We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

SearchSearchRequest for quotationRequest for quotationOrderOrderDeliveryDeliveryPDF nyomtatás

Starter

A minél jobb minőség és a kockázatok elkerülésének, illetve minimalizálásának érdekében ma már minden gazdálkodó számtalan olyan anyagot használ a növények termesztése során, amelyek a növények tápanyag-ellátottságát és a talaj minőségének javítását eredményezik. Éppen ebben nyújt hathatós segítséget számukra a starter műtrágyázás. A Primag startereket a szakmai tudás, valamint a gazdák tapasztalatai alapján, a lehető legjobb minőséget nyújtó termékek közül válogatja és kínálja a növénytermesztők számára. A makro-, mezo- és mikroelemekkel történő tápanyag-utánpótlást hatékonyan valósítják meg. A starterek közül vannak, amelyek felhasználhatóak az új Agrár-Ökológiai Programban is. A választható gyakorlatok tételes listáját IDE kattintva érheted el.Az AÖP-ben alkalmazható termékeket összegyűjtve ITT találod meg.

Kiváló straterek egy helyen!... hogy járon a 2 AÖP pont

Go to details ...

A starterek használatával járó előnyök

A trágyázás minőségét jelentősen növeli az, ha akkor és olyan formában juttatjuk el a növényhez a szükséges tápanyagokat, amikor azokra a legnagyobb szüksége van, s mikor azok hasznosulása a legnagyobb mértékben garantált. Az indító trágyázás nagy jelentőséggel bír, hiszen általa több kedvező hatást is elérhetünk. 

A vetéskor, illetve ültetéskor kijuttatott starter műtrágyának köszönhetően, a foszfor segítségével a gyökérzet jobban differenciálódik és növekszik, így lendületesebb növénynövekedéssel és lombképződéssel számolhatunk. Csökken a palántakiesés valószínűsége, jobb lesz a későbbi terméskötődés, az esetlegesen előforduló kedvezőtlenebb környezeti feltételek kevésbé okoznak károkat a növény fejlődése során. 

A starter trágyázás essen egybe vagy néhány nappal kövesse a vetést vagy palántázást! A starterrel biztosított optimális kezdeti fejlődés hosszú távon kifizetődő befektetés a növények fejlődése során.

Mikrostarterek

A Primag által kínált mikrostartereket növény-, illetve fajtaspecifikus vagy univerzális kivitelben találjuk meg a webáruházban. A cél az, hogy ezen termékek által a növény minden makro- mezo- és mikrotápanyagot megkapjon, amire a fejlődéséhez szüksége lehet az első időkben. Ezek a tápanyagok alapozzák meg a gyökérzet gyarapítását, a megfelelő szár kialakítását, valamint a dús levélzetet. 

A tapasztalatok alapján a mikrogranulátum formátum hasznosul a legjobban, aminek a felülete nincs egyéb anyaggal kezelve, mert ennek köszönhetően a hatóanyagok gyorsabban kioldódnak. Nagyon fontos, hogy a jó starter magas foszfortartalommal és a növénynek megfelelő hatóanyaggal rendelkezzen, amik megfelelő mennyiségben és arányban legyenek jelen a készítményben.

A startereknek köszönhetően a hajtás és a gyökércsíra azután, hogy a mag szikanyaga már elfogyott, a starter által biztosított tápanyagok segítségével növekednek tovább, optimális ütemben és formában fejlődve. Nagyon fontos, ha ilyenkor nem áll rendelkezésre tápanyag, akkor a hajtás nem tud továbbfejlődni. A megfelelő tápanyag-ellátottság miatt erősebb gyökérzet alakul, az erősebb gyökérzetnek köszönhetően pedig a növény szára és levélzete ellenállóbb lesz a kártevőkkel szemben. Nő a növény szárazságtűrő képessége is, ezért e tekintetben is ellenállóbbá válik. A termény magas minőségű lesz, a terméshozam pedig bővülni fog. 

A Primag válogatott mikrostarterei az összes előnyt biztosítani képesek, amire egy jó starter képes. A mikrostarter alkalmazásával a gazda megszerzi a jó starttal, kezdettel járó előnyöket, és már a vetéskor, illetve a palánták kiültetésekor olyan környezetet teremt a magok és növények számára, amelyben azok kibontakozhatnak, optimálisan fejlődhetnek már a kezdetektől fogva. Ez a jó kezdet csökkenti a később szükséges további beavatkozások számát, biztosítja a növény egészségét és ellenállóképességét, s ami a legfontosabb, növeli a gazda számára a várható termés minőségét és mennyiségét.

Hogyan tároljuk szakszerűen és biztonságosan a műtrágyát? 

Részletek a Primag Blog oldalánSubscribe to newsletter

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Message

Questions, messages? Share it with us!

Border from here and beyond

Border from here and beyond

Expert customer service

Expert customer service

We offer a solution

We offer a solution

30 years in full swing

30 years in full swing

Blog
Az őszi árpa termesztése, igényei és felhasználása
A csaknem feledésbe merült köles termesztése egyszerűen
AÖP - Letölthetőek az előzetes szerlisták
A Feltételesség szabályrendszere a 2023-2027