Segíthetünk?
Hírlevél feliratkozás
Primaq - Prima Mag

Örülünk, hogy szeretnél feliratkozni hírlevelünkre. Értesülj Te is első kézből akcióinkról, újdonságainkról!

AjánlatkérésKiszállításKiszállítás
Lóbab

A Primag Vetőmag Minősítő Bizonyítvánnyal rendelkező, fémzárolt minőségű hüvelyes vetőmagjai közé tartozik a lóbab, amely sokrétű felhasználhatóságnak örvend. Abrakként, takarmánytápokba keverve, de emberi étkeztetésre is tökéletes, ráadásul kiváló zöldtakarmány is egyszersmind. Kiváló elővetemény, hiszen a talaj termékenységét fokozza.A lóbab az egyik legrégebbi kultúrnövény, amelyet még kőkori leletek is bizonyítanak! Európában sokáig kifejezetten élelmiszerként tartották számon, napjainkban is népszerű. A jövőben akár export szempontból is jelentős lehet.

Abrakként, takarmánytápokba keverve, de emberi étkeztetésre is tökéletes, ráadásul kiváló zöldtakarmány és egyszersmind nagyszerű elővetemény,

Tovább a részletekre

Használd bátran a SZŰRŐKET, hogy könnyen megtaláld a keresett terméket!

Blog: Lóbab
Nézet:
Primaq - Prima Mag
Primaq - Prima Mag
Akár ezekkel is kombinálhatod
Üzenet

Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!

A lóbab felhasználása

A hüvelyesek vetőmagjai között a lóbab vetőmagjára kiemelten igaz, hogy nagyon sokféleképpen hasznosítható. Abrakként kiváló élettani hatással rendelkezik, kedvező keményítő-, rost-, valamint fehérjetartalmának köszönhetően. A nagy magvú növények között a lóbab a harmadik a fehérjetartalom tekintetében. 

Zöldtakarmányként jellemzően keverékben vetve hasznosítják, sokféle társnövény passzol hozzá, a napraforgótól kezdve a kukoricán át a bükkönyig. Fonnyasztás után szilázsnak is alkalmas. 

Élelmiszerként többféleképpen is fogyasztjuk, a zöldbabhoz hasonlóan, még zsenge állapotában, de az érett magvakat kifejtés után főzve, párolva, passzírozva is ehetjük. Az élelmiszeripar lisztnek őrölve hasznosítja, például fehérjeporként is fogyasztható. Ennek jelentősége az egészséges életmód, valamint a fehérjeporok fogyasztásának terjedésével növekvő tendenciát sejtet.

A lóbab termesztése

Csapadékra igényes, így előfordulhat, hogy öntözést igényel a termesztés során. A pillangósvirágúak, a napraforgó és az őszi káposztarepce után nem ideális vetni - előbbi az AKG szabályozás, utóbbi az árvakelések miatt. A lóbab viszont nagyszerű elővetemény, nitrogénben gazdag talajt hagy maga után. Tápanyagellátásáról gondoskodni szükséges.AjánlatkérésAjánlatkérés

Keresés

AjánlatkérésAjánlatkérés

Ajánlatkérés

RendelésRendelés

Rendelés

KiszállításKiszállítás

Kiszállítás