Kezdőoldal > Vetőmagok > Fűfélék > Réti komócsin
Kategóriák
 
Letöltés

Réti komócsin

A kaszálókban és herefüvesekben is kifejezetten értékes növény a réti komócsin. A nedves területeket kedveli, kiváló szálastakarmány. Jellemzően az üde, termékeny talajokat kedveli, a rossz termőréteg és a savanyú talaj nem az ő termőterülete. A fűfélékhez képest késői fejlődés és virágzás jellemzi, ugyanakkor a késői elöregedés is igaz rá. Jellemzően más növényekkel együtt vetjük. Nálunk a Primagnál a legmagasabb, fémzárolt minőségű és megbízható forrásból származó vetőmagokat vásárolhatsz, hogy a lehető legjobban bebiztosíthasd sikereidet.

A réti komócsin az egyik legkiválóbb réti fűfélénk.

Tovább a részletekre
5 termék  a 5 termékből
Rendezés:
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag

Legyen saját keveréked! Állitsd össze a saját keverékedet, akár már 300 kg-tól. Csak küld el üzenetben, hogy milyen fajokból és milyen %-ban szeretnéd és mi megoldjuk, ezt is :)!

Kisokos/Hasznos | Kisokos/Hasznos ...


A réti komócsin jelentősége

A fűfélék vetőmagjai között található réti komócsin leginkább abban tűnik ki a fűfélék közül, hogy az egyik legkiválóbb réti fűnek számít. 

A szakszerű legeltetésre alkalmas, a túlzott igénybevételhez azonban nem ajánljuk. A lovak kifejezetten kedvelik. Takarmányértéke nagyon jó, a gyep takarmányértékét növeli. Az első évében viszonylag lassabban fejlődik, a későbbiekben azonban jó fejlődés és hosszú élettartam jellemzi, akár 8-10 évig is elélhet. 

A réti komócsin nagyon gyorsan regenerálódik, ezért például árvíz sújtotta területeken, illetve a belvizek által veszélyeztetett részeken is érdemes számításba venni termesztését. A szárazságot inkább csak rövidebb időn át viseli jól, ha egyébként elég csapadékot kap, akkor ennek ellenére is jó termést ad.

A réti komócsin a talajra nézve is kiváló hatással van, javítja a talaj szerkezetét. Nagy gyökeret hagy maga után. 

A réti komócsinnal vethető fűfélék

Herével társulásban vetve kiváló zöldtakarmányt ad. Töltőfűként javasolt használni, a gyengébb, érzékenyebb fűféléket hajlamos elnyomni. Kiváló társai viszont a réti ecsetpázsit, a réti csenkesz, a zöld pántlikafű, a réti perje, valamint a magyar rozsnok is.

Cikkajánló | Cikkajánló
A csávázott vetőmag: a mezőgazdaság zöld megoldása
A csávázott vetőmag: a mezőgazdaság zöld megoldása
2024.03.26. | Szakmai cikkek
Hogyan segíthet a csávázott vetőmag a mezőgazdaságban a környezetvédelem és a hatékonyság növelésében?
Tovább olvasok
Starter műtrágya: a bőséges termés titka
Starter műtrágya: a bőséges termés titka
2024.03.26. | Szakmai cikkek
A starter műtrágyázás jelentősége a növények korai fejlődésében és hatása a terméshozamra.
Tovább olvasok
A lóbab a mezőgazdaságban: természetes nitrogénforrás
A lóbab a mezőgazdaságban: természetes nitrogénforrás
2024.02.14. | Szakmai cikkek
A lóbab az egyik legrégebbi kultúrnövény, népszerűsége hazánkban is növekszik.
Tovább olvasok
Ügyfeleink mondták | Ügyfeleink mondták
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

Nem találkoztam még korábban ennyire áttekinthető, szakmailag is kitűnő mezőgazdasági webshoppal. Felüdülés, hogy nem kell egy területi képviselővel személyesen leülnöm egyeztetni, hogy bármiféle információt szerezzek. Ehelyett a Primagnál az oldalon, valamint e-mailben vagy telefonon gyorsan, lendületesen minden kérdésemre választ kapok, és le is tudom adni azonnal a rendelést.

Sáriné Romfa Ibolya őstermelő
Mélykút
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

A Primag volt az első komoly kereskedő cég, aki az idők szavát meghallva webes felületre vitte a készletet, a vásárlást, a kiszolgálást. Ezzel nekünk, vásárlóknak rengeteg időt, telefonálgatást, utazgatást spóroltak meg. Ez azóta fejlődik, minden évben egyre jobbak és a növekvő termékszám ellenére is kezelhető, működő a webshopos felület. 

Sári Sándor László családi gazdálkodó
Mélykút
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag aktív

Mivel 2015-től bio művelésben művelem a szőlőket, így nagyon fontos számomra egy olyan innovatív partner, aki mindig tud segíteni a megfelelő anyagok beszerzésében, hiszen organikus gazdálkodásban nem használhatok bármilyen szert. Mindig pontos információkkal szolgálnak az általuk forgalmazott anyagokról. A kiszolgálás és a szállítás mindig gyors és megbízható, a határidőkben soha nem volt még csúszás. Minden kollégájuk segítőkész és motivált. Nagyon megbízható partnerre találtam a Primagban!

 

Bárdos Sarolta Tokaj Nobilis Kft.
Bodrogkeresztúr
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!

Figyelem! A Caps Lock bekapcsolva!