We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Request for quotationDeliveryDelivery
Starter

A minél jobb minőség és a kockázatok elkerülésének, illetve minimalizálásának érdekében ma már minden gazdálkodó számtalan olyan anyagot használ a növények termesztése során, amelyek a növények tápanyag-ellátottságát és a talaj minőségének javítását eredményezik. Éppen ebben nyújt hathatós segítséget számukra a starter műtrágyázás. A Primag startereket a szakmai tudás, valamint a gazdák tapasztalatai alapján, a lehető legjobb minőséget nyújtó termékek közül válogatja és kínálja a növénytermesztők számára. A makro-, mezo- és mikroelemekkel történő tápanyag-utánpótlást hatékonyan valósítják meg.

Kiváló straterek egy helyen!

Go to details ...

A starterek használatával járó előnyök

A trágyázás minőségét jelentősen növeli az, ha akkor és olyan formában juttatjuk el a növényhez a szükséges tápanyagokat, amikor azokra a legnagyobb szüksége van, s mikor azok hasznosulása a legnagyobb mértékben garantált. Az indító trágyázás nagy jelentőséggel bír, hiszen általa több kedvező hatást is elérhetünk. 

A vetéskor, illetve ültetéskor kijuttatott starter műtrágyának köszönhetően, a foszfor segítségével a gyökérzet jobban differenciálódik és növekszik, így lendületesebb növénynövekedéssel és lombképződéssel számolhatunk. Csökken a palántakiesés valószínűsége, jobb lesz a későbbi terméskötődés, az esetlegesen előforduló kedvezőtlenebb környezeti feltételek kevésbé okoznak károkat a növény fejlődése során. 

A starter trágyázás essen egybe vagy néhány nappal kövesse a vetést vagy palántázást! A starterrel biztosított optimális kezdeti fejlődés hosszú távon kifizetődő befektetés a növények fejlődése során.

Mikrostarterek

A Primag által kínált mikrostartereket növény-, illetve fajtaspecifikus vagy univerzális kivitelben találjuk meg a webáruházban. A cél az, hogy ezen termékek által a növény minden makro- mezo- és mikrotápanyagot megkapjon, amire a fejlődéséhez szüksége lehet az első időkben. Ezek a tápanyagok alapozzák meg a gyökérzet gyarapítását, a megfelelő szár kialakítását, valamint a dús levélzetet. 

A tapasztalatok alapján a mikrogranulátum formátum hasznosul a legjobban, aminek a felülete nincs egyéb anyaggal kezelve, mert ennek köszönhetően a hatóanyagok gyorsabban kioldódnak. Nagyon fontos, hogy a jó starter magas foszfortartalommal és a növénynek megfelelő hatóanyaggal rendelkezzen, amik megfelelő mennyiségben és arányban legyenek jelen a készítményben.

A startereknek köszönhetően a hajtás és a gyökércsíra azután, hogy a mag szikanyaga már elfogyott, a starter által biztosított tápanyagok segítségével növekednek tovább, optimális ütemben és formában fejlődve. Nagyon fontos, ha ilyenkor nem áll rendelkezésre tápanyag, akkor a hajtás nem tud továbbfejlődni. A megfelelő tápanyag-ellátottság miatt erősebb gyökérzet alakul, az erősebb gyökérzetnek köszönhetően pedig a növény szára és levélzete ellenállóbb lesz a kártevőkkel szemben. Nő a növény szárazságtűrő képessége is, ezért e tekintetben is ellenállóbbá válik. A termény magas minőségű lesz, a terméshozam pedig bővülni fog. 

A Primag válogatott mikrostarterei az összes előnyt biztosítani képesek, amire egy jó starter képes. A mikrostarter alkalmazásával a gazda megszerzi a jó starttal, kezdettel járó előnyöket, és már a vetéskor, illetve a palánták kiültetésekor olyan környezetet teremt a magok és növények számára, amelyben azok kibontakozhatnak, optimálisan fejlődhetnek már a kezdetektől fogva. Ez a jó kezdet csökkenti a később szükséges további beavatkozások számát, biztosítja a növény egészségét és ellenállóképességét, s ami a legfontosabb, növeli a gazda számára a várható termés minőségét és mennyiségét.

Hogyan tároljuk szakszerűen és biztonságosan a műtrágyát? 

Részletek a Primag Blog oldalánSubscribe to newsletter

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Message

Questions, messages? Share it with us!

30 év alatt a piacon

Border from here and beyond

Dinamikus növekedés

Expert customer service

72 órán belüli szállítás

We offer a solution

Széles választék

30 years in full swing

Blog