Kezdőoldal > Vetőmagok > Fűfélék > Angol perje
Kategóriák
 
Letöltés

Angol perje

A pázsitfüvek egyik legkedveltebb tagja az angol perje. Ezen a kategórián belül az angol perje az aljfüvek csoportjába tartozik, mivel növekedése alacsony. A Primag elkötelezett abban, hogy mindig az elérhető legmagasabb minőségű fémzárolt vetőmagokat juttassa el a vásárlói számára, hogy sikereiket ezáltal biztosítsa.

Kiváló, legelésre alkalmas növény, amely kimagasló beltartalma miatt igen kedvelt. Gyorsan kikel a vetés után, és fejlődése is gyors, ezért nem kell sokáig várni az eredményekre. A legeltetésen túl kaszálási célokat is tökéletesen kiszolgál. 

A pázsitfüvek egyik legkedveltebb tagja.

Tovább a részletekre
6 termék  a 6 termékből
Rendezés:
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag

Legyen saját keveréked! Állitsd össze a saját keverékedet, akár már 300 kg-tól. Csak küld el üzenetben, hogy milyen fajokból és milyen %-ban szeretnéd és mi megoldjuk, ezt is :)!

Kisokos/Hasznos | Kisokos/Hasznos ...


Az angol perje tulajdonságai

Az angol perje rendkívül elterjedt fűféle. Gyakran vetik fehér herével együtt, a kettejükből álló kombináció a legjellemzőbb legelő Nyugat-Európa szerte. Nem szereti az ingadozó hőmérsékletet. Növekedése lelassul, ha a hőmérséklet megemelkedik. Talajra nem kényes, de a túl nagy nedvességet nem kedveli.

Többek között az teszi ideális legelőnövénnyé, hogy a taposást nagyon jól tűri, köszönhetően annak, hogy jól bokrosodik és kiterjedt gyökérzete van. Másrészt pedig kiemelkedő cukortartalom és jó emészthetőség jellemző az angol perjére, ráadásul hozamának minősége és mennyisége is igen jó. 

Nem csak legeltetési, hanem kaszálási célokra is megfelelő. A kései változatok magszárukat későn növesztik, ezért sokáig legeltethető marad anélkül, hogy kaszálni kellene. A korai változatok viszont a téli nedvességet jobban képesek hasznosítani.

Diploid vagy tetraploid?

A diploidok levelei finomabbak és sűrűbben nőnek, szárazanyag-tartalmuk nagyobb. A tetraploid sötétebb és általában ritkább növekedésű, nagyobb viszont a cukortartalma. Webáruházunkban olyan tetraploid változattal várunk, amely rendelkezik a tetraploid változatok előnyeivel, viszont sűrű növekedés jellemzi, éppen ezért tökéletes választás, ha legelőt szeretnél.

Cikkajánló | Cikkajánló
A csávázott vetőmag: a mezőgazdaság zöld megoldása
A csávázott vetőmag: a mezőgazdaság zöld megoldása
2024.03.26. | Szakmai cikkek
Hogyan segíthet a csávázott vetőmag a mezőgazdaságban a környezetvédelem és a hatékonyság növelésében?
Tovább olvasok
Starter műtrágya: a bőséges termés titka
Starter műtrágya: a bőséges termés titka
2024.03.26. | Szakmai cikkek
A starter műtrágyázás jelentősége a növények korai fejlődésében és hatása a terméshozamra.
Tovább olvasok
A lóbab a mezőgazdaságban: természetes nitrogénforrás
A lóbab a mezőgazdaságban: természetes nitrogénforrás
2024.02.14. | Szakmai cikkek
A lóbab az egyik legrégebbi kultúrnövény, népszerűsége hazánkban is növekszik.
Tovább olvasok
Ügyfeleink mondták | Ügyfeleink mondták
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

Bármilyen szakmai kérdésem merült is fel, a Primagtól mindig gyorsan megkaptam a választ. Nagyon segítőkészek! Nagy biztonságot ad, hogy tudom, hogy egyedi kéréseimmel is fordulhatok hozzájuk, beszerzik, amire szükségem van, és nem nekem kell utána járnom. Én elmondom, mire van szükségem, ők pedig felkutatják. A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan ki is szállítják. 

Czeller Gábor családi gazdálkodó
Tamási
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

Már régóta vásárolunk a Primag-tól, mert számunkra nagyon fontos, hogy közvetlen kapcsolatot tudjunk fenntartani a beszerzés folyamán. Minden felmerülő problémánkat, kérésünket rugalmasan kezelik és szakmailag kiemelkedőek, így mindig nyugodtak lehetünk.  A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan, időben ki is szállítják. A gazdálkodáshoz szükséges plusz információkat is megtalálom a honlapon.

Pintér Lajos Bácsai Agrár Zrt.
Győr
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

Nem találkoztam még korábban ennyire áttekinthető, szakmailag is kitűnő mezőgazdasági webshoppal. Felüdülés, hogy nem kell egy területi képviselővel személyesen leülnöm egyeztetni, hogy bármiféle információt szerezzek. Ehelyett a Primagnál az oldalon, valamint e-mailben vagy telefonon gyorsan, lendületesen minden kérdésemre választ kapok, és le is tudom adni azonnal a rendelést.

Sáriné Romfa Ibolya őstermelő
Mélykút
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!

Figyelem! A Caps Lock bekapcsolva!