Kezdőoldal > Vetőmagok > Fűfélék > Réti komócsin
 

Réti komócsin

A kaszálókban és herefüvesekben is kifejezetten értékes növény a réti komócsin. A nedves területeket kedveli, kiváló szálastakarmány. Jellemzően az üde, termékeny talajokat kedveli, a rossz termőréteg és a savanyú talaj nem az ő termőterülete. A fűfélékhez képest késői fejlődés és virágzás jellemzi, ugyanakkor a késői elöregedés is igaz rá. Jellemzően más növényekkel együtt vetjük. Nálunk a Primagnál a legmagasabb, fémzárolt minőségű és megbízható forrásból származó vetőmagokat vásárolhatsz, hogy a lehető legjobban bebiztosíthasd sikereidet.

A réti komócsin az egyik legkiválóbb réti fűfélénk.

Tovább a részletekre
5 termék  a 5 termékből
Rendezés:
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag

Legyen saját keveréked! Állitsd össze a saját keverékedet, akár már 300 kg-tól. Csak küld el üzenetben, hogy milyen fajokból és milyen %-ban szeretnéd és mi megoldjuk, ezt is :)!

 | Kisokos/Hasznos ...


A réti komócsin jelentősége

A fűfélék vetőmagjai között található réti komócsin leginkább abban tűnik ki a fűfélék közül, hogy az egyik legkiválóbb réti fűnek számít. 

A szakszerű legeltetésre alkalmas, a túlzott igénybevételhez azonban nem ajánljuk. A lovak kifejezetten kedvelik. Takarmányértéke nagyon jó, a gyep takarmányértékét növeli. Az első évében viszonylag lassabban fejlődik, a későbbiekben azonban jó fejlődés és hosszú élettartam jellemzi, akár 8-10 évig is elélhet. 

A réti komócsin nagyon gyorsan regenerálódik, ezért például árvíz sújtotta területeken, illetve a belvizek által veszélyeztetett részeken is érdemes számításba venni termesztését. A szárazságot inkább csak rövidebb időn át viseli jól, ha egyébként elég csapadékot kap, akkor ennek ellenére is jó termést ad.

A réti komócsin a talajra nézve is kiváló hatással van, javítja a talaj szerkezetét. Nagy gyökeret hagy maga után. 

A réti komócsinnal vethető fűfélék

Herével társulásban vetve kiváló zöldtakarmányt ad. Töltőfűként javasolt használni, a gyengébb, érzékenyebb fűféléket hajlamos elnyomni. Kiváló társai viszont a réti ecsetpázsit, a réti csenkesz, a zöld pántlikafű, a réti perje, valamint a magyar rozsnok is.

 | Cikkajánló
A tritikálé jelentősége és előnyei a modern mezőgazdaságban
A tritikálé jelentősége és előnyei a modern mezőgazdaságban
2023.09.12. | Szakmai cikkek
Tritikálé: a modern mezőgazdaság innovatív gabonája. A ciikkünkből kiderül, hogy miért növekszik a népszerűsége a termesztésben és feldolgozásban.
Tovább olvasok
GOSZ-VSZT-NAK Repce Posztregisztrációs Fajtakísérlet 2023
GOSZ-VSZT-NAK Repce Posztregisztrációs Fajtakísérlet 2023
2023.09.11. | Szakmai cikkek
Kiadvány a 2023 évi repce Posztregisztrációs Fajtakísérletek eredményeiből
Tovább olvasok
GOSZ-VSZT-NAK Őszi búza Posztregisztrációs kísérlet 2023
GOSZ-VSZT-NAK Őszi búza Posztregisztrációs kísérlet 2023
2023.09.11. | Szakmai cikkek
Kiadvány a 2023 évi búza Posztregisztrációs Fajtakísérletek eredményeiből
Tovább olvasok
 | Ügyfeleink mondták

Már régóta vásárolunk a Primag-tól, mert számunkra nagyon fontos, hogy közvetlen kapcsolatot tudjunk fenntartani a beszerzés folyamán. Minden felmerülő problémánkat, kérésünket rugalmasan kezelik és szakmailag kiemelkedőek, így mindig nyugodtak lehetünk.  A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan, időben ki is szállítják. A gazdálkodáshoz szükséges plusz információkat is megtalálom a honlapon.

Pintér Lajos Bácsai Agrár Zrt.
Győr

A munkacsúcsok idején minden megspórolt perc kincset ér, hiszen szinte folyamatosan a területen dolgozunk, és az élet gyakran olyan helyzeteket produkál, amikor nyitvatartás után szükséges a beszerzéseket bonyolítani. Ekkor nagyon jól jön, hogy a Primag webshopból a legtöbb input anyagot, sőt még ritkábban használt eszközöket, pl.  zsákokat, tartályt, szivattyút is megrendelhetek. Nem egyszer előfordult, hogy csak itt találtam a konkrét igényünkre költséghatékony megoldást. Ha a rendelés pontosítására van szükség, gyakorlatilag azonnali telefonos segítséget kapok, majd a szállítást is hihetetlenül gyorsan megszervezik. Ilyen gördülékeny beszerzési lehetőséggel máshol nem találkoztam még.

Szántosi Attila Biohungaricum Kft.
Szarvas

A Primag volt az első komoly kereskedő cég, aki az idők szavát meghallva webes felületre vitte a készletet, a vásárlást, a kiszolgálást. Ezzel nekünk, vásárlóknak rengeteg időt, telefonálgatást, utazgatást spóroltak meg. Ez azóta fejlődik, minden évben egyre jobbak és a növekvő termékszám ellenére is kezelhető, működő a webshopos felület. 

Sári Sándor László családi gazdálkodó
Mélykút
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!