Segíthetünk?
Hírlevél feliratkozás
Primaq - Prima Mag

Örülünk, hogy szeretnél feliratkozni hírlevelünkre. Értesülj Te is első kézből akcióinkról, újdonságainkról!

Kezdőoldal > Vetőmagok > Fűfélék > Nádképű csenkesz
AjánlatkérésKiszállításKiszállítás
Nádképű csenkesz

A fűfélék családjába rengeteg különféle fajta tartozik, s talán ez az egyik leginkább olyan kategória, ahol a megbízható vetőmagoknak hatalmas jelentősége van, noha talán éppen ellenkezőleg gondolnánk. A Primagnál vásárolható, a legmagasabb minőséget képviselő és mindig megbízható forrásból származó fémzárolt vetőmagok garantálják, hogy pontosan azt fogod kapni, amit vásároltál. A nádképű csenkesz elsősorban ellenálló képességének köszönheti népszerűségét, amely miatt a kertek tulajdonosai is felfigyeltek rá, de elsősorban szálastakarmányként hasznos. 

A nádképű csenkesz kiváló szálastakarmány, a legeltetésen felül kaszálásra is kiválóan alkalmas.

Tovább a részletekre

Használd bátran a SZŰRŐKET, hogy könnyen megtaláld a keresett terméket!

Nézet:
Primaq - Prima Mag
Primaq - Prima Mag
Akár ezekkel is kombinálhatod
Üzenet

Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!

A nádképű csenkesz tulajdonságai

A fűfélék vetőmagjai közül nagyon fontos, hogy mindig azon célok szerint válassz, amelyekre használni szeretnéd, és vedd figyelembe jellemző tulajdonságait. 

A nádképű csenkesz évelő, tarackos növény. A levelei alapvetően szélesebbek és laposabbak, kertekben inkább a vékonyabb levelű változatokat hasznosítják. Nagyon jól bírja a meleget és a szárazságot, ugyanis gyökere mélyre hatol. Éppen ezért nem jellemző, hogy elsárgulna, mint a legtöbb fűféle a nyári száraz és forró időszakok során. 

A nádképű csenkesz nagyon jól bírja az igénybevételt, a taposás és a kertekben való használat, a kis kedvencek sem ártanak meg neki. Ha legelőként szeretnénk hasznosítani, akkor érdemes tisztában lenni azzal, hogy elvénülve az állatok nem szívesen fogyasztják. Zsengén azonban a lovak egyik kedvence.

Trágyázással és legeltetéssel növelhető az értéke. A nádképű csenkesz kiváló szálastakarmány, a legeltetésen felül kaszálásra is kiválóan alkalmas.

A nádképű csenkesz igényei

Talajra egyáltalán nem igényes, lúgos és savanyú talaj is megfelel neki. Nagyon sokáig terem, és a legnagyobb forróságban is képes zöldtakarmányt nyújtani az állatoknak. Már kora tavasszal elindul sarjadzása.AjánlatkérésAjánlatkérés

Keresés

AjánlatkérésAjánlatkérés

Ajánlatkérés

RendelésRendelés

Rendelés

KiszállításKiszállítás

Kiszállítás