Kezdőoldal > Vetőmagok > Zöldtrágya növények > Takarmány repce
Kategóriák
 
Letöltés

Takarmány repce

Takarmány és zöldtrágyanövény: a takarmány repce mindkét szempontból nézve nagyszerű választás. Magas zöldhozama és kiváló takarmányértéke tökéletes zöldtakarmánnyá teszi a tejelő állatok számára. Pozitív tulajdonságai, amelyeket zöldtrágyanövényként biztosít a talaj számára, még azután is érvényesülnek, ha az állatokkal való feletetése megtörtént. Ugyanakkor “csak” zöldtakarmányként vetve is nagyon hasznos. A legkiválóbb minőségű, fémzárolt vetőmagokat vetve csökkennek a termesztés során előforduló kockázatok, nagy hozamú és egészséges növények fejlődnek.

Takarmány és zöldtrágyanövény.

Tovább a részletekre
1 termék  a 1 termékből
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag

Legyen saját keveréked! Állitsd össze a saját keverékedet, akár már 300 kg-tól. Csak küld el üzenetben, hogy milyen fajokból és milyen %-ban szeretnéd és mi megoldjuk, ezt is :)!

Kisokos/Hasznos | Kisokos/Hasznos ...


A takarmány repce előnyös tulajdonságai

A zöldtrágyanövény vetőmagjai között található takarmány repce kiváló köztesnövény, amely számos szempontból pozitív hatással bír a talajra. Zöldtrágyanövényként olyan értékes, mint az olajretek. A feletetés után a talajban maradó gyökérzet humuszban gazdaggá teszi a talajt és javítja annak szerkezetét. 

Zöldtakarmányként is előszeretettel hasznosítjuk, a tejelő tehenek számára is értékes takarmánynövény. Takarmányozásra már október kezdetétől vágható.

Augusztust elejétől szeptember közepéig vethető. Elő- és utóveteményre nem érzékeny.
 

A takarmány repce igényei

8-10 kg vetőmaggal szükséges számolni hektáronként. A termesztés technológia a többi repcére jellemzőkkel megegyezik. Augusztusi vetéskor is figyelni kell arra, hogy némi csapadék mindenképpen szükséges vetéskor.

Takarmány repce termesztésekor gondolni kell a szükséges nitrogén tartalmú műtrágyázásra is, ennek hatására magasabb fehérje tartalommal fog rendelkezni, javulnak a beltartalmi jellemzői, valamint később fog virágozni is.

Amennyiben zöldtrágyázás az elsődleges célja a termesztésének, akkor figyelni kell arra, hogy legkésőbb a virágzás kezdetekor fel kell aprítani és a talajba kell dolgozni.

 

Cikkajánló | Cikkajánló
A csávázott vetőmag: a mezőgazdaság zöld megoldása
A csávázott vetőmag: a mezőgazdaság zöld megoldása
2024.03.26. | Szakmai cikkek
Hogyan segíthet a csávázott vetőmag a mezőgazdaságban a környezetvédelem és a hatékonyság növelésében?
Tovább olvasok
Starter műtrágya: a bőséges termés titka
Starter műtrágya: a bőséges termés titka
2024.03.26. | Szakmai cikkek
A starter műtrágyázás jelentősége a növények korai fejlődésében és hatása a terméshozamra.
Tovább olvasok
A lóbab a mezőgazdaságban: természetes nitrogénforrás
A lóbab a mezőgazdaságban: természetes nitrogénforrás
2024.02.14. | Szakmai cikkek
A lóbab az egyik legrégebbi kultúrnövény, népszerűsége hazánkban is növekszik.
Tovább olvasok
Ügyfeleink mondták | Ügyfeleink mondták
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

A Primag volt az első komoly kereskedő cég, aki az idők szavát meghallva webes felületre vitte a készletet, a vásárlást, a kiszolgálást. Ezzel nekünk, vásárlóknak rengeteg időt, telefonálgatást, utazgatást spóroltak meg. Ez azóta fejlődik, minden évben egyre jobbak és a növekvő termékszám ellenére is kezelhető, működő a webshopos felület. 

Sári Sándor László családi gazdálkodó
Mélykút
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

Bármilyen szakmai kérdésem merült is fel, a Primagtól mindig gyorsan megkaptam a választ. Nagyon segítőkészek! Nagy biztonságot ad, hogy tudom, hogy egyedi kéréseimmel is fordulhatok hozzájuk, beszerzik, amire szükségem van, és nem nekem kell utána járnom. Én elmondom, mire van szükségem, ők pedig felkutatják. A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan ki is szállítják. 

Czeller Gábor családi gazdálkodó
Tamási
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

A munkacsúcsok idején minden megspórolt perc kincset ér, hiszen szinte folyamatosan a területen dolgozunk, és az élet gyakran olyan helyzeteket produkál, amikor nyitvatartás után szükséges a beszerzéseket bonyolítani. Ekkor nagyon jól jön, hogy a Primag webshopból a legtöbb input anyagot, sőt még ritkábban használt eszközöket, pl.  zsákokat, tartályt, szivattyút is megrendelhetek. Nem egyszer előfordult, hogy csak itt találtam a konkrét igényünkre költséghatékony megoldást. Ha a rendelés pontosítására van szükség, gyakorlatilag azonnali telefonos segítséget kapok, majd a szállítást is hihetetlenül gyorsan megszervezik. Ilyen gördülékeny beszerzési lehetőséggel máshol nem találkoztam még.

Szántosi Attila Biohungaricum Kft.
Szarvas
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!

Figyelem! A Caps Lock bekapcsolva!