Kezdőoldal > Vetőmagok > Zöldtrágya növények > Homoki zab
Kategóriák
 
Letöltés

Homoki zab

A homoki zab zöldtrágya növényeink egyike. Kiváló takarónövény, mely a gyors növekedésnek és kiemelkedő gyomelnyomó képességének köszönhetően méltán tesz szert egyre növekvő népszerűségre. Érdemes keverékként vetni, ilyenkor a többi, lassabban növekvő növény mellett már korán képes érvényesíteni gyomelnyomó hatását. Kifejezetten javasolt pillangósvirágúakkal együtt vetni. Nagyon jól tűri a szárazságot, ilyenkor is magas hozamot képez. Tápanyagban nem gazdag talajokon is jól megél, de az árnyékot nem szívleli.

A homoki zab zöldtrágya növényeink egyike. 

Tovább a részletekre
2 termék  a 2 termékből
Rendezés:
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag

Legyen saját keveréked! Állitsd össze a saját keverékedet, akár már 300 kg-tól. Csak küld el üzenetben, hogy milyen fajokból és milyen %-ban szeretnéd és mi megoldjuk, ezt is :)!

Kisokos/Hasznos | Kisokos/Hasznos ...


A homoki zab előnyei

Magyarországon egyelőre még nem általánosan elterjedt a zabfélék zöldtrágya növényként való hasznosítása, de népszerűsége egyre növekvő tendenciát mutat. Mivel keverékekben jól vethető, ezért érdemes olyan növényekkel társulásban vetni, amelyekkel jól kiegészítik egymást. Társítható takarmányborsóval és bükkönyfélékkel, ezek mellett remek támasztónövényként is funkcionál.

A pillangósvirágúak lassabb növekedése mellett jól érvényesül a homoki zab korai és gyors növekedése, így a többi növény megerősödéséig is elnyomja a gyomokat, allelopatikus képességgel rendelkezik. A gazdák tapasztalatai alapján kifejezetten javasoljuk egy homoki zabból, lóbabból, facéliából és talajművelő retekből álló keverék megvalósítását, hiszen ezzel a kombinációval a felszín feletti és alatti rétegek is remekül kitöltésre kerülnek.
A homoki zab elbomlásakor az aprómagvú gyomok csírázását megakadályozza, a búza árvakelését radikálisan csökkenti, gátolja a fonálférgek túlszaporodását.

Igényei

Sokféle talajon megél, a talajjal szemben nem igényes. Az árnyékot nem, de a szárazságot jól tűri. Ugyan nem fagyálló, de nulla Celsius-fokig tűri a hideget is. A betegségeknek jól ellenáll. Fehérjetartalma magas, szarvasmarha, juh, birka takarmányozására is alkalmas.

Cikkajánló | Cikkajánló
Praktikus tárolás, biztoságos szállítás
Praktikus tárolás, biztoságos szállítás
2024.05.24. | Szakmai cikkek
A big-bag és q-bag zsákok rendkívül sokoldalú és praktikus tárolási megoldást biztosítanak.
Tovább olvasok
A vetőmag bizalmi cikk és komoly érték!
A vetőmag bizalmi cikk és komoly érték!
2024.05.24. | Szakmai cikkek
Válaszd a minőséget! A fémzárolt vetőmagok használata elengedhetetlen a mezőgazdasági termelők számára a minőségi termelés biztosítása érdekében
Tovább olvasok
Facélia: a lila virágú szántóföldi csoda
Facélia: a lila virágú szántóföldi csoda
2024.05.21. | Szakmai cikkek
Egy lila virágú, talajjavító növény, amely javítja a biodiverzitást.
Tovább olvasok
Ügyfeleink mondták | Ügyfeleink mondták
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

A munkacsúcsok idején minden megspórolt perc kincset ér, hiszen szinte folyamatosan a területen dolgozunk, és az élet gyakran olyan helyzeteket produkál, amikor nyitvatartás után szükséges a beszerzéseket bonyolítani. Ekkor nagyon jól jön, hogy a Primag webshopból a legtöbb input anyagot, sőt még ritkábban használt eszközöket, pl.  zsákokat, tartályt, szivattyút is megrendelhetek. Nem egyszer előfordult, hogy csak itt találtam a konkrét igényünkre költséghatékony megoldást. Ha a rendelés pontosítására van szükség, gyakorlatilag azonnali telefonos segítséget kapok, majd a szállítást is hihetetlenül gyorsan megszervezik. Ilyen gördülékeny beszerzési lehetőséggel máshol nem találkoztam még.

Szántosi Attila Biohungaricum Kft.
Szarvas
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

A Primag volt az első komoly kereskedő cég, aki az idők szavát meghallva webes felületre vitte a készletet, a vásárlást, a kiszolgálást. Ezzel nekünk, vásárlóknak rengeteg időt, telefonálgatást, utazgatást spóroltak meg. Ez azóta fejlődik, minden évben egyre jobbak és a növekvő termékszám ellenére is kezelhető, működő a webshopos felület. 

Sári Sándor László családi gazdálkodó
Mélykút
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag aktív

Mivel 2015-től bio művelésben művelem a szőlőket, így nagyon fontos számomra egy olyan innovatív partner, aki mindig tud segíteni a megfelelő anyagok beszerzésében, hiszen organikus gazdálkodásban nem használhatok bármilyen szert. Mindig pontos információkkal szolgálnak az általuk forgalmazott anyagokról. A kiszolgálás és a szállítás mindig gyors és megbízható, a határidőkben soha nem volt még csúszás. Minden kollégájuk segítőkész és motivált. Nagyon megbízható partnerre találtam a Primagban!

 

Bárdos Sarolta Tokaj Nobilis Kft.
Bodrogkeresztúr
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!

Figyelem! A Caps Lock bekapcsolva!