Kezdőoldal > Vetőmagok > Fűfélék > Angol perje
 

Angol perje

A pázsitfüvek egyik legkedveltebb tagja az angol perje. Ezen a kategórián belül az angol perje az aljfüvek csoportjába tartozik, mivel növekedése alacsony. A Primag elkötelezett abban, hogy mindig az elérhető legmagasabb minőségű fémzárolt vetőmagokat juttassa el a vásárlói számára, hogy sikereiket ezáltal biztosítsa.

Kiváló, legelésre alkalmas növény, amely kimagasló beltartalma miatt igen kedvelt. Gyorsan kikel a vetés után, és fejlődése is gyors, ezért nem kell sokáig várni az eredményekre. A legeltetésen túl kaszálási célokat is tökéletesen kiszolgál. 

A pázsitfüvek egyik legkedveltebb tagja.

Tovább a részletekre
6 termék  a 6 termékből
Rendezés:
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag

Legyen saját keveréked! Állitsd össze a saját keverékedet, akár már 300 kg-tól. Csak küld el üzenetben, hogy milyen fajokból és milyen %-ban szeretnéd és mi megoldjuk, ezt is :)!

 | Kisokos/Hasznos ...


Az angol perje tulajdonságai

Az angol perje rendkívül elterjedt fűféle. Gyakran vetik fehér herével együtt, a kettejükből álló kombináció a legjellemzőbb legelő Nyugat-Európa szerte. Nem szereti az ingadozó hőmérsékletet. Növekedése lelassul, ha a hőmérséklet megemelkedik. Talajra nem kényes, de a túl nagy nedvességet nem kedveli.

Többek között az teszi ideális legelőnövénnyé, hogy a taposást nagyon jól tűri, köszönhetően annak, hogy jól bokrosodik és kiterjedt gyökérzete van. Másrészt pedig kiemelkedő cukortartalom és jó emészthetőség jellemző az angol perjére, ráadásul hozamának minősége és mennyisége is igen jó. 

Nem csak legeltetési, hanem kaszálási célokra is megfelelő. A kései változatok magszárukat későn növesztik, ezért sokáig legeltethető marad anélkül, hogy kaszálni kellene. A korai változatok viszont a téli nedvességet jobban képesek hasznosítani.

Diploid vagy tetraploid?

A diploidok levelei finomabbak és sűrűbben nőnek, szárazanyag-tartalmuk nagyobb. A tetraploid sötétebb és általában ritkább növekedésű, nagyobb viszont a cukortartalma. Webáruházunkban olyan tetraploid változattal várunk, amely rendelkezik a tetraploid változatok előnyeivel, viszont sűrű növekedés jellemzi, éppen ezért tökéletes választás, ha legelőt szeretnél.

 | Cikkajánló
A tritikálé jelentősége és előnyei a modern mezőgazdaságban
A tritikálé jelentősége és előnyei a modern mezőgazdaságban
2023.09.12. | Szakmai cikkek
Tritikálé: a modern mezőgazdaság innovatív gabonája. A ciikkünkből kiderül, hogy miért növekszik a népszerűsége a termesztésben és feldolgozásban.
Tovább olvasok
GOSZ-VSZT-NAK Repce Posztregisztrációs Fajtakísérlet 2023
GOSZ-VSZT-NAK Repce Posztregisztrációs Fajtakísérlet 2023
2023.09.11. | Szakmai cikkek
Kiadvány a 2023 évi repce Posztregisztrációs Fajtakísérletek eredményeiből
Tovább olvasok
GOSZ-VSZT-NAK Őszi búza Posztregisztrációs kísérlet 2023
GOSZ-VSZT-NAK Őszi búza Posztregisztrációs kísérlet 2023
2023.09.11. | Szakmai cikkek
Kiadvány a 2023 évi búza Posztregisztrációs Fajtakísérletek eredményeiből
Tovább olvasok
 | Ügyfeleink mondták

A Primag volt az első komoly kereskedő cég, aki az idők szavát meghallva webes felületre vitte a készletet, a vásárlást, a kiszolgálást. Ezzel nekünk, vásárlóknak rengeteg időt, telefonálgatást, utazgatást spóroltak meg. Ez azóta fejlődik, minden évben egyre jobbak és a növekvő termékszám ellenére is kezelhető, működő a webshopos felület. 

Sári Sándor László családi gazdálkodó
Mélykút

Már régóta vásárolunk a Primag-tól, mert számunkra nagyon fontos, hogy közvetlen kapcsolatot tudjunk fenntartani a beszerzés folyamán. Minden felmerülő problémánkat, kérésünket rugalmasan kezelik és szakmailag kiemelkedőek, így mindig nyugodtak lehetünk.  A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan, időben ki is szállítják. A gazdálkodáshoz szükséges plusz információkat is megtalálom a honlapon.

Pintér Lajos Bácsai Agrár Zrt.
Győr

Mivel 2015-től bio művelésben művelem a szőlőket, így nagyon fontos számomra egy olyan innovatív partner, aki mindig tud segíteni a megfelelő anyagok beszerzésében, hiszen organikus gazdálkodásban nem használhatok bármilyen szert. Mindig pontos információkkal szolgálnak az általuk forgalmazott anyagokról. A kiszolgálás és a szállítás mindig gyors és megbízható, a határidőkben soha nem volt még csúszás. Minden kollégájuk segítőkész és motivált. Nagyon megbízható partnerre találtam a Primagban!

 

Bárdos Sarolta Tokaj Nobilis Kft.
Bodrogkeresztúr
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!