We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Home page > Seeds > Grasses > Tall fescue
Request for quotationDeliveryDelivery
Tall fescue

A fűfélék családjába rengeteg különféle fajta tartozik, s talán ez az egyik leginkább olyan kategória, ahol a megbízható vetőmagoknak hatalmas jelentősége van, noha talán éppen ellenkezőleg gondolnánk. A Primagnál vásárolható, a legmagasabb minőséget képviselő és mindig megbízható forrásból származó fémzárolt vetőmagok garantálják, hogy pontosan azt fogod kapni, amit vásároltál. A nádképű csenkesz elsősorban ellenálló képességének köszönheti népszerűségét, amely miatt a kertek tulajdonosai is felfigyeltek rá, de elsősorban szálastakarmányként hasznos. 

A nádképű csenkesz kiváló szálastakarmány.

Go to details ...

Nézet:
Primaq - Prima Mag
Primaq - Prima Mag

A nádképű csenkesz tulajdonságai

A fűfélék vetőmagjai közül nagyon fontos, hogy mindig azon célok szerint válassz, amelyekre használni szeretnéd, és vedd figyelembe jellemző tulajdonságait. 

A nádképű csenkesz évelő, tarackos növény. A levelei alapvetően szélesebbek és laposabbak, kertekben inkább a vékonyabb levelű változatokat hasznosítják. Nagyon jól bírja a meleget és a szárazságot, ugyanis gyökere mélyre hatol. Éppen ezért nem jellemző, hogy elsárgulna, mint a legtöbb fűféle a nyári száraz és forró időszakok során. 

A nádképű csenkesz nagyon jól bírja az igénybevételt, a taposás és a kertekben való használat, a kis kedvencek sem ártanak meg neki. Ha legelőként szeretnénk hasznosítani, akkor érdemes tisztában lenni azzal, hogy elvénülve az állatok nem szívesen fogyasztják. Zsengén azonban a lovak egyik kedvence.

Trágyázással és legeltetéssel növelhető az értéke. A nádképű csenkesz kiváló szálastakarmány, a legeltetésen felül kaszálásra is kiválóan alkalmas.

A nádképű csenkesz igényei

Talajra egyáltalán nem igényes, lúgos és savanyú talaj is megfelel neki. Nagyon sokáig terem, és a legnagyobb forróságban is képes zöldtakarmányt nyújtani az állatoknak. Már kora tavasszal elindul sarjadzása.Request for quotationRequest for quotation

Search

Request for quotationRequest for quotation

Request for quotation

OrderOrder

Order

DeliveryDelivery

Delivery

You can also choose it with
Message

Questions, messages? Share it with us!