We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Home page > Seeds > Grasses > Timothy grass
Request for quotationDeliveryDelivery
Timothy grass

A kaszálókban és herefüvesekben is kifejezetten értékes növény a réti komócsin. A nedves területeket kedveli, kiváló szálastakarmány. Jellemzően az üde, termékeny talajokat kedveli, a rossz termőréteg és a savanyú talaj nem az ő termőterülete. A fűfélékhez képest késői fejlődés és virágzás jellemzi, ugyanakkor a késői elöregedés is igaz rá. Jellemzően más növényekkel együtt vetjük. Nálunk a Primagnál a legmagasabb, fémzárolt minőségű és megbízható forrásból származó vetőmagokat vásárolhatsz, hogy a lehető legjobban bebiztosíthasd sikereidet.

A réti komócsin az egyik legkiválóbb réti fűfélénk.

Go to details ...

Nézet:
Primaq - Prima Mag
Primaq - Prima Mag

A réti komócsin jelentősége

A fűfélék vetőmagjai között található réti komócsin leginkább abban tűnik ki a fűfélék közül, hogy az egyik legkiválóbb réti fűnek számít. 

A szakszerű legeltetésre alkalmas, a túlzott igénybevételhez azonban nem ajánljuk. A lovak kifejezetten kedvelik. Takarmányértéke nagyon jó, a gyep takarmányértékét növeli. Az első évében viszonylag lassabban fejlődik, a későbbiekben azonban jó fejlődés és hosszú élettartam jellemzi, akár 8-10 évig is elélhet. 

A réti komócsin nagyon gyorsan regenerálódik, ezért például árvíz sújtotta területeken, illetve a belvizek által veszélyeztetett részeken is érdemes számításba venni termesztését. A szárazságot inkább csak rövidebb időn át viseli jól, ha egyébként elég csapadékot kap, akkor ennek ellenére is jó termést ad.

A réti komócsin a talajra nézve is kiváló hatással van, javítja a talaj szerkezetét. Nagy gyökeret hagy maga után. 

A réti komócsinnal vethető fűfélék

Herével társulásban vetve kiváló zöldtakarmányt ad. Töltőfűként javasolt használni, a gyengébb, érzékenyebb fűféléket hajlamos elnyomni. Kiváló társai viszont a réti ecsetpázsit, a réti csenkesz, a zöld pántlikafű, a réti perje, valamint a magyar rozsnok is.Request for quotationRequest for quotation

Search

Request for quotationRequest for quotation

Request for quotation

OrderOrder

Order

DeliveryDelivery

Delivery

You can also choose it with
Message

Questions, messages? Share it with us!