Kezdőoldal > Vetőmagok > Fűfélék > Rozsnok
Kategóriák
 
Letöltés

Rozsnok

Füves és ruderális területeken, a parlagokon, az évelő pillangósok vetésterületein él.  Szántóföldön, gyümölcs- és szőlőültetvényekben gyakran felszaporodik.
Mára már a rozsnok világszerte ismert és termesztett takarmánynövény. A Primag kínálatában fémzárolt minőségű vetőmagokkal garantáljuk az egészséges növényeken túl a magas hozamot. A takarmánytermő gyepek kiemelt jelentőséggel bírnak a különböző haszonállatok, elsősorban a lovak, szarvasmarhák, valamint a juhok számára. A szárazságot jól tűrő, erős gyökérzettel rendelkező magyar rozsnok is ezek közé tartozik.

rozsnok, más néven vadzab a  perjefélék családjába tartozó nemzetség, Magyarországon 3 meghonosodottnak tekinthető faja él. 

 

Tovább a részletekre
3 termék  a 3 termékből
Rendezés:
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag

Legyen saját keveréked! Állitsd össze a saját keverékedet, akár már 300 kg-tól. Csak küld el üzenetben, hogy milyen fajokból és milyen %-ban szeretnéd és mi megoldjuk!

Kisokos/Hasznos | Kisokos/Hasznos ...


A rozsnok igényei és jelentősége

A  rozsnok kiváló választás nagy területet felölelő takarmánytermő gyep létrehozására. A fűfélék vetőmagjai között azért foglal el fontos helyet, mert kiválóan megterem kedvezőtlen éghajlati körülmények között is. A talajra nézve is igénytelen, de a humuszos talajt részesíti előnyben a többihez képest.

Ez az akár 8-10 évig is élő, tarackosan növő szálfű mélyre hatoló gyökérzettel rendelkezik, amely védi a talajt az eróziós hatásokkal szemben. Lassú sarjadzás után erőteljes növekedés és fejlődés jellemzi. Virágzása kései. Jó magtermő képesség jellemzi, és kiválóan alkalmas legeltetésre, valamint kaszálásra egyaránt.

A rozsnok hasznosítása

Alkalmas legeltetésre, bírja a rágást és tiprást. Vethető önmagában vagy pillangósvirágúakkal keverékben. Alapvetően a fűfélék kiválasztásában a terület fekvése, valamint vízzel való ellátottsága kiemelt szempont. A rozsnok kiváló választás, ha olyan legelők vagy gyepek felújítására van szükség, amelyek alapvetően száraz fekvésűek. 

A rozsnok nagyszerűen megfelel kaszálásra is, arra azonban érdemes figyelni, hogy a kaszálás ideje még a kánikula beállta előtt legyen.

Cikkajánló | Cikkajánló
Egyedi zsákot - a Te igényeidhez ... csak Neked
Egyedi zsákot - a Te igényeidhez ... csak Neked
2024.07.12. | Primag info
Az egyedi megoldások lehetővé teszik számodra, hogy az igényeidnek leginkább megfelelő zsákokat rendeld meg, amelyek a specifikus gyártási technológiákhoz is alkalmazkodnak.
Tovább olvasok
Természetes kálium pótlás a növényeknél
Természetes kálium pótlás a növényeknél
2024.06.26. | Szakmai cikkek
Hatékony és fenntartható természetes kálium pótlás a növényeknél: komposzt, trágya és zöldtrágyázás alkalmazása a jobb terméshozamért.
Tovább olvasok
Keserűsó lombtrágya: hatékony tápanyagellátás
Keserűsó lombtrágya: hatékony tápanyagellátás
2024.06.24. | Szakmai cikkek
A keserűsó lombtrágya, mint megoldás a növények tápanyagellátására és aszálytűrésének fokozására
Tovább olvasok
Ügyfeleink mondták | Ügyfeleink mondták
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

Bármilyen szakmai kérdésem merült is fel, a Primagtól mindig gyorsan megkaptam a választ. Nagyon segítőkészek! Nagy biztonságot ad, hogy tudom, hogy egyedi kéréseimmel is fordulhatok hozzájuk, beszerzik, amire szükségem van, és nem nekem kell utána járnom. Én elmondom, mire van szükségem, ők pedig felkutatják. A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan ki is szállítják. 

Czeller Gábor családi gazdálkodó
Tamási
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

Nem találkoztam még korábban ennyire áttekinthető, szakmailag is kitűnő mezőgazdasági webshoppal. Felüdülés, hogy nem kell egy területi képviselővel személyesen leülnöm egyeztetni, hogy bármiféle információt szerezzek. Ehelyett a Primagnál az oldalon, valamint e-mailben vagy telefonon gyorsan, lendületesen minden kérdésemre választ kapok, és le is tudom adni azonnal a rendelést.

Sáriné Romfa Ibolya őstermelő
Mélykút
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

A Primag volt az első komoly kereskedő cég, aki az idők szavát meghallva webes felületre vitte a készletet, a vásárlást, a kiszolgálást. Ezzel nekünk, vásárlóknak rengeteg időt, telefonálgatást, utazgatást spóroltak meg. Ez azóta fejlődik, minden évben egyre jobbak és a növekvő termékszám ellenére is kezelhető, működő a webshopos felület. 

Sári Sándor László családi gazdálkodó
Mélykút
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!

Figyelem! A Caps Lock bekapcsolva!

+