Segíthetünk?
Hírlevél feliratkozás
Primaq - Prima Mag

Örülünk, hogy szeretnél feliratkozni hírlevelünkre. Értesülj Te is első kézből akcióinkról, újdonságainkról!

AjánlatkérésKiszállításKiszállítás
Napraforgó

A napraforgó termesztésének jelentősége a belőle készülő - elsősorban, de nem kizárólag - étkezési célokra felhasznált olajának köszönhetően kiemelkedő. Ipari alkalmazása is számottevő, valamint takarmányozási szempontból is releváns.

Mint minden növény esetében, a napraforgónál is igaz, hogy a fémzárolt vetőmag garantáltan magas minősége nyújtja azt a megbízható kiindulópontot, amely megalapozza a növénytermesztés későbbi sikerét. Magas terméshozamot, termésbiztonságot és kiemelkedő olajtermést kínálnak magas minőségű napraforgó vetőmagjaink.

A napraforgó az egyik legnépszerűbb, elsősorban olajáért termesztett növényünk. 

Tovább a részletekre

Görgess lejjebb! Használd bátran a SZŰRŐKET, hogy könnyen megtaláld a keresett terméket!

Nézet:
Primaq - Prima Mag
Primaq - Prima Mag
Akár ezekkel is kombinálhatod
Üzenet

Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!

A napraforgó felhasználása

A napraforgó az egyik legnépszerűbb, elsősorban olajáért termesztett növényünk. Az emberi étkezésben betöltött szerepe elsődleges, ugyanakkor széles körű az ipari felhasználása is. Használja például a festékipar, műanyagipar és a textilipar, de a szappangyártás és a kozmetikai ipar is él vele alapanyagként. Ráadásként a biodízel gyártásban is szerepet kap. 

Az olaj gyártásakor melléktermékként születő napraforgó-pogácsa és magdara értékes takarmányként szolgálnak, de a napraforgót zöldtakarmányozásra és silózásra is használhatjuk. Magját nem csak a madarak szeretik, a sütőipar is használja, de megpörkölve is ízletes csemege. Mézelő növényként is kiváló, ráadásul a méhek a beporzásról is gondoskodnak.

Napraforgó vetőmagjaink

Biztonságosan termeszthető, genetikailag ellenálló, valamint magas termést nyújtó napraforgókat kínálunk. Dinamikus fejlődés, magas terméspotenciál. Tőszámsűrítésre is alkalmas napraforgót is választhatsz. Szárazságra nem érzékeny, és magas stressztűrő képességgel bíró növény. Korai, középkorai, középérésű, középkésői érésű fajták, LO, HO, hagyományos és csíkos típusok várnak kínálatunkban.AjánlatkérésAjánlatkérés

Keresés

AjánlatkérésAjánlatkérés

Ajánlatkérés

RendelésRendelés

Rendelés

KiszállításKiszállítás

Kiszállítás