We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Home page > Seeds > Grasses > Meadow fescue
Request for quotationDeliveryDelivery
Meadow fescue

A réti csenkesz értékes fűféle, amely a természetben is sok helyen megtalálható. A legeltetéssel vagy kaszálással hasznosított, szálastakarmány termesztés céljából vetett takarmánytermő gyepek hasznos növénye. Webáruházunk kínálatában megtalálható réti csenkesz vetőmag, a legmagasabb minőséget képviselő, fémzárolt vetőmagok közül kerül ki. Jól viseli az akár tartósan vizes területet is, azonban a szárazságot nem kedveli. Kemény teleket követően is gyors fejlődésnek indul, annak ellenére is, ha a fagy komoly károkat okozott benne. 

A réti csenkesz kiváló fűféle legeltetésre, kaszálásra.

Go to details ...

Nézet:
Primaq - Prima Mag
Primaq - Prima Mag

A réti csenkesz társnövényei

A réti csenkeszt más fűfélék vetőmagjaival, jellemzően társulásokban vetjük. Gyakori társnövénye a különböző perjék, mint az angol perje vagy a réti perje, de például a fehérhere és a szarvaskerep is jó társnövénye lehet. 

A társulások összeállításakor mindig a füvesítés célját tartsd szem előtt, eszerint alkosd meg saját keverékedet. Mivel a réti csenkesz nem szereti a szárazságot, jól kiegészíthetik olyan növények, amelyek viszont jól teljesítenek ezen a téren. Ilyen lehet például a vörös csenkesz.

Az egyes fűfajok termeszthetősége elsősorban az éghajlati tényezők függvénye. A természetes csapadék mennyiségét, a talaj vízellátottságát is érdemes figyelembe venni a vetőmagok kiválasztásakor.
 

A réti csenkesz jellemzői

A réti csenkesz a természetben leginkább tápanyagban gazdag talajokban és csapadékban gazdag területeken terjedt el. Gyakran megtalálhatjuk ősgyepekben vagy csatornák partjainál. 

Nem viseli meg a réti csenkeszt még az sem, ha huzamos időn keresztül víz borítja. A szárazság és a nagy meleg ezzel szemben az ellenségei. A nagyon hideg telek után gyors regeneráció és tavasszal gyors növekedés jellemzi. 

A réti csenkesz jellemzően magasabbra növekszik, miközben a legeltetést kevésbé jól tűri, ezért alkalmazása inkább kaszálókon előnyös.Request for quotationRequest for quotation

Search

Request for quotationRequest for quotation

Request for quotation

OrderOrder

Order

DeliveryDelivery

Delivery

You can also choose it with
Message

Questions, messages? Share it with us!