Kezdőoldal > Vetőmagok > Fűfélék > Nádképű csenkesz
Kategóriák
 
Letöltés

Nádképű csenkesz

A fűfélék családjába rengeteg különféle fajta tartozik, s talán ez az egyik leginkább olyan kategória, ahol a megbízható vetőmagoknak hatalmas jelentősége van, noha talán éppen ellenkezőleg gondolnánk. A Primagnál vásárolható, a legmagasabb minőséget képviselő és mindig megbízható forrásból származó fémzárolt vetőmagok garantálják, hogy pontosan azt fogod kapni, amit vásároltál. A nádképű csenkesz elsősorban ellenálló képességének köszönheti népszerűségét, amely miatt a kertek tulajdonosai is felfigyeltek rá, de elsősorban szálastakarmányként hasznos. 

A nádképű csenkesz kiváló szálastakarmány.

Tovább a részletekre
2 termék  a 2 termékből
Rendezés:
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag

Legyen saját keveréked! Állitsd össze a saját keverékedet, akár már 300 kg-tól. Csak küld el üzenetben, hogy milyen fajokból és milyen %-ban szeretnéd és mi megoldjuk, ezt is :)!

Kisokos/Hasznos | Kisokos/Hasznos ...


A nádképű csenkesz tulajdonságai

A fűfélék vetőmagjai közül nagyon fontos, hogy mindig azon célok szerint válassz, amelyekre használni szeretnéd, és vedd figyelembe jellemző tulajdonságait. 

A nádképű csenkesz évelő, tarackos növény. A levelei alapvetően szélesebbek és laposabbak, kertekben inkább a vékonyabb levelű változatokat hasznosítják. Nagyon jól bírja a meleget és a szárazságot  a vetőmagok között, ugyanis gyökere mélyre hatol. Éppen ezért nem jellemző, hogy elsárgulna, mint a legtöbb fűféle a nyári száraz és forró időszakok során. 

A nádképű csenkesz nagyon jól bírja az igénybevételt, a taposás és a kertekben való használat, a kis kedvencek sem ártanak meg neki. Ha legelőként szeretnénk hasznosítani, akkor érdemes tisztában lenni azzal, hogy elvénülve az állatok nem szívesen fogyasztják. Zsengén azonban a lovak egyik kedvence.

Trágyázással és legeltetéssel növelhető az értéke. A nádképű csenkesz kiváló szálastakarmány, a legeltetésen felül kaszálásra is kiválóan alkalmas.

A nádképű csenkesz igényei

Talajra egyáltalán nem igényes, lúgos és savanyú talaj is megfelel neki. Nagyon sokáig terem, és a legnagyobb forróságban is képes zöldtakarmányt nyújtani az állatoknak. Már kora tavasszal elindul sarjadzása.

Cikkajánló | Cikkajánló
Praktikus tárolás, biztoságos szállítás
Praktikus tárolás, biztoságos szállítás
2024.05.24. | Szakmai cikkek
A big-bag és q-bag zsákok rendkívül sokoldalú és praktikus tárolási megoldást biztosítanak.
Tovább olvasok
A vetőmag bizalmi cikk és komoly érték!
A vetőmag bizalmi cikk és komoly érték!
2024.05.24. | Szakmai cikkek
Válaszd a minőséget! A fémzárolt vetőmagok használata elengedhetetlen a mezőgazdasági termelők számára a minőségi termelés biztosítása érdekében
Tovább olvasok
Facélia: a lila virágú szántóföldi csoda
Facélia: a lila virágú szántóföldi csoda
2024.05.21. | Szakmai cikkek
Egy lila virágú, talajjavító növény, amely javítja a biodiverzitást.
Tovább olvasok
Ügyfeleink mondták | Ügyfeleink mondták
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

A Primag volt az első komoly kereskedő cég, aki az idők szavát meghallva webes felületre vitte a készletet, a vásárlást, a kiszolgálást. Ezzel nekünk, vásárlóknak rengeteg időt, telefonálgatást, utazgatást spóroltak meg. Ez azóta fejlődik, minden évben egyre jobbak és a növekvő termékszám ellenére is kezelhető, működő a webshopos felület. 

Sári Sándor László családi gazdálkodó
Mélykút
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

Már régóta vásárolunk a Primag-tól, mert számunkra nagyon fontos, hogy közvetlen kapcsolatot tudjunk fenntartani a beszerzés folyamán. Minden felmerülő problémánkat, kérésünket rugalmasan kezelik és szakmailag kiemelkedőek, így mindig nyugodtak lehetünk.  A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan, időben ki is szállítják. A gazdálkodáshoz szükséges plusz információkat is megtalálom a honlapon.

Pintér Lajos Bácsai Agrár Zrt.
Győr
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag aktív

Mivel 2015-től bio művelésben művelem a szőlőket, így nagyon fontos számomra egy olyan innovatív partner, aki mindig tud segíteni a megfelelő anyagok beszerzésében, hiszen organikus gazdálkodásban nem használhatok bármilyen szert. Mindig pontos információkkal szolgálnak az általuk forgalmazott anyagokról. A kiszolgálás és a szállítás mindig gyors és megbízható, a határidőkben soha nem volt még csúszás. Minden kollégájuk segítőkész és motivált. Nagyon megbízható partnerre találtam a Primagban!

 

Bárdos Sarolta Tokaj Nobilis Kft.
Bodrogkeresztúr
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!

Figyelem! A Caps Lock bekapcsolva!