We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Home page > Vetőmagok > Fűfélék > Réti csenkesz
Request for quotationDeliveryDelivery
Réti csenkesz

A réti csenkesz értékes fűféle, amely a természetben is sok helyen megtalálható. A legeltetéssel vagy kaszálással hasznosított, szálastakarmány termesztés céljából vetett takarmánytermő gyepek hasznos növénye. Webáruházunk kínálatában megtalálható réti csenkesz vetőmag, a legmagasabb minőséget képviselő, fémzárolt vetőmagok közül kerül ki. Jól viseli az akár tartósan vizes területet is, azonban a szárazságot nem kedveli. Kemény teleket követően is gyors fejlődésnek indul, annak ellenére is, ha a fagy komoly károkat okozott benne. 

A réti csenkesz legeltetéssel vagy kaszálással hasznosított, szálastakarmány termesztés céljából vetett takarmánynövényünk.

Go to details ...

Feel free to use our FAQs to easily find the product you're looking for!

Nézet:
Primaq - Prima Mag
Primaq - Prima Mag
You can also choose it with
Message

Questions, messages? Share it with us!

A réti csenkesz társnövényei

A réti csenkeszt más fűfélék vetőmagjaival, jellemzően társulásokban vetjük. Gyakori társnövénye a különböző perjék, mint az angol perje vagy a réti perje, de például a fehérhere és a szarvaskerep is jó társnövénye lehet. 

A társulások összeállításakor mindig a füvesítés célját tartsd szem előtt, eszerint alkosd meg saját keverékedet. Mivel a réti csenkesz nem szereti a szárazságot, jól kiegészíthetik olyan növények, amelyek viszont jól teljesítenek ezen a téren. Ilyen lehet például a vörös csenkesz.

Az egyes fűfajok termeszthetősége elsősorban az éghajlati tényezők függvénye. A természetes csapadék mennyiségét, a talaj vízellátottságát is érdemes figyelembe venni a vetőmagok kiválasztásakor.
 

A réti csenkesz jellemzői

A réti csenkesz a természetben leginkább tápanyagban gazdag talajokban és csapadékban gazdag területeken terjedt el. Gyakran megtalálhatjuk ősgyepekben vagy csatornák partjainál. 

Nem viseli meg a réti csenkeszt még az sem, ha huzamos időn keresztül víz borítja. A szárazság és a nagy meleg ezzel szemben az ellenségei. A nagyon hideg telek után gyors regeneráció és tavasszal gyors növekedés jellemzi. 

A réti csenkesz jellemzően magasabbra növekszik, miközben a legeltetést kevésbé jól tűri, ezért alkalmazása inkább kaszálókon előnyös.Request for quotationRequest for quotation

Search

Request for quotationRequest for quotation

Request for quotation

OrderOrder

Order

DeliveryDelivery

Delivery