Kezdőoldal > Vetőmagok > Fűfélék > Réti csenkesz
Kategóriák
 

Réti csenkesz

A réti csenkesz értékes fűféle, amely a természetben is sok helyen megtalálható. A legeltetéssel vagy kaszálással hasznosított, szálastakarmány termesztés céljából vetett takarmánytermő gyepek hasznos növénye. Webáruházunk kínálatában megtalálható réti csenkesz vetőmag, a legmagasabb minőséget képviselő, fémzárolt vetőmagok közül kerül ki. Jól viseli az akár tartósan vizes területet is, azonban a szárazságot nem kedveli. Kemény teleket követően is gyors fejlődésnek indul, annak ellenére is, ha a fagy komoly károkat okozott benne. 

A réti csenkesz kiváló fűféle legeltetésre, kaszálásra.

Tovább a részletekre
3 termék  a 3 termékből
Rendezés:
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag

Legyen saját keveréked! Állitsd össze a saját keverékedet, akár már 300 kg-tól. Csak küld el üzenetben, hogy milyen fajokból és milyen %-ban szeretnéd és mi megoldjuk, ezt is :)!

 | Kisokos/Hasznos ...


A réti csenkesz társnövényei

A réti csenkeszt más fűfélék vetőmagjaival, jellemzően társulásokban vetjük. Gyakori társnövénye a különböző perjék, mint az angol perje vagy a réti perje, de például a fehérhere és a szarvaskerep is jó társnövénye lehet. 

A társulások összeállításakor mindig a füvesítés célját tartsd szem előtt, eszerint alkosd meg saját keverékedet. Mivel a réti csenkesz nem szereti a szárazságot, jól kiegészíthetik olyan növények, amelyek viszont jól teljesítenek ezen a téren. Ilyen lehet például a vörös csenkesz.

Az egyes fűfajok termeszthetősége elsősorban az éghajlati tényezők függvénye. A természetes csapadék mennyiségét, a talaj vízellátottságát is érdemes figyelembe venni a vetőmagok kiválasztásakor.
 

A réti csenkesz jellemzői

A réti csenkesz a természetben leginkább tápanyagban gazdag talajokban és csapadékban gazdag területeken terjedt el. Gyakran megtalálhatjuk ősgyepekben vagy csatornák partjainál. 

Nem viseli meg a réti csenkeszt még az sem, ha huzamos időn keresztül víz borítja. A szárazság és a nagy meleg ezzel szemben az ellenségei. A nagyon hideg telek után gyors regeneráció és tavasszal gyors növekedés jellemzi. 

A réti csenkesz jellemzően magasabbra növekszik, miközben a legeltetést kevésbé jól tűri, ezért alkalmazása inkább kaszálókon előnyös.

 | Cikkajánló
Készülhetnek a gazdák: tovább nő 2024-től az ökológiai gazdálkodás támogatása
Készülhetnek a gazdák: tovább nő 2024-től az ökológiai gazdálkodás támogatása
2023.12.02. | Szakmai cikkek
2024-től bővül a biogazdaságok támogatása.
Tovább olvasok
Az ökológiai gazdálkodás új dimenziói
Az ökológiai gazdálkodás új dimenziói
2023.11.30. | Szakmai cikkek
A biogazdálkodás a jövő útja: környezetbarát gazdálkodási technikák és az egészséges élelmiszertermelés ötvözete.
Tovább olvasok
Gazdálkodási Napló - Friss infók
Gazdálkodási Napló - Friss infók
2023.11.22. | Agrártámogatások
2024-ben is lesz lehetőség a Gazdálkodási Napló egyszeri elektronikus feltöltésére!
Tovább olvasok
 | Ügyfeleink mondták

Már régóta vásárolunk a Primag-tól, mert számunkra nagyon fontos, hogy közvetlen kapcsolatot tudjunk fenntartani a beszerzés folyamán. Minden felmerülő problémánkat, kérésünket rugalmasan kezelik és szakmailag kiemelkedőek, így mindig nyugodtak lehetünk.  A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan, időben ki is szállítják. A gazdálkodáshoz szükséges plusz információkat is megtalálom a honlapon.

Pintér Lajos Bácsai Agrár Zrt.
Győr

Mivel 2015-től bio művelésben művelem a szőlőket, így nagyon fontos számomra egy olyan innovatív partner, aki mindig tud segíteni a megfelelő anyagok beszerzésében, hiszen organikus gazdálkodásban nem használhatok bármilyen szert. Mindig pontos információkkal szolgálnak az általuk forgalmazott anyagokról. A kiszolgálás és a szállítás mindig gyors és megbízható, a határidőkben soha nem volt még csúszás. Minden kollégájuk segítőkész és motivált. Nagyon megbízható partnerre találtam a Primagban!

 

Bárdos Sarolta Tokaj Nobilis Kft.
Bodrogkeresztúr

A munkacsúcsok idején minden megspórolt perc kincset ér, hiszen szinte folyamatosan a területen dolgozunk, és az élet gyakran olyan helyzeteket produkál, amikor nyitvatartás után szükséges a beszerzéseket bonyolítani. Ekkor nagyon jól jön, hogy a Primag webshopból a legtöbb input anyagot, sőt még ritkábban használt eszközöket, pl.  zsákokat, tartályt, szivattyút is megrendelhetek. Nem egyszer előfordult, hogy csak itt találtam a konkrét igényünkre költséghatékony megoldást. Ha a rendelés pontosítására van szükség, gyakorlatilag azonnali telefonos segítséget kapok, majd a szállítást is hihetetlenül gyorsan megszervezik. Ilyen gördülékeny beszerzési lehetőséggel máshol nem találkoztam még.

Szántosi Attila Biohungaricum Kft.
Szarvas
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!