We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Home page > Seeds > Fabaceaes
Request for quotationDeliveryDelivery
Fabaceaes

Egyenes út vezet el minden gazdát a jó minőségű takarmánytól az egészséges háziállatig. A portfóliónkban szereplő pillangós vetőmagok mindegyikéből kiegyensúlyozott energia- és fehérjetartalmú, ízletes takarmányt nyerünk. Olyat, ami jó az állatoknak, a földnek és neked is. A növénytermesztők és állattenyésztők által szálastakarmányként emlegetett fajok leginkább a lucerna, a herefélék, szarvaskerep, a lednek, a somkóró és a baltacim fajokból kerülnek ki. Még a nevük is gyönyörű! Minőségben pedig mi nem kötünk kompromisszumot, kínálatunkban mindegyik fajtából a legjobbat találod.

A pillangós vetőmagok A-tól Z-ig!

Go to details ...

A pillangósvirágúak családjának számos faja szinte nélkülözhetetlen az emberi táplálkozásban és az állatok takarmányozásában egyaránt. A friss zöldtakarmány, az erjesztett szenázs vagy a szárított széna olyan értékes tömegtakarmány, amelynek tápértéke magas, étrendi hatása kiváló, ráadásul ezeket a pillangósokat minden háziállat örömmel elfogyasztja.

Minden, amit a pillangósokról tudni akartál

A rendkívüli formagazdagsággal megáldott pillangósvirágúak az egész Földet benépesítik, 80?100 millió évvel ezelőtt is jelen voltak az gazdák életében. Egyik kiemelkedő tulajdonságuk a sokoldalú hasznosság. Tudtad-e például, hogy a borsó egyaránt fontos élelmiszer és abraktakarmány, de zöldtakarmányként is megállja a helyét. A pillangósok családjában éppúgy jelen vannak a szálastakarmányok, mint a salátának, főzeléknek, abraknak való hüvelyesek. 

A család nagyjából tizenháromezer faja kiemelkedő szerepet tölt be a talajtermékenység fenntartásában. Ezen a területen a legkiválóbb munkát a lucerna, a somkóró és a here nemzetség végzi, hiszen nagy tömegű gyökérzetük feljavítja a termőföld szerkezetét és szervesanyag-tartalmát, megemeli a biológiailag aktív anyagok jelenlétét a talajban. A pillangósok jól társíthatók, a növényi sorrendbe jól beilleszthetők, termesztésük folyamata kiválóan gépesíthető.

A pillangósok a legfontosabb takarmánynövények, mert a jó minőségű széna jelentős mennyiségű zsírban és vízben oldódó vitaminhoz, nélkülözhetetlen ásványi elemekhez, valamint fontos íz- és zamatanyagokhoz juttatja az állatokat. Béta-karotin tartalmuk különösen sokat számít, és ebből kiemelkedő mennyiséget tartalmaznak például a lucerna fajták. A pillangós takarmányok biológiailag értékes és könnyen emészthető fehérjét szolgáltatnak. 

Elvárjuk, hogy kiváló minőségű legyen!

Minden egyes vetőmagtól elvárjuk, hogy a belőle kifejlődő növénynek legyen magas a beltartalma, a takarmányértéke, legyen garantáltan magas terméshozama, és legyen ellenálló a betegségekkel szemben. A versenyképes árak mögött nálunk mindig megbízható minőséget találsz, hiszen kizárólag Vetőmag Minősítő Bizonyítvánnyal rendelkező vetőmagokat fogalmazunk. Működésünkkel kapcsolatos követelményrendszerünk a minősített vetőmagok kiváló ár-érték aránya mellett szolgáltatásunk megbízhatóságára és rugalmasságára összpontosít. Akár a nap 24 órájában hívhatsz minket, ha szükséged van szaktudásunkra és széles körű tapasztalatainkra.

Miután kattintottál a választott fajra, a következő oldalon megtalálod pillangós takarmánynövényeink vetőmagválasztékát a legfontosabb információkkal együtt. Ott az ajánlás és a státusz is: nézd meg, hogy az adott vetőmag már rendelhető vagy csak előjegyezhető. Figyeld a folyamatosan frissülő szezonális ajánlatainkat, webshopunkban könnyen elérsz minden olyan terméket, amire aktuálisan szükséged lehet a gazdaságodban.

Subscribe to newsletter

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Message

Questions, messages? Share it with us!

30 év alatt a piacon

Border from here and beyond

Dinamikus növekedés

Expert customer service

72 órán belüli szállítás

We offer a solution

Széles választék

30 years in full swing

Blog