We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Request for quotationDeliveryDelivery
Takarmány repce

Takarmány és zöldtrágyanövény: a takarmány repce mindkét szempontból nézve nagyszerű választás. Magas zöldhozama és kiváló takarmányértéke tökéletes zöldtakarmánnyá teszi a tejelő állatok számára. Pozitív tulajdonságai, amelyeket zöldtrágyanövényként biztosít a talaj számára, még azután is érvényesülnek, ha az állatokkal való feletetése megtörtént. Ugyanakkor “csak” zöldtakarmányként vetve is nagyon hasznos. A legkiválóbb minőségű, fémzárolt vetőmagokat vetve csökkennek a termesztés során előforduló kockázatok, nagy hozamú és egészséges növények fejlődnek.

Takarmány és zöldtrágyanövény.

Go to details ...

You can also choose it with
Message

Questions, messages? Share it with us!

A takarmány repce előnyös tulajdonságai

A zöldtrágyanövény vetőmagjai között található takarmány repce kiváló köztesnövény, amely számos szempontból pozitív hatással bír a talajra. Zöldtrágyanövényként olyan értékes, mint az olajretek. A feletetés után a talajban maradó gyökérzet humuszban gazdaggá teszi a talajt és javítja annak szerkezetét. 

Zöldtakarmányként is előszeretettel hasznosítjuk, a tejelő tehenek számára is értékes takarmánynövény. Takarmányozásra már október kezdetétől vágható.

Augusztust elejétől szeptember közepéig vethető. Elő- és utóveteményre nem érzékeny.
 

A takarmány repce igényei

8-10 kg vetőmaggal szükséges számolni hektáronként. A termesztés technológia a többi repcére jellemzőkkel megegyezik. Augusztusi vetéskor is figyelni kell arra, hogy némi csapadék mindenképpen szükséges vetéskor.

Takarmány repce termesztésekor gondolni kell a szükséges nitrogén tartalmú műtrágyázásra is, ennek hatására magasabb fehérje tartalommal fog rendelkezni, javulnak a beltartalmi jellemzői, valamint később fog virágozni is.

Amennyiben zöldtrágyázás az elsődleges célja a termesztésének, akkor figyelni kell arra, hogy legkésőbb a virágzás kezdetekor fel kell aprítani és a talajba kell dolgozni.

 Request for quotationRequest for quotation

Search

Request for quotationRequest for quotation

Request for quotation

OrderOrder

Order

DeliveryDelivery

Delivery