Kezdőoldal > Vetőmagok > Zöldtrágya növények > Takarmány repce
 

Takarmány repce

Takarmány és zöldtrágyanövény: a takarmány repce mindkét szempontból nézve nagyszerű választás. Magas zöldhozama és kiváló takarmányértéke tökéletes zöldtakarmánnyá teszi a tejelő állatok számára. Pozitív tulajdonságai, amelyeket zöldtrágyanövényként biztosít a talaj számára, még azután is érvényesülnek, ha az állatokkal való feletetése megtörtént. Ugyanakkor “csak” zöldtakarmányként vetve is nagyon hasznos. A legkiválóbb minőségű, fémzárolt vetőmagokat vetve csökkennek a termesztés során előforduló kockázatok, nagy hozamú és egészséges növények fejlődnek.

Takarmány és zöldtrágyanövény.

Tovább a részletekre
3 termék  a 3 termékből
Rendezés:
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag

Legyen saját keveréked! Állitsd össze a saját keverékedet, akár már 300 kg-tól. Csak küld el üzenetben, hogy milyen fajokból és milyen %-ban szeretnéd és mi megoldjuk, ezt is :)!

 | Kisokos/Hasznos ...


A takarmány repce előnyös tulajdonságai

A zöldtrágyanövény vetőmagjai között található takarmány repce kiváló köztesnövény, amely számos szempontból pozitív hatással bír a talajra. Zöldtrágyanövényként olyan értékes, mint az olajretek. A feletetés után a talajban maradó gyökérzet humuszban gazdaggá teszi a talajt és javítja annak szerkezetét. 

Zöldtakarmányként is előszeretettel hasznosítjuk, a tejelő tehenek számára is értékes takarmánynövény. Takarmányozásra már október kezdetétől vágható.

Augusztust elejétől szeptember közepéig vethető. Elő- és utóveteményre nem érzékeny.
 

A takarmány repce igényei

8-10 kg vetőmaggal szükséges számolni hektáronként. A termesztés technológia a többi repcére jellemzőkkel megegyezik. Augusztusi vetéskor is figyelni kell arra, hogy némi csapadék mindenképpen szükséges vetéskor.

Takarmány repce termesztésekor gondolni kell a szükséges nitrogén tartalmú műtrágyázásra is, ennek hatására magasabb fehérje tartalommal fog rendelkezni, javulnak a beltartalmi jellemzői, valamint később fog virágozni is.

Amennyiben zöldtrágyázás az elsődleges célja a termesztésének, akkor figyelni kell arra, hogy legkésőbb a virágzás kezdetekor fel kell aprítani és a talajba kell dolgozni.

 

 | Cikkajánló
A tritikálé jelentősége és előnyei a modern mezőgazdaságban
A tritikálé jelentősége és előnyei a modern mezőgazdaságban
2023.09.12. | Szakmai cikkek
Tritikálé: a modern mezőgazdaság innovatív gabonája. A ciikkünkből kiderül, hogy miért növekszik a népszerűsége a termesztésben és feldolgozásban.
Tovább olvasok
GOSZ-VSZT-NAK Repce Posztregisztrációs Fajtakísérlet 2023
GOSZ-VSZT-NAK Repce Posztregisztrációs Fajtakísérlet 2023
2023.09.11. | Szakmai cikkek
Kiadvány a 2023 évi repce Posztregisztrációs Fajtakísérletek eredményeiből
Tovább olvasok
GOSZ-VSZT-NAK Őszi búza Posztregisztrációs kísérlet 2023
GOSZ-VSZT-NAK Őszi búza Posztregisztrációs kísérlet 2023
2023.09.11. | Szakmai cikkek
Kiadvány a 2023 évi búza Posztregisztrációs Fajtakísérletek eredményeiből
Tovább olvasok
 | Ügyfeleink mondták

A munkacsúcsok idején minden megspórolt perc kincset ér, hiszen szinte folyamatosan a területen dolgozunk, és az élet gyakran olyan helyzeteket produkál, amikor nyitvatartás után szükséges a beszerzéseket bonyolítani. Ekkor nagyon jól jön, hogy a Primag webshopból a legtöbb input anyagot, sőt még ritkábban használt eszközöket, pl.  zsákokat, tartályt, szivattyút is megrendelhetek. Nem egyszer előfordult, hogy csak itt találtam a konkrét igényünkre költséghatékony megoldást. Ha a rendelés pontosítására van szükség, gyakorlatilag azonnali telefonos segítséget kapok, majd a szállítást is hihetetlenül gyorsan megszervezik. Ilyen gördülékeny beszerzési lehetőséggel máshol nem találkoztam még.

Szántosi Attila Biohungaricum Kft.
Szarvas

Nem találkoztam még korábban ennyire áttekinthető, szakmailag is kitűnő mezőgazdasági webshoppal. Felüdülés, hogy nem kell egy területi képviselővel személyesen leülnöm egyeztetni, hogy bármiféle információt szerezzek. Ehelyett a Primagnál az oldalon, valamint e-mailben vagy telefonon gyorsan, lendületesen minden kérdésemre választ kapok, és le is tudom adni azonnal a rendelést.

Sáriné Romfa Ibolya őstermelő
Mélykút

A Primag volt az első komoly kereskedő cég, aki az idők szavát meghallva webes felületre vitte a készletet, a vásárlást, a kiszolgálást. Ezzel nekünk, vásárlóknak rengeteg időt, telefonálgatást, utazgatást spóroltak meg. Ez azóta fejlődik, minden évben egyre jobbak és a növekvő termékszám ellenére is kezelhető, működő a webshopos felület. 

Sári Sándor László családi gazdálkodó
Mélykút
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!