Kezdőoldal > Vetőmagok > Gabonafélék > Fénymag
Kategóriák
 
Letöltés

Fénymag

Gabonaféléink között a kevésbé ismert fénymag vetőmag is helyet kapott amely  elsősorban madáreleségként történő hasznosítása javasolt, de emellett más állati takarmányozásban is szerepe lehet és az exportja is jelentős.
Az elérhető legmagasabb minőségű, fémzárolt vetőmagok alkalmazásával biztosítjuk azt a jó startot a termesztésben, amelynek eredményeképpen elérhető az egészséges növény és a bő terméshozam. A fénymag jelentősége többek között a csírázáskor szükséges alacsony hőmérséklet igényében és jó ellenálló képességében mutatkozik meg. 

A fénymag kiváló madáreleség.

Tovább a részletekre
1 termék  a 1 termékből
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag
Kisokos/Hasznos | Kisokos/Hasznos ...


A fénymag igénye

A fénymag vetőmag a gabonafélék vetőmagjai közé tartozik. A fejlődés kezdetén nincs igénye sok fényre és magas hőmérsékletre, kismértékben még a fagyot is tűri a vetőmagok között

. Amennyiben mégis elfagy, a fiatal növény képes a regenerálódásra is. Rendszerint márciusban vetik, megkésett vetés esetén termesztése sikertelen. Cséplésekor kedvező a magas hőmérséklet. Nem szereti a túl sok vizet, a talajban pangó víz hatására nem tud megfelelően fejlődni, és ilyenkor könnyen be is tetvesedik. 
A közepesen kötött talaj és minimum közepesen jó tápanyag-ellátottság szükséges a fénymag számára, ha jó termést szeretnénk. Nitrogénigénye magas, főként a szár fejlesztésének idején, ezért javasoljuk, hogy még ezelőtt fejtrágyázd.

Miért érdemes a fénymagot választanod?

A fénymagot különlegesen értékessé teszi, hogy amennyiben a környezeti tényezők megfelelőek a számára, akkor nagyon magas szaporodási hányados jellemzi. Gombák és rovarok csak kismértékben károsíthatják. Takarmányértéke magasnak mondható, elsősorban madáreleségként hasznosítható, de emellett különböző tápokhoz is hozzákeverjük, például macskák, kutyák, valamint lovak táplálására is alkalmas ebben a formában.

Cikkajánló | Cikkajánló
A csávázott vetőmag: a mezőgazdaság zöld megoldása
A csávázott vetőmag: a mezőgazdaság zöld megoldása
2024.03.26. | Szakmai cikkek
Hogyan segíthet a csávázott vetőmag a mezőgazdaságban a környezetvédelem és a hatékonyság növelésében?
Tovább olvasok
Starter műtrágya: a bőséges termés titka
Starter műtrágya: a bőséges termés titka
2024.03.26. | Szakmai cikkek
A starter műtrágyázás jelentősége a növények korai fejlődésében és hatása a terméshozamra.
Tovább olvasok
A lóbab a mezőgazdaságban: természetes nitrogénforrás
A lóbab a mezőgazdaságban: természetes nitrogénforrás
2024.02.14. | Szakmai cikkek
A lóbab az egyik legrégebbi kultúrnövény, népszerűsége hazánkban is növekszik.
Tovább olvasok
Ügyfeleink mondták | Ügyfeleink mondták
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag aktív

Mivel 2015-től bio művelésben művelem a szőlőket, így nagyon fontos számomra egy olyan innovatív partner, aki mindig tud segíteni a megfelelő anyagok beszerzésében, hiszen organikus gazdálkodásban nem használhatok bármilyen szert. Mindig pontos információkkal szolgálnak az általuk forgalmazott anyagokról. A kiszolgálás és a szállítás mindig gyors és megbízható, a határidőkben soha nem volt még csúszás. Minden kollégájuk segítőkész és motivált. Nagyon megbízható partnerre találtam a Primagban!

 

Bárdos Sarolta Tokaj Nobilis Kft.
Bodrogkeresztúr
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

A munkacsúcsok idején minden megspórolt perc kincset ér, hiszen szinte folyamatosan a területen dolgozunk, és az élet gyakran olyan helyzeteket produkál, amikor nyitvatartás után szükséges a beszerzéseket bonyolítani. Ekkor nagyon jól jön, hogy a Primag webshopból a legtöbb input anyagot, sőt még ritkábban használt eszközöket, pl.  zsákokat, tartályt, szivattyút is megrendelhetek. Nem egyszer előfordult, hogy csak itt találtam a konkrét igényünkre költséghatékony megoldást. Ha a rendelés pontosítására van szükség, gyakorlatilag azonnali telefonos segítséget kapok, majd a szállítást is hihetetlenül gyorsan megszervezik. Ilyen gördülékeny beszerzési lehetőséggel máshol nem találkoztam még.

Szántosi Attila Biohungaricum Kft.
Szarvas
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

A Primag volt az első komoly kereskedő cég, aki az idők szavát meghallva webes felületre vitte a készletet, a vásárlást, a kiszolgálást. Ezzel nekünk, vásárlóknak rengeteg időt, telefonálgatást, utazgatást spóroltak meg. Ez azóta fejlődik, minden évben egyre jobbak és a növekvő termékszám ellenére is kezelhető, működő a webshopos felület. 

Sári Sándor László családi gazdálkodó
Mélykút
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!

Figyelem! A Caps Lock bekapcsolva!