Kezdőoldal > Vetőmagok > Pillangósok > Vöröshere
Kategóriák
 
Letöltés

Vöröshere

A vöröshere az egyik legkiválóbb szálastakarmányként hasznosított növény a pillangósok között. Kiváló talajjavító, gyönyörű virágú, magas fehérjetartalmú növény, amelynek a termesztését érdemes megfontolni minden olyan területen, ahol a lucerna gazdaságos termesztése nem kivitelezhető. A kínálatunkban elérhető, a legmagasabb minőséget képviselő fémzárolt vetőmagok biztosítják a lehető legjobb kezdetet, csökkentik a növénytermesztést kísérő kockázatokat és az ebből származó veszteségeket, továbbá ellenálló, egészséges növények fejlődnek belőlük.

Az egyik legkiválóbb szálastakarmány növényünk. 

Tovább a részletekre

Blog: Vöröshere

4 termék  a 4 termékből
Rendezés:
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag

Legyen saját keveréked! Állitsd össze a saját keverékedet, akár már 300 kg-tól. Csak küld el üzenetben, hogy milyen fajokból és milyen %-ban szeretnéd és mi megoldjuk, ezt is :)!

Kisokos/Hasznos | Kisokos/Hasznos ...


A vöröshere előnyei

A pillangósvirágú növények családját gazdagító vöröshere kiváló talajjavító. Magas fehérjetartalmának köszönhetően kiváló tápértékű szénát biztosít a takarmányozáshoz. 

Ha biztosítva van a vöröshere számára a szükséges mennyiségű öntözés, akkor akár évente három alkalommal is kaszálható. Öntözés híján meg kell elégedned a kétszeri öntözéssel. Élettartama 2-3 év.

A vöröshere igényei

Megtermékenyüléséhez rovarok porzása szükséges. 

Mivel a hűvösebb, csapadékosabb környezetet kedveli, ezért ilyen jellemzőkkel bíró területeken érdemes vetni. A csapadék, illetve öntözés esetében nem csak a mennyiség, hanem az eloszlás is fontos tényező, ráadásul a vöröshere az ideális páratartalomra is érzékeny.

A közepesen kötött, magas tápanyagtartalommal rendelkező és jó vízgazdálkodású, nedves talajon számíthatunk a legjobb hozamra, de mészben szegény talaj is alkalmas a termesztésére.

Talajra kevésbé igényes, de van kedvence, ez pedig a közepesen kötött, magas tápanyagtartalmú és jó vízgazdálkodású, nedves talaj - ezen tudja elérni a legjobb terméshozamot. Mészben szegény talajokon is megterem. A tápanyagigény kielégítéséhez az elővetemény szervestrágyázása, valamint a vöröshere műtrágyázása szükséges.

Cikkajánló | Cikkajánló
A csávázott vetőmag: a mezőgazdaság zöld megoldása
A csávázott vetőmag: a mezőgazdaság zöld megoldása
2024.03.26. | Szakmai cikkek
Hogyan segíthet a csávázott vetőmag a mezőgazdaságban a környezetvédelem és a hatékonyság növelésében?
Tovább olvasok
Starter műtrágya: a bőséges termés titka
Starter műtrágya: a bőséges termés titka
2024.03.26. | Szakmai cikkek
A starter műtrágyázás jelentősége a növények korai fejlődésében és hatása a terméshozamra.
Tovább olvasok
A lóbab a mezőgazdaságban: természetes nitrogénforrás
A lóbab a mezőgazdaságban: természetes nitrogénforrás
2024.02.14. | Szakmai cikkek
A lóbab az egyik legrégebbi kultúrnövény, népszerűsége hazánkban is növekszik.
Tovább olvasok
Ügyfeleink mondták | Ügyfeleink mondták
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

Már régóta vásárolunk a Primag-tól, mert számunkra nagyon fontos, hogy közvetlen kapcsolatot tudjunk fenntartani a beszerzés folyamán. Minden felmerülő problémánkat, kérésünket rugalmasan kezelik és szakmailag kiemelkedőek, így mindig nyugodtak lehetünk.  A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan, időben ki is szállítják. A gazdálkodáshoz szükséges plusz információkat is megtalálom a honlapon.

Pintér Lajos Bácsai Agrár Zrt.
Győr
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

A Primag volt az első komoly kereskedő cég, aki az idők szavát meghallva webes felületre vitte a készletet, a vásárlást, a kiszolgálást. Ezzel nekünk, vásárlóknak rengeteg időt, telefonálgatást, utazgatást spóroltak meg. Ez azóta fejlődik, minden évben egyre jobbak és a növekvő termékszám ellenére is kezelhető, működő a webshopos felület. 

Sári Sándor László családi gazdálkodó
Mélykút
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

Nem találkoztam még korábban ennyire áttekinthető, szakmailag is kitűnő mezőgazdasági webshoppal. Felüdülés, hogy nem kell egy területi képviselővel személyesen leülnöm egyeztetni, hogy bármiféle információt szerezzek. Ehelyett a Primagnál az oldalon, valamint e-mailben vagy telefonon gyorsan, lendületesen minden kérdésemre választ kapok, és le is tudom adni azonnal a rendelést.

Sáriné Romfa Ibolya őstermelő
Mélykút
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!