We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Home page > Seeds > Fabaceaes
SearchSearchRequest for quotationRequest for quotationOrderOrderDeliveryDelivery Ez csak van

Fabaceaes

Egyenes út vezet el minden gazdát a jó minőségű takarmánytól az egészséges háziállatig. A portfóliónkban szereplő pillangós vetőmagok mindegyikéből kiegyensúlyozott energia- és fehérjetartalmú, ízletes takarmányt nyerünk. Olyat, ami jó az állatoknak, a földnek és neked is. A növénytermesztők és állattenyésztők által szálastakarmányként emlegetett fajok leginkább a lucerna, a herefélék, szarvaskerep, a lednek, a somkóró és a baltacim fajokból kerülnek ki. Még a nevük is gyönyörű! Minőségben pedig mi nem kötünk kompromisszumot, kínálatunkban mindegyik fajtából a legjobbat találod.

A pillangós vetőmagok A-tól Z-ig!

Go to details ...

A pillangósvirágúak családjának számos faja szinte nélkülözhetetlen az emberi táplálkozásban és az állatok takarmányozásában egyaránt. A friss zöldtakarmány, az erjesztett szenázs vagy a szárított széna olyan értékes tömegtakarmány, amelynek tápértéke magas, étrendi hatása kiváló, ráadásul ezeket a pillangósokat minden háziállat örömmel elfogyasztja.

Minden, amit a pillangósokról tudni akartál

A rendkívüli formagazdagsággal megáldott pillangósvirágúak az egész Földet benépesítik, 80?100 millió évvel ezelőtt is jelen voltak az gazdák életében. Egyik kiemelkedő tulajdonságuk a sokoldalú hasznosság. Tudtad-e például, hogy a borsó egyaránt fontos élelmiszer és abraktakarmány, de zöldtakarmányként is megállja a helyét. A pillangósok családjában éppúgy jelen vannak a szálastakarmányok, mint a salátának, főzeléknek, abraknak való hüvelyesek. 

A család nagyjából tizenháromezer faja kiemelkedő szerepet tölt be a talajtermékenység fenntartásában. Ezen a területen a legkiválóbb munkát a lucerna, a somkóró és a here nemzetség végzi, hiszen nagy tömegű gyökérzetük feljavítja a termőföld szerkezetét és szervesanyag-tartalmát, megemeli a biológiailag aktív anyagok jelenlétét a talajban. A pillangósok jól társíthatók, a növényi sorrendbe jól beilleszthetők, termesztésük folyamata kiválóan gépesíthető.

A pillangósok a legfontosabb takarmánynövények, mert a jó minőségű széna jelentős mennyiségű zsírban és vízben oldódó vitaminhoz, nélkülözhetetlen ásványi elemekhez, valamint fontos íz- és zamatanyagokhoz juttatja az állatokat. Béta-karotin tartalmuk különösen sokat számít, és ebből kiemelkedő mennyiséget tartalmaznak például a lucerna fajták. A pillangós takarmányok biológiailag értékes és könnyen emészthető fehérjét szolgáltatnak. 

Elvárjuk, hogy kiváló minőségű legyen!

Minden egyes vetőmagtól elvárjuk, hogy a belőle kifejlődő növénynek legyen magas a beltartalma, a takarmányértéke, legyen garantáltan magas terméshozama, és legyen ellenálló a betegségekkel szemben. A versenyképes árak mögött nálunk mindig megbízható minőséget találsz, hiszen kizárólag Vetőmag Minősítő Bizonyítvánnyal rendelkező vetőmagokat fogalmazunk. Működésünkkel kapcsolatos követelményrendszerünk a minősített vetőmagok kiváló ár-érték aránya mellett szolgáltatásunk megbízhatóságára és rugalmasságára összpontosít. Akár a nap 24 órájában hívhatsz minket, ha szükséged van szaktudásunkra és széles körű tapasztalatainkra.

Miután kattintottál a választott fajra, a következő oldalon megtalálod pillangós takarmánynövényeink vetőmagválasztékát a legfontosabb információkkal együtt. Ott az ajánlás és a státusz is: nézd meg, hogy az adott vetőmag már rendelhető vagy csak előjegyezhető. Figyeld a folyamatosan frissülő szezonális ajánlatainkat, webshopunkban könnyen elérsz minden olyan terméket, amire aktuálisan szükséged lehet a gazdaságodban.

Subscribe to newsletter

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Message

Questions, messages? Share it with us!

Border from here and beyond

Border from here and beyond

Expert customer service

Expert customer service

We offer a solution

We offer a solution

30 years in full swing

30 years in full swing

Blog
Az őszi árpa termesztése, igényei és felhasználása
A csaknem feledésbe merült köles termesztése egyszerűen
AÖP - Letölthetőek az előzetes szerlisták
A Feltételesség szabályrendszere a 2023-2027