We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Home page > Vetőmagok > Fűfélék > Nádképű csenkesz
Request for quotationDeliveryDelivery
Nádképű csenkesz

A fűfélék családjába rengeteg különféle fajta tartozik, s talán ez az egyik leginkább olyan kategória, ahol a megbízható vetőmagoknak hatalmas jelentősége van, noha talán éppen ellenkezőleg gondolnánk. A Primagnál vásárolható, a legmagasabb minőséget képviselő és mindig megbízható forrásból származó fémzárolt vetőmagok garantálják, hogy pontosan azt fogod kapni, amit vásároltál. A nádképű csenkesz elsősorban ellenálló képességének köszönheti népszerűségét, amely miatt a kertek tulajdonosai is felfigyeltek rá, de elsősorban szálastakarmányként hasznos. 

A nádképű csenkesz kiváló szálastakarmány, a legeltetésen felül kaszálásra is kiválóan alkalmas.

Go to details ...

Feel free to use our FAQs to easily find the product you're looking for!

Nézet:
Primaq - Prima Mag
Primaq - Prima Mag
You can also choose it with
Message

Questions, messages? Share it with us!

A nádképű csenkesz tulajdonságai

A fűfélék vetőmagjai közül nagyon fontos, hogy mindig azon célok szerint válassz, amelyekre használni szeretnéd, és vedd figyelembe jellemző tulajdonságait. 

A nádképű csenkesz évelő, tarackos növény. A levelei alapvetően szélesebbek és laposabbak, kertekben inkább a vékonyabb levelű változatokat hasznosítják. Nagyon jól bírja a meleget és a szárazságot, ugyanis gyökere mélyre hatol. Éppen ezért nem jellemző, hogy elsárgulna, mint a legtöbb fűféle a nyári száraz és forró időszakok során. 

A nádképű csenkesz nagyon jól bírja az igénybevételt, a taposás és a kertekben való használat, a kis kedvencek sem ártanak meg neki. Ha legelőként szeretnénk hasznosítani, akkor érdemes tisztában lenni azzal, hogy elvénülve az állatok nem szívesen fogyasztják. Zsengén azonban a lovak egyik kedvence.

Trágyázással és legeltetéssel növelhető az értéke. A nádképű csenkesz kiváló szálastakarmány, a legeltetésen felül kaszálásra is kiválóan alkalmas.

A nádképű csenkesz igényei

Talajra egyáltalán nem igényes, lúgos és savanyú talaj is megfelel neki. Nagyon sokáig terem, és a legnagyobb forróságban is képes zöldtakarmányt nyújtani az állatoknak. Már kora tavasszal elindul sarjadzása.Request for quotationRequest for quotation

Search

Request for quotationRequest for quotation

Request for quotation

OrderOrder

Order

DeliveryDelivery

Delivery