Kezdőoldal > Vetőmagok > Hüvelyesek > Lóbab
 

Lóbab

A Primag Vetőmag Minősítő Bizonyítvánnyal rendelkező, fémzárolt minőségű hüvelyes vetőmagjai közé tartozik a lóbab, amely sokrétű felhasználhatóságnak örvend. Abrakként, takarmánytápokba keverve, de emberi étkeztetésre is tökéletes, ráadásul kiváló zöldtakarmány is egyszersmind. Kiváló elővetemény, hiszen a talaj termékenységét fokozza.A lóbab az egyik legrégebbi kultúrnövény, amelyet még kőkori leletek is bizonyítanak! Európában sokáig kifejezetten élelmiszerként tartották számon, napjainkban is népszerű. A jövőben akár export szempontból is jelentős lehet.

A lóbab kiváló zöldtakarmány és nagyszerű elővetemény,

Tovább a részletekre

Blog: Lóbab

2 termék  a 2 termékből
Rendezés:
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag
 | Kisokos/Hasznos ...


A lóbab felhasználása

A hüvelyesek vetőmagjai között a lóbab vetőmagjára kiemelten igaz, hogy nagyon sokféleképpen hasznosítható. Abrakként kiváló élettani hatással rendelkezik, kedvező keményítő-, rost-, valamint fehérjetartalmának köszönhetően. A nagy magvú növények között a lóbab a harmadik a fehérjetartalom tekintetében. 

Zöldtakarmányként jellemzően keverékben vetve hasznosítják, sokféle társnövény passzol hozzá, a napraforgótól kezdve a kukoricán át a bükkönyig. Fonnyasztás után szilázsnak is alkalmas. 

Élelmiszerként többféleképpen is fogyasztjuk, a zöldbabhoz hasonlóan, még zsenge állapotában, de az érett magvakat kifejtés után főzve, párolva, passzírozva is ehetjük. Az élelmiszeripar lisztnek őrölve hasznosítja, például fehérjeporként is fogyasztható. Ennek jelentősége az egészséges életmód, valamint a fehérjeporok fogyasztásának terjedésével növekvő tendenciát sejtet.

A lóbab termesztése

Csapadékra igényes, így előfordulhat, hogy öntözést igényel a termesztés során. A pillangósvirágúak, a napraforgó és az őszi káposztarepce után nem ideális vetni - előbbi az AKG szabályozás, utóbbi az árvakelések miatt. A lóbab viszont nagyszerű elővetemény, nitrogénben gazdag talajt hagy maga után. Tápanyagellátásáról gondoskodni szükséges.

 | Cikkajánló
A tritikálé jelentősége és előnyei a modern mezőgazdaságban
A tritikálé jelentősége és előnyei a modern mezőgazdaságban
2023.09.12. | Szakmai cikkek
Tritikálé: a modern mezőgazdaság innovatív gabonája. A ciikkünkből kiderül, hogy miért növekszik a népszerűsége a termesztésben és feldolgozásban.
Tovább olvasok
GOSZ-VSZT-NAK Repce Posztregisztrációs Fajtakísérlet 2023
GOSZ-VSZT-NAK Repce Posztregisztrációs Fajtakísérlet 2023
2023.09.11. | Szakmai cikkek
Kiadvány a 2023 évi repce Posztregisztrációs Fajtakísérletek eredményeiből
Tovább olvasok
GOSZ-VSZT-NAK Őszi búza Posztregisztrációs kísérlet 2023
GOSZ-VSZT-NAK Őszi búza Posztregisztrációs kísérlet 2023
2023.09.11. | Szakmai cikkek
Kiadvány a 2023 évi búza Posztregisztrációs Fajtakísérletek eredményeiből
Tovább olvasok
 | Ügyfeleink mondták

Mivel 2015-től bio művelésben művelem a szőlőket, így nagyon fontos számomra egy olyan innovatív partner, aki mindig tud segíteni a megfelelő anyagok beszerzésében, hiszen organikus gazdálkodásban nem használhatok bármilyen szert. Mindig pontos információkkal szolgálnak az általuk forgalmazott anyagokról. A kiszolgálás és a szállítás mindig gyors és megbízható, a határidőkben soha nem volt még csúszás. Minden kollégájuk segítőkész és motivált. Nagyon megbízható partnerre találtam a Primagban!

 

Bárdos Sarolta Tokaj Nobilis Kft.
Bodrogkeresztúr

A Primag volt az első komoly kereskedő cég, aki az idők szavát meghallva webes felületre vitte a készletet, a vásárlást, a kiszolgálást. Ezzel nekünk, vásárlóknak rengeteg időt, telefonálgatást, utazgatást spóroltak meg. Ez azóta fejlődik, minden évben egyre jobbak és a növekvő termékszám ellenére is kezelhető, működő a webshopos felület. 

Sári Sándor László családi gazdálkodó
Mélykút

Már régóta vásárolunk a Primag-tól, mert számunkra nagyon fontos, hogy közvetlen kapcsolatot tudjunk fenntartani a beszerzés folyamán. Minden felmerülő problémánkat, kérésünket rugalmasan kezelik és szakmailag kiemelkedőek, így mindig nyugodtak lehetünk.  A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan, időben ki is szállítják. A gazdálkodáshoz szükséges plusz információkat is megtalálom a honlapon.

Pintér Lajos Bácsai Agrár Zrt.
Győr
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!