We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Home page > Seeds > Cereals > Canary grass
Request for quotationDeliveryDelivery
Canary grass

Gabonaféléink között a kevésbé ismert fénymag vetőmag is helyet kapott amely  elsősorban madáreleségként történő hasznosítása javasolt, de emellett más állati takarmányozásban is szerepe lehet és az exportja is jelentős.
Az elérhető legmagasabb minőségű, fémzárolt vetőmagok alkalmazásával biztosítjuk azt a jó startot a termesztésben, amelynek eredményeképpen elérhető az egészséges növény és a bő terméshozam. A fénymag jelentősége többek között a csírázáskor szükséges alacsony hőmérséklet igényében és jó ellenálló képességében mutatkozik meg. 

A fénymag kiváló madáreleség.

Go to details ...

Nézet:
Primaq - Prima Mag
Primaq - Prima Mag

A fénymag igénye

A fénymag vetőmag a gabonafélék vetőmagjai közé tartozik. A fejlődés kezdetén nincs igénye sok fényre és magas hőmérsékletre, kismértékben még a fagyot is tűri. Amennyiben mégis elfagy, a fiatal növény képes a regenerálódásra is. Rendszerint márciusban vetik, megkésett vetés esetén termesztése sikertelen. Cséplésekor kedvező a magas hőmérséklet. Nem szereti a túl sok vizet, a talajban pangó víz hatására nem tud megfelelően fejlődni, és ilyenkor könnyen be is tetvesedik. 
A közepesen kötött talaj és minimum közepesen jó tápanyag-ellátottság szükséges a fénymag számára, ha jó termést szeretnénk. Nitrogénigénye magas, főként a szár fejlesztésének idején, ezért javasoljuk, hogy még ezelőtt fejtrágyázd.

Miért érdemes a fénymagot választanod?

A fénymagot különlegesen értékessé teszi, hogy amennyiben a környezeti tényezők megfelelőek a számára, akkor nagyon magas szaporodási hányados jellemzi. Gombák és rovarok csak kismértékben károsíthatják. Takarmányértéke magasnak mondható, elsősorban madáreleségként hasznosítható, de emellett különböző tápokhoz is hozzákeverjük, például macskák, kutyák, valamint lovak táplálására is alkalmas ebben a formában.Request for quotationRequest for quotation

Search

Request for quotationRequest for quotation

Request for quotation

OrderOrder

Order

DeliveryDelivery

Delivery

You can also choose it with
Message

Questions, messages? Share it with us!