóriák
 
Letöltés

Réti csenkesz

A réti csenkesz értékes fűféle, amely a természetben is sok helyen megtalálható. A legeltetéssel vagy kaszálással hasznosított, szálastakarmány termesztés céljából vetett takarmánytermő gyepek hasznos növénye. Webáruházunk kínálatában megtalálható réti csenkesz vetőmag, a legmagasabb minőséget képviselő, fémzárolt vetőmagok közül kerül ki. Jól viseli az akár tartósan vizes területet is, azonban a szárazságot nem kedveli. Kemény teleket követően is gyors fejlődésnek indul, annak ellenére is, ha a fagy komoly károkat okozott benne. 

A réti csenkesz kiváló fűféle legeltetésre, kaszálásra.

Tovább a részletekre
3 termék  a 3 termékből
Rendezés:
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag

Legyen saját keveréked! Állitsd össze a saját keverékedet, akár már 300 kg-tól. Csak küld el üzenetben, hogy milyen fajokból és milyen %-ban szeretnéd és mi megoldjuk, ezt is :)!

Kisokos/Hasznos | Kisokos/Hasznos ...


A réti csenkesz társnövényei

A réti csenkeszt más fűfélék vetőmagjaival, jellemzően társulásokban vetjük. Gyakori társnövénye a különböző perjék, mint az angol perje vagy a réti perje, de például a fehérhere és a szarvaskerep is jó társnövénye lehet. 

A társulások összeállításakor mindig a füvesítés célját tartsd szem előtt, eszerint alkosd meg saját keverékedet. Mivel a réti csenkesz nem szereti a szárazságot, jól kiegészíthetik olyan növények, amelyek viszont jól teljesítenek ezen a téren. Ilyen lehet például a vörös csenkesz.

Az egyes fűfajok termeszthetősége elsősorban az éghajlati tényezők függvénye. A természetes csapadék mennyiségét, a talaj vízellátottságát is érdemes figyelembe venni a vetőmagok kiválasztásakor.
 

A réti csenkesz jellemzői

A réti csenkesz a természetben leginkább tápanyagban gazdag talajokban és csapadékban gazdag területeken terjedt el. Gyakran megtalálhatjuk ősgyepekben vagy csatornák partjainál. 

Nem viseli meg a réti csenkeszt még az sem, ha huzamos időn keresztül víz borítja. A szárazság és a nagy meleg ezzel szemben az ellenségei. A nagyon hideg telek után gyors regeneráció és tavasszal gyors növekedés jellemzi. 

A réti csenkesz jellemzően magasabbra növekszik, miközben a legeltetést kevésbé jól tűri, ezért alkalmazása inkább kaszálókon előnyös.

Cikkajánló | Cikkajánló
A csávázott vetőmag: a mezőgazdaság zöld megoldása
A csávázott vetőmag: a mezőgazdaság zöld megoldása
2024.03.26. | Szakmai cikkek
Hogyan segíthet a csávázott vetőmag a mezőgazdaságban a környezetvédelem és a hatékonyság növelésében?
Tovább olvasok
Starter műtrágya: a bőséges termés titka
Starter műtrágya: a bőséges termés titka
2024.03.26. | Szakmai cikkek
A starter műtrágyázás jelentősége a növények korai fejlődésében és hatása a terméshozamra.
Tovább olvasok
A lóbab a mezőgazdaságban: természetes nitrogénforrás
A lóbab a mezőgazdaságban: természetes nitrogénforrás
2024.02.14. | Szakmai cikkek
A lóbab az egyik legrégebbi kultúrnövény, népszerűsége hazánkban is növekszik.
Tovább olvasok
Ügyfeleink mondták | Ügyfeleink mondták
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

Bármilyen szakmai kérdésem merült is fel, a Primagtól mindig gyorsan megkaptam a választ. Nagyon segítőkészek! Nagy biztonságot ad, hogy tudom, hogy egyedi kéréseimmel is fordulhatok hozzájuk, beszerzik, amire szükségem van, és nem nekem kell utána járnom. Én elmondom, mire van szükségem, ők pedig felkutatják. A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan ki is szállítják. 

Czeller Gábor családi gazdálkodó
Tamási
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag aktív

Mivel 2015-től bio művelésben művelem a szőlőket, így nagyon fontos számomra egy olyan innovatív partner, aki mindig tud segíteni a megfelelő anyagok beszerzésében, hiszen organikus gazdálkodásban nem használhatok bármilyen szert. Mindig pontos információkkal szolgálnak az általuk forgalmazott anyagokról. A kiszolgálás és a szállítás mindig gyors és megbízható, a határidőkben soha nem volt még csúszás. Minden kollégájuk segítőkész és motivált. Nagyon megbízható partnerre találtam a Primagban!

 

Bárdos Sarolta Tokaj Nobilis Kft.
Bodrogkeresztúr
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

A Primag volt az első komoly kereskedő cég, aki az idők szavát meghallva webes felületre vitte a készletet, a vásárlást, a kiszolgálást. Ezzel nekünk, vásárlóknak rengeteg időt, telefonálgatást, utazgatást spóroltak meg. Ez azóta fejlődik, minden évben egyre jobbak és a növekvő termékszám ellenére is kezelhető, működő a webshopos felület. 

Sári Sándor László családi gazdálkodó
Mélykút
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!

Figyelem! A Caps Lock bekapcsolva!