Kezdőoldal > Vetőmagok > Fűfélék > Nádképű csenkesz
Kategóriák
 

Nádképű csenkesz

A fűfélék családjába rengeteg különféle fajta tartozik, s talán ez az egyik leginkább olyan kategória, ahol a megbízható vetőmagoknak hatalmas jelentősége van, noha talán éppen ellenkezőleg gondolnánk. A Primagnál vásárolható, a legmagasabb minőséget képviselő és mindig megbízható forrásból származó fémzárolt vetőmagok garantálják, hogy pontosan azt fogod kapni, amit vásároltál. A nádképű csenkesz elsősorban ellenálló képességének köszönheti népszerűségét, amely miatt a kertek tulajdonosai is felfigyeltek rá, de elsősorban szálastakarmányként hasznos. 

A nádképű csenkesz kiváló szálastakarmány.

Tovább a részletekre
4 termék  a 4 termékből
Rendezés:
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag

Legyen saját keveréked! Állitsd össze a saját keverékedet, akár már 300 kg-tól. Csak küld el üzenetben, hogy milyen fajokból és milyen %-ban szeretnéd és mi megoldjuk, ezt is :)!

 | Kisokos/Hasznos ...


A nádképű csenkesz tulajdonságai

A fűfélék vetőmagjai közül nagyon fontos, hogy mindig azon célok szerint válassz, amelyekre használni szeretnéd, és vedd figyelembe jellemző tulajdonságait. 

A nádképű csenkesz évelő, tarackos növény. A levelei alapvetően szélesebbek és laposabbak, kertekben inkább a vékonyabb levelű változatokat hasznosítják. Nagyon jól bírja a meleget és a szárazságot  a vetőmagok között, ugyanis gyökere mélyre hatol. Éppen ezért nem jellemző, hogy elsárgulna, mint a legtöbb fűféle a nyári száraz és forró időszakok során. 

A nádképű csenkesz nagyon jól bírja az igénybevételt, a taposás és a kertekben való használat, a kis kedvencek sem ártanak meg neki. Ha legelőként szeretnénk hasznosítani, akkor érdemes tisztában lenni azzal, hogy elvénülve az állatok nem szívesen fogyasztják. Zsengén azonban a lovak egyik kedvence.

Trágyázással és legeltetéssel növelhető az értéke. A nádképű csenkesz kiváló szálastakarmány, a legeltetésen felül kaszálásra is kiválóan alkalmas.

A nádképű csenkesz igényei

Talajra egyáltalán nem igényes, lúgos és savanyú talaj is megfelel neki. Nagyon sokáig terem, és a legnagyobb forróságban is képes zöldtakarmányt nyújtani az állatoknak. Már kora tavasszal elindul sarjadzása.

 | Cikkajánló
Készülhetnek a gazdák: tovább nő 2024-től az ökológiai gazdálkodás támogatása
Készülhetnek a gazdák: tovább nő 2024-től az ökológiai gazdálkodás támogatása
2023.12.02. | Szakmai cikkek
2024-től bővül a biogazdaságok támogatása.
Tovább olvasok
Az ökológiai gazdálkodás új dimenziói
Az ökológiai gazdálkodás új dimenziói
2023.11.30. | Szakmai cikkek
A biogazdálkodás a jövő útja: környezetbarát gazdálkodási technikák és az egészséges élelmiszertermelés ötvözete.
Tovább olvasok
Gazdálkodási Napló - Friss infók
Gazdálkodási Napló - Friss infók
2023.11.22. | Agrártámogatások
2024-ben is lesz lehetőség a Gazdálkodási Napló egyszeri elektronikus feltöltésére!
Tovább olvasok
 | Ügyfeleink mondták

Mivel 2015-től bio művelésben művelem a szőlőket, így nagyon fontos számomra egy olyan innovatív partner, aki mindig tud segíteni a megfelelő anyagok beszerzésében, hiszen organikus gazdálkodásban nem használhatok bármilyen szert. Mindig pontos információkkal szolgálnak az általuk forgalmazott anyagokról. A kiszolgálás és a szállítás mindig gyors és megbízható, a határidőkben soha nem volt még csúszás. Minden kollégájuk segítőkész és motivált. Nagyon megbízható partnerre találtam a Primagban!

 

Bárdos Sarolta Tokaj Nobilis Kft.
Bodrogkeresztúr

Már régóta vásárolunk a Primag-tól, mert számunkra nagyon fontos, hogy közvetlen kapcsolatot tudjunk fenntartani a beszerzés folyamán. Minden felmerülő problémánkat, kérésünket rugalmasan kezelik és szakmailag kiemelkedőek, így mindig nyugodtak lehetünk.  A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan, időben ki is szállítják. A gazdálkodáshoz szükséges plusz információkat is megtalálom a honlapon.

Pintér Lajos Bácsai Agrár Zrt.
Győr

A munkacsúcsok idején minden megspórolt perc kincset ér, hiszen szinte folyamatosan a területen dolgozunk, és az élet gyakran olyan helyzeteket produkál, amikor nyitvatartás után szükséges a beszerzéseket bonyolítani. Ekkor nagyon jól jön, hogy a Primag webshopból a legtöbb input anyagot, sőt még ritkábban használt eszközöket, pl.  zsákokat, tartályt, szivattyút is megrendelhetek. Nem egyszer előfordult, hogy csak itt találtam a konkrét igényünkre költséghatékony megoldást. Ha a rendelés pontosítására van szükség, gyakorlatilag azonnali telefonos segítséget kapok, majd a szállítást is hihetetlenül gyorsan megszervezik. Ilyen gördülékeny beszerzési lehetőséggel máshol nem találkoztam még.

Szántosi Attila Biohungaricum Kft.
Szarvas
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!