Segíthetünk?
Kezdőoldal > Tápanyagok > Talajbaktérium
AjánlatkérésKiszállításKiszállítás
Talajbaktérium

Életünk szerves részei a baktériumok, és így van ez a talaj esetében is. Ahogy a szépségipar is kihasználja azokat az előnyöket, amiket a baktériumok segítségével nyújtani tud, úgy a növénytermesztésben is fontos szerepe van a talajbaktériumok használatának. Legyen szó akár tarlóbontásról, akár talajoltásról, a Primag a legmagasabb minőségű termékek kínálatával segíti a gazdák munkáját abban, hogy elérjék azokat a sikereket, amelyekre vágynak.

A talajbaktériumok és a baktériumtrágyák a talaj biológiai életét visszaállítják a korábbi, természetes medrébe, azáltal, hogy visszaállítják azt az egyensúlyt, amire a talajnak szüksége van.
 

NÉBIH - ENGEDÉLYEZETT KÉSZÍTMÉNYEK LISTÁJA                BIOKONTROLL - ENGEDÉLYEZETT KÉSZÍTMÉNYEK LISTÁJA
 

A talajbaktériumok és a baktériumtrágyák a talaj biológiai életét visszaállítják a korábbi, természetes medrébe, azáltal, hogy visszaállítják azt az egyensúlyt, amire a talajnak szüksége van.

Tovább a részletekre

A részletekért kattints a termék nevére és kövesd a folyamatot!

StátuszTermék neveDózisFelhasználásAjánlásKiszerelésNettó egységár
Primaq - Prima MagrendelhetőBactoFil A 101 l/haegyszikűek/kalászos/kukoricabióban is engedélyezett10 liter/kanna8 810.00 Ft/liter
Primaq - Prima MagrendelhetőBactoFil B101 l/hakétszikűek/napraforgó/repcebióban is engedélyezett10 liter/kanna8 810.00 Ft/liter
Primaq - Prima MagrendelhetőBactoFil Cell1 l/hatarlóbontásbióban is engedélyezett10 liter/kanna8 810.00 Ft/liter
Primaq - Prima MagrendelhetőBactoFil Kukorica1 l/hakukoricabióban is engedélyezett10 liter/kanna8 790.00 Ft/liter
Primaq - Prima MagrendelhetőBactoFil Napraforgó1 l/hanapraforgóbióban is engedélyezett10 liter/kanna8 690.00 Ft/liter
Primaq - Prima MagrendelhetőBactoFil Repce1 l/harepcebióban is engedélyezett10 liter/kanna8 650.00 Ft/liter
Primaq - Prima MagrendelhetőBioNitroPhos5-20 l/hatarlóbontásbióban is engedélyezett20 liter/kanna 823.50 Ft/liter
Primaq - Prima MagrendelhetőEsstence 2,5 kg/ha tarlóbontás/talajoltásbióban is engedélyezett25 kg/zsák3 000.00 Ft/kg
Primaq - Prima MagrendelhetőGeoCell5-20 l/hatarlóbontásbióban is engedélyezett20 liter/kanna 739.00 Ft/liter
Üzenet

Kérdésed, üzeneted van? Személyre szabott megoldást keresel? Oszd meg velünk! Várjuk észrevételeidet az oldalunkkal kapcsolatban is. Minden építő jellegű javaslatot szívesen fogadunk.

A növényvédő szerek és műtrágyák szükségesek és hasznosak napjaink mezőgazdaságában, nélkülük elképzelhetetlen lenne az a termesztési, termelési minőség és mennyiség, ami az igények kielégítéséhez szükséges. Ugyanakkor ezeknek a szereknek nem csupán pozitív, hanem negatív hatásai is vannak. A negatív hatások kiküszöbölésének érdekében, valamint az azért folytatott küzdelemben, hogy ugyanakkor a hozam elvárások is érvényesüljenek, talajbaktériumok alkalmazását javasoljuk. 

A talajbaktériumok nem csupán a talaj egyensúlyának visszanyerésével támogatják a sikeres növénytermesztést, hanem következetes használatukkal jelentősen növeljük a műtrágya hasznosulásának mértékét, valamint a növényvédelem hatékonyságát egyaránt.

A talajbaktériumok alkalmazásával nem érhetők el eredmények egyik pillanatról a másikra, de 2-3 éves használatukkal jelentősen nőni fog a talaj humusztartalma, szerkezete és vízháztartása. Ez egy hosszú távú befektetés, amivel azonban vitathatatlan és igen jelentős kedvező hatásokat, s azoknak köszönhetően rendkívül pozitív eredményeket érhetsz el.

BactoFil termékek

A BactoFil termékek nem egyszerűen javítanak a talajon, hanem alkalmazásukkal a talajban komoly minőségi változások érhetőek el. A kolloid rendszer minőségének változása révén javul a talaj szerkezete és vízmegtartó képessége is. Ökológiai gazdaságban és AKG rendszerben is alkalmazhatóak. Használatukkal csökkenthető a szükséges műtrágya mennyisége, továbbá hatásukra nő a termésbiztonság. 

Ha a vetés előkészítésekor, illetve a vetéskor a megfelelő oldatban a talajra permetezünk és a vetés mélységében a talajba beforgatjuk, akkor akár el is hagyhatjuk az őszi alaptrágyázást. A BactoFil termékek közül a termesztett növény alapján válassz, külön termékek valók az egyszikűekhez, kalászosokhoz és kukoricához, és külön a kétszikűekhez, repcéhez és napraforgóhoz. A terméshozam magasabb lesz, a növények ellenállóképessége jelentősen megnövekszik. 

A tarlóbontó BactoFil készítmény hasznos baktériumai segítségével pár hónap leforgása alatt lebontja a kukorica- és napraforgó-maradványokat. Hatására javulnak a talaj jellemzői, minősége, szerkezete, vízháztartása, valamint humusztartalma egyaránt. A talaj tisztább és jobb minőségű lesz, a káros pentozán hatás elmarad.

Még több talajbaktérium

Minden kínálatunkban található talajbaktérium-készítmény használható ökogazdaságokban is. Akár gombákat is tartalmazó vagy gilisztahumusz-alapú, magas minőségű talajbaktérium készítményeket is találsz kínálatunkban. 

Termékeink segítségével szükségtelenné válik a tarló felégetése, elkerülhető a pentozán hatás, gyorsul a növényi maradványok lebomlása, csökken a műtrágyázás szükségessége, és nő a növény számára annak felhasználhatósága. A kórokozó baktériumok és gombák szaporodása gátlás alá kerül. A talajbaktériumok javítják a talaj szerkezetét, növelik a terméshozamot, és végső soron csökkentik a gazda költségeit.