Kezdőoldal > Vetőmagok > Hüvelyesek > Lóbab
Kategóriák
 
Letöltés

Lóbab

A Primag Vetőmag Minősítő Bizonyítvánnyal rendelkező, fémzárolt minőségű hüvelyes vetőmagjai közé tartozik a lóbab, amely sokrétű felhasználhatóságnak örvend. Abrakként, takarmánytápokba keverve, de emberi étkeztetésre is tökéletes, ráadásul kiváló zöldtakarmány is egyszersmind. Kiváló elővetemény, hiszen a talaj termékenységét fokozza.A lóbab az egyik legrégebbi kultúrnövény, amelyet még kőkori leletek is bizonyítanak! Európában sokáig kifejezetten élelmiszerként tartották számon, napjainkban is népszerű. A jövőben akár export szempontból is jelentős lehet.

A lóbab kiváló zöldtakarmány és nagyszerű elővetemény,

Tovább a részletekre

Blog: Lóbab

4 termék  a 4 termékből
Rendezés:
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag
Kisokos/Hasznos | Kisokos/Hasznos ...


A lóbab felhasználása

A hüvelyesek vetőmagjai között a lóbab vetőmagjára kiemelten igaz, hogy nagyon sokféleképpen hasznosítható. Abrakként kiváló élettani hatással rendelkezik, kedvező keményítő-, rost-, valamint fehérjetartalmának köszönhetően. A nagy magvú növények között a lóbab a harmadik a fehérjetartalom tekintetében. 

Zöldtakarmányként jellemzően keverékben vetve hasznosítják, sokféle társnövény passzol hozzá, a napraforgótól kezdve a kukoricán át a bükkönyig. Fonnyasztás után szilázsnak is alkalmas. 

Élelmiszerként többféleképpen is fogyasztjuk, a zöldbabhoz hasonlóan, még zsenge állapotában, de az érett magvakat kifejtés után főzve, párolva, passzírozva is ehetjük. Az élelmiszeripar lisztnek őrölve hasznosítja, például fehérjeporként is fogyasztható. Ennek jelentősége az egészséges életmód, valamint a fehérjeporok fogyasztásának terjedésével növekvő tendenciát sejtet.

A lóbab termesztése

Csapadékra igényes, így előfordulhat, hogy öntözést igényel a termesztés során. A pillangósvirágúak, a napraforgó és az őszi káposztarepce után nem ideális vetni - előbbi az AKG szabályozás, utóbbi az árvakelések miatt. A lóbab viszont nagyszerű elővetemény, nitrogénben gazdag talajt hagy maga után. Tápanyagellátásáról gondoskodni szükséges.

Cikkajánló | Cikkajánló
A csávázott vetőmag: a mezőgazdaság zöld megoldása
A csávázott vetőmag: a mezőgazdaság zöld megoldása
2024.03.26. | Szakmai cikkek
Hogyan segíthet a csávázott vetőmag a mezőgazdaságban a környezetvédelem és a hatékonyság növelésében?
Tovább olvasok
Starter műtrágya: a bőséges termés titka
Starter műtrágya: a bőséges termés titka
2024.03.26. | Szakmai cikkek
A starter műtrágyázás jelentősége a növények korai fejlődésében és hatása a terméshozamra.
Tovább olvasok
A lóbab a mezőgazdaságban: természetes nitrogénforrás
A lóbab a mezőgazdaságban: természetes nitrogénforrás
2024.02.14. | Szakmai cikkek
A lóbab az egyik legrégebbi kultúrnövény, népszerűsége hazánkban is növekszik.
Tovább olvasok
Ügyfeleink mondták | Ügyfeleink mondták
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

A munkacsúcsok idején minden megspórolt perc kincset ér, hiszen szinte folyamatosan a területen dolgozunk, és az élet gyakran olyan helyzeteket produkál, amikor nyitvatartás után szükséges a beszerzéseket bonyolítani. Ekkor nagyon jól jön, hogy a Primag webshopból a legtöbb input anyagot, sőt még ritkábban használt eszközöket, pl.  zsákokat, tartályt, szivattyút is megrendelhetek. Nem egyszer előfordult, hogy csak itt találtam a konkrét igényünkre költséghatékony megoldást. Ha a rendelés pontosítására van szükség, gyakorlatilag azonnali telefonos segítséget kapok, majd a szállítást is hihetetlenül gyorsan megszervezik. Ilyen gördülékeny beszerzési lehetőséggel máshol nem találkoztam még.

Szántosi Attila Biohungaricum Kft.
Szarvas
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag aktív

Mivel 2015-től bio művelésben művelem a szőlőket, így nagyon fontos számomra egy olyan innovatív partner, aki mindig tud segíteni a megfelelő anyagok beszerzésében, hiszen organikus gazdálkodásban nem használhatok bármilyen szert. Mindig pontos információkkal szolgálnak az általuk forgalmazott anyagokról. A kiszolgálás és a szállítás mindig gyors és megbízható, a határidőkben soha nem volt még csúszás. Minden kollégájuk segítőkész és motivált. Nagyon megbízható partnerre találtam a Primagban!

 

Bárdos Sarolta Tokaj Nobilis Kft.
Bodrogkeresztúr
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

Nem találkoztam még korábban ennyire áttekinthető, szakmailag is kitűnő mezőgazdasági webshoppal. Felüdülés, hogy nem kell egy területi képviselővel személyesen leülnöm egyeztetni, hogy bármiféle információt szerezzek. Ehelyett a Primagnál az oldalon, valamint e-mailben vagy telefonon gyorsan, lendületesen minden kérdésemre választ kapok, és le is tudom adni azonnal a rendelést.

Sáriné Romfa Ibolya őstermelő
Mélykút
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!