We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Home page > Nutrients > Soil bacteria > BactoFil Kukorica
Request for quotationDeliveryDelivery
I make it one of my favorite products
Product among favorites
BactoFil Kukorica

StátuszRendelhető

Termék neveBactoFil Kukorica

Dózis1 l/ha

Mirekukorica

Ajánlásbióban is

Webshop

Kiszerelés: 10 liter/kanna

Nettó: 9 484.50 Ft/liter

Bruttó: 120 453 Ft/kanna

liter

I make it one of my favorite products

I order the product

Megújult BactoFil® termékcsalád! A még jobb biológi­ai hatás érdekében a jövőben kultúrnö­vényekre adaptált, speciális talajoltó készítmé­nyeket kínálunk partnereink részére.

A törzsállományok arányainak növénykultúránként való meg­változtatása hatékonyabb nitrogénkötést, jobb foszfor- és káli­umfeltárást biztosít, intenzívebbé teszi a biológiailag akítv anya­gok (hormonok, vitaminok stb.) termelődését. Talajbaktérium segítségével a kukorica gyorsabb csírázását, erőteljesebb gyökérfejlődését érhetjük el, miközben a talajszerkezet is javul.

A BactoFil® Kukorica talajbaktérium esetében a jobb foszforfeltárást, ezáltal a gyorsabb csírázást és kelést tűztük ki célul, biztosítva ezzel egy magasabb termésszint elérésének alapjait.

A BactoFil® Kukorica esetében a megnövelt Pseudomonas fluorescens aktívabb foszformobilizálást eredményez., az Azospirillum brasilense pedig a nitrogénmegkötés haté­konyságát és a növekedési hormon (auxin) termelését javítja.

Felhasználás

Kukorica talajkezelésére 1,0–1,5 l/ha mennyiségben szántóföldi permetezőgéppel 150–250 l vízmennyiséggel, speciális kijuttató berendezéssel 40–80 l vízmennyiséggel kijuttatva vetés előtt a talajba dolgozva, vetéssel egymenetben KITEStart®Liquid NP folyékony műtrágyával a sorba adagolva.

BactoFil® Kukorica már 5 °C-tól hatékonyan segíti gazdálkodását!

MILYEN PROBLÉMÁKAT OKOZ, HA NEM MEGFELELŐ A BIOLÓGIAI ÉLET A TALAJBAN?

 •  talajszerkezet romlás (tömörödött, levegőtlen, elsavanyodott stb.)
 •  rossz vízgazdálkodás (pangó vizek, belvizek), gyors kipárolgás
 •  csökkenő szervesanyag tartalom (elégtelen humifikáció)
 •  a kultúrnövények potenciális fejlődésének elmaradása
 •  elégtelen műtrágya hasznosulás
 •  fokozott növényvédelmi problémák (fertőzött növényi marad­ványok)
 •  nehezített talajművelés (szár- és gyökérmaradványok)
 •  nagyobb vonóerő igény (növekvő üzemanyagfelhasználás)

MI A MEGOLDÁS?

 • A megoldás a BactoFil® Kukorica beillesztése a növénytermesztési technológiákba, ezzel kialakítva a talaj és a növény egészséges kapcsolatát.

TÁPANYAGFELTÁRÁS, JAVULÓ MŰTRÁGYAHASZNOSULÁS

 • A csírázást és a kezdeti fejlődést döntően meghatározza a foszfor hozzáférhetősége, amely a hideg és/vagy szélsőséges pH-jú talajokon gátolt.
 • A BactoFil® Kukorica talajbaktérium a talajban ásványi formában le­kötött, illetve a lebomló növényi maradványokban szerves formában lévő foszfort, káliumot, mezo- és mikroelemeket oldhatatlan formákból oldhatóvá teszi.
 • A BactoFil® Kukorica a nitrogént a talaj pórusaiban lévő levegőből köti meg, majd vízben jól oldódó ammónium-ionná alakítja át, és így az a növények számára felvehetővé válik. További előnye, hogy a kijuttatott műtrágyák hasznosu­lását jelentősen javítja.

BIOLÓGIAILAG AKTÍV ANYAGOK TERMELÉSE

A BactoFil® Kukoricában lévő talajbaktérium tör­zsek auxint, gibberellint és kinetint szintetizálnak, amelyek az alábbiakat eredményezik:

 • gyors csírázás, egyenletes kelés
 • mélyre hatoló, sűrű gyökérzet
 • jóval ellenálóbbá válnak, például a fagyással és az aszállyal szemben

TALAJSZERKEZET JAVULÁS

A BactoFil® termékek használata már a második-harmadik év után egyértelmű talajszerkezet javulást eredményez. Egyes baktériumtörzsek (például Micrococcus roseus) által termelt ún. exopoliszacharidok (EPS) a különálló talajszemcsék közötti kötőanyag (lásd kép) szerepét látják el. Az elemi szemcsékből így felépülő talaj pórusokban gazdagabb, jobb hő- és vízgazdálkodású lesz.
Eredmény: javuló talajszerkezet művelhetőségben (üzemanyag felhasználás csökkenés), a szélsőséges időjárás okozta károk csökkenésében, a talaj vízmegtartó képességének javulásában, a termesztett növény kondíciójában és a termésmennyiségében is megmutatkozik.

BIOKONTROLL

Első lépés a kórokozó fonalas gombák (pl. fuzárium) életterének csökkentésében

A BactoFil® termékek használatával jelentősen csökkent­hetők a talajban lévő kórokozók és fertőzésük (lásd diagram). A készítményekben lévő baktériumtörzsek lebontják a kór­okozók életterét és tápanyagforrását jelentő növénymaradvá­nyokat. Továbbá felveszik előlük az életfolyamataikhoz nél­külözhetetlen vasionokat (Fe+++) és olyan anyagokat termel­nek, amelyek gátolják a kórokozók szaporodását, ezzel szigni­fikánsan csökkenthetjük a talajból eredő fertőzési nyomást.

BactoFil® Kukorica talajbaktérium eltarthatóság: 0–5 °C alatti hőmérsékleten 8 hónapig, 6–10 °C közötti hőmérsékleten 6 hónapig, 10–20 °C közötti hőmérsékleten 3 hónapig, 20–25 °C közötti hőmérsékleten 1 hónapig, 25 °C feletti hőmérsékleten 1 hétig

30 év alatt a piacon

Border from here and beyond

Dinamikus növekedés

Expert customer service

72 órán belüli szállítás

We offer a solution

Széles választék

30 years in full swing

Message

Questions, messages? Share it with us!