Kezdőoldal > Vetőmagok > Gabonafélék > Fénymag
Kategóriák
 
Letöltés

Fénymag

Gabonaféléink között a kevésbé ismert fénymag vetőmag is helyet kapott amely  elsősorban madáreleségként történő hasznosítása javasolt, de emellett más állati takarmányozásban is szerepe lehet és az exportja is jelentős.
Az elérhető legmagasabb minőségű, fémzárolt vetőmagok alkalmazásával biztosítjuk azt a jó startot a termesztésben, amelynek eredményeképpen elérhető az egészséges növény és a bő terméshozam. A fénymag jelentősége többek között a csírázáskor szükséges alacsony hőmérséklet igényében és jó ellenálló képességében mutatkozik meg. 

A fénymag kiváló madáreleség.

Tovább a részletekre
1 termék  a 1 termékből
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag
Kisokos/Hasznos | Kisokos/Hasznos ...


A fénymag igénye

A fénymag vetőmag a gabonafélék vetőmagjai közé tartozik. A fejlődés kezdetén nincs igénye sok fényre és magas hőmérsékletre, kismértékben még a fagyot is tűri a vetőmagok között

. Amennyiben mégis elfagy, a fiatal növény képes a regenerálódásra is. Rendszerint márciusban vetik, megkésett vetés esetén termesztése sikertelen. Cséplésekor kedvező a magas hőmérséklet. Nem szereti a túl sok vizet, a talajban pangó víz hatására nem tud megfelelően fejlődni, és ilyenkor könnyen be is tetvesedik. 
A közepesen kötött talaj és minimum közepesen jó tápanyag-ellátottság szükséges a fénymag számára, ha jó termést szeretnénk. Nitrogénigénye magas, főként a szár fejlesztésének idején, ezért javasoljuk, hogy még ezelőtt fejtrágyázd.

Miért érdemes a fénymagot választanod?

A fénymagot különlegesen értékessé teszi, hogy amennyiben a környezeti tényezők megfelelőek a számára, akkor nagyon magas szaporodási hányados jellemzi. Gombák és rovarok csak kismértékben károsíthatják. Takarmányértéke magasnak mondható, elsősorban madáreleségként hasznosítható, de emellett különböző tápokhoz is hozzákeverjük, például macskák, kutyák, valamint lovak táplálására is alkalmas ebben a formában.

Cikkajánló | Cikkajánló
Egyedi zsákot - a Te igényeidhez ... csak Neked
Egyedi zsákot - a Te igényeidhez ... csak Neked
2024.07.12. | Primag info
Az egyedi megoldások lehetővé teszik számodra, hogy az igényeidnek leginkább megfelelő zsákokat rendeld meg, amelyek a specifikus gyártási technológiákhoz is alkalmazkodnak.
Tovább olvasok
Természetes kálium pótlás a növényeknél
Természetes kálium pótlás a növényeknél
2024.06.26. | Szakmai cikkek
Hatékony és fenntartható természetes kálium pótlás a növényeknél: komposzt, trágya és zöldtrágyázás alkalmazása a jobb terméshozamért.
Tovább olvasok
Keserűsó lombtrágya: hatékony tápanyagellátás
Keserűsó lombtrágya: hatékony tápanyagellátás
2024.06.24. | Szakmai cikkek
A keserűsó lombtrágya, mint megoldás a növények tápanyagellátására és aszálytűrésének fokozására
Tovább olvasok
Ügyfeleink mondták | Ügyfeleink mondták
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag aktív

Mivel 2015-től bio művelésben művelem a szőlőket, így nagyon fontos számomra egy olyan innovatív partner, aki mindig tud segíteni a megfelelő anyagok beszerzésében, hiszen organikus gazdálkodásban nem használhatok bármilyen szert. Mindig pontos információkkal szolgálnak az általuk forgalmazott anyagokról. A kiszolgálás és a szállítás mindig gyors és megbízható, a határidőkben soha nem volt még csúszás. Minden kollégájuk segítőkész és motivált. Nagyon megbízható partnerre találtam a Primagban!

 

Bárdos Sarolta Tokaj Nobilis Kft.
Bodrogkeresztúr
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

A Primag volt az első komoly kereskedő cég, aki az idők szavát meghallva webes felületre vitte a készletet, a vásárlást, a kiszolgálást. Ezzel nekünk, vásárlóknak rengeteg időt, telefonálgatást, utazgatást spóroltak meg. Ez azóta fejlődik, minden évben egyre jobbak és a növekvő termékszám ellenére is kezelhető, működő a webshopos felület. 

Sári Sándor László családi gazdálkodó
Mélykút
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

Már régóta vásárolunk a Primag-tól, mert számunkra nagyon fontos, hogy közvetlen kapcsolatot tudjunk fenntartani a beszerzés folyamán. Minden felmerülő problémánkat, kérésünket rugalmasan kezelik és szakmailag kiemelkedőek, így mindig nyugodtak lehetünk.  A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan, időben ki is szállítják. A gazdálkodáshoz szükséges plusz információkat is megtalálom a honlapon.

Pintér Lajos Bácsai Agrár Zrt.
Győr
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!

Figyelem! A Caps Lock bekapcsolva!

+