Kezdőoldal > Vetőmagok > Fűfélék > Energiafű
Kategóriák
 

Energiafű

Az energiafű tulajdonságai révén egy nagyon izgalmas növény. Fontos szerepe van a talaj védelmében, s nagymértékben képes javítani a talaj jellemzőit, mégsem ezen tulajdonságai miatt szeretjük. Hiszen az energiafű magas fűtőértékkel rendelkezik, amely a fafélék és szalmafélék fűtőértékénél magasabb, sőt, majdnem eléri a barnaszénét is.

Fémzárolt minőségű vetőmagjainknak köszönhetően garantált a fajtabiztonság, valamint a kiváló vetőmagnak köszönhetően elérhető a legjobb start is. A jó kezdet nyomán egészséges növényekre és bőséges hozamra számíthatsz. 

Az energiafű egy nagyon izgalmas növény. 

Tovább a részletekre
1 termék  a 1 termékből
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag

Legyen saját keveréked! Állitsd össze a saját keverékedet, akár már 300 kg-tól. Csak küld el üzenetben, hogy milyen fajokból és milyen %-ban szeretnéd és mi megoldjuk, ezt is :)!

 | Kisokos/Hasznos ...


Miért válaszd az energiafüvet?

A fűfélék vetőmagjai rendkívül sokfélék, s köztük különleges helyet foglal el az energiafű. Ez az évelő és bokros szálfű vethető egészen az első fagyokig, de a legmelegebb nyári időszak is alkalmas a vetésére, amennyiben megfelelő öntözést tudunk biztosítani számára.

Az energiafű egyre nagyobb szerepet tölt be a hő és az áram termelésében. Olcsó és környezetbarát fűtőanyag, amelynek fűtőértéke rendkívül magas. Hasznosítása megfelelő előkészítés után történik.

Az energiafű tulajdonságai

Jól tűri a szárazságot, de a fagy és a magas sótartalom sem okoz problémát neki. Magas ökológiai toleranciája van. Védi a termőtalajt, javítja a talaj szerkezetét és biológiai talajjavításra alkalmas. A talajra nem igényes vetőmag. A betegségekkel szembeni ellenálló képessége magas. Az erdőhöz képest alacsony költséggel telepíthető és hasznosítható, ráadásul sokkal gyorsabban hasznosítható is. Ha váltani szeretnél más szántóföldi növény termesztésére, könnyedén megteheted.

Széles körű ipari felhasználhatósága van, így alkalmas a papíriparban, rostiparban, valamint az építőiparban történő hasznosításra egyaránt. Az energiafű hasznosításával csökkenhet az erdők kitermelése.

 | Cikkajánló
Készülhetnek a gazdák: tovább nő 2024-től az ökológiai gazdálkodás támogatása
Készülhetnek a gazdák: tovább nő 2024-től az ökológiai gazdálkodás támogatása
2023.12.02. | Szakmai cikkek
2024-től bővül a biogazdaságok támogatása.
Tovább olvasok
Az ökológiai gazdálkodás új dimenziói
Az ökológiai gazdálkodás új dimenziói
2023.11.30. | Szakmai cikkek
A biogazdálkodás a jövő útja: környezetbarát gazdálkodási technikák és az egészséges élelmiszertermelés ötvözete.
Tovább olvasok
Gazdálkodási Napló - Friss infók
Gazdálkodási Napló - Friss infók
2023.11.22. | Agrártámogatások
2024-ben is lesz lehetőség a Gazdálkodási Napló egyszeri elektronikus feltöltésére!
Tovább olvasok
 | Ügyfeleink mondták

Nem találkoztam még korábban ennyire áttekinthető, szakmailag is kitűnő mezőgazdasági webshoppal. Felüdülés, hogy nem kell egy területi képviselővel személyesen leülnöm egyeztetni, hogy bármiféle információt szerezzek. Ehelyett a Primagnál az oldalon, valamint e-mailben vagy telefonon gyorsan, lendületesen minden kérdésemre választ kapok, és le is tudom adni azonnal a rendelést.

Sáriné Romfa Ibolya őstermelő
Mélykút

Már régóta vásárolunk a Primag-tól, mert számunkra nagyon fontos, hogy közvetlen kapcsolatot tudjunk fenntartani a beszerzés folyamán. Minden felmerülő problémánkat, kérésünket rugalmasan kezelik és szakmailag kiemelkedőek, így mindig nyugodtak lehetünk.  A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan, időben ki is szállítják. A gazdálkodáshoz szükséges plusz információkat is megtalálom a honlapon.

Pintér Lajos Bácsai Agrár Zrt.
Győr

Mivel 2015-től bio művelésben művelem a szőlőket, így nagyon fontos számomra egy olyan innovatív partner, aki mindig tud segíteni a megfelelő anyagok beszerzésében, hiszen organikus gazdálkodásban nem használhatok bármilyen szert. Mindig pontos információkkal szolgálnak az általuk forgalmazott anyagokról. A kiszolgálás és a szállítás mindig gyors és megbízható, a határidőkben soha nem volt még csúszás. Minden kollégájuk segítőkész és motivált. Nagyon megbízható partnerre találtam a Primagban!

 

Bárdos Sarolta Tokaj Nobilis Kft.
Bodrogkeresztúr
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!