Kezdőoldal > Vetőmagok > Gabonafélék > Fénymag
 

Fénymag

Gabonaféléink között a kevésbé ismert fénymag vetőmag is helyet kapott amely  elsősorban madáreleségként történő hasznosítása javasolt, de emellett más állati takarmányozásban is szerepe lehet és az exportja is jelentős.
Az elérhető legmagasabb minőségű, fémzárolt vetőmagok alkalmazásával biztosítjuk azt a jó startot a termesztésben, amelynek eredményeképpen elérhető az egészséges növény és a bő terméshozam. A fénymag jelentősége többek között a csírázáskor szükséges alacsony hőmérséklet igényében és jó ellenálló képességében mutatkozik meg. 

A fénymag kiváló madáreleség.

Tovább a részletekre
1 termék  a 1 termékből
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag
 | Kisokos/Hasznos ...


A fénymag igénye

A fénymag vetőmag a gabonafélék vetőmagjai közé tartozik. A fejlődés kezdetén nincs igénye sok fényre és magas hőmérsékletre, kismértékben még a fagyot is tűri a vetőmagok között

. Amennyiben mégis elfagy, a fiatal növény képes a regenerálódásra is. Rendszerint márciusban vetik, megkésett vetés esetén termesztése sikertelen. Cséplésekor kedvező a magas hőmérséklet. Nem szereti a túl sok vizet, a talajban pangó víz hatására nem tud megfelelően fejlődni, és ilyenkor könnyen be is tetvesedik. 
A közepesen kötött talaj és minimum közepesen jó tápanyag-ellátottság szükséges a fénymag számára, ha jó termést szeretnénk. Nitrogénigénye magas, főként a szár fejlesztésének idején, ezért javasoljuk, hogy még ezelőtt fejtrágyázd.

Miért érdemes a fénymagot választanod?

A fénymagot különlegesen értékessé teszi, hogy amennyiben a környezeti tényezők megfelelőek a számára, akkor nagyon magas szaporodási hányados jellemzi. Gombák és rovarok csak kismértékben károsíthatják. Takarmányértéke magasnak mondható, elsősorban madáreleségként hasznosítható, de emellett különböző tápokhoz is hozzákeverjük, például macskák, kutyák, valamint lovak táplálására is alkalmas ebben a formában.

 | Cikkajánló
A tritikálé jelentősége és előnyei a modern mezőgazdaságban
A tritikálé jelentősége és előnyei a modern mezőgazdaságban
2023.09.12. | Szakmai cikkek
Tritikálé: a modern mezőgazdaság innovatív gabonája. A ciikkünkből kiderül, hogy miért növekszik a népszerűsége a termesztésben és feldolgozásban.
Tovább olvasok
GOSZ-VSZT-NAK Repce Posztregisztrációs Fajtakísérlet 2023
GOSZ-VSZT-NAK Repce Posztregisztrációs Fajtakísérlet 2023
2023.09.11. | Szakmai cikkek
Kiadvány a 2023 évi repce Posztregisztrációs Fajtakísérletek eredményeiből
Tovább olvasok
GOSZ-VSZT-NAK Őszi búza Posztregisztrációs kísérlet 2023
GOSZ-VSZT-NAK Őszi búza Posztregisztrációs kísérlet 2023
2023.09.11. | Szakmai cikkek
Kiadvány a 2023 évi búza Posztregisztrációs Fajtakísérletek eredményeiből
Tovább olvasok
 | Ügyfeleink mondták

Nem találkoztam még korábban ennyire áttekinthető, szakmailag is kitűnő mezőgazdasági webshoppal. Felüdülés, hogy nem kell egy területi képviselővel személyesen leülnöm egyeztetni, hogy bármiféle információt szerezzek. Ehelyett a Primagnál az oldalon, valamint e-mailben vagy telefonon gyorsan, lendületesen minden kérdésemre választ kapok, és le is tudom adni azonnal a rendelést.

Sáriné Romfa Ibolya őstermelő
Mélykút

Már régóta vásárolunk a Primag-tól, mert számunkra nagyon fontos, hogy közvetlen kapcsolatot tudjunk fenntartani a beszerzés folyamán. Minden felmerülő problémánkat, kérésünket rugalmasan kezelik és szakmailag kiemelkedőek, így mindig nyugodtak lehetünk.  A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan, időben ki is szállítják. A gazdálkodáshoz szükséges plusz információkat is megtalálom a honlapon.

Pintér Lajos Bácsai Agrár Zrt.
Győr

Bármilyen szakmai kérdésem merült is fel, a Primagtól mindig gyorsan megkaptam a választ. Nagyon segítőkészek! Nagy biztonságot ad, hogy tudom, hogy egyedi kéréseimmel is fordulhatok hozzájuk, beszerzik, amire szükségem van, és nem nekem kell utána járnom. Én elmondom, mire van szükségem, ők pedig felkutatják. A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan ki is szállítják. 

Czeller Gábor családi gazdálkodó
Tamási
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!