Kezdőoldal > Vetőmagok > Hüvelyesek > Lóbab
Kategóriák
 
Letöltés

Lóbab

A Primag Vetőmag Minősítő Bizonyítvánnyal rendelkező, fémzárolt minőségű hüvelyes vetőmagjai közé tartozik a lóbab, amely sokrétű felhasználhatóságnak örvend. Abrakként, takarmánytápokba keverve, de emberi étkeztetésre is tökéletes, ráadásul kiváló zöldtakarmány is egyszersmind. Kiváló elővetemény, hiszen a talaj termékenységét fokozza.A lóbab az egyik legrégebbi kultúrnövény, amelyet még kőkori leletek is bizonyítanak! Európában sokáig kifejezetten élelmiszerként tartották számon, napjainkban is népszerű. A jövőben akár export szempontból is jelentős lehet.

A lóbab kiváló zöldtakarmány és nagyszerű elővetemény,

Tovább a részletekre

Blog: Lóbab

4 termék  a 4 termékből
Rendezés:
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag
Kisokos/Hasznos | Kisokos/Hasznos ...


A lóbab felhasználása

A hüvelyesek vetőmagjai között a lóbab vetőmagjára kiemelten igaz, hogy nagyon sokféleképpen hasznosítható. Abrakként kiváló élettani hatással rendelkezik, kedvező keményítő-, rost-, valamint fehérjetartalmának köszönhetően. A nagy magvú növények között a lóbab a harmadik a fehérjetartalom tekintetében. 

Zöldtakarmányként jellemzően keverékben vetve hasznosítják, sokféle társnövény passzol hozzá, a napraforgótól kezdve a kukoricán át a bükkönyig. Fonnyasztás után szilázsnak is alkalmas. 

Élelmiszerként többféleképpen is fogyasztjuk, a zöldbabhoz hasonlóan, még zsenge állapotában, de az érett magvakat kifejtés után főzve, párolva, passzírozva is ehetjük. Az élelmiszeripar lisztnek őrölve hasznosítja, például fehérjeporként is fogyasztható. Ennek jelentősége az egészséges életmód, valamint a fehérjeporok fogyasztásának terjedésével növekvő tendenciát sejtet.

A lóbab termesztése

Csapadékra igényes, így előfordulhat, hogy öntözést igényel a termesztés során. A pillangósvirágúak, a napraforgó és az őszi káposztarepce után nem ideális vetni - előbbi az AKG szabályozás, utóbbi az árvakelések miatt. A lóbab viszont nagyszerű elővetemény, nitrogénben gazdag talajt hagy maga után. Tápanyagellátásáról gondoskodni szükséges.

Cikkajánló | Cikkajánló
Egyedi zsákot - a Te igényeidhez ... csak Neked
Egyedi zsákot - a Te igényeidhez ... csak Neked
2024.07.12. | Primag info
Az egyedi megoldások lehetővé teszik számodra, hogy az igényeidnek leginkább megfelelő zsákokat rendeld meg, amelyek a specifikus gyártási technológiákhoz is alkalmazkodnak.
Tovább olvasok
Természetes kálium pótlás a növényeknél
Természetes kálium pótlás a növényeknél
2024.06.26. | Szakmai cikkek
Hatékony és fenntartható természetes kálium pótlás a növényeknél: komposzt, trágya és zöldtrágyázás alkalmazása a jobb terméshozamért.
Tovább olvasok
Keserűsó lombtrágya: hatékony tápanyagellátás
Keserűsó lombtrágya: hatékony tápanyagellátás
2024.06.24. | Szakmai cikkek
A keserűsó lombtrágya, mint megoldás a növények tápanyagellátására és aszálytűrésének fokozására
Tovább olvasok
Ügyfeleink mondták | Ügyfeleink mondták
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

Már régóta vásárolunk a Primag-tól, mert számunkra nagyon fontos, hogy közvetlen kapcsolatot tudjunk fenntartani a beszerzés folyamán. Minden felmerülő problémánkat, kérésünket rugalmasan kezelik és szakmailag kiemelkedőek, így mindig nyugodtak lehetünk.  A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan, időben ki is szállítják. A gazdálkodáshoz szükséges plusz információkat is megtalálom a honlapon.

Pintér Lajos Bácsai Agrár Zrt.
Győr
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

Nem találkoztam még korábban ennyire áttekinthető, szakmailag is kitűnő mezőgazdasági webshoppal. Felüdülés, hogy nem kell egy területi képviselővel személyesen leülnöm egyeztetni, hogy bármiféle információt szerezzek. Ehelyett a Primagnál az oldalon, valamint e-mailben vagy telefonon gyorsan, lendületesen minden kérdésemre választ kapok, és le is tudom adni azonnal a rendelést.

Sáriné Romfa Ibolya őstermelő
Mélykút
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

A munkacsúcsok idején minden megspórolt perc kincset ér, hiszen szinte folyamatosan a területen dolgozunk, és az élet gyakran olyan helyzeteket produkál, amikor nyitvatartás után szükséges a beszerzéseket bonyolítani. Ekkor nagyon jól jön, hogy a Primag webshopból a legtöbb input anyagot, sőt még ritkábban használt eszközöket, pl.  zsákokat, tartályt, szivattyút is megrendelhetek. Nem egyszer előfordult, hogy csak itt találtam a konkrét igényünkre költséghatékony megoldást. Ha a rendelés pontosítására van szükség, gyakorlatilag azonnali telefonos segítséget kapok, majd a szállítást is hihetetlenül gyorsan megszervezik. Ilyen gördülékeny beszerzési lehetőséggel máshol nem találkoztam még.

Szántosi Attila Biohungaricum Kft.
Szarvas
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!

Figyelem! A Caps Lock bekapcsolva!

+