Kezdőoldal > Vetőmagok > Olajos növények > Napraforgó
Kategóriák
 

Napraforgó

A napraforgó termesztésének jelentősége a belőle készülő - elsősorban, de nem kizárólag - étkezési célokra felhasznált olajának köszönhetően kiemelkedő. Ipari alkalmazása is számottevő, valamint takarmányozási szempontból is releváns.

Mint minden növény esetében, a napraforgónál is igaz, hogy a fémzárolt vetőmag garantáltan magas minősége nyújtja azt a megbízható kiindulópontot, amely megalapozza a növénytermesztés későbbi sikerét. Magas terméshozamot, termésbiztonságot és kiemelkedő olajtermést kínálnak magas minőségű napraforgó vetőmagjaink.

A legkiválóbb napraforgó vetőmagok 1 helyen!

Tovább a részletekre
68 termék  a 68 termékből
Rendezés:
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag
 | Kisokos/Hasznos ...


A napraforgó felhasználása

A napraforgó az egyik legnépszerűbb, elsősorban olajáért termesztett növényünk. Az emberi étkezésben betöltött szerepe elsődleges, ugyanakkor széles körű az ipari felhasználása is  a vetőmagok között. Használja például a festékipar, műanyagipar és a textilipar, de a szappangyártás és a kozmetikai ipar is él vele alapanyagként. Ráadásként a biodízel gyártásban is szerepet kap. 

Az olaj gyártásakor melléktermékként születő napraforgó-pogácsa és magdara értékes takarmányként szolgálnak, de a napraforgót zöldtakarmányozásra és silózásra is használhatjuk. Magját nem csak a madarak szeretik, a sütőipar is használja, de megpörkölve is ízletes csemege. Mézelő növényként is kiváló, ráadásul a méhek a beporzásról is gondoskodnak.

Napraforgó vetőmagjaink

Biztonságosan termeszthető, genetikailag ellenálló, valamint magas termést nyújtó napraforgókat kínálunk. Dinamikus fejlődés, magas terméspotenciál. Tőszámsűrítésre is alkalmas napraforgót is választhatsz. Szárazságra nem érzékeny, és magas stressztűrő képességgel bíró növény. Korai, középkorai, középérésű, középkésői érésű fajták, LO, HO, hagyományos és csíkos típusok várnak kínálatunkban.

 | Cikkajánló
Készülhetnek a gazdák: tovább nő 2024-től az ökológiai gazdálkodás támogatása
Készülhetnek a gazdák: tovább nő 2024-től az ökológiai gazdálkodás támogatása
2023.12.02. | Szakmai cikkek
2024-től bővül a biogazdaságok támogatása.
Tovább olvasok
Az ökológiai gazdálkodás új dimenziói
Az ökológiai gazdálkodás új dimenziói
2023.11.30. | Szakmai cikkek
A biogazdálkodás a jövő útja: környezetbarát gazdálkodási technikák és az egészséges élelmiszertermelés ötvözete.
Tovább olvasok
Gazdálkodási Napló - Friss infók
Gazdálkodási Napló - Friss infók
2023.11.22. | Agrártámogatások
2024-ben is lesz lehetőség a Gazdálkodási Napló egyszeri elektronikus feltöltésére!
Tovább olvasok
 | Ügyfeleink mondták

A munkacsúcsok idején minden megspórolt perc kincset ér, hiszen szinte folyamatosan a területen dolgozunk, és az élet gyakran olyan helyzeteket produkál, amikor nyitvatartás után szükséges a beszerzéseket bonyolítani. Ekkor nagyon jól jön, hogy a Primag webshopból a legtöbb input anyagot, sőt még ritkábban használt eszközöket, pl.  zsákokat, tartályt, szivattyút is megrendelhetek. Nem egyszer előfordult, hogy csak itt találtam a konkrét igényünkre költséghatékony megoldást. Ha a rendelés pontosítására van szükség, gyakorlatilag azonnali telefonos segítséget kapok, majd a szállítást is hihetetlenül gyorsan megszervezik. Ilyen gördülékeny beszerzési lehetőséggel máshol nem találkoztam még.

Szántosi Attila Biohungaricum Kft.
Szarvas

Már régóta vásárolunk a Primag-tól, mert számunkra nagyon fontos, hogy közvetlen kapcsolatot tudjunk fenntartani a beszerzés folyamán. Minden felmerülő problémánkat, kérésünket rugalmasan kezelik és szakmailag kiemelkedőek, így mindig nyugodtak lehetünk.  A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan, időben ki is szállítják. A gazdálkodáshoz szükséges plusz információkat is megtalálom a honlapon.

Pintér Lajos Bácsai Agrár Zrt.
Győr

Mivel 2015-től bio művelésben művelem a szőlőket, így nagyon fontos számomra egy olyan innovatív partner, aki mindig tud segíteni a megfelelő anyagok beszerzésében, hiszen organikus gazdálkodásban nem használhatok bármilyen szert. Mindig pontos információkkal szolgálnak az általuk forgalmazott anyagokról. A kiszolgálás és a szállítás mindig gyors és megbízható, a határidőkben soha nem volt még csúszás. Minden kollégájuk segítőkész és motivált. Nagyon megbízható partnerre találtam a Primagban!

 

Bárdos Sarolta Tokaj Nobilis Kft.
Bodrogkeresztúr
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!