Kezdőoldal > Vetőmagok > Zöldtrágya növények > Sorköztakaró keverék
Kategóriák
 

Sorköztakaró keverék

A zöldtrágyázás összes előnyét kínálják a sorköztakaró keverékek, amelyek olyan válogatott vetőmag keverékeket tartalmaznak, amik a gyümölcsösök, illetve szőlők zöldtrágyázását hivatottak elsősorban megoldani. Ezek a vetőmagkeverékek megbízható forrásból származnak és a legmagasabb, fémzárolt minőséget kínálják a gazdák számára. Optimális start, egészséges növények és az elvárásoknak megfelelő tulajdonságok támogatják a gazdák sikerét. A zöldtrágyanövények elnyomják a gyomokat, javítják a talaj szerkezetét és megóvják az eróziótól.A sorköztakaró növények közül is van olyan, ami felhasználható az új Agrár-Ökológiai Programban is. A választható gyakorlatok tételes listáját IDE kattintva érheted el. Az AÖP-ben alkalmazható termékeket összegyűjtve ITT találod meg.

A zöldtrágyázás összes előnyét kínálják a sorköztakaró keverékek.... hogy járon a 2 AÖP pont

Tovább a részletekre
4 termék  a 4 termékből
Rendezés:
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag

Legyen saját keveréked! Állitsd össze a saját keverékedet, akár már 300 kg-tól. Csak küld el üzenetben, hogy milyen fajokból és milyen %-ban szeretnéd és mi megoldjuk, ezt is :)!

 | Kisokos/Hasznos ...


Sorköztakaró keverékek gyümölcsösbe, szőlősbe

A zöldtrágyaként hasznosított növények számtalan pozitív hatást gyakorolnak a talajra, amelynek hasznát nem csupán a vetésforgóban utánuk következő növények hasznosíthatják, hanem úgy, ahogy egy gyümölcsös esetén is, a mellette nevelt növények is kamatoztathatják.

A takarónövények a gyümölcsösben és a szőlősökben a sorok közé vetve zölden tartják a talajt, így az esőzések során is segítik a gazda munkáját, nem mosódik ki a talaj, nem kell megküzdeni a hatalmas sárral sem. A takarónövényeknek köszönhetően mindig rendezett lesz a gyümölcsös képe.

A zöldtrágyanövények előnyei

A sorközökbe vetett növények elnyomják a gyomokat és segítenek abban is, hogy a talajban több nedvesség őrződjön meg. Eközben az általuk nevelt nagy zöldtömegnek köszönhetően tápanyagban is gazdagabbá válik a talaj. A talaj megőrzi kiváló szerkezetét és nem kell a talajtömörödéstől sem tartani. A zöldtrágyanövények nyomán jelentős humusztartalom növekedéssel számolhatunk.

Az élő zöld mulcs a hasznos élő szervezeteknek is élőhelyet biztosít és a sokféle növénynek köszönhetően növekszik a fenntarthatóság is. 

A takarónövények többféle szempontból is hasznosnak bizonyulnak, ugyanakkor esztétikus látványt is nyújtanak a gyümölcsösökben.

 

 | Cikkajánló
Készülhetnek a gazdák: tovább nő 2024-től az ökológiai gazdálkodás támogatása
Készülhetnek a gazdák: tovább nő 2024-től az ökológiai gazdálkodás támogatása
2023.12.02. | Szakmai cikkek
2024-től bővül a biogazdaságok támogatása.
Tovább olvasok
Az ökológiai gazdálkodás új dimenziói
Az ökológiai gazdálkodás új dimenziói
2023.11.30. | Szakmai cikkek
A biogazdálkodás a jövő útja: környezetbarát gazdálkodási technikák és az egészséges élelmiszertermelés ötvözete.
Tovább olvasok
Gazdálkodási Napló - Friss infók
Gazdálkodási Napló - Friss infók
2023.11.22. | Agrártámogatások
2024-ben is lesz lehetőség a Gazdálkodási Napló egyszeri elektronikus feltöltésére!
Tovább olvasok
 | Ügyfeleink mondták

Már régóta vásárolunk a Primag-tól, mert számunkra nagyon fontos, hogy közvetlen kapcsolatot tudjunk fenntartani a beszerzés folyamán. Minden felmerülő problémánkat, kérésünket rugalmasan kezelik és szakmailag kiemelkedőek, így mindig nyugodtak lehetünk.  A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan, időben ki is szállítják. A gazdálkodáshoz szükséges plusz információkat is megtalálom a honlapon.

Pintér Lajos Bácsai Agrár Zrt.
Győr

A munkacsúcsok idején minden megspórolt perc kincset ér, hiszen szinte folyamatosan a területen dolgozunk, és az élet gyakran olyan helyzeteket produkál, amikor nyitvatartás után szükséges a beszerzéseket bonyolítani. Ekkor nagyon jól jön, hogy a Primag webshopból a legtöbb input anyagot, sőt még ritkábban használt eszközöket, pl.  zsákokat, tartályt, szivattyút is megrendelhetek. Nem egyszer előfordult, hogy csak itt találtam a konkrét igényünkre költséghatékony megoldást. Ha a rendelés pontosítására van szükség, gyakorlatilag azonnali telefonos segítséget kapok, majd a szállítást is hihetetlenül gyorsan megszervezik. Ilyen gördülékeny beszerzési lehetőséggel máshol nem találkoztam még.

Szántosi Attila Biohungaricum Kft.
Szarvas

Mivel 2015-től bio művelésben művelem a szőlőket, így nagyon fontos számomra egy olyan innovatív partner, aki mindig tud segíteni a megfelelő anyagok beszerzésében, hiszen organikus gazdálkodásban nem használhatok bármilyen szert. Mindig pontos információkkal szolgálnak az általuk forgalmazott anyagokról. A kiszolgálás és a szállítás mindig gyors és megbízható, a határidőkben soha nem volt még csúszás. Minden kollégájuk segítőkész és motivált. Nagyon megbízható partnerre találtam a Primagban!

 

Bárdos Sarolta Tokaj Nobilis Kft.
Bodrogkeresztúr
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!