Kezdőoldal > Vetőmagok > Fűfélék > Rozsnok
 

Rozsnok

Füves és ruderális területeken, a parlagokon, az évelő pillangósok vetésterületein él.  Szántóföldön, gyümölcs- és szőlőültetvényekben gyakran felszaporodik.
Mára már a rozsnok világszerte ismert és termesztett takarmánynövény. A Primag kínálatában fémzárolt minőségű vetőmagokkal garantáljuk az egészséges növényeken túl a magas hozamot. A takarmánytermő gyepek kiemelt jelentőséggel bírnak a különböző haszonállatok, elsősorban a lovak, szarvasmarhák, valamint a juhok számára. A szárazságot jól tűrő, erős gyökérzettel rendelkező magyar rozsnok is ezek közé tartozik.

rozsnok, más néven vadzab a  perjefélék családjába tartozó nemzetség, Magyarországon 3 meghonosodottnak tekinthető faja él. 

 

Tovább a részletekre
3 termék  a 3 termékből
Rendezés:
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag

Legyen saját keveréked! Állitsd össze a saját keverékedet, akár már 300 kg-tól. Csak küld el üzenetben, hogy milyen fajokból és milyen %-ban szeretnéd és mi megoldjuk, ezt is :)!

 | Kisokos/Hasznos ...


A rozsnok igényei és jelentősége

A  rozsnok kiváló választás nagy területet felölelő takarmánytermő gyep létrehozására. A fűfélék vetőmagjai között azért foglal el fontos helyet, mert kiválóan megterem kedvezőtlen éghajlati körülmények között is. A talajra nézve is igénytelen, de a humuszos talajt részesíti előnyben a többihez képest.

Ez az akár 8-10 évig is élő, tarackosan növő szálfű mélyre hatoló gyökérzettel rendelkezik, amely védi a talajt az eróziós hatásokkal szemben. Lassú sarjadzás után erőteljes növekedés és fejlődés jellemzi. Virágzása kései. Jó magtermő képesség jellemzi, és kiválóan alkalmas legeltetésre, valamint kaszálásra egyaránt.

A rozsnok hasznosítása

Alkalmas legeltetésre, bírja a rágást és tiprást. Vethető önmagában vagy pillangósvirágúakkal keverékben. Alapvetően a fűfélék kiválasztásában a terület fekvése, valamint vízzel való ellátottsága kiemelt szempont. A rozsnok kiváló választás, ha olyan legelők vagy gyepek felújítására van szükség, amelyek alapvetően száraz fekvésűek. 

A rozsnok nagyszerűen megfelel kaszálásra is, arra azonban érdemes figyelni, hogy a kaszálás ideje még a kánikula beállta előtt legyen.

 | Cikkajánló
A tritikálé jelentősége és előnyei a modern mezőgazdaságban
A tritikálé jelentősége és előnyei a modern mezőgazdaságban
2023.09.12. | Szakmai cikkek
Tritikálé: a modern mezőgazdaság innovatív gabonája. A ciikkünkből kiderül, hogy miért növekszik a népszerűsége a termesztésben és feldolgozásban.
Tovább olvasok
GOSZ-VSZT-NAK Repce Posztregisztrációs Fajtakísérlet 2023
GOSZ-VSZT-NAK Repce Posztregisztrációs Fajtakísérlet 2023
2023.09.11. | Szakmai cikkek
Kiadvány a 2023 évi repce Posztregisztrációs Fajtakísérletek eredményeiből
Tovább olvasok
GOSZ-VSZT-NAK Őszi búza Posztregisztrációs kísérlet 2023
GOSZ-VSZT-NAK Őszi búza Posztregisztrációs kísérlet 2023
2023.09.11. | Szakmai cikkek
Kiadvány a 2023 évi búza Posztregisztrációs Fajtakísérletek eredményeiből
Tovább olvasok
 | Ügyfeleink mondták

A munkacsúcsok idején minden megspórolt perc kincset ér, hiszen szinte folyamatosan a területen dolgozunk, és az élet gyakran olyan helyzeteket produkál, amikor nyitvatartás után szükséges a beszerzéseket bonyolítani. Ekkor nagyon jól jön, hogy a Primag webshopból a legtöbb input anyagot, sőt még ritkábban használt eszközöket, pl.  zsákokat, tartályt, szivattyút is megrendelhetek. Nem egyszer előfordult, hogy csak itt találtam a konkrét igényünkre költséghatékony megoldást. Ha a rendelés pontosítására van szükség, gyakorlatilag azonnali telefonos segítséget kapok, majd a szállítást is hihetetlenül gyorsan megszervezik. Ilyen gördülékeny beszerzési lehetőséggel máshol nem találkoztam még.

Szántosi Attila Biohungaricum Kft.
Szarvas

Nem találkoztam még korábban ennyire áttekinthető, szakmailag is kitűnő mezőgazdasági webshoppal. Felüdülés, hogy nem kell egy területi képviselővel személyesen leülnöm egyeztetni, hogy bármiféle információt szerezzek. Ehelyett a Primagnál az oldalon, valamint e-mailben vagy telefonon gyorsan, lendületesen minden kérdésemre választ kapok, és le is tudom adni azonnal a rendelést.

Sáriné Romfa Ibolya őstermelő
Mélykút

Bármilyen szakmai kérdésem merült is fel, a Primagtól mindig gyorsan megkaptam a választ. Nagyon segítőkészek! Nagy biztonságot ad, hogy tudom, hogy egyedi kéréseimmel is fordulhatok hozzájuk, beszerzik, amire szükségem van, és nem nekem kell utána járnom. Én elmondom, mire van szükségem, ők pedig felkutatják. A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan ki is szállítják. 

Czeller Gábor családi gazdálkodó
Tamási
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!