We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Home page > Seeds > Legumes > Broad beans
Request for quotationDeliveryDelivery
Broad beans

A Primag Vetőmag Minősítő Bizonyítvánnyal rendelkező, fémzárolt minőségű hüvelyes vetőmagjai közé tartozik a lóbab, amely sokrétű felhasználhatóságnak örvend. Abrakként, takarmánytápokba keverve, de emberi étkeztetésre is tökéletes, ráadásul kiváló zöldtakarmány is egyszersmind. Kiváló elővetemény, hiszen a talaj termékenységét fokozza.A lóbab az egyik legrégebbi kultúrnövény, amelyet még kőkori leletek is bizonyítanak! Európában sokáig kifejezetten élelmiszerként tartották számon, napjainkban is népszerű. A jövőben akár export szempontból is jelentős lehet.

A lóbab kiváló zöldtakarmány és nagyszerű elővetemény,

Go to details ...

Blog: Lóbab
Nézet:
Primaq - Prima Mag
Primaq - Prima Mag

A lóbab felhasználása

A hüvelyesek vetőmagjai között a lóbab vetőmagjára kiemelten igaz, hogy nagyon sokféleképpen hasznosítható. Abrakként kiváló élettani hatással rendelkezik, kedvező keményítő-, rost-, valamint fehérjetartalmának köszönhetően. A nagy magvú növények között a lóbab a harmadik a fehérjetartalom tekintetében. 

Zöldtakarmányként jellemzően keverékben vetve hasznosítják, sokféle társnövény passzol hozzá, a napraforgótól kezdve a kukoricán át a bükkönyig. Fonnyasztás után szilázsnak is alkalmas. 

Élelmiszerként többféleképpen is fogyasztjuk, a zöldbabhoz hasonlóan, még zsenge állapotában, de az érett magvakat kifejtés után főzve, párolva, passzírozva is ehetjük. Az élelmiszeripar lisztnek őrölve hasznosítja, például fehérjeporként is fogyasztható. Ennek jelentősége az egészséges életmód, valamint a fehérjeporok fogyasztásának terjedésével növekvő tendenciát sejtet.

A lóbab termesztése

Csapadékra igényes, így előfordulhat, hogy öntözést igényel a termesztés során. A pillangósvirágúak, a napraforgó és az őszi káposztarepce után nem ideális vetni - előbbi az AKG szabályozás, utóbbi az árvakelések miatt. A lóbab viszont nagyszerű elővetemény, nitrogénben gazdag talajt hagy maga után. Tápanyagellátásáról gondoskodni szükséges.Request for quotationRequest for quotation

Search

Request for quotationRequest for quotation

Request for quotation

OrderOrder

Order

DeliveryDelivery

Delivery

You can also choose it with
Message

Questions, messages? Share it with us!