Kezdőoldal > Vetőmagok > Zöldtrágya növények > Sorköztakaró keverék
Kategóriák
 
Letöltés

Sorköztakaró keverék

A zöldtrágyázás összes előnyét kínálják a sorköztakaró keverékek, amelyek olyan válogatott vetőmag keverékeket tartalmaznak, amik a gyümölcsösök, illetve szőlők zöldtrágyázását hivatottak elsősorban megoldani. Ezek a vetőmagkeverékek megbízható forrásból származnak és a legmagasabb, fémzárolt minőséget kínálják a gazdák számára. Optimális start, egészséges növények és az elvárásoknak megfelelő tulajdonságok támogatják a gazdák sikerét. A zöldtrágyanövények elnyomják a gyomokat, javítják a talaj szerkezetét és megóvják az eróziótól.A sorköztakaró növények közül is van olyan, ami felhasználható az új Agrár-Ökológiai Programban is. A választható gyakorlatok tételes listáját IDE kattintva érheted el. Az AÖP-ben alkalmazható termékeket összegyűjtve ITT találod meg.

A zöldtrágyázás összes előnyét kínálják a sorköztakaró keverékek.... hogy járon a 2 AÖP pont

Tovább a részletekre
4 termék  a 4 termékből
Rendezés:
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag

Legyen saját keveréked! Állitsd össze a saját keverékedet, akár már 300 kg-tól. Csak küld el üzenetben, hogy milyen fajokból és milyen %-ban szeretnéd és mi megoldjuk, ezt is :)!

Kisokos/Hasznos | Kisokos/Hasznos ...


Sorköztakaró keverékek gyümölcsösbe, szőlősbe

A zöldtrágyaként hasznosított növények számtalan pozitív hatást gyakorolnak a talajra, amelynek hasznát nem csupán a vetésforgóban utánuk következő növények hasznosíthatják, hanem úgy, ahogy egy gyümölcsös esetén is, a mellette nevelt növények is kamatoztathatják.

A takarónövények a gyümölcsösben és a szőlősökben a sorok közé vetve zölden tartják a talajt, így az esőzések során is segítik a gazda munkáját, nem mosódik ki a talaj, nem kell megküzdeni a hatalmas sárral sem. A takarónövényeknek köszönhetően mindig rendezett lesz a gyümölcsös képe.

A zöldtrágyanövények előnyei

A sorközökbe vetett növények elnyomják a gyomokat és segítenek abban is, hogy a talajban több nedvesség őrződjön meg. Eközben az általuk nevelt nagy zöldtömegnek köszönhetően tápanyagban is gazdagabbá válik a talaj. A talaj megőrzi kiváló szerkezetét és nem kell a talajtömörödéstől sem tartani. A zöldtrágyanövények nyomán jelentős humusztartalom növekedéssel számolhatunk.

Az élő zöld mulcs a hasznos élő szervezeteknek is élőhelyet biztosít és a sokféle növénynek köszönhetően növekszik a fenntarthatóság is. 

A takarónövények többféle szempontból is hasznosnak bizonyulnak, ugyanakkor esztétikus látványt is nyújtanak a gyümölcsösökben.

 

Cikkajánló | Cikkajánló
A csávázott vetőmag: a mezőgazdaság zöld megoldása
A csávázott vetőmag: a mezőgazdaság zöld megoldása
2024.03.26. | Szakmai cikkek
Hogyan segíthet a csávázott vetőmag a mezőgazdaságban a környezetvédelem és a hatékonyság növelésében?
Tovább olvasok
Starter műtrágya: a bőséges termés titka
Starter műtrágya: a bőséges termés titka
2024.03.26. | Szakmai cikkek
A starter műtrágyázás jelentősége a növények korai fejlődésében és hatása a terméshozamra.
Tovább olvasok
A lóbab a mezőgazdaságban: természetes nitrogénforrás
A lóbab a mezőgazdaságban: természetes nitrogénforrás
2024.02.14. | Szakmai cikkek
A lóbab az egyik legrégebbi kultúrnövény, népszerűsége hazánkban is növekszik.
Tovább olvasok
Ügyfeleink mondták | Ügyfeleink mondták
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

Nem találkoztam még korábban ennyire áttekinthető, szakmailag is kitűnő mezőgazdasági webshoppal. Felüdülés, hogy nem kell egy területi képviselővel személyesen leülnöm egyeztetni, hogy bármiféle információt szerezzek. Ehelyett a Primagnál az oldalon, valamint e-mailben vagy telefonon gyorsan, lendületesen minden kérdésemre választ kapok, és le is tudom adni azonnal a rendelést.

Sáriné Romfa Ibolya őstermelő
Mélykút
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

Bármilyen szakmai kérdésem merült is fel, a Primagtól mindig gyorsan megkaptam a választ. Nagyon segítőkészek! Nagy biztonságot ad, hogy tudom, hogy egyedi kéréseimmel is fordulhatok hozzájuk, beszerzik, amire szükségem van, és nem nekem kell utána járnom. Én elmondom, mire van szükségem, ők pedig felkutatják. A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan ki is szállítják. 

Czeller Gábor családi gazdálkodó
Tamási
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

A Primag volt az első komoly kereskedő cég, aki az idők szavát meghallva webes felületre vitte a készletet, a vásárlást, a kiszolgálást. Ezzel nekünk, vásárlóknak rengeteg időt, telefonálgatást, utazgatást spóroltak meg. Ez azóta fejlődik, minden évben egyre jobbak és a növekvő termékszám ellenére is kezelhető, működő a webshopos felület. 

Sári Sándor László családi gazdálkodó
Mélykút
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!