We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Home page > Nutrients > Arable fertilizers
Request for quotationDeliveryDelivery
Arable fertilizers

Az érintetlen természetben a talaj mindig termőképes marad, hiszen a növények felhasználják ugyan a benne lévő ásványi anyagokat, de szerves anyagaik visszakerülnek a földbe, amint elpusztulnak. De általában a haszonnövény kis része jut vissza a szántóföldbe, és így folyamatosan csökken a talaj ásványianyag-tartalma. Ezt a hiányt a gazdák évszázadok óta pótolják trágyázással, így reprodukálva a természetes biológiai körforgást. Ebben a kategóriában a legjobb megoldások máris rendelkezésedre állnak, csak görgess lejjebb, és nézd meg szántóföldi műtrágyáinkat!

Válogass és keresd a legjobb megoldást! 

Go to details ...

Ahhoz, hogy növényeink egészségesek legyenek, és az elérhető legnagyobb termést produkálják, megfelelő időben kell pótolni a hiányzó elemeket. Ebben a feladatban teljesít a legjobban a műtrágya, ami folyamatosan juttatja célba a megfelelő tápanyagokat. Így a növények gyorsabban fejlődnek, ellenállóbbak a környezeti hatásokkal szemben.

Szántóföldi műtrágyák

A műtrágya nem természetidegen anyag. Műtrágyázással kizárólag olyan minőségi tápanyagok kerülnek a talajba, amelyek már eleve jelen vannak, de éppen nem az optimális arányban. Egy növénynek NPK kell a legnagyobb mennyiségben:

  • N, mint nitrogén
    A műtrágyákban olyan nitrogénforrást találunk, amely ammónium- és nitrátalapú nitrogént tartalmaz. Támogatja a növény gyorsabb növekedését és a dúsabb zöldtömeg létrehozását.
  • P, mint foszfor
    A gazdák a foszfort az ?élet kulcsának? nevezik. A talaj szerves anyagaiból szabadul fel, alapja a virág- és termésképződésnek. Segíti a kezdeti fejlődést akár alacsony hőmérsékleten is.
  • K, mint kálium
    Vízoldékony formájában a fiatal növény könnyen hasznosítja kezdeti növekedéséhez. Javítja a mechanikai állóképességet, és megerősíti a kórokozókkal, kártevőkkel szembeni védekező mechanizmust.

A mono-műtrágyák ebből a háromból csak egyet tartalmaznak, jól szórható és ideálisan hasznosuló formában, így szabadon megválasztható a kijuttatandó tápanyagok aránya.
A kevert műtrágya a legszükségesebb anyagokból két vagy több komponenst tartalmaz, a kémiai összeférhetőség figyelembevételével. Megfelelő összetétellel gyorsítható a növények fejlődése, és a vegetáció teljes időtartama alatt megteremthető a kiegyensúlyozott növekedéshez szükséges egyensúlyi állapot.
A komplex műtrágyák a három elsődleges tápelem kombinációit tartalmazzák, megcélozva a termés mennyiségének növelését, javítva annak minőségét és beltartalmi értékét, meghosszabbítva az eltarthatóság időtartamát is.

Megfelelően alkalmazva és ütemezve a szántóföldi műtrágyák orvosolják a talajhibákat, és felszámolják a hiányokat. Nincsenek káros hatással a környezetre, sőt segítik egészségesebbé tenni a talajéletet, és helyreállítani a föld tápanyagarányainak egyensúlyát. A műtrágyázás védi és javítja is a környezetet, hiszen a növény oxigéntermeléssel járul hozzá a légkör fenntartásához, így csökkenti a káros üvegházhatást. 

Böngéssz, és keresd a legjobb megoldást! Nálunk biztosan megtalálod

Kínálatunkban kizárólag minősített műtrágyák szerepelnek, olyan tiszta, környezetbarát, természetazonos tápanyagok, amelyek hatékonysága már bizonyított. Klikkelj, és nézd meg választékunkat magas minőségű egykomponensű, kevert és komplex műtrágyákból. Hívj minket, hogy minden szakértelmünket latba vetve segíthessünk neked megkeresni a legjobbat, kidolgozni és ütemezni a műtrágyázás neked legmegfelelőbb formáját. Rendelésedet pedig kiszállítjuk, hogy minden ott legyen a kezed ügyében, amikor a földednek szüksége van rá.

Hogyan tároljuk szakszerűen és biztonságosan a műtrágyát? 

Részletek a Primag Blog oldalán

Subscribe to newsletter

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Message

Questions, messages? Share it with us!

30 év alatt a piacon

Border from here and beyond

Dinamikus növekedés

Expert customer service

72 órán belüli szállítás

We offer a solution

Széles választék

30 years in full swing

Blog