We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Home page > Nutrients > Soil bacteria
SearchSearchRequest for quotationRequest for quotationOrderOrderDeliveryDeliveryPDF nyomtatás

Soil bacteria

Életünk szerves részei a baktériumok, és így van ez a talaj esetében is. Ahogy a szépségipar is kihasználja azokat az előnyöket, amiket a baktériumok segítségével nyújtani tud, úgy a növénytermesztésben is fontos szerepe van a talajbaktériumok használatának. Legyen szó akár tarlóbontásról, akár talajoltásról, a Primag a legmagasabb minőségű termékek kínálatával segíti a gazdák munkáját abban, hogy elérjék azokat a sikereket, amelyekre vágynak. A talajbaktériumok és a baktériumtrágyák a talaj biológiai életét visszaállítják a korábbi, természetes medrébe, azáltal, hogy visszaállítják azt az egyensúlyt, amire a talajnak szüksége van.  A talajbakrériumok felhasználhatóak az új Agrár-Ökológiai programban is. A választható gyakorlatok tételes listáját IDE kattintva érheted el. Az AÖP-ben alkalmazható termékeket összegyűjtve ITT találod.

 

Talajbaktériumok A-tól Z-ig!... hogy járon a 2 AÖP pont

Go to details ...

A növényvédő szerek és műtrágyák szükségesek és hasznosak napjaink mezőgazdaságában, nélkülük elképzelhetetlen lenne az a termesztési, termelési minőség és mennyiség, ami az igények kielégítéséhez szükséges. Ugyanakkor ezeknek a szereknek nem csupán pozitív, hanem negatív hatásai is vannak. A negatív hatások kiküszöbölésének érdekében, valamint az azért folytatott küzdelemben, hogy ugyanakkor a hozam elvárások is érvényesüljenek, talajbaktériumok alkalmazását javasoljuk. 

A talajbaktériumok nem csupán a talaj egyensúlyának visszanyerésével támogatják a sikeres növénytermesztést, hanem következetes használatukkal jelentősen növeljük a műtrágya hasznosulásának mértékét, valamint a növényvédelem hatékonyságát egyaránt.

A talajbaktériumok alkalmazásával nem érhetők el eredmények egyik pillanatról a másikra, de 2-3 éves használatukkal jelentősen nőni fog a talaj humusztartalma, szerkezete és vízháztartása. Ez egy hosszú távú befektetés, amivel azonban vitathatatlan és igen jelentős kedvező hatásokat, s azoknak köszönhetően rendkívül pozitív eredményeket érhetsz el.

BactoFil termékek

A BactoFil termékek nem egyszerűen javítanak a talajon, hanem alkalmazásukkal a talajban komoly minőségi változások érhetőek el. A kolloid rendszer minőségének változása révén javul a talaj szerkezete és vízmegtartó képessége is. Ökológiai gazdaságban és AKG rendszerben is alkalmazhatóak. Használatukkal csökkenthető a szükséges műtrágya mennyisége, továbbá hatásukra nő a termésbiztonság. 

Ha a vetés előkészítésekor, illetve a vetéskor a megfelelő oldatban a talajra permetezünk és a vetés mélységében a talajba beforgatjuk, akkor akár el is hagyhatjuk az őszi alaptrágyázást. A BactoFil termékek közül a termesztett növény alapján válassz, külön termékek valók az egyszikűekhez, kalászosokhoz és kukoricához, és külön a kétszikűekhez, repcéhez és napraforgóhoz. A terméshozam magasabb lesz, a növények ellenállóképessége jelentősen megnövekszik. 

A tarlóbontó BactoFil készítmény hasznos baktériumai segítségével pár hónap leforgása alatt lebontja a kukorica- és napraforgó-maradványokat. Hatására javulnak a talaj jellemzői, minősége, szerkezete, vízháztartása, valamint humusztartalma egyaránt. A talaj tisztább és jobb minőségű lesz, a káros pentozán hatás elmarad.

Még több talajbaktérium

Minden kínálatunkban található talajbaktérium-készítmény használható ökogazdaságokban is. Akár gombákat is tartalmazó vagy gilisztahumusz-alapú, magas minőségű talajbaktérium készítményeket is találsz kínálatunkban. 

Termékeink segítségével szükségtelenné válik a tarló felégetése, elkerülhető a pentozán hatás, gyorsul a növényi maradványok lebomlása, csökken a műtrágyázás szükségessége, és nő a növény számára annak felhasználhatósága. A kórokozó baktériumok és gombák szaporodása gátlás alá kerül. A talajbaktériumok javítják a talaj szerkezetét, növelik a terméshozamot, és végső soron csökkentik a gazda költségeit.Subscribe to newsletter

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Message

Questions, messages? Share it with us!

Border from here and beyond

Border from here and beyond

Expert customer service

Expert customer service

We offer a solution

We offer a solution

30 years in full swing

30 years in full swing

Blog
Az őszi árpa termesztése, igényei és felhasználása
A csaknem feledésbe merült köles termesztése egyszerűen
AÖP - Letölthetőek az előzetes szerlisták
A Feltételesség szabályrendszere a 2023-2027