We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Home page > Seeds > Grasses > Perennial ry-egrass
Request for quotationDeliveryDelivery
Perennial ry-egrass

A pázsitfüvek egyik legkedveltebb tagja az angol perje. Ezen a kategórián belül az angol perje az aljfüvek csoportjába tartozik, mivel növekedése alacsony. A Primag elkötelezett abban, hogy mindig az elérhető legmagasabb minőségű fémzárolt vetőmagokat juttassa el a vásárlói számára, hogy sikereiket ezáltal biztosítsa.

Kiváló, legelésre alkalmas növény, amely kimagasló beltartalma miatt igen kedvelt. Gyorsan kikel a vetés után, és fejlődése is gyors, ezért nem kell sokáig várni az eredményekre. A legeltetésen túl kaszálási célokat is tökéletesen kiszolgál. 

A pázsitfüvek egyik legkedveltebb tagja.

Go to details ...

Nézet:
Primaq - Prima Mag
Primaq - Prima Mag

Az angol perje tulajdonságai

Az angol perje rendkívül elterjedt fűféle. Gyakran vetik fehér herével együtt, a kettejükből álló kombináció a legjellemzőbb legelő Nyugat-Európa szerte. Nem szereti az ingadozó hőmérsékletet. Növekedése lelassul, ha a hőmérséklet megemelkedik. Talajra nem kényes, de a túl nagy nedvességet nem kedveli.

Többek között az teszi ideális legelőnövénnyé, hogy a taposást nagyon jól tűri, köszönhetően annak, hogy jól bokrosodik és kiterjedt gyökérzete van. Másrészt pedig kiemelkedő cukortartalom és jó emészthetőség jellemző az angol perjére, ráadásul hozamának minősége és mennyisége is igen jó. 

Nem csak legeltetési, hanem kaszálási célokra is megfelelő. A kései változatok magszárukat későn növesztik, ezért sokáig legeltethető marad anélkül, hogy kaszálni kellene. A korai változatok viszont a téli nedvességet jobban képesek hasznosítani.

Diploid vagy tetraploid?

A diploidok levelei finomabbak és sűrűbben nőnek, szárazanyag-tartalmuk nagyobb. A tetraploid sötétebb és általában ritkább növekedésű, nagyobb viszont a cukortartalma. Webáruházunkban olyan tetraploid változattal várunk, amely rendelkezik a tetraploid változatok előnyeivel, viszont sűrű növekedés jellemzi, éppen ezért tökéletes választás, ha legelőt szeretnél.Request for quotationRequest for quotation

Search

Request for quotationRequest for quotation

Request for quotation

OrderOrder

Order

DeliveryDelivery

Delivery

You can also choose it with
Message

Questions, messages? Share it with us!